atat s-a putut.asta e..
Mandru ca sunt roman !
Vazand comentariile rautacioase la adresa jucatorilor si ale antrenorilui(nu ma refer in special de cele prezente pe acest forum!), constat ca mentalitatea nu la ei trebuie schimbata, ci la unii din cei care acum carcotesc la greu.
Nu este adevarat. Nu atat s-a putut. Atat s-a facut.
Italienii au jucat ceva-ceva cu Olanda insa au ratat nepermis de mult si au fost taxati: si-au cerut scuze pentru prestatie prin vocea capitanului Buffon in fata intregii tari si a sustinatorilor.
Romanii nu au jucat nimic cu Olanda motivata sa ii lase sa dea gol si au fost taxati: nu am auzit nici un jucator sa isi ceara scuze pentru ca a semnat condica de prezenta pe teren.
A cui mentalitate trebuie schimbata?!
Este o vorba romaneasca 'tiganului daca nu-i dai sa manance duminica spune ca nu i-ai dat toata saptamana"Asa sunt si cei care blameaza acum realizarile echipei nationale. Parcurs de exceptie in calificari si onorabile in grupe!
"de exceptie" ar fi fost daca bateam tot, in realitate Bulgaria ne-a luat patru puncte din sase, iar cu Olanda am castigat pe ploaie, cu noroc si cu gol din offside. Parcursul il putem numi "bun" insa nu "de exceptie". Iar in grupa de la turneul final al CE parcursul a fost (cu ingaduinta) mediocru: doua puncte si locul trei, fara victorie, cu un singul gol inscris (si acela din greseala lui Zambrotta), nici ultimii dar nici calificati mai departe, cu un joc decent cu Italia, unul asa si asa cu Franta si unul inexistent cu Olanda, in partida in care ar fi trebuit sa ne jucam calificarea. Ma rog, putem incerca diferite etichete, insa "onorabil" e valabil doar pentru perdanti.
Am pierdut un meci si acum le vrem capul!
Ceea ce deranjeaza nu este ca am pierdut un meci ci modul in care l-am pierdut (joc inexistent, angajament nexam, alegeri tactice evident sinucigase, cu un adversar care ne-a invitat sa il invingem), precum si intreg modul meschin in care a fost gandita strategia noastra la acest turneu final.
Vad ca fitilistul asta de Stiucan a si scos o petitie de demitere a lui Piturca si s-au gasit vreo 600 sa spuna da.
E dreptul oricui intr-un sistem liber si democratic sa propuna petitii. E dreptul oricui de a aproba sau dezaproba continutul petitiei respective. In particular, cred ca schimbarea lui Piturca nu ar fi o idee prea buna daca ea nu ar fi dublata de schimbarea intregii echipe de la FRF cu una care sa isi propuna realmente performanta si cu mentalitate adecvata. Altminteri in locul lui va veni un altul care va incepe iar de la zero, in conditiile in care echipa a aratat totusi in partida cu Italia ca poate presta joc calitativ decent, si care nu va aduce probabil nici un fel de viziune noua.
Nu au nici simtul masurii (atat de bine exprimat de Chivu) si nici al decentei in raport cu visul cailor verzi pe pereti si realitate in care ne aflam.
Simtul masurii exprimat de Chivu este expresia cea mai pura a mentalitatii de perdant. Jucatorii cu acest tip de simt al masurii nu vor face niciodata nimic in afara de "figuri frumoase", "rezultate onorabile", "iesiri cu capul sus de pe teren". Adica starea de baltire specifica echipelor romanesti de club in Europa pre-1986, inainte ca o anumita echipa romaneasca de club sa arate ca putem si noi juca pentru a merge intotdeauna la castig, chiar daca uneori se intampla sa mai si pierzi.
Daca pana acum erau 2 categori de suporteri/comentatori : buni si rai, constat ca a mai aparut si a 3a categorie, JALNICII!!!Oricum, sunt minoritari. Unii tembeli pe care trebuie sa-i ignoram, unii interesati sa plateasca polite(ziaristi, antrenori, conducatori de cluburi-Iancu, etc.) pe care trebuie sa stigmatizam, iar altii visatori incorigibili "de cai verzi pe pereti", pe care trebuie sa-i intelegem, sa-i iubim si sa-i respectam.
Exista doua categorii de suporteri: cei care ii impart pe altii in doua categorii si cei care n-o fac.
Ca abordarile juste pot fi si minoritare este perfect posibil si in acest caz. Numarul de sustinatori ai unui sistem de valori sau ai unei teorii nu are legatura cu valabilitatea acestora.
Referitor la echipa nationala!Faptul ca au facut sa tremure Olanda in preliminarii, Italia si Franta in grupe si sa fie la mana noastra, asta este cea mai mare realizare a Romaniei!! Cinste lor!!!
Si ce mai realizare.
Uau.
Imi dau lacrimile de emotie si bucurie pentru ca i-am avut la mana pe italiani si pe francezi si am facut gratios pe noi in ultimul meci.
Cinste maximala.
Felicitari baietilor care s-au intors glorios acasa dupa un nou stralucit esec in compania marilor forte ale fotbalului european, dintre care ultima a avut indrazneala sa incerce sa ne lase sa nu il realizam in cele din urma.
Sunt mandru.
Presupun ca frazele de mai sus trebuie sa sune foarte haios in fata oglinzii.
Nu imi propun sa te convind de nimic. E dreptul tau sa crezi si sa te crezi orice, desi ti-ai permis sa ma rastalmacesti cu ironia "desteptului" de pe margine.
O singura precizare am. Am spus "de exceptie" raporat la ultimii 8 ani si ca am terminat pe primul loc, cad din start am tremurat pt locul 2.
Iti urez succes pe play-station sau in fata oglinzii unde sa joci fotbal asa cum il visezi si cum lasi senzatia ca esti in stare sa il practici, din moment ce o ceri imperativ tricolorilor, cu invidia unei supervedete neconvocata la lot ![]()
PS. Si tu ai conduce un Ferrari, dar daca nu ai posibilitati te limitezi la cat ti-e punga. Asta nu inseamna ca esti un sofer prost(banuiesc)Asa si un antrenor. De unde nu-i nici Dumnezeu nu cere mai mult, dar un muritor de rand ca tine se pare ca poate!:)Think about!