Wow,n-am ce sa zic,nadal se dopeaza,probabil pentru ca isi arata bicepsii foarte multi ajung la concluzia asta. Iar daca a fost la doctorul lui zidane inseamna automat ca isi baga steroizi in vena?
Mie imi place acest spaniol si imi place si stilul sau de joc. E clar ca federer e mai talentat iar victoria lui nadal asupra sa e cu atat mai impresionanta. Nadal e antipatic pentru multi din mai multe motive: pentru ca n-are fizicul tipic al unui tenismen(prea multi muschi pentru gustul unora),pentru ca se bazeaza mai mult de forta decat pe eleganta,pentru ca isi scoate chilotii din fund(chiar ar trebui sa renunte la gestul asta) si mai ales pentru ca il cam domina pe federer.
E antipatic pentru ca este tot ce federer nu e,iar pentru majoritatea federer e intruchiparea perfectiunii in tenis. Iata ca "perfectiunea" a fost macelarita in finala de la RG,a luat bataie de la acelasi nadal la hamburg si monte carlo,si i-a luat acestuia coroana la wimbledon.
Nadal are un stil de joc care ii va scurta cariera si nu il vad jucand mai departe de 28 de ani,pentru ca spre deosebire de majoritea jucatorilor,el fuge dupa fiecare minge iar asta ii uzeaza foarte mult genunchii. Federer ramane cel mai talentat tenismen pe care l-am vazut (imi place mai mult decat sampras) dar pustiul asta din mallorca i-a intrat sub piele si e clar ca federer are un complex fata de nadal.
Cei ce spuneti ca numai forta e de el,cititi declaratii ale lui nick bolletieri(cred ca stiti cine este) care spune ca loviturile sale sunt extraordinare din punct de vedere tehnic iar forehand-ul lui nadal e oficial cea mai eficienta lovitura din tenis din pc de vedere al lantului kinetic(masurat de nu stiu ce institut),pe scurt cea mai buna "biciuire" a mingii. Daca aveti rabdare sa cautati pe net,cititi declaratii ale adversarilor lui nadal care se mirau cat topspin poate sa puna pe minge si cu cata abilitate poate sa trimita lovituri castigatoare de la 1-2 metri din spatele terenului.
Federer pierde teren in fata lui nadal pentru ca federer a ramas pe loc. In primul rand,federer nu are antrenor. Inteleg ca esti un super-talent,dar nu poti sa mergi fara antrenor 70% din sezon doar ca sa-l angajezi pe unul sa te antreneze cand incepe sezonul pe zgura si apoi sa il lasi.
Federer s-a bazat doar pe talentul si ambitia sa,dar nu s-a uitat la rivali. Nadal stie una si buna. A vazut ca federer e din ce in ce mai slab pe backhand-ul sau(slab pentru nivelul lui federer) si loveste in mod constant acolo,iar cand federer da o minge scurta,intra in teren si-l executa.
Eu nu inteleg de ce federer n-a invatat nimic de la tsonga,care l-a dominat pe nadal in semifinala de la AO. Tsonga a observat ca mingiile lui nadal nu prea aveau lungime in acel meci,iar astfel tsonga intra in teren,lovea cu dreapta aia nimicitoare,il trimitea pe nadal in colt,iar cand spaniolul returna,francezul punea un stop-voleu sau o scurta. Tin minte foarte clar pentru ca tot meciul asa s-a desfasurat,cu francezul rupand ritmul si prinzandu-l mereu pe nadal in contratimp. Desi meciul a fost mai usor pentru francez pentru ca a jucat fara presiune,ceea ce nu e cazul la federer.
Celor ce il acuza de dopaj,va spun doar atat:daca se dopeaza,va fi prins la un moment dat si va ramane in istorie drept un trisor. Insa mi se pare stupid sa te dopezi,in tenis pentru ca pot sa fugi tu dupa minge cat vrei,daca n-ai tehnica sa o lovesti,ramai un mediocru. Singurul om prins drogat din ultima vreme a fost "marele" puerta si vreo 2-3 jucatori care nici nu erau in top 100,daca nu ma insel. Doping-ul isi are locul traditional in sporturi eminamente fizice,precum atletism,ciclism,la halterofili etc.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.