Nu pentru multa vreme, sa speram![]()
Mai nou, campion olimpic.
Mai nou, campion olimpic.
Tenismenul numarul 1 in clasamentul ATP, Rafael Nadal a anuntat prin intermediul site-ului personal ca nu va participa la Turneul Masters de Shanghai
Nadal isi anunta cititorii de pe site-ul personal ca are nevoie sa se pregateasca intens pentru importantul meci de Cupa Davis in fata Argentinei
"Daca nu vin la Shanghai este din aceasta cauza" a confirmat Nadal, informeaza sport.es
Rafael Nadal, cel mai bun jucator de tenis al momentului, a devenit actionar la clubul spaniol de fotbal Real Mallorca, care trece prin mari dificultăți financiare, scrie Agerpres. Nadal a afirmat că e o onoare pentru el să ajute clubul, care a solicitat la finele lunii mai să fie declarat in incapacitate de plată in fata unui tribunal din Palma de Mallorca.
La sfarsitul lunii mai, datoria clubului era estimată de presa spaniolă la 50-60 de milioane de euro. În iunie, echipa a fost cumparată de un consortiu condus de fostul antrenor Lorenzo Serra Ferrer, in timp ce pe banca tehnică se afla incepand din 2 iulie, danezul Michael Laudrup. Conform Reuters, Mallorca s-ar confrunta cu datorii de circa 85 milioane euro. Echipa a terminat pe locul 5 in sezonul trecut si va evolua in Europa League.
"Sunt mandru să fiu parte a acestui proiect nou, al autorităților locale, si bucuros că Michael Laudrup este noul antrenor al echipei", a mai spus Nadal, care este fan declarat al echipei Real Madrid, dar s-a nascut si locuieste la Manacor, in insula
Unchiul lui Rafael, Miguel Angel Nadal, fost jucator la Barcelona si la nationala Spaniei, va fi secundul lui Laudrup, numit in locul lui Gregorio Manzano.
Un gest foarte frumos , mai ales ca Mallorca trece prin probleme grave financiare.Pacat ca hotii astia de la UEFA i-au scos pe ei din Europa League si i-au bagat pe Villareal.E hotie curata asta , o echipa joaca fotbal un an intreg iar apoi toata munca ei este furata de poponaru ala de Blatter / Platini .
Un gest foarte frumos , mai ales ca Mallorca trece prin probleme grave financiare.Pacat ca hotii astia de la UEFA i-au scos pe ei din Europa League si i-au bagat pe Villareal.E hotie curata asta , o echipa joaca fotbal un an intreg iar apoi toata munca ei este furata de poponaru ala de Blatter / Platini .
Un argument complet stupid. Oamenii au facut transferuri fara sa le plateasca. Ca si cum Steaua l-ar lua pe Moraes, Cristea si Wesley, ar castiga campionatul cu noile transferuri si apoi s-ar enerva ca nu e lasata sa-si bage mana in banii de la UEFA pentru simplul motiv ca nu si-a respectat obligatiile contractuale. Platini are dreptate in cazul asta.
Daca o luam omeneste, vinovatii sunt mai ales Real si Barca, ce isi impart majoritatea banilor din transmisiunile TV lasand doar ramasite celorlalti.
Ramane sa mai vorbim in urmatorii 2-3 ani cand Federer o sa ajunga pe 3, dupa Rafa si Djokovic.
Ia zi, JB! ![]()
Pe individul asta muschiulos istoria il va uita, la fel ca si stelistii pe Banel.
Iata ca au trecut inca doi ani si muschiulosul tot face ceva ![]()
In aceasta dimineata, Rafael Nadal a castigat U.S. Open, singurul turneu de Mare Slem care ii lipsea din palmares. El a castigat finala cu Djokovic dupa un meci de peste 3 ore cu scorul de 6-4, 5-7, 6-4, 6-2. Dupa acest succes spaniolul a facut Marele Slem(are castigate toate cele 4 turnee de GS).
Clasamentul ATP dat publicitatii astazi(top10):
1 Nadal, Rafael (ESP) 12,025
2 Djokovic, Novak (SRB) 7,145
3 Federer, Roger (SUI) 6,735
4 Murray, Andy (GBR) 5,035
5 Soderling, Robin (SWE) 4,910
6 Davydenko, Nikolay (RUS)4,150
7 Berdych, Tomas (CZE) 3,780
8 Verdasco, Fernando (ESP)3,330
9 Youzhny, Mikhail (RUS) 3,295
10 Ferrer, David (ESP) 3,200
Spre deosebire de unii de pe forum-ul asta care nu stiu de ce tenisul reprezinta sportul alb si se cred la fotbal aruncand cu diferite jigniri am ceva:
"Am 24 de ani si mi-am implinit un vis. Desi am muncit mult, intreaga viață, nu mi-aș fi imaginat că voi ajunge să câștig cele patru turnee de Grand Slam. Nu cred că se pune problema să fiu mai bun decat Roger Federer. Sunt incă departe de el, Roger are mai multe titluri decat mine. Este stupid să te intrebi cine este mai bun, el are 16 titluri de Grand Slam, deci acest lucru arată că este mai bun decat mine. Acesta este adevarul acum si cred că meereu va fi asa. Roger a fost mereu un exemplu pentru mine, el a progresat mult si am incercat copiez asta de la el", a afirmat Nadal(prosport)
"Are puterea incă de pe acum să devină cel mai bun jucator din istorie. Cred că in acest moment joacă cel mai bun tenis al carierei pe hard. Și-a imbunatățit incredibil serviciul, atit ca viteza cit si ca precizie. Nici nu mai vreau să vorbesc despre jocul sau de pe fundul terenului"
NOVAK DJOKOVIC(gsp)
Iata respectul dintre marii campioni!
Am vazut meciu' si a fost cu adevarat unul mare! Sarbu' sta mai prost cu rezistenta fizica,si asta il face sa nu fie un jucator si mai mare... Nadal,no comment,e senzational!
acelasi lucru ii urez si eu, si acum in 2010 ![]()
Pe 22 decembrie, la Madrid, are loc un meci caritabil intre Rafael Nadal si Roger Federer. Ma bucur foarte mult cand sportivii isi unesc fortele pentru cauze nobile.
http://rafaelnadal.com/content/nadal-vs-fe...enefit-children
"I say it always the same, I want to improve for me," world number two Nadal told reporters on Thursday while preparing for the Indian Wells ATP tournament in the California desert.
"I don't want to improve to beat Novak, to beat Roger (Federer) or to beat nobody. I try my best every day to improve my level of tennis, to be a better player year by year. And if that's enough to beat Novak, fantastic. If not, I'm gonna keep working. When I wake up every morning and I go on court for practice, I don't think about Novak. I think about the things I need to keep improving, I think about myself."
Nadal, a 10-times grand slam champion, said he had maintained the same strategy throughout his career, both before and after he eclipsed Federer as the game's top player.
"It's worked well all this time, maybe now it's not working any more as well but hopefully yes," the Spanish left-hander added with a smile. "But that's my way and that's the way that my mind works. I don't have the spirit of revenge, I don't have the spirit of obsession with another player. My spirit is to try and be a better player every day for myself. That's my satisfaction."