FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Acum un an

«12»
fcsteaua.ro08.07.2008 19:39

Ma rog, nu e vorba chiar de un an calendaristic. Mai repede, un an competitional, sau aproape un an. Intr-o toamna de Champions League.

Acum un an, inainte de, deja celebra, partida de la Praga, bravul finantator al Stelei aparea pe un post de televiziune si ii dicta tactica de joc antrenorului din acea vreme, Gheorghe Hagi. In mare, finantatorul insista ca Mirel Radoi sa joace fundas central si nu mijlocas la inchidere. Evident, si normal as putea adauga, tehnicianul nu a ascultat pretioasele indicatii tehnico-tactice. Rezultatul? Unul dezamagitor, infrangere in fata Slaviei.

Ne aflam in primavara lui 2008. Cu un nou antrenor. O legenda a Stelei, Marius Lacatus. Mai mult, ne aflam in fata titlului de campioana. Totul depinde de un meci cu Dinamo, in Groapa. Infruntam un Dinamo aflat in deriva, "antrenat" de marele technician Talnar. Din nou, ilustrul finantator apare la televizor. Ironic sau nu, la acelasi post. Ii dicteaza antrenorului tactica ce trebuie adoptata la derby. In fata a sute de mii de telespectatori. Antrenorul de acum se conformeaza. Urmarea? Nu prea mai conteaza, nu-i asa?

Dupa infrangerea de la Praga spiritele bravilor fotbalisti de la Steaua s-au incins. Si cum au ales ei sa se racoreasca? Evident, cu o vizita la "palat". Asadar, in frunte cu "Lampard de Romania", Florin Lovin, jucatorii se duc la palat si isi arata dezaprobarea fata de modul in care Hagi a ales sa pregateasca echipa. Antrenamente prea dure, faze fixe exersate excesiv, etc. Finantatorul reactioneaza prompt si, folosindu-se de media avida de scandal, il face praf pe antrenor, fortandu-l sa demisioneze. Pesemne ca Hagi avea o clauza prin care ar fi primit multi bani daca era concediat.

Trecem in vara torida a lui 2008. Probabil de la multele grade Celsius, "Lampard de Romania" se incinge din nou. Acuza antrenamentele dure ale lui Lacatus, exersarea pana la epuizare a fazelor fixe, etc. (asta au declarat Becali si Argaseala). Hmmm, parca suna cunoscut, nu-i asa? Ca tabloul sa fie complet, golgheterul Dica accepta prima oferta, Goianul nostru si al nationalei anunta ca vrea sa plece. La fel si razboinicul capitan Mirel Radoi. Deja vad tabloul din toamna: jucatori nemultumiti, indiscipline, finantator care intervine. Imi spuneam in sinea mea "saracul Lacatus".

Dar surpriza mare! Bravul latifundiar decide ca Lovin sa joace la echipa secunda, insarcinandu-i impresarul sa-i gaseasca echipa. Goian este ca si vandut, primei echipe care a inaintat o oferta.

Vreau sa inchei cu doua intrebari.

1. Ce s-a schimbat in acest an?

2. Mirel, care este diferenta intre 7 si 8 ani petrecuti la aceeasi echipa? De ce 7 se poate, dar 8 sunt prea multi?

Marius

Irresistible23Steaua08.07.2008 19:47

Din respect pentru ceea ce a facut Radoi pentru Steaua, eu i-as da drumul.

Desi sper din tot sufletul sa nu plece... In acest moment este singurul jucator ca joaca cu sufletul de la Steaua.

Stanici08.07.2008 19:52

Frate... eu cred ca ar fi mai bine pentru el sa si-o tireze. Estelist, intr-adevar - tin minte cu cat entuziasm canta acum un an la Preoteasa "Trup si suflet". Numai ca oamenilor buni ar fi bine sa li se intample lucruri bune. Si pentru el ar fi bine sa scape de influenta lu' jejey. Oricum, Ochirosii cred ca ar fi un urmas demn.

MoWeed08.07.2008 20:09

Radoi este un jucator care totdeauna s-a daruit pentru Steaua si a dat mereu tot ce a putut in teren. De aceea cred ca ar fi decent sa-l mai lase si pe el sa plece in strainatate.

Nu de alta, dar cred si eu ca s-a saturat de patronul nostru. Desi ii este fin, stie prea bine ca pentru Jiji banii sunt mai importanti decat rudele(vezi cazul Hagi pe care l-ai ilustrat foarte bine). Poate s-a saturat si de unii jucatori. Cand el se chinuie pe teren sa asigure centrul echipei si-l vede pe Banel impus titular desi este clar ca nu are fata de Steaua, cred si eu ca s-a saturat.

Cat despre Lovin ce pot sa spun? Un caracter infect, un las care in momentul in care simte ca i-se reduc sansele de a juca sau macar de a face parte din lot fuge la patron sa se planga ca e rau antrenorul. Deja are prea multe impresii comparativ cu ceea ce arata in teren

AdrianUltras2508.07.2008 20:31

S-a saturat si saracu Radoi de becalii.

Si ca raspuns la prima intrebare: ne aflam in campanie electorala.

Astristul08.07.2008 21:29

Parerea mea este ca tuturor (si aici ma refer si la Mirel) li s-a acrit de tratamentul lui Gigi. Si vorba aia, vor sa castige si ei mai mult si sa joace in campionate mai puternice.

Totusi Goian sa se duca in vest, nu la Kiev, ca nu e campionatul Ucrainei peste al nostru, sa fim seriosi!

Dar hai sa ne gandim, pleaca Goian, Rada si posibil Ghionea si Radoi. Cu cine ne mai aparam? cu 10 atacanti? Asta ca tot vrea Gigi sa jucam doar cu atacanti, sa facem spectacol etc. Mai stiu eu pe cineva care a bagat 4 atacanti la returul Romania-Slovenia, si Mihalcea nu era in stare sa dea o centrare de Doamne ajuta ... dry:

Deci drumul spre atac trece prin aparare, iar fara un mijloc care sa faca aceasta trecere, golurile nu apar, indiferent de cati atacanti sunt in echipa!

forzateaua

joitaru08.07.2008 22:06

Cu plecare lui Radoi nu sunt de acord, dar cu cea a lui Goian sunt foarte de acord, deja din sezonul trecut se vedea cat de mult chef mai are sa joace la Steaua. Rada, saracu a jucat bine toamna trecuta, si pe urma, a sters banca, mi-e mila de el sincer, Ghionea nu cred ca pleaca.

Revenind la Radoi, e simbolul nostru, nu ca ar fi primul care pleaca, dar vorba unuia de mai sus, E SINGURUL CARE JOACA CU SUFLETUL, dar probabil chiar s-a saturat de g.b., si nu-l blamez ca ar vrea sa plece.

choli08.07.2008 22:43

Tu incerci sa faci o paralela intre 2 situatii apropiate in timp. Dar scapi din vedere unele lucruri, care spun eu sunt esentiale.

1. Becali, atunci cand l-a instalat pe Laca, a spus-o de la bun inceput: Ii dau mana libera sa faca ce vrea cu echipa!

2. Hagi cu Becali sunt rude iar noi (oameni normali), nu stim ce anume au avut de impartit (suntem prea prosti daca credem ca la TV. s-a spus tot adevarul). Probabil au fost alte lucruri care nu tin neaparat de fotbal, si de aici iesirea delirica a ciobanului.

3. Invatand din greseli, Becali nu cred ca va proceda la fel si cu Lacatus. Ma refer la faptul ca Lovin a inceput sa tipe, Goe pleaca...etc. Nu mai poate stirbi autoritatea antrenorului. El stie ca daca s-ar intampla faze de genul celor din trecut si-ar pune in cap toata tara. Asa ca l-a sacrificat pe Lovin. Iar cu Goe, el personal o tot repeta de ceva timp ca vrea sa-l dea pe nu stiu cati bani...

O fi ramas fara bani...:)

Intrebarea a doua este cu "iz de apropo" ca si articolul tau, la faptul ca nimeni nu-l inghite pe Laca.

E, aici este o problema de gandire a ta, in sensul ca nu ti-ai

pus o intrebare.

Nu crezi ca Mirel sa saturat de fotbalul romanesc, si nu de Laca?

Eu cred ca atat Mirel cat si Becali cunosc multe in fotb. romanesc, iar Mirel care, fiind direct afectat de urmari spune "M-am saturat, 7 ani sunt de ajuns"

Din pacate iti pastrezi si prin acest articol criticile la adresa ANTRENORULUI.

Si sti care este partea cu adevarat proasta?

Ca prin acest articol poti influenta cititorii acestui site. Poate ca ar trebui sa inveti sa fi obiectiv, pentru ca in acest articol nu esti deloc. Un articol execrabil plin cu apropouri.

Sper sa te schimbi....esti tanar!

Radoi este un jucator care totdeauna s-a daruit pentru Steaua si a dat mereu tot ce a putut in teren. De aceea cred ca ar fi decent sa-l mai lase si pe el sa plece in strainatate.

Nu de alta, dar cred si eu ca s-a saturat de patronul nostru. Desi ii este fin, stie prea bine ca pentru Jiji banii sunt mai importanti decat rudele(vezi cazul Hagi pe care l-ai ilustrat foarte bine). Poate s-a saturat si de unii jucatori. Cand el se chinuie pe teren sa asigure centrul echipei si-l vede pe Banel impus titular desi este clar ca nu are fata de Steaua, cred si eu ca s-a saturat.

Cat despre Lovin ce pot sa spun? Un caracter infect, un las care in momentul in care simte ca i-se reduc sansele de a juca sau macar de a face parte din lot fuge la patron sa se planga ca e rau antrenorul. Deja are prea multe impresii comparativ cu ceea ce arata in teren

Am si eu o intrebare:

De ce nu pui in avatar o poza cu George din perioada in care a jucat la Steaua?

kosm1n08.07.2008 23:01

Se pare ca Lacatus stie sa-l invete pe Becali! Imi place atitudinea lui! Tineo asa Laca!

SebahSTEAUA08.07.2008 23:27

Mi e scarba Marius de mizeriile pe care le scrii..drept la opinie, drept la opinie, dar vorba unui biet muritor de mai sus...prin opiniile tale (si atat jurnalist de net ce esti, nu ai nici o sursa) influentezi lumea...Renunta...ramai la mistocarelile de pe forum...unde or fi vechii editorialisti? site-ul e din ce in ce mai slab, iar tu Marius, renunta...te depaseste

Marius09.07.2008 00:18

Poate ca ar fi fost mai indicat, si constructiv la o adica, sa-mi spui si unde sunt "mizeriile" si greselile. Nu de alta, dar e o vorba "omul cat traieste, invata", iar aruncatul cu noroi nu ne ajuta nici pe mine nici pe tine.

In fine, probabil tu ai dreptate si eu ma insel, asa ca o sa constati cu placere ca n-o sa mai scriu pe site.

Poate vor reveni cei "vechi si buni", cine stie...

endorama09.07.2008 03:22

eu din cate imi aduc aminte, vizita la Becali s-a facut in timpul verii - prin iulie - adica cu mult inaintea meciului de la Praga. de fapt, dupa meciul de la Praga Hagi si-a dat imediat demisia si deci nu mai era necesara nici o vizita.

in al doilea rand, cu toate ca nu-l suport nici eu pe Lovin, nu cred ca a fost si el printre cei care s-au dus la Becali sa se lamenteze.

in al treilea rand, jucatorii nu s-au plans de faptul ca antrenamentele ar fi fost prea dure sau chestii de genul asta, ci ca Hagi e varza ca antrenor fiindca nu stie nici cum si nici ce sa le comunice...

in al patrulea rand, nu mai retin exact care au fost indicatiile lui Becali catre Lacatus la meciul cu Dinamo, dar impresia mea in returul asta a fost ca Lacatus nu a iesit deloc din cuvantul lui Becali. imi aduc aminte dupa meciul cu Iasi-ul cand l-a scos pe Plesan din echipa si l-a bagat pe Lovin in locul lui la indicatia lui Becali - asta dupa ce toate meciurile de pregatire le castigasem cu Plesan titular....

in fine no, parerea mea: slab articoul

hypno09.07.2008 05:59

Tot respectu', dar asta e un rahat de articol. NUsh ce dzeu se intampla dar in ritmul asta fcsteaua.ro se transforma in gsp. Comentati ca babele toate ineptiile aruncate de altii. Scrieti si voi ceva constructiv, nu rahaturi preluate din alte parti ce mama focului

Forza Steaua !!!

shofris09.07.2008 07:38
Din respect pentru ceea ce a facut Radoi pentru Steaua, eu i-as da drumul.

Desi sper din tot sufletul sa nu plece... In acest moment este singurul jucator ca joaca cu sufletul de la Steaua.

joaca pe naiba cu sufletul..

eduardo_stelist09.07.2008 07:41

Marius, din tot sufletul sper sa te tii de cuvant si sa renunti la activitatea de "redactor" pe acest site. Nu te supara pe mine, dar esti pe langa total, ai incercat sa intri in echipa ratata a GSP??? Te-ai lipi de minune carcotasilor si incompetentilor de acolo.

Nu ai un articol de foarte multa vreme in care sa nu il critici pe Laca, pe langa asta, scrii din burta la greu, exemplu articolul de ieri: habar nu ai cand au fost jucatorii la palat, in ce perioada, nicaieri nu s-a scris ca Lovin a fost printre ei, dar tastezi si tu din burta.

Un sfat prietenesc: lasa-te de postat articole, limiteaza-te la commenturi si vei primi mai putin (poate) dispret din partea noastra.

O zi buna Marius si reflecteaza la sfaturi

MoWeed09.07.2008 07:48
Am si eu o intrebare:

De ce nu pui in avatar o poza cu George din perioada in care a jucat la Steaua?

Pur si simplu poza asta imi place....

Co-Steaua09.07.2008 09:17

Mai Choli din ce greseli sa invete Becali??? O sa vezi ca l-a prima infrangere iar face scandal si se plange ca a cheltuit atatia bani degeaba.

DoTT09.07.2008 09:29

ce bani??!!!!

DelPiero1009.07.2008 09:40

Sunteti rai si vanitosi!Oricine are dreptul la o opinie,deci si Marius...

choli09.07.2008 09:43
Mai Choli din ce greseli sa invete Becali??? O sa vezi ca l-a prima infrangere iar face scandal si se plange ca a cheltuit atatia bani degeaba.

Greseala lui a fost iesirea la TV. dupa partida cu CFR. Aia a fost greseala nr. 2 ca importanta dupa scandalul Dinamo

choli09.07.2008 09:50
Sunteti rai si vanitosi!Oricine are dreptul la o opinie,deci si Marius...

Suntem rai? Vanitosi?...........sti ce-n seamna "vanitos"

Ai aici descrierea

http://dexonline.ro/search.php?cuv=vanitos

Nu cred ca am fost ingamfati

DelPiero1009.07.2008 09:59

Rai tot sunteti,in fine,nu vreau sa aprofundez subiectul!Cert e ca nu avem nevoie de jucatori de valoarea,dar mai ales,de mentalitatea lui 'Sandy Bell' Lovin la Steaua!Tot respectul pt Mirel,si-a facut din plin datoria la Steaua si merita o schimbare de aer...

Joga Bonito09.07.2008 10:00

Un articol atat de tru... Incat daca l-as fi scris eu 2 zile nu as fi avut tupeul sa ies in strada, sa dau ochii cu compatriotii mei stelisti.

eduardo_stelist09.07.2008 10:13
Un articol atat de tru... Incat daca l-as fi scris eu 2 zile nu as fi avut tupeul sa ies in strada, sa dau ochii cu compatriotii mei stelisti.

total de acord Joga. nu e posibil sa te numesti stelist si zi de zi sa scrii in maniera in care scrie fratele Marius.

SebahSTEAUA09.07.2008 12:01

Nu arunc cu noroi..pur si simplu mi se pare jenant, Marius, sa scrii asemenea dejectii pe site..sa l ataci voalat pe cel care te a facut fericit de nenumarate ori..pentru ca, vezi doamne, Laca ii respecta ordinele ciobanului si altii nu. Aminteste mi tu, te rog, Marius, inainte de meciul de la praga..ce a zis oierul...fara golanski si zaharia, iar acest mare caracter, Hagi, ce a facut? 2. te ai gandit vreodata ca Lacatus este constient ca oricine ar veni la Steaua va avea aceeasi soarta si incearca prin diplomatie sa impace si capra si varza? dar e prea departe de tine. LA Steaua NU POT STA ANTRENORI CARE SA NU RESPECTE PRETIOASELE INDICATII ALE CIOBANULUI! NIMENI!!! OBISNUITI-VA Cu IDEEA

«12»