FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dincolo de Miorița

«12»
xray_rom19.06.2008 17:19
atat s-a putut.

asta e..

Mandru ca sunt roman !

Vazand comentariile rautacioase la adresa jucatorilor si ale antrenorilui(nu ma refer in special de cele prezente pe acest forum!), constat ca mentalitatea nu la ei trebuie schimbata, ci la unii din cei care acum carcotesc la greu.

Nu este adevarat. Nu atat s-a putut. Atat s-a facut.

Italienii au jucat ceva-ceva cu Olanda insa au ratat nepermis de mult si au fost taxati: si-au cerut scuze pentru prestatie prin vocea capitanului Buffon in fata intregii tari si a sustinatorilor.

Romanii nu au jucat nimic cu Olanda motivata sa ii lase sa dea gol si au fost taxati: nu am auzit nici un jucator sa isi ceara scuze pentru ca a semnat condica de prezenta pe teren.

A cui mentalitate trebuie schimbata?!

Este o vorba romaneasca 'tiganului daca nu-i dai sa manance duminica spune ca nu i-ai dat toata saptamana"

Asa sunt si cei care blameaza acum realizarile echipei nationale. Parcurs de exceptie in calificari si onorabile in grupe!

"de exceptie" ar fi fost daca bateam tot, in realitate Bulgaria ne-a luat patru puncte din sase, iar cu Olanda am castigat pe ploaie, cu noroc si cu gol din offside. Parcursul il putem numi "bun" insa nu "de exceptie". Iar in grupa de la turneul final al CE parcursul a fost (cu ingaduinta) mediocru: doua puncte si locul trei, fara victorie, cu un singul gol inscris (si acela din greseala lui Zambrotta), nici ultimii dar nici calificati mai departe, cu un joc decent cu Italia, unul asa si asa cu Franta si unul inexistent cu Olanda, in partida in care ar fi trebuit sa ne jucam calificarea. Ma rog, putem incerca diferite etichete, insa "onorabil" e valabil doar pentru perdanti.

Am pierdut un meci si acum le vrem capul!

Ceea ce deranjeaza nu este ca am pierdut un meci ci modul in care l-am pierdut (joc inexistent, angajament nexam, alegeri tactice evident sinucigase, cu un adversar care ne-a invitat sa il invingem), precum si intreg modul meschin in care a fost gandita strategia noastra la acest turneu final.

Vad ca fitilistul asta de Stiucan a si scos o petitie de demitere a lui Piturca si s-au gasit vreo 600 sa spuna da.

E dreptul oricui intr-un sistem liber si democratic sa propuna petitii. E dreptul oricui de a aproba sau dezaproba continutul petitiei respective. In particular, cred ca schimbarea lui Piturca nu ar fi o idee prea buna daca ea nu ar fi dublata de schimbarea intregii echipe de la FRF cu una care sa isi propuna realmente performanta si cu mentalitate adecvata. Altminteri in locul lui va veni un altul care va incepe iar de la zero, in conditiile in care echipa a aratat totusi in partida cu Italia ca poate presta joc calitativ decent, si care nu va aduce probabil nici un fel de viziune noua.

Nu au nici simtul masurii (atat de bine exprimat de Chivu) si nici al decentei in raport cu visul cailor verzi pe pereti si realitate in care ne aflam.

Simtul masurii exprimat de Chivu este expresia cea mai pura a mentalitatii de perdant. Jucatorii cu acest tip de simt al masurii nu vor face niciodata nimic in afara de "figuri frumoase", "rezultate onorabile", "iesiri cu capul sus de pe teren". Adica starea de baltire specifica echipelor romanesti de club in Europa pre-1986, inainte ca o anumita echipa romaneasca de club sa arate ca putem si noi juca pentru a merge intotdeauna la castig, chiar daca uneori se intampla sa mai si pierzi.

Daca pana acum erau 2 categori de suporteri/comentatori : buni si rai, constat ca a mai aparut si a 3a categorie, JALNICII!!!

Oricum, sunt minoritari. Unii tembeli pe care trebuie sa-i ignoram, unii interesati sa plateasca polite(ziaristi, antrenori, conducatori de cluburi-Iancu, etc.) pe care trebuie sa stigmatizam, iar altii visatori incorigibili "de cai verzi pe pereti", pe care trebuie sa-i intelegem, sa-i iubim si sa-i respectam.

Exista doua categorii de suporteri: cei care ii impart pe altii in doua categorii si cei care n-o fac. :)

Ca abordarile juste pot fi si minoritare este perfect posibil si in acest caz. Numarul de sustinatori ai unui sistem de valori sau ai unei teorii nu are legatura cu valabilitatea acestora.

Referitor la echipa nationala!

Faptul ca au facut sa tremure Olanda in preliminarii, Italia si Franta in grupe si sa fie la mana noastra, asta este cea mai mare realizare a Romaniei!! Cinste lor!!!

Si ce mai realizare.

Uau.

Imi dau lacrimile de emotie si bucurie pentru ca i-am avut la mana pe italiani si pe francezi si am facut gratios pe noi in ultimul meci.

Cinste maximala.

Felicitari baietilor care s-au intors glorios acasa dupa un nou stralucit esec in compania marilor forte ale fotbalului european, dintre care ultima a avut indrazneala sa incerce sa ne lase sa nu il realizam in cele din urma.

Sunt mandru.

Presupun ca frazele de mai sus trebuie sa sune foarte haios in fata oglinzii.

Nu imi propun sa te convind de nimic. E dreptul tau sa crezi si sa te crezi orice, desi ti-ai permis sa ma rastalmacesti cu ironia "desteptului" de pe margine.

O singura precizare am. Am spus "de exceptie" raporat la ultimii 8 ani si ca am terminat pe primul loc, cad din start am tremurat pt locul 2.

Iti urez succes pe play-station sau in fata oglinzii unde sa joci fotbal asa cum il visezi si cum lasi senzatia ca esti in stare sa il practici, din moment ce o ceri imperativ tricolorilor, cu invidia unei supervedete neconvocata la lot :)

PS. Si tu ai conduce un Ferrari, dar daca nu ai posibilitati te limitezi la cat ti-e punga. Asta nu inseamna ca esti un sofer prost(banuiesc)Asa si un antrenor. De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere mai mult, dar un muritor de rand ca tine se pare ca poate!:)Think about!

mdionis19.06.2008 17:24
nu am auzit nici un jucator sa isi ceara scuze pentru ca a semnat condica de prezenta pe teren.

A cui mentalitate trebuie schimbata?!

Citeste blogul lui Bogdan Lobont.

P.S. Ca sa nu fie "scuze" de genul "nu citesc eu blogul x" iti spun ca scuzele lui Lobont au fost preluate in toata presa sportiva.

Stiam de scuzele lui Lobont. Insa nu la acest gen de scuze m-am referit "Atât am putut, iar acum trebuie sã ne gândim la urmãtoarele preliminarii". Italienii si-au cerut scuze pentru cum au jucat acceptand ca nivelul la care s-au prezentat nu era suficient. Lobont (si alti coechipieri ai lui de tipul Chivu) au bagat la inaintare faza cu "atat am putut", sugerand direct ca nivelul la care s-au prezentat era acceptabil (fiind imposibil de depasit). Eu asteptam niste scuze reale, nu justificari voalate pentru esec, si mai ales scuze pentru ca au jucat mizerabil in ultima partida, la un nivel absolut inadmisibil pentru un grup de persoane care imi reprezinta mie tara si complet nejustificat de situatia reala din teren si de contextul calificarii. Cand Lobont spune ca atat am putut imi insulta inteligenta (e drept ca el este probabil cel mai putin vinovat pentru ceea ce s-a petrecut pe teren in partida cu Olanda) si ma simt luat peste picior.

Probabil trebuia sa fiu mai explicit in exprimare.

P.S.2 A cui mentalitate trebuie schimbata? A majoritatii romanilor, insa asta nu se poate face peste noapte.

Aici vorbeam despre suporteri.

Da, mentalitatea nu se schimba peste noapte. Insa imi este ciuda ca pe site-ul Stelei exista atatia si atatia utilizatori care ignora importanta anilor magici din istoria acestui club, reducand semnificatia lor la o performanta seaca obtinuta presupus intamplator. Toti cei care au trait pe viu meciurile Stelei din acei ani si au avut ocazia sa compare si cu ce a fost inainte, stiu ca Steaua a facut atunci o adevarata revolutie in mentalitate, precedata de incercarile timide insa neconfirmate ale Universitatii Craiova si ale rivalei din Stefan cel Mare: timide pentru ca nu au mers pana la capat si neconfirmate pentru ca au fost fara continuitate, intamplatoare.

Steaua a aratat ca putem juca fotbal mare, cu mentalitatea corecta, in fata oricui, savarsind o profunda transformare la nivelul intregului fotbal romanesc, si a dat credibilitate demersului sau in momentul in care a ajuns din nou in semifinale si apoi in finala: nu mai era o simpla realizare intamplatoare sub zodia hazardului si a unor conjuncturi fericite ci garantia succesului pe baza unicei retete juste -- spirit de invingator si pregatire de campion. In acei ani, Steaua a tarat fotbalul romanesc afara din zodia neputintei, iar generatia "de aur" a echipei nationale a fost posibila tocmai ca incununare logica a anilor Stelei, ca expresie a maturitatii unui grup format si in jurul celor care s-au hranit de la bucuria de a juca fotbalul fara complexe al Stelei. Echipa nationala a intretinut pe mai departe acest spirit atunci cand marea echipa a Stelei s-a destramat in cele patru vanturi si am trait acei ani cu bucuria senina ca revolutia Stelei nu a fost in zadar. Insa privesc in jur si constat cu ciuda ca exista atatia si atatia stelisti care contribuie vartos si din ignoranta la ingroparea ultimelor consecinte ale acelei perioade magice. Tocmai pentru ca stiu cat de neasteptata si de grea a fost acea desprindere de starea de baltire nu as vrea sa ne intoarcem fatalist la ea. Si cu atat mai surprinzator este sa constat ca exista stelisti care ironizeaza starea de vesnica neimplinire a rapidistilor insa adopta acelasi sistem de valori stramb, in care performanta cade din intamplare si din cand in cand, fiind convinsi ca fortele proprii au fost si vor fi intotdeauna insuficiente prin definitie.

La aceasta conceptie eu nu pot adera.

@SSK

Nu ma contrazic. Am spus "decent" cu Italia - e o figura de stil. Am expus in alte ocazii si pe larg ceea ce cred despre partida respectiva. In rezumat: doua echipe care au jucat un fotbal extrem de intens, de bun nivel si in care nici una nu si-a impus decisiv propriul joc, soldata cu un rezultat de egalitate just.

In ceea ce priveste golul lui Mutu: imi pare rau ca nu a venit pe fondul unui joc bun al echipei noastre in acel moment in teren, ci drept consecinta a unui episod mai curand singular; un singur gol in trei partide este mult prea putin (si ar fi fost prea putin chiar daca Italia si Franta ar fi remizat fara goluri, caz in care noi am fi fost in sferturi: problema de joc exista independent de indeplinirea intamplatoare sau nu a obiectivelor intermediare).

In ceea ce priveste victoria cu Olanda din preliminarii: mi-ar fi placut sa vina ca rezultat normal al unei partide in care jocul echipei noastre sa fie net deasupra celui al olandezilor. In realitate, Romania a jucat la Constanta mai prost decat in Olanda si golul a venit tot ca eveniment singular intr-o faza dubioasa.

Intregul comentariu se refera la calificativul "exceptional" aplicat acestui parcurs: chiar daca rezultatele in sine au fost pozitive, exista destule elemente care ma impiedica sa folosesc aceasta eticheta, iar criticile mele au in vedere exact acest aspect. Sunt de acord sa spunem ca Romania a jucat in general bine in preliminarii, dar daca vrem sa folosim atribute ditirambice e cazul sa ne referim si la joc, nu numai la rezultatele scriptice. Cred ca din ceea ce am scris mai sus se intelege mai clar de ce.

SuperSteaua19.06.2008 17:38

De când nu mai joacã Hagi naționala parcã e o adunãturã de orfani...

Nu mai existã spiritul de altã datã și nici consistența în joc.

E pãcat. Nu se poate construi o echipã solidã în jurul lui Mutu sau a lui Chivu. Le trebuie și calitãți reale de lider ca sã uneascã jucãtorii.

Poate peste niște ani...

CaTaLiNsm StElIsTu19.06.2008 18:05

Atata timp cat inca mai exista antrenori care iau bani sa promoveze jucatori sau "sa-i joace" si fac tot felul de compromisuri pt anumiti jucatori no sa reusim niciodata!!!Exista mii de copii pe maidane care merita insutit de ori mai mult sa joace la echipe de juniori decat cei care se afla acolo prin nu stiu ce pile sau nu mai stiu cum...

Sincer singurul"centru"de promovat valori in care am incredere este cel promovat de Gillette si ai carui profesor este maestrul Ienei....este,pt mine,singurul om din fotbalul romanesc in care am deplina incredere.

Una peste alta...asteptam sa se epureze mizeria din fotbalul romanesc ca mai apoi sa putem emite pretentii....dar de asta se vor bucura probabil doar nepotii nostri...

mdionis19.06.2008 18:24
[...] ti-ai permis sa ma rastalmacesti cu ironia "desteptului" de pe margine.

O singura precizare am. Am spus "de exceptie" raporat la ultimii 8 ani si ca am terminat pe primul loc, cad din start am tremurat pt locul 2.

Iti urez succes pe play-station sau in fata oglinzii unde sa joci fotbal asa cum il visezi si cum lasi senzatia ca esti in stare sa il practici, din moment ce o ceri imperativ tricolorilor, cu invidia unei supervedete neconvocata la lot :)

Daca am rastalmacit ceva, imi cer scuze si astept sa fiu lamurit ce aspect a luat in interpretarea mea o intorsatura diferita de intentionalitatea domniei tale.

Eu nu ma raportez la ultimii 8 ani (nu fac ipoteze de ce domnia ta o face) si nici macar la ultimii 20 ci la ceea ce trebuie sa fie starea de normalitate.

Pot pretinde oricui care imi reprezinta tara sa se comporte demn, chit ca nu practicam aceeasi meserie.

Chestia cu play-station ar fi bine sa o pastrati pentru cei sub varsta majoratului.

enjoy19.06.2008 18:27

daca un jucator precum Chivu, capitan, spune ca a simtit in teren ca nu-i pot bate pe olandezi, voi ce credeti? e vorba de o mentalitete paguboasa, mediocra, de niste scuze de-a dreptul copilaresti si nu stiu daca nu ne-a "rugat" Italia sa nu-i facem de ras! am terminat lamentabil; chiar o fi stors Italia toata vlaga din ei? dupa parerea mea cu Olanda am facut cel mai prost meci al turneului! Hai Romania!

Dragoshinho19.06.2008 18:55

Referitor la galerie:am fost peste stim cu totii asta, dar ma gandeam...si am si auzit...ca au fost brigazi de la Dinamo si rapid pe acolo, dar de la Steaua nu a fost nimeni, nicio brigada... stie cineva de ce?????

metzzz19.06.2008 20:38
Referitor la galerie:am fost peste stim cu totii asta, dar ma gandeam...si am si auzit...ca au fost brigazi de la Dinamo si rapid pe acolo, dar de la Steaua nu a fost nimeni, nicio brigada... stie cineva de ce?????

E un meci al nationale. Acestor gesturi imbecile nu le vad rostul. Fii sigur ca au fost dar nu trebuie sa faci asa ceva la un meci al nationalei. Pot iesi scantei intre proprii suporteri , iar chestia asta nu ar da bine in afara :thumbdown: .

xray_rom19.06.2008 22:09
[...] ti-ai permis sa ma rastalmacesti cu ironia "desteptului" de pe margine.

Daca am rastalmacit ceva, imi cer scuze si astept sa fiu lamurit ce aspect a luat in interpretarea mea o intorsatura diferita de intentionalitatea domniei tale.

Eu nu ma raportez la ultimii 8 ani (nu fac ipoteze de ce domnia ta o face) si nici macar la ultimii 20 ci la ceea ce trebuie sa fie starea de normalitate.

Pot pretinde oricui care imi reprezinta tara sa se comporte demn, chit ca nu practicam aceeasi meserie.

Chestia cu play-station ar fi bine sa o pastrati pentru cei sub varsta majoratului.

Ultima replica.

1) Cu ce ai contribuit tu sau eu sau altii la o stare de normalitate la nivel fotbal(sa nu extrapolez la nivel de tara) ca sa emitem pretentii ca i-am trimis sa ne reprezinte asa cum vrem noi(sfert, semi, finala) si nu cum pot ei? E o intrebare retorica, asa ca nu trebuie sa raspunzi.

Mandria nu a fost ca ei ne-au reprezentat onorabil pe noi acolo, ci faptul ca noi suntem compatrioti cu ei si timp de cateva zile s-a vorbit de Romania si altfel decat i-am invatat pe straini sa vorbeasca.Italia care vrea sa ne izgoneasca din tara, a fost pt cateva zile la "mila" noastra!Idem trufasha Franta. Nu stiu daca poti trece mai sus de firul ierbii si sa vezi si altceva decat un esec cu Olanda din toata aceasta campanie EURO.

Nu exista nici o relatie de subordonare intre ei si noi, nici morala si nici legala. Noi traim prin ei(ma refer la emotii) si nu ei prin noi! Ei lupta pt bani(nu ai nostri) si glorie si ne ofera gratis rasul si plansul, agonia si extazul, lupta surda si absurda pt simboluri proslavite de unii si terfelite de altii. Tara(din impozitele platite de noi) nu a facut mai nimic sa creasca nivelul de performanta al fotbalului. Nici stadioane, nici centre de pregatire copii, juniori, etc. Fotbalul a incaput pe mana unor puscariasi, speculanti imobiliari, avortoni si curve politice, etc. care spala la greu banii lor negrii si ne lasa, noua fanilor, zoaiele cu care sa ne improscam reciproc pe stadioane, pe forumuri, etc. E acel "circ" pe care il datea imperatorii prostimii sa uite de foame(aplicabila la noi si in sens metaforic, ca foamea de moralitate in imoralul cotidian care inunda stirile, faptele si gandurile)!

Pretentiile emise de tine suna ca si cum un vecinul de-al tau de bloc ar lua mentiune la olimpiada de matematica si tu i-ai sparge usa ca nu te-a reprezentat, in calitate de colocatar, cum ai fi vrut tu si nu a luat premiul 1 sau 2, desi poate pana atunci nu i-ai dat nici macar buna ziua!:)

2) Nu este un secret ca pt unii varsta biologica este mult avansata fata de cea psihologica:)Dar nu varsta phihologica viza acea replica. Pe play-station poti face echipa cum vrei tu si poti juca ca Ronaldo C. imbracat cu tricoul lui Banel:)

geoct20.06.2008 06:02

Stim cu totii problemele fotbalului romanesc; ele nu s-ar fi rezolvat dupa Euro chiar daca ajungeam in sferturi sau mai departe sau daca eram eliminati dupa primele doua meciuri. Avand in vedere ocaziile avute, daca pierdeam cu Italia, nu eram asa suparat. In acel meci am vazut ca se poate. Ca ne putem depasi conditia. Din pacate insa, am dat cu piciorul unei sanse pe care nu stiu daca o vom mai avea. Directorul firmei la care lucrez este olandez. In dimineata de dupa meci, a spus ca ii pare rau ca nu ne-am calificat. I-am zis ca ne e un pic rusine, ca senzatia noastra a fost ca Olanda a vrut sa ne ajute; raspunsul a fost "da, asa mi s-a parut si mie...". Ce mai e de spus? Am mai spus, cred ca si olandezii de pe teren au fost suprinsi de noi, pana cand probabil Van Persie s-a dus la Van Basten si a zis "sefu', am dat-o in Lobont, peste poarta, pe langa, pe dedesubt nu pot s-o dau! ne facem de ras..."

Asa cum spunea cineva intr-un alt post, am avut un context favorabil pe care nici generatia Hagi, Popescu si Petrescu nu l-au avut. L-am auzit aseara la sport.ro pe Dumitru Dragomir. Stiti ce a spus? "Mircea Sandu este singurul care si-a facut datoria 100% la acest turneu"; cica ne spune mai multe, daca vrea, dupa ce se termina campionatul...

mdionis20.06.2008 09:11
Mandria nu a fost ca ei ne-au reprezentat onorabil pe noi acolo, ci faptul ca noi suntem compatrioti cu ei si timp de cateva zile s-a vorbit de Romania si altfel decat i-am invatat pe straini sa vorbeasca.Italia care vrea sa ne izgoneasca din tara, a fost pt cateva zile la "mila" noastra!Idem trufasha Franta. Nu stiu daca poti trece mai sus de firul ierbii si sa vezi si altceva decat un esec cu Olanda din toata aceasta campanie EURO.

Acesta e un obiectiv marunt, de natie complexata si care se multumeste cu putin, "stiind" aprioric ca nu va obtine niciodata mai mult (si, in consecinta, chiar nu obtine). Este exact expresia conceptiei pe care o contest cu toata inversunarea. Putin ma intereseaza de cum au vorbit strainii doua-trei zile despre Romania si de fiorul nesigurantei pe care jocul rezultatelor primelor patru partide din grupa l-a strecurat pe spinarile fratilor nostri intru latinitate. Nimeni in lumea aceasta nu se refera la impresii partiale ci la prestatia pe ansamblu, iar aceasta prestatie a fost excesiv de prudenta in prima partida si mizerabila in ultima partida, cea care a decis ca nu ne-am indeplinit nici macar obiectivul minimal. In ziarele germane am fost taxati corespunzator, s-a spus ca Romania, in nota ei caracteristica, da senzatia ca poate sa obtina ceva si apoi dairesponsabil cu piciorul la toata munca precedenta. De ce as fi eu mai putin dur?! Nu am criticat esecul cu Olanda pentru ca rezultatul final nu a fost favorabil ci pentru modul infect si jenant in care echipa noastra a abordat aceasta partida, pentru faptul ca prestatia pe ansamblu in grupa (depinzand esential si de acest meci) a fost nesatisfacatoare, altfel am fi fost calificati in sferturi. Doua-trei zile s-a vorbit poate cu respect despre Romania, insa nimeni nu se mai refera punctual la singura partida realmente buna ci la micimea unei echipe care nu a fost in stare sa isi apropie calificarea aflata la indemana si nici macar nu a incercat efectiv sa si-o apropie.

Nu exista nici o relatie de subordonare intre ei si noi, nici morala si nici legala.

Cine vorbeste de subordonare?! Responsabilitatea morala le apartine intru totul. Sa joci la echipa nationala este o onoare care te obliga. Peste tot in lume este asa. Jucatorilor alora li se canta imnul, isi reprezinta tara, au obligatia morala sa nu se faca de ras. Tine de evidenta. Suporterii lor vin pe stadion sa ii sustina, unii de la sute si mii de kilometri departare, cheltuind sume deloc neglijabile fata de cat castiga: si fata de ei au obligatia morala sa nu se dea batuti. Dupa partida pierduta in fata Olandei, Buffon si-a cerut scuze in fata italienilor din partea intregii echipe, chit ca Italia a jucat totusi ceva in acea partida, a admis implicit existenta acestei obligatii morale. Domnia ta sustine realmente ca jucatorii echipei Romaniei aveau dreptul moral sa isi bage piciorul in partida decisiva si sa iasa pe interval cu mofturi de genul "atat am putut"?!

Pretentiile emise de tine suna ca si cum un vecinul de-al tau de bloc ar lua mentiune la olimpiada de matematica si tu i-ai sparge usa ca nu te-a reprezentat, in calitate de colocatar, cum ai fi vrut tu si nu a luat premiul 1 sau 2, desi poate pana atunci nu i-ai dat nici macar buna ziua!:)

Catusi de putin. Daca vrem sa facem o analogie cu olimpiadele scolare, aceasta ar fi mai curand urmatoarea. Un tip face faza pe sector, pe municipiu, nationala si confirma ca stie ceva; participa la proba de selectie pentru lotul national si intra in lotul largit de 20 cu care face pregatirea canonica de o luna; confirma la testul final ca e intre primii 5 (6, cu rezervistul) si este trimis sa isi reprezinte tara la OIM. In aceste conditii, daca face proba 1 asa si asa, face proba a doua binisor insa la a treia iese din sala dupa 5 minute declarand ca atat poate, proful insotitor are tot dreptul moral sa ii dea un sut

in posterior si sa se opuna pe viitor ca individul sa mai fie selectionat la lot, chiar daca va reusi niste rezultate bune la trialurile viitoare, iar noi avem tot dreptul moral sa il privim cu dispret. Atata doar ca OIM nu este atat de mediatizata precum CE de fotbal.

2) Nu este un secret ca pt unii varsta biologica este mult avansata fata de cea psihologica:)Dar nu varsta phihologica viza acea replica. Pe play-station poti face echipa cum vrei tu si poti juca ca Ronaldo C. imbracat cu tricoul lui Banel:)

Intreceti masura.

DanStan20.06.2008 16:31

In concluzie : echipa nationala a Romaniei nu are de ce sa se mai califice la vreun turneu pana in moemntul in care va avea valoarea, antrenorul si mentalitatea necesare pentru a castiga trofeul.

Decat sa 'ne scarbeasca' cu cele cateva puncte stranse printr-un joc mediocru demn de Liechtenstein si Andorra mai bine sa stea acasa.

mdionis20.06.2008 17:26
In concluzie: echipa nationala a Romaniei nu are de ce sa se mai califice la vreun turneu pana in momentul in care va avea valoarea, antrenorul si mentalitatea necesare pentru a castiga trofeul.

Decat sa 'ne scarbeasca' cu cele cateva puncte stranse printr-un joc mediocru demn de Liechtenstein si Andorra mai bine sa stea acasa.

Asta este o "solutie" de genul "imi iau jucariile si plec".

Evident, nimeni nu poate avea in vedere asa ceva. Echipa Romaniei ar face bine

1. sa se califice si pe viitor la turneele finale si
  2. sa schimbe ceva in modul de abordare/mentalitate.

Daca va juca si un fotbal de calitate cu rezultate pe masura, ar fi inca si mai bine.

Dupa cum ar fi trebuit deja sa fie mai mult decat evident pana acum, ceea ce a fost extrem de deranjant nu a fost infrangerea in sine ci delasarea, blazarea, scuzele infantile cu oboseala in minutul 15, atat am putut, demoralizarea ca ia uite italienii au dat gol, lipsa initiativei, aflarea in treaba pe teren -- intr-un cuvant, ATITUDINEA.

Da, atitudinea lor mi-a intors stomacul pe dos. Si cica lesinatii aia de pe teren imi reprezentau mie tara. Decat sa o reprezinte in acest mod, intr-adevar mai bine lipsa. Insa repet: ideea nu este alegrea non-solutiei "lipsa" ci absoluta necesitate de schimbare a atitudinii. Pentru asta nu au nevoie sa joace mingea pe picior cu ochii legati, sa dea in bara consecutiv de 5 ori de pe linia de 16 m sau sa capete peste noapte clarviziune in joc: se poate face extrem de simplu, daca se gaseste cineva care sa le bage in cap lucrul asta. E atat de simplu incat in maxim jumatate de ora ar putea fi convins si "Blocnotes".

clausblaus20.06.2008 20:09
Cand zicea Boloni ca suntem lipsiti de curaj si ca vrem sa avansam pe furis,lumea s-a suparat!Din pacate,asa a a vrut si Nationala sa se califice!Pe furis,sa nu o vada nimeni...pacat de acei suporteri,10 mii la fiecare meci,pentru ei as fi jucat cu mai mult tupeu la acest European!

Total de acord!Suporteri de nota 20.Au incurajat tot timpul nationala,asa cum nu tin minte sa mai fi vazut la noi la romani.SI CUM CANTAU IMNUL!!??

dax4721.06.2008 09:38

Atata vreme cat Miorita e simbolul nostru national , ce pretentii sa ai de la acest popor ?

Nu degeaba avem noi specificul ala :" Las-o, bah, ca merge-asa ! " Insa, sa fim seriosi, nu prea merge deloc !

De ce atata indarjire in a ne mentine pe un drum gresit ? De ce sa nu vrem sa facem performanta ? De ce sa nu ne dorim sa fim mandri ca suntem si noi buni la ceva pozitiv, nu doar la furat si cules capsuni ?

De ce nu a fost demis pitzi inca ? Ce asteptam ? Inca o dublare de salariu, precum lui Iordanescu ?

predatorpulse721.06.2008 13:23

Vreau sa il felicit pe mdionis pentru ideile expuse in legatura cu echipa nationala,ma regasesc si eu in acest curent de opinie. Raman la parerea mea ca ne-am facut de ras la acest Euro,si mi se pare ironic ca cei ce au mers la euro96,desi au venit cu 0 puncte,au jucat mai mult fotbal decat acesti "fotbalisti" care au venit cu 2 puncte.

Dupa cum a zis si mdionis,scuzele erau deja pe teava,inca de la primul meci,daca luam bataie de la francezi bagam placa "sunt vicecampioni mondiali",daca o luam de la italieni "pai aia sunt campioni mondiali" iar daca ne bateau olandezii "aia au jucatori de la real,Manchester etc". Stiam si noi asta,noi doar vroiam ca nationala Romaniei SA INCERCE,vorba lui praslea,nu promit nimic doar incerc. Singurul meci mai de doamne ajuta al Romaniei a fost egalul cu Italia,ajutati din gros de arbitru si Lobont,iar in rest am inregistrat un egal cu o echipa de fosile franceze si cireasa de pe tortul penibilitatii noastre,blatul nereusit cu olanda,o echipa cu care o sa tin la acest Euro pentru ca au fost baieti buni cu noi.

Inteleg ca am mers la Euro cu gandul sa nu luam multe goluri,insa nu inteleg de ce nu ne-am schimbat atitudinea cand am vazut realitatea din teren,mai ales cu franta si olanda. Mentalitatea de looseri a celor de la nationala ne-a tras in jos,chiar piti a lasat de inteles ca in fiecare meci am "fortat" doar din min 75. Si fiul lui Piturca se plangea ca tatal sau ar fi vrut sa joace ofensiv dar... dar ce? Vrea sa recunoasca sau nu Piturca a luat foarte multi jucatori mediocri dar muncitori. Singurii oameni cu ceva gena ofensiva erau contra(a dovedit ca stie sa urce),Adrian Cristea,Dica,Mutu,marica si cei doi niculae. Prin asezarea 8-1-1 a lui Piturca doar Mutu a iesit putin in evidenta si chiar si atunci era singur singurel. Atacantul din fata nici nu a mai contat pentru ca Mutu era mancat imediat de fundasii adversi neavand sustinere.

Daca Piturca vrea sa ramana trebuie sa faca o echipa echilibrata(atac+aparare) si sa nu-si mai incalce in mod constant asa zisele criterii de selectie,pentru ca daca ar fi sa ma iau dupa conditiile pe care le-a pus acesta pentru a fi selectionat(adica a juca un numar de meciuri la echipa de club si forma actuala) 70% dintre jucatori nici nu aveau loc in echipa. Am mai zis-o si ma repet,sa-i pupe piti manusile lui Lobont(ca altfel luam vreo 3 de la italieni si 3 de la olandezi)si ghetele lui Mutu ca altfel nu dadeam gol la acest campionat european nici daca mai jucam inca alte 3 meciuri. Meciul cu olanda va intra in istorie ca singurul meci in care nationala Romaniei a jucat de parca nici macar nu ar fi dorit sa castige. Am mai pierdut noi calificari sau alte meciuri importante la turnee finale dar atunci s-a incercat,nu au dormit jucatorii pe ei cum s-a intamplat la acest ultim meci. Cat de dilimac sa fii sa-ti cante suporterii "Desteapta-te romane" cand esti condus iar tu sa ramai in continuare in jumatatea ta de frica sa nu strici tactica piturciana si apoi sa fii zburat de la nationala(se stie ca Piturca nu prea iarta).

Apropo,ca sa nu uit,vreau sa comentez o declaratie care m-a amuzat,declaratie data de "maestrul" Olaroiu. Intrebat ce parere are despre Romania-franta dupa meci Oli a zis ca i s-a parut un meci perfect(moment in care aia probabil se uitau urat la el),ca peste 2 secunde sa adauge "din puncte de vedere tactic" :biggrin:. Corect,am blocat de tot adversarul si in acelasi timp ne-am blocat si pe noi. Inteleg de ce Oli ii admira tactica lui Piturca,el face la nationala ce facea Oli la Steaua,mai ales in deplasare. La nationala toti arunca mingea pe Mutu,la Steaua toti ii dau mingea lui Dica,in rest Dumnezeu cu mila. Roadele acestui tip de joc l-am vazut cu totii.

In fine,sper sa avem mai multe motive de mandrie cu Steaua noastra decat cu nationala lui Piti.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

«12»