FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rafael Nadal

«12»
f234567k07.07.2008 14:01

Masters Monte Carlo (2005, 2006, 2007, 2008)

Roma (2005, 2006, 2007)

Hamburg (2008)

Montreal (2005)

Indian Wells (2007)

Madrid (2005)

Sopot (2004)

Costa do Sauípe (2005)

Acapulco (2005)

Barcelona (2005, 2006, 2007, 2008)

Båstad (2005)

Stuttgart (2005, 2007)

London Queen's Club (2008)

Beijing (2005)

Dubai (2006)

Roland Garros(2005,2006,2007,2008)

Wimbledon(2008)

Umag (2003)

Chennai (2004)

Doha (2005)

ATP Masters Series Monte Carlo (2008)

Cupa Davis(2004)

(foto: Roland Garros 2007)

(foto2: Wimbledon 2008)

rafaaa.jpg

01.jpg

metzzz07.07.2008 14:40

Participa la Olimpiada ?? Sau la Olimpiada nu exista Tenis ?? :hooray:

Pana la sfarsitul anului ii ia fata lui Federer.

f234567k07.07.2008 15:38
Participa la Olimpiada ?? Sau la Olimpiada nu exista Tenis ?? :hooray:

Pana la sfarsitul anului ii ia fata lui Federer.

Stiam ca exista. Tin minte ca a participat si Andrei Pavel odata..

Nu cred ca o sa participe Rafa la Beijing. Cred ca Olimpiada este in acelasi timp cu U.S. Open.

predatorpulse707.07.2008 18:37

A fost incredibila finala de la wimbledon si am stat efectiv jumatate de duminica lipit de TV,asteptand deznodamantul. Am tinut cu nadal pentru ca federer trebuie detronat odata,iar taria fizica si mai ales psihica a spaniolului m-a impresionat. E singurul jucator care a reusit sa ii intre sub piele lui federer si asta spune multe.

Este jucatorul numarul 1 din acest an,indiferent ce spun statisticile dar greul pentru el abia acum incepe. Sezonul de hardcourt abia acum incepe si va avea probleme cu genunchii si spatele,zone afectate puternic de aceste suprafete dure. Iar avand in vedere ca s-a retras de la stuggart pentru ca are niste probleme medicale iar doctorii i-au recomandat odihna,federer se va mai distanta putin.

Nu stiu exact cum e calendarul dar din cate stiu eu nadal e pe lista participantilor la olimpiada si daca federer va fi acolo,probabil nadal il va urma. Ca sa termine pe primul loc in acest an,rafa trebuie sa ajunga in fazele finale ale US Open si federer sa clacheze mai devreme,sau in cel mai fericit caz sa-l bata pe federer in finala. Insa spaniolul trebuie sa isi adapteze jocul si pentru suprafata de la US Open asa cum a facut-o si pe iarba.

stelistul stelist07.07.2008 19:19

nadal va domina de acum mult timp...bravo nadal

f234567k07.07.2008 19:29
A fost incredibila finala de la wimbledon si am stat efectiv jumatate de duminica lipit de TV,asteptand deznodamantul. Am tinut cu nadal pentru ca federer trebuie detronat odata,iar taria fizica si mai ales psihica a spaniolului m-a impresionat. E singurul jucator care a reusit sa ii intre sub piele lui federer si asta spune multe.

Este jucatorul numarul 1 din acest an,indiferent ce spun statisticile dar greul pentru el abia acum incepe. Sezonul de hardcourt abia acum incepe si va avea probleme cu genunchii si spatele,zone afectate puternic de aceste suprafete dure. Iar avand in vedere ca s-a retras de la stuggart pentru ca are niste probleme medicale iar doctorii i-au recomandat odihna,federer se va mai distanta putin.

Nu stiu exact cum e calendarul dar din cate stiu eu nadal e pe lista participantilor la olimpiada si daca federer va fi acolo,probabil nadal il va urma. Ca sa termine pe primul loc in acest an,rafa trebuie sa ajunga in fazele finale ale US Open si federer sa clacheze mai devreme,sau in cel mai fericit caz sa-l bata pe federer in finala. Insa spaniolul trebuie sa isi adapteze jocul si pentru suprafata de la US Open asa cum a facut-o si pe iarba.

Federer o sa evolueze la vreun turneu dupa acest Wimbledon(urmatoarele 2 sapt.)? In anii trecuti nu a participat niciodata dupa Wimbledon. Daca cunosti ceva, te rog, anunta-ma si pe mine. :unsure:

predatorpulse707.07.2008 21:41

Federer o sa evolueze la vreun turneu dupa acest Wimbledon(urmatoarele 2 sapt.)? In anii trecuti nu a participat niciodata dupa Wimbledon. Daca cunosti ceva, te rog, anunta-ma si pe mine. :unsure:

Uita-te pe link-ul asta: http://en.beijing2008.cn/news/sports/headl...214432445.shtml

Avand in vedere ca e site-ul oficial al olimpiadei din acest an,eu zic ca nadal va participa la beijing iar in legatura cu federer,m-am uitat pe site-ul sau si se pare ca urmatorul turneu la care va participa va fi masterul de la toronto(hard) care incepe pe 21 iulie,participarea sa la olimpiada incepand de pe 10 august.

Daca nu ma crezi:http://www.rogerfederer.com/en/rogers/schedule/index.cfm

Joga Bonito07.07.2008 21:58

Nu stiu de ce va pasioneaza Nadal asta. E clar ca a trecut pragul lui Fuentes si se dopeaza constant, pana la urma treaba lui, dar tenisul este o arta si artistul ramane Federer, Sampras, Borg, Nastase. Pe individul asta muschiulos istoria il va uita, la fel ca si stelistii pe Banel.

Federer, simply the best.

Marius07.07.2008 22:17
E clar ca a trecut pragul lui Fuentes si se dopeaza constant,

clar

Pe individul asta muschiulos istoria il va uita

clar, n-a castigat decat de vreo 4 ori consecutiv Roland Garrosul, cine dracu' sa-l tina minte?

clar

f234567k07.07.2008 22:24
Nu stiu de ce va pasioneaza Nadal asta. E clar ca a trecut pragul lui Fuentes si se dopeaza constant, pana la urma treaba lui, dar tenisul este o arta si artistul ramane Federer, Sampras, Borg, Nastase. Pe individul asta muschiulos istoria il va uita, la fel ca si stelistii pe Banel.

Prietene, cand Nadal juca in 2003(la 16 ani!), in turnee importante si ajungea prin optimi sau sferturi, Federer ce facea(la 16 ani)?

Iata, inca un trofeu care nu-l are Federer, iar Nadal il are: Cupa Davis(castigata la 17ani, i-a invins in finala cu S.U.A. si pe Roddick, si pe Agassi)

Te-ai gandit pe ce loc era federer in Atp Entry daca jucau de la aceeasi varsta in turneele A.T.P.?

Pe Federer il strica mult faptul ca sta sub papucul lui Milka, pardon Mirka.

Ramane sa mai vorbim in urmatorii 2-3 ani cand Federer o sa ajunga pe 3, dupa Rafa si Djokovic.

Pana atunci, Vamos Rafa!

cupa_davis.jpg

Joga Bonito07.07.2008 22:33

Prietene, tu nu ai inteles. "The Spaniard" a mers la Fuentes, ca si Zidane, ia steroizi si medicamente interzise. Nu va rezista mult in circuit datorita accidentarilor si uzurii. Maxim 2 ani va mai juca la cel mai inalt nivel.

El nu loveste natural mingea, ci in forta si asta necesita energie, iar lipsa de energie il va epuiza ( sau teoretic ar trebui !?). Probabil ai apreciat la el puterea interioara si ambitia, aici tot respectul pt el. Insa nu va intra niciodata in galeria marilor jucatori.

Cat despre Mirka, n-am inteles nici eu. M-as fi asteptat la o fotomodela, ceva asemanator lui Roddick, dar cine stie poate fata are alte calitati sau poate l-a hipnotizat intr-un fel.

L.E: Cat despre poza ta, pun pariu ca greul a fost dus de J.Carlos Fererro (cel din stanga) si Carlos Moya, nadal probabil cara echipamentul la antrenamente :D .

Cat depre Cupa Davis, Federer si Elvetia sunt ca si Giggs si Tara Galilor. Sper ca te-ai prins unde bat.

f234567k07.07.2008 22:38
Prietene, tu nu ai inteles. "The Spaniard" a mers la Fuentes, ca si Zidane, ia steroizi si medicamente interzise. Nu va rezista mult in circuit datorita accidentarilor si uzurii. Maxim 2 ani va mai juca la cel mai inalt nivel.

El nu loveste natural mingea, ci in forta si asta necesita energie, iar lipsa de energie il va epuiza ( sau teoretic ar trebui !?). Probabil ai apreciat la el puterea interioara si ambitia, aici tot respectul pt el. Insa nu va intra niciodata in galeria marilor jucatori.

Cat despre Mirka, n-am inteles nici eu. M-as fi asteptat la o fotomodela, ceva asemanator lui Roddick, dar cine stie poate fata are alte calitati sau poate l-a hipnotizat intr-un fel.

Mah, daca s-ar fi dopat, asa cum spui tul(lumea/cei invidiosi a/au inceput sa spuna lucrul asta acum 2 ani si ceva), crezi ca el s-ar fi riscat ca prostul?

De 5 ani tin cu el si dupa Steaua probabil e singurul in materie de sport pentru care am emotii atunci cand joaca.

As putea sa spun si eu (ai auzit bine lucrul asta), Federer a suferit de o boala la inceputul anului care de obicei te tine pe bara intre 9 si 12 luni(Ancic a stat 10 luni), si culmea.. el a stat doar 2 luni. Si-a revenit chiar inainte de Australian Open, MIRACULOS.

LE: in finala din decembrie 2004 a Cupei Davis, Nadal a castigat 2 meciuri la simplu.

Poate Elvetia nu face performanta si din cauza ca favoritul tau participa din 3 in 3 ani.

Vrei sa spui ca Wawrinka(care este in primii 30 din lume) nu are valoare, sau ca lui Federer ii e greu sa castige 2 meciuri la simplu, caz in care elvetia ar mai avea nevoie doar de 1p pentru a se califica?

Unde este onoarea lui Federer cand a cedat presiunii Mirkai si l-a concediat pe ex-antrenorul sau Tony Roche(toata lumea stie asta)?

Joga Bonito07.07.2008 22:42

Medicina moderna, Mirka, cine stie? :D Cred ca Ancic nu a jucat nimic 10 luni dupa boala. Cam asa am retinut din istorisile comentatorului. ( 2 amarati de altfel, aceea finala nu merita un asemenea comentariu)

L/E: poate ma enervez si dedic si eu un topic lui Federer. :cool:

f234567k07.07.2008 22:47
L/E: poate ma enervez si dedic si eu un topic lui Federer. :cool:

Aici te simti precum Federer la Roland Garros? :beer2:

SSK08.07.2008 04:46

Hai Joga, ca nu esti chiar singur :) Si mie mi-e teribil de antipatic Nadal si, personal, il gasesc pe Federer cel mai bun jucator de tenis pe care l-am vazut vreodata.

vlad7508.07.2008 07:01
Hai Joga, ca nu esti chiar singur :) Si mie mi-e teribil de antipatic Nadal si, personal, il gasesc pe Federer cel mai bun jucator de tenis pe care l-am vazut vreodata.

Federer nu a avut adversar in mileniul asta. Din nefericire exista un dezechilbru total intre Federer si ceilalti. Tocmai pentru acest lucru trebuie felicitat Nadal. A creat iar o competite in tenis. Sa nu uitam de duelurile dintre Edberg si Becker.Ce meciuri! Sau Sampras cu Agassi! Si multi jucatori buni,pe care ii priveai cu placere. Ivanisevici,Thomas Muster. Si la femei erau jucatoare extraordinare: Navratilova(tot la categoria barbati ar trebui trecuta) ,Stefi Graff,Monica Seles sau conationala lui Federer,Martina Hingins care din pacate a inceput sa prizeze cocaina! Acum sunt numai manechine,care nu incanta ca predecesoarele lor!

Felicitari Nadal!

PS Jucatorul complet dupa mine,ramane Pete Sampras.Cu 3 clase peste Federer in ceea ce priveste modestia! Nu aveai cum sa nu-l placi pe Sampars!

Eu vad o asemanare intre Pete Sampras si Michael Jordan! Iar pe Federer il vad un fel de Kobe Bryant!

Nu vreau sa-mi supar colegii de forum,dar este doar parerea mea.

predatorpulse708.07.2008 07:57

Wow,n-am ce sa zic,nadal se dopeaza,probabil pentru ca isi arata bicepsii foarte multi ajung la concluzia asta. Iar daca a fost la doctorul lui zidane inseamna automat ca isi baga steroizi in vena?

Mie imi place acest spaniol si imi place si stilul sau de joc. E clar ca federer e mai talentat iar victoria lui nadal asupra sa e cu atat mai impresionanta. Nadal e antipatic pentru multi din mai multe motive: pentru ca n-are fizicul tipic al unui tenismen(prea multi muschi pentru gustul unora),pentru ca se bazeaza mai mult de forta decat pe eleganta,pentru ca isi scoate chilotii din fund(chiar ar trebui sa renunte la gestul asta) si mai ales pentru ca il cam domina pe federer.

E antipatic pentru ca este tot ce federer nu e,iar pentru majoritatea federer e intruchiparea perfectiunii in tenis. Iata ca "perfectiunea" a fost macelarita in finala de la RG,a luat bataie de la acelasi nadal la hamburg si monte carlo,si i-a luat acestuia coroana la wimbledon.

Nadal are un stil de joc care ii va scurta cariera si nu il vad jucand mai departe de 28 de ani,pentru ca spre deosebire de majoritea jucatorilor,el fuge dupa fiecare minge iar asta ii uzeaza foarte mult genunchii. Federer ramane cel mai talentat tenismen pe care l-am vazut (imi place mai mult decat sampras) dar pustiul asta din mallorca i-a intrat sub piele si e clar ca federer are un complex fata de nadal.

Cei ce spuneti ca numai forta e de el,cititi declaratii ale lui nick bolletieri(cred ca stiti cine este) care spune ca loviturile sale sunt extraordinare din punct de vedere tehnic iar forehand-ul lui nadal e oficial cea mai eficienta lovitura din tenis din pc de vedere al lantului kinetic(masurat de nu stiu ce institut),pe scurt cea mai buna "biciuire" a mingii. Daca aveti rabdare sa cautati pe net,cititi declaratii ale adversarilor lui nadal care se mirau cat topspin poate sa puna pe minge si cu cata abilitate poate sa trimita lovituri castigatoare de la 1-2 metri din spatele terenului.

Federer pierde teren in fata lui nadal pentru ca federer a ramas pe loc. In primul rand,federer nu are antrenor. Inteleg ca esti un super-talent,dar nu poti sa mergi fara antrenor 70% din sezon doar ca sa-l angajezi pe unul sa te antreneze cand incepe sezonul pe zgura si apoi sa il lasi.

Federer s-a bazat doar pe talentul si ambitia sa,dar nu s-a uitat la rivali. Nadal stie una si buna. A vazut ca federer e din ce in ce mai slab pe backhand-ul sau(slab pentru nivelul lui federer) si loveste in mod constant acolo,iar cand federer da o minge scurta,intra in teren si-l executa.

Eu nu inteleg de ce federer n-a invatat nimic de la tsonga,care l-a dominat pe nadal in semifinala de la AO. Tsonga a observat ca mingiile lui nadal nu prea aveau lungime in acel meci,iar astfel tsonga intra in teren,lovea cu dreapta aia nimicitoare,il trimitea pe nadal in colt,iar cand spaniolul returna,francezul punea un stop-voleu sau o scurta. Tin minte foarte clar pentru ca tot meciul asa s-a desfasurat,cu francezul rupand ritmul si prinzandu-l mereu pe nadal in contratimp. Desi meciul a fost mai usor pentru francez pentru ca a jucat fara presiune,ceea ce nu e cazul la federer.

Celor ce il acuza de dopaj,va spun doar atat:daca se dopeaza,va fi prins la un moment dat si va ramane in istorie drept un trisor. Insa mi se pare stupid sa te dopezi,in tenis pentru ca pot sa fugi tu dupa minge cat vrei,daca n-ai tehnica sa o lovesti,ramai un mediocru. Singurul om prins drogat din ultima vreme a fost "marele" puerta si vreo 2-3 jucatori care nici nu erau in top 100,daca nu ma insel. Doping-ul isi are locul traditional in sporturi eminamente fizice,precum atletism,ciclism,la halterofili etc.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

Bodanel08.07.2008 08:50

Sampras a fost unic insa eu nu pot sa il uit pe Goran Ivanisevic. Sincer cred Nadal nu se poate compara cu Sampras desi preferatul meu era Ivanisevic pentru serviciul sau.

steaua_gloria08.07.2008 12:17

si mie imi place nadal , dar tot federer e mai tare.

DelPiero1009.07.2008 09:47

Nu-mi place Nadal...dar acum e cel mai in forrma!Cel mai bun nu are cum sa fie cat timp va exista Federer(desi il cam arde de 1 an doi in meciurile directe)!E sub Federer ca tenismen,dar are o pregatire fizica senzationala!

P.S.Finala am trait-o aproape ca un meci foarte important al Stelei...am fost trist in acea seara...

metzzz09.07.2008 14:32

Cu timpul Nadal o sa ii ia fata lui Federer , pentru ca fata de Federer , Nadal evolueaza . Pe cand Federer e cam slab de la turneu la turneu. La US. Open o sa iasa repede daca nu se pune la punct. Nu ca nu mi-as dori sa iasa . Hai Nadal ca se poate :punk:

SSK11.07.2008 01:17
metzzz11.07.2008 16:08

SSK e adevarat ce scrie acolo , dar timpurile "romantei" au trecut de mult...azi totul se reduce la bani , iar culorile conteaza mai putin. Si chestia se aplica la toate nu numai in tenis.

f234567k02.08.2008 02:16

Salutati noul numar 1 mondial!

SSK07.08.2008 20:14

Nu pentru multa vreme, sa speram :)

«12»