Ma deranjeaza faptul ca unii suporteri inca nu au inteles ca la Steaua nu lipsa de valoare a fotbalistilor e problema principala ci absenta unei motivatii puternice pentru performanta din partea jucatorilor de valoare dupa ce au jucat titulari mai mult timp.
Sunt mahnit ca se vehiculeaza atat de multe plecari si ca unii fotbalisti considerati a fi "de baza" deja manifesta un soi de lehamite pe care o inteleg doar pana la un punct.
Este enervant faptul ca, desi cunoscuta dorinta jucatorilor romani de a castiga mai multi bani si implicit intentia acestora de a pleca la echipe care pot oferi sumele visate, finantatorul echipei Steaua nu are de gand sa creasca actualele salarii ale ros albastrilor, desi urla sus si tare ca isi doreste performanta.
Automat se naste un cerc vicios. Jucatorii de valoare isi doresc sa plece la un moment dat, nu mai pun suflet la meciuri si urmeaza cedarea acestora pe sume derizorii in baza unei scuze "ce sa fac cu un jucator care nu isi mai doreste sa joace pentru Steaua?"
In paralel se produce promovarea unor tinere talente mai putin costisitoare, dar care nu au ajuns inca la nivelul de experienta si exprimare in teren al "monstrilor" cedati. In felul acesta strategia (Dumnezeule, exista asa ceva?) se fundamenteaza mai mult pe entuziasmul si dorinta de afirmare a unora decat pe o imbinare armonioasa intre experienta vechilor combatanti si infuzia de tinerete. Partea cea mai rea e ca atunci cand actualii manji vor ajunge la randul lor jucatori de baza, acestia vor avea acelasi comportament ca si Dica, Ghionea si Goian pentru ca problemele nu vor fi rezolvate, iar motivarea extrinseca (a se citi salariile) va ramane aceeasi.
Desi si eu sunt de parere ca plecarea lui Dica va aduce un plus de viteza in jocul Stelei prin masurile compensatorii Stancu, Tiago si Szekely, trebuie sa recunosc ca nu asa mi-am imaginat despartirea de decarul nostru. M-au deranjat atat suma primita, numele echipei la care a plecat dar si maniera in care s-a mediatizat acest transfer cu declaratiile jignitoare din partea d-lui Becali. Apoi, ceea ce ma scandalizeaza la culme e faptul ca, inainte de a se lua in calcul cedarile lui Surdu si Nicolita, a fost lasat sa plece prea usor Dicanio, iar in prezent sunt tot mai probabile transferurile lui Goian, Rada si Ghionea.