FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dincolo de Miorița

«12»
fcsteaua.ro18.06.2008 23:22

Poate cã totuși ne-am repezit cam tare asupra deznodãmântului acestei "grupe a morții". Apelul la simbolistica naționalã a mioriței este, desigur, facil și foarte la îndemânã, însã cu timpul cred cã vom privi prestația tricolorilor cu ceva mai multã luciditate și, inevitabil, cu mai multã detașare.

Dupã primele 20 de minute ale meciului cu Olanda îmi fãcusem deja douã pãreri despre meci, care ulterior s-au adeverit: 1) ai noștri sunt mai în meci decât olandezii - perfect adevãrat dacã ne gândim la lejeritatea cu care au tratat olandezii atât faza ofensivã, cât și cea defensivã; 2) olandezii sunt vizibil mai proaspeți decât noi. Adevãrul e cã partida neverosimilã cu Italia ne-a stors ca pe portocale - ironic, nu?

Pentru cã dincolo de ratarea calificãrii, care rãmâne, cred cã n-ar trebui sã trecem așa ușor peste partida - și o repet! - neverosimilã cu Italia. Nu doar pentru cã era vorba despre campioana mondialã, ci pentru cã e vorba despre Italia! Italia pe care toți microbiștii români o simt mai valoroasã decât noi, mai hoațã decât noi, mai norocoasã decât noi, mai avantajatã decât noi. Niciun cunoscãtor decent de fotbal nu-și pune mari speranțe într-un meci cu Italia, ãsta e adevãrul. Pe englezi îi vom prosti mereu pentru cã sunt avântați și vin peste noi, pe francezi îi putem pãcãli pentru cã sunt aroganți și ne subestimeazã, dar Italia are tot ce avem noi, doar cã în cantitãți mai mari!

Așa cã rezultatul și mai ales evoluția din meciul cu Italia au meritat efortul deplasãrii pânã "în vecini" la Zurich și Berna. România n-o sã repete prea curând curajul, dezinvoltura și nici norocul pe care le-a avut în meciul cu Italia, vã asigur! Tupeul ca la 1-1 sã-i atacãm noi pe ei, sã-i prindem descoperiți, sã fie blocat Petre în 12 metri, iar Mutu sã rateze un penalty cu care azi eram bine mersi în sferturi, așteptându-i pe Villa & co. Sigur, o sã-mi spuneți cã nici Italia nu mai e cea din 2006, cã Chiellini nu-i Canavaro, dar vin și vã întreb: de când și pânã unde vrem noi sã cucerim lumea cu Bãnel, Cociș și Daniel Niculae?

Dacã sunteți deci de acord cã tot ce s-a ales din acest EURO e o partidã memorabilã cu Italia, atunci putem desigur sã comentãm despre meciul cu Olanda, sã remarcãm - just și amar - cã ne-au bãtut cu rezervele, cã fundașii lor au o eficiențã a paselor de peste 90% (!!!), cã ne-au furat mingea și ne-au dat-o când au vrut. Putem sã sperãm cã în sfârșit cineva o sã vadã cã Nicolițã nu știe fotbal sau sã ne întrebãm, ridicând o sprânceanã, când o sã-și dea drumul și Cociș ãsta, dom'le? Sau, ridicând ambele sprâncene, cum a reușit tolomacul ãla de Daniel Niculae sã dea atâtea goluri în Franța, când aici n-a avut nici mãcar o ocazie?!? Ce fundași or fi și prin Franța? Cã prin Scoția ne-am lãmurit...

Adevãrul e cã n-am avut cu cine (cã tot e la modã expresia). Francezii și italienii au fost clar peste noi, dar cu eroism și multã, multã energie am reușit sã suplinim diferența de valoare. Cu Olanda n-am mai avut nici energie și nici mãcar eroism. Iar sã nu poți alerga într-un meci cu Olanda, n-are decât sã-ți fie fatal.

În plus, generația asta, "ratatã" cum prea ne place sã-i spunem, nu putea dintr-o datã sã se dea peste cap și sã dea de pãmânt cu trei forțe fotbalistice mondiale. Pur și simplu, nu putea! Nu au crezut nici ei cã pot, n-am crezut nici noi (personal, eram convins cã facem cel mult 1 punct, inclusiv dupã meciul cu Franța...) - n-avea de unde sã rãsarã atâta încredere în sine. Sã nu uitãm cã și generația "de aur", pânã la vârful din SUA a avut un turneu "de acomodare", în Italia 90, unde s-a descurcat onorabil, dar nu mai mult.

Cam asta au fãcut și tricolorii de azi. Sã sperãm, deci, cã dãm lovitura în Africa de Sud!

Hai România!

Ovidiu

Virgil18.06.2008 23:50

Sa ne calificam mai intai in Africa de Sud . Apoi stam de vorba.

Nu ca ar fi mare lucru aceasta calificare. Pentru ca Franta ne poate fi la indemana, Serbia nu mai e cea fost, nici macar Austria nu ne poate pune probleme. Asta fiind partea plina a paharului.

Partea goala ar arata cam asa: in Franta se joaca un fotbal superior asa zisului fotbal jucat la noi. Sârbii ne-au cam fost nasi mereu, desi mereu meciurile au fost aprig disputate, uar scorurile stranse. A contat mai mereu, cand am pierdut, acea mentalitate de invingatori pe care noi nu prea o avem. Austria a stat mai mereu drepti in fata noastra. Asta in trecut. Acum lucrurile s-au mai schimbat.

Celelalte echipe din grupa 7, Lituania si Insulele Faroe, pot pune probleme selectionatei noastre doar in ce priveste diferenta de scor la care vor pierde.

Piturca: "Cum și înainte de preliminariile pentru Euro am zis cã Olanda e favoritã, acum spun cã Franța are prima șansã în grupa noastrã".

shack3r19.06.2008 00:10

Mai intai sa ajungem la CM in 2010...

AdrianUltras2519.06.2008 00:59
– ªi Tamaș?

– ªi el e simpatic, dar îl in­flu­en­țea­zã apropierea de Paris. Auxerre e prea aproape de Paris.

– Ce vreți sã spuneți?

– Parisul are o viațã de noapte tu­mul­tuoasã. Gata, și așa v-am zis prea mult. Sã nu mã spu­neți!

Interviu cu Guy Roux in carpeta sporturilor.

Acum ziceti-mi si mie, cu astfel de jucatori poti sa faci performanta?

Pai tricolorii nostri, o mare parte din ei, pe langa ca nu au valoare de nationala, mai au si capetele pline de fite!

Si cica cum de i-a pierdut tamas pe Huntelaar si Pannuci din marcaj?!

cristian01419.06.2008 01:35

Pe de-o parte, asa au stat lucrurile, cum au fost expuse in articol. Eu, personal, am fost foarte sceptic pana in momentul inceperii meciului cu francezii, mai exact pana la intonarea imnului cand am simtit nevoia sa-mi incurajez echipa, sa fiu alaturi de jucatori si sa cred in fortele lor. Daca in meciul cu Franta le-am gasit o scuza, a acomodarii, a presiunii si emotiei generate de primul lor meci la un turneu final, la meciul cu azurii m-am simtit mandru vazand ca se poate, ca intr-adevar si Romania e capabila sa joace fotbal. Insa sperantele mele s-au naruit in minutul 82, la exectuarea penalty-ului aluia blestemat. Atunci am simtit ca revin cu picioarele pe pamant si ca oricat am incerca sa ne ridicam, practic e imposibil. Ce-a urmat, si ma refer mai mult la situatia creata in jurul partidei cu batavii, m-a dezgustat. Acele insinuari fortate ale presei in legatura cu non-combatul olandezilor a pus capac la tot.

Si totusi am gasit puterea, in mod surprinzator, sa cred in sansa noastra si ultimul meci. Am urmarit iarasi intonarea imnului si am crezut ca se poate, ca vorba aia "impossible is nothing", dar speranta mi-a fost ucisa lent, in doar 90 de minute.

Privind per ansamblu evolutia de aproape un deceniu la nivel de reprezentativa, nu stiu cati din noi vor mai crede in nationala de fotbal. Nu m-ar surprinde sa vad tribunele pe jumatate pline la meciurile din preliminarii.

Momentan e prea devreme sa vorbim despre CM. Ne asteapta un drum lung si anevoios pana acolo.

Probabil ca francezii vor renaste, nu le sta in caracter sa fie penibili de 2 ori la rand, sarbii sunt foarte ambitiosi si orgoliosi, austriecii au capatat experienta in urma acestui turneu, iar despre romani, nu cred ca se vor schimba in bine, daca ne referim in plan mental. Iar in conditiile in care vom ataca preliminariile in aceeasi formula tehnica, sansele vor scadea considerabil. Deja au aparut divergente in sanul echipei, certuri, neintelegeri si toate astea dauneaza. E nevoie de o schimbare, insa putin probabil lucrul acesta. Asa ca, rabdare si tutun.

endorama19.06.2008 03:55

mda.. daca privesti lucrurile din perspectiva faptului ca noi ar fi trebuit sa "dam la pamant cu trei forte mondiale ca sa trecem de grupe", atunci ai dreptate.. daca insa realizezi ca olandezii, norocul si Sandu au facut 85% din treaba asta pentru noi si ca tot ce mai ramanea de facut era sa batem si noi niste rezerve cel putin nemotivate, daca nu chiar binevoitoare ale olandezilor, atunci iti dai seama ca de fapt Euro 2008 a fost un esec rusinos pentru noi...

o tot dam in sus si-n jos cu meciul impotriva Italiei, dar daca te uiti o data la inregistrarea meciului si numeri ocaziile italienilor din prima repriza, iti dai seama ca norocul a avut o contribuitie esentiala in faptul ca nu a fost 2-0 sau 3-1 la pauza pentru ei. ce sa mai zic de arbitrii...

iar in meciul cu Franta n-am fost cu nimic mai presus in atitudine decat ar fi Dacia Mioveni cu Cartu pe banca impotriva unei echipe de top venite la Mioveni sa joace fotbal. una e sa joci la 0-0 in ultima etapa cand ai avea nevoie de un punct si alta e sa joci la 0-0 in primul meci pe care il joci la Euro. avea dreptate Iancu de data asta: fotbalul e in primul rand un spectacol si doar apoi altceva. (doar ZerOli a vazut in meciul ala o evolutie perfecta a romanilor........... )

cum [...] mergi la un turneu final sa joci fotbal daca nu stii nici sa ataci si nici sa contraataci?

pe de alta parte, mi se pare revoltator argumentul pe care il aud de la fotbalisti si unii federali cum ca am pierdut calificarea din cauza penalty-ului ratat de Mutu.. e praf aruncat in ochii suporterilor menit sa le distraga atentia de la faptul ca am pierdut calificarea din cauza unui meci oribil prestat cu Olanda atunci cand "aveam trofeul pe masa" ca sa zic asa...

si ce sa mai zic de scuza cu "plasma din vestiarul tricolorilor pe care i-au vazut la pauza pe italieni jubiland dupa golul marcat, lucru care i-a demoralizat complet pe jucatorii nostri".. poate cineva sa gaseasca o explicatie mai patetica decat asta?

84ava19.06.2008 05:58

Nu am avut rautatea aia a turcilor,dar ei sunt otomani si o au in sange pe cand noi un popor de sclavi ce am fost mereu e cam greu sa te ridici asa dintr-o data.

Nu poti pacali fotbalul la nesfarsit,iar noi cam asta am facut in 2 din 3 meciuri.Cu Italia ne-am deschis si am jucat insa sincer fiind(un gol anulat,penalty aiurea,ocazii o gramada) s-au cam suit peste noi si am avut noroc.

Trebuie sa se renunte la stilul asta a la Steaua pe care il vad acum si la nationala.

predatorpulse719.06.2008 07:07

Trei factori au belit Romania la acest turneu final: mentalitatea,valoarea jucatorilor si tactica lui Piturca. De mentalitate nu pot vorbi pentru ca la meciul decisiv romanasii nostri au fost doborati la pauza nu de jocul lor infect pana atunci(desi olandezii au fost baieti buni si ne-au lasat) ci de reluarea golului de pirlo dat pe monitorul de la vestiar.

Indiferent ce jucatori ar fi selectionat piti oricum valoarea noastra ar fi fost inferioara,chiar si cu un Ogararu,bratu sau mai stiu eu cine tot am fi avut probleme.

Ceea ce m-a enervat pe mine la culme a fost rigiditatea tactica a lui Piturca. Eu as fi inceput la fel cu franta adica super-defensiv,dar as fi fortat macar in ultimul sfert de ora,pentru ca am vazut cu totii ca se putea mai mult daca impingeam un pic liniile mai in fata si daca jucam si noi mai ofensiv,putea sa intre Cristea la mijloc,Dica pe locul lui Mutu,si Mutu in locul lui Daniel niculae. Nu ne omora sa fortam un sfert de ora,poate obtineam ceva mai mult. In meciul cu Italia ar trebui sa-i pupam mana lui Lobont ca ne-a scos vreo 2 goluri si sa-i multumim vesnic acelui norvegian simpatic care a anulat aiurea golul lui toni si ne-a dat un penalty moca. Cu olanda am clacat lamentabil ca ultima echipa din lume neputand sa batem o echipa care ne-a lasat sa jucam dar ni s-a facut frica si de propria umbra.

Pentru mine vinovatul e Piturca,un antrenor bun pentru calificari,cand trebuie sa strangi fiecare punctulet si sa speri ca si ceilalti se vor incurca(thank you albania) astfel incat sa termini in primele 2 locuri. La Euro nu merge asa treaba,cazul grecia e unul izolat,la euro in general trebuie sa ataci ca sa faci puncte,aici nu poti sa iti propui o tactica de a nu lua bataie,mai bine bateam una din aceste echipe mari si luam bataie de la restul,asa macar ramanea ceva in palmares. La acest turneu piti a jucat la cacealma si era sa-i iasa daca patea Mutu acel penalty,insa e foarte greu sa pacalesti fotbalul foarte mult timp si sa-ti iasa. O echipa precum Romania,care are maxim 10 fotbalisti buni din lotul de 23(iar din aia 10,9 sunt de profil defensiv) nu merita sa mearga in sferturi.

Un alt motiv pentru care piti e vinovat este ca a venit la euro fara atac. Daca se accidenta Mutu,probabil ca atacam cu Banel sau sferto-atacantii marica,d.niculae si m.niculae. Eu personal n-am ramas cu multe de la acest turneu final,poate decat cu atitudinea pozitiva a jucatorilor din meciul cu macaronarii. As fi zis ca am ramas cu o defensiva buna dar as vrea sa vad apararea Romaniei cand ne vom apara cu 4 fundasi nu cu 8,abia atunci vom vedea potentialul ei adevarat.

Concluzionand,as vrea sa spun ca romanasii nostri nu ar trebui sa se planga de nimic la acest turneu final,au avut un cumul de factori favorabili,pe care generatia lui Hagi nu prea i-a avut:

conditii de cazare impecabile,numar mare de suporteri romani in tribune la un turneu final,o echipa de fosile a Frantei,o echipa ofensiva a Italiei(cum nu joaca ei de obicei),un arbitraj care ne-a avantajat pe fata si o echipa de rezerve a Olandei care ne-a lasat sa jucam dar noi n-am stiut sa profitam. Generatia lui Hagi ar fi dat orice sa aiba asemenea avantaje, iar echipa nationala de astazi ar fi putut sa profite de ele daca ar fi avut jucatori si un antrenor cu sange in instalatie.

CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

DelPiero1019.06.2008 07:14

Cand zicea Boloni ca suntem lipsiti de curaj si ca vrem sa avansam pe furis,lumea s-a suparat!Din pacate,asa a a vrut si Nationala sa se califice!Pe furis,sa nu o vada nimeni...pacat de acei suporteri,10 mii la fiecare meci,pentru ei as fi jucat cu mai mult tupeu la acest European!

greenyes19.06.2008 08:22

Nu inteleg de ce tot o dam dupa cires....au fost penibili...ziarele internationale ne fac ou si cu otet (pe buna dreptate) si noi cautam scuze.....au pierdut in modul cel mai jalnic un meci pus pe tava.....nici eu nu speram din prisma numelor adversarilor....dar nici nu am aruncat o "zero puncte ne asteapta".

Merita criticati la sange luand in calcul ce a fost la fata locului nu la ce se astepta fiecare roman, adica sa jucam cu o super Franta si Italia. Am jucat cu o simpla Italie si o vai de ea de Franta.

Penibilul l am atins cu Olanda....nu mai are rost....

Problema vine de sus. Jucatorii nu s au selectionat singuri, antrenorul nu s a ales singur.....ASTA E PROBLEMA PRINCIPALA.

Mai vine si Lupescu si o baga cu forta Olandei, superioritatea ei....fratilor is penibili......toata tara a vazut, toata lumea a vazut "circul" profesionist regizat de olandezi.....si ei o dau in forta, superioritate...care la meciul direct si decisiv nu a existat pentru ca nu au vrut ei sa existe.....

Nu avem nici o sansa.....inafara de Craciunescu nu a pus nimeni piciorul in prag.....asa cum exista doua Romanii, una a "lor" plina de coruptie, viata "buna", in care noi nici nu existam...suntem doar folositi....asa si cu fotbalul...fotbalul lor "sandulici, giovanei, piturci, dragomirei, lupici" unde toate is bune, numai noi suntem rai si nu vedem cat de bine fac ei fotbalului romanesc, si fotbalul nostru, unde speram ca babalaii la moralitate, valoare, calitate, performanta.......centre de copii si juniori performante, antrenori care dau incredere unui pusti de 17 ani (valeu Dobrin_sa l odiheasca Dumnezeu in pace_a debutat la 13 14 ani....astazi cred ca era trimis sa se caleasca la juniorii lui de catre "marii nostri antrenori")......

Si multi i au dat in cap lui Boloni, mai mult l au si manjit putin cu noroi....cum sa lucreze Boloni cu "fotbalul lor" cand Boloni face parte din lumea fotbalului nostru????

Danrth19.06.2008 08:23

Sa fie oare europeanul asta o etapa? Nu cred. Cand ma uit la ce vine vine din urma ma iau durerile de cap, pana si in 2000 mai aveam vreo 5 jucatori pana in 23 de ani, acum in afara de radu Stefan nu cred ca mai avem pe cineva, iar in general ar mai fi sepsi Keseru, poate sapunaru si mitea, si cam atat, Mutu mai mult de 2 ani nu cred ca mai face fata.

Alex88pl19.06.2008 09:07

ati inceput sa fiti mai pesimisti in articole....nu cred ca are rost sa-l blamam pe niculae pentru ca pur si simplu Piturca nu avea alte variante...Nicolita eu zic ca s-a comp decent...cocis si codrea chiar nu aveau ce sa caute la echipa...sincer eu si acum il regret pe bratu...ma gandesc la cum i-ar fi alergat pe francezi in minutul 80...despre acel penalty nu e nimic de spus decat ca bufonul italian a fost mai bun decat "liderul" nationalei.una peste alta...fiind romani putem,DIN NOU, sa spunem ca puteam mult mai mult in primele 2 meciuri..insa mereu o sa ramanem la aceasta conditie..am fi putut mai mult....HAI ROMANAIA

udaradu19.06.2008 10:50
Nu inteleg de ce tot o dam dupa cires....au fost penibili...ziarele internationale ne fac ou si cu otet (pe buna dreptate) si noi cautam scuze.....au pierdut in modul cel mai jalnic un meci pus pe tava.....nici eu nu speram din prisma numelor adversarilor....dar nici nu am aruncat o "zero puncte ne asteapta".

Merita criticati la sange luand in calcul ce a fost la fata locului nu la ce se astepta fiecare roman, adica sa jucam cu o super Franta si Italia. Am jucat cu o simpla Italie si o vai de ea de Franta.

Penibilul l am atins cu Olanda....nu mai are rost....

Problema vine de sus. Jucatorii nu s au selectionat singuri, antrenorul nu s a ales singur.....ASTA E PROBLEMA PRINCIPALA.

Mai vine si Lupescu si o baga cu forta Olandei, superioritatea ei....fratilor is penibili......toata tara a vazut, toata lumea a vazut "circul" profesionist regizat de olandezi.....si ei o dau in forta, superioritate...care la meciul direct si decisiv nu a existat pentru ca nu au vrut ei sa existe.....

Nu avem nici o sansa.....inafara de Craciunescu nu a pus nimeni piciorul in prag.....asa cum exista doua Romanii, una a "lor" plina de coruptie, viata "buna", in care noi nici nu existam...suntem doar folositi....asa si cu fotbalul...fotbalul lor "sandulici, giovanei, piturci, dragomirei, lupici" unde toate is bune, numai noi suntem rai si nu vedem cat de bine fac ei fotbalului romanesc, si fotbalul nostru, unde speram ca babalaii la moralitate, valoare, calitate, performanta.......centre de copii si juniori performante, antrenori care dau incredere unui pusti de 17 ani (valeu Dobrin_sa l odiheasca Dumnezeu in pace_a debutat la 13 14 ani....astazi cred ca era trimis sa se caleasca la juniorii lui de catre "marii nostri antrenori")......

Si multi i au dat in cap lui Boloni, mai mult l au si manjit putin cu noroi....cum sa lucreze Boloni cu "fotbalul lor" cand Boloni face parte din lumea fotbalului nostru????

Ne scaldam intr-o mocirla cu riie si nimeni nu e instare sa faca ordine in tara asta.Cine e om adevarat nu intra in rahat,mai bine pleaca(Hagi,Boloni)si ramin cu cinstea nepatata.Parerea mea e ca jucatori stiu mai mult decit stim noi(prea sau dat singuri la fund)

ati inceput sa fiti mai pesimisti in articole....nu cred ca are rost sa-l blamam pe niculae pentru ca pur si simplu Piturca nu avea alte variante...Nicolita eu zic ca s-a comp decent...cocis si codrea chiar nu aveau ce sa caute la echipa...sincer eu si acum il regret pe bratu...ma gandesc la cum i-ar fi alergat pe francezi in minutul 80...despre acel penalty nu e nimic de spus decat ca bufonul italian a fost mai bun decat "liderul" nationalei.una peste alta...fiind romani putem,DIN NOU, sa spunem ca puteam mult mai mult in primele 2 meciuri..insa mereu o sa ramanem la aceasta conditie..am fi putut mai mult....HAI ROMANAIA

BRATU,Ogararu.....CRED CA ASTIA NU FAC PARTE DIN COOPERATIVA LUI PITI

I.N.Money19.06.2008 11:03

Cand am vazut grupa din preliminarii am fost oarecum linistit , ma gandeam ca o sa ne luptam cu Franta pentru primul loc ca sa evitam pozitia a 2 a ce ne duce la baraj .

Insa i-am vazut acum cateva saptamani pe sarbi in meciul cu Germania si m-am ingrozit , pentru ca Djukic a facut schimbul de generatie lasandu-i pe jucatori cum sunt Kezman , Stankovic out si au adus un numar masiv de tineri cu care anul trecut a ajuns in finala campionatului european de tineret. Scorul a fost 2-1 pentru nemti , dar au marcat dupa ce sarbii au facut o serie de schimbari si dupa o prima repriza cand in care Mainshaft-ul nu stia ce i-a lovit . Sunt curios care o fi media de varsta a noastra , insa cred ca dupa urmatorul turneu Mutu o sa spuna bye bye , Chivu cred ca o sa aibe si el 30 , iar din spate vad ca nu vine niciun asa zis "lider".

Finalul de Euro sper sa insemne si o linie trasa de Piturca in privinta unor jucatori . Ne confruntam cu o problema de vreo 4 ani , pentru ca nu mai avem un "scoring machine" in fata cum erau Moldovan , Raducioiu sau Ilie .

Daca sistemul nu o sa il schimbe , pentru ca Radoi - Chivu - Ovidiu Petre o sa ramana cuplul de creatie batut in cuie , insa macar sa isi schimbe aria de selectie , pentru ca nu poti face fata cu unii jucatori crescuti in stilul " stam capra cu aia , ca sa ii facem rau celuilalt " .

Daca o sa ajungem in Africa de Sud probabil o sa trecem de grupe , pentru ca o sa dam de o echipa foarte puternica ( cap de serie ) si inca 2 echipe mai slabe , pierdute prin urnele valorice .

AdrianUltras2519.06.2008 11:18

Teoretic am avea o generatie de jucatori care sa poata sa faca performanta.

Eu sincer vad in jucatori ca Tudose,Ochirosii,Mardare,Tatarusanu,Bicfalvi,Sepsi,etc jucatori care ar putea face treaba buna.

Si din spate mai vine o generatie destul de buna.

Problema e frica cluburilor de a-i folosi.

Si ma refer aici la cluburile-mama.

Daca imprumuti jucatori tineri, de perspectiva, la o echipa care se bate la retrogradare, nu ai cum sa il faci pe jucator sa progreseze.

Chiar daca prinde meciuri, i se imprima o mentalitate de looser.

Si atunci cu cine sa faci performanta?!

I.N.Money

Sarbii au niste jucatori tineri super.

Se vor bate cu Francezii pt primul loc in Grupa de calificari la Mondial.

xDaJACKALx19.06.2008 12:16
Teoretic am avea o generatie de jucatori care sa poata sa faca performanta.

Eu sincer vad in jucatori ca Tudose,Ochirosii,Mardare,Tatarusanu,Bicfalvi,Sepsi,etc jucatori care ar putea face treaba buna.

Si din spate mai vine o generatie destul de buna.

Problema e frica cluburilor de a-i folosi.

Si ma refer aici la cluburile-mama.

Daca imprumuti jucatori tineri, de perspectiva, la o echipa care se bate la retrogradare, nu ai cum sa il faci pe jucator sa progreseze.

Chiar daca prinde meciuri, i se imprima o mentalitate de looser.

Si atunci cu cine sa faci performanta?!

I.N.Money

Sarbii au niste jucatori tineri super.

Se vor bate cu Francezii pt primul loc in Grupa de calificari la Mondial.

Multi din jucatorii aia au trecut de 20 de ani si nu au aratat mai nimic.Sepsi a avut 2 experiente in strainatate si nu a convins.Daca ai talent reusesti oriunde, chiar si la Gloria Buzau cu atat mai mult cu cat stii ca daca faci un sezon bun poti ajunge la Steaua.Mutu, Chivu, Lobont, Mitea, Marica,Marius Niculae au fost remarcati la o varsta frageda pentru ca aveau talent si valoare.Astia care i-ai enumerat tu sunt jucatori umflati de presa sau de suporteri in disperarea de a mai gasi si noi un tanar talent in Romania.

FortuneTeller19.06.2008 13:18

Ca sa intelegi de ce nu poate Romania mai mult trebuie sa privesti chipurile fotbalistilor romani in timp ce intonau imnul national la partida cu Italia. Toti aveau priviri blege, de miorite care trebuie sa cante si apoi sa joace un meci de care le este frica. Toti cu o exceptie: Mirel Radoi. Mirel avea focul in priviri si probabil si in inima, iar pe chip o mandrie de a fi el insusi si nu doar sparring-partnerul Italiei. Fotbalul (la fel si viata) nu e doar o chestie de dorinta si atitudine, e adevarat ca trebuie si putinta, dar de obicei cei ce reusesc sunt cei care cred in ei insisi. Romania va intra in grupul de lux al fotbalului atunci cand vom avea suficienti Radoi si cativa Mutu sau Dica. Uitati-va la Croatia, astia joaca fotbal de parca ar fi inca in razboiul cu sarbii.

Azzido19.06.2008 13:34

atat s-a putut.

asta e..

Mandru ca sunt roman !

w3bmaster19.06.2008 14:30

Romania in Africa de Sud .... sunt sceptic ....

xray_rom19.06.2008 14:32
atat s-a putut.

asta e..

Mandru ca sunt roman !

Vazand comentariile rautacioase la adresa jucatorilor si ale antrenorilui(nu ma refer in special de cele prezente pe acest forum!), constat ca mentalitatea nu la ei trebuie schimbata, ci la unii din cei care acum carcotesc la greu.

Este o vorba romaneasca 'tiganului daca nu-i dai sa manance duminica spune ca nu i-ai dat toata saptamana"

Asa sunt si cei care blameaza acum realizarile echipei nationale. Parcurs de exceptie in calificari si onorabile in grupe! Am pierdut un meci si acum le vrem capul! Vad ca fitilistul asta de Stiucan a si scos o petitie de demitere a lui Piturca si s-au gasit vreo 600 sa spuna da.Nu au nici simtul masurii (atat de bine exprimat de Chivu) si nici al decentei in raport cu visul cailor verzi pe pereti si realitate in care ne aflam.

Daca pana acum erau 2 categori de suporteri/comentatori : buni si rai, constat ca a mai aparut si a 3a categorie, JALNICII!!!

Oricum, sunt minoritari. Unii tembeli pe care trebuie sa-i ignoram, unii interesati sa plateasca polite(ziaristi, antrenori, conducatori de cluburi-Iancu, etc.) pe care trebuie sa stigmatizam, iar altii visatori incorigibili "de cai verzi pe pereti", pe care trebuie sa-i intelegem, sa-i iubim si sa-i respectam.

Referitor la echipa nationala!

Faptul ca au facut sa tremure Olanda in preliminarii, Italia si Franta in grupe si sa fie la mana noastra, asta este cea mai mare realizare a Romaniei!! Cinste lor!!!

dr.adrian919.06.2008 14:42

fotbalul romanesc e bolnav. cu oameni murdari ca Becali, Borcea, Copos, mitica, Sandu, etc etc etc² nu se poate vindeca fotbalul. presa ridica niste jucatori de 2 lei in slavi si ii compara cu vedete adevarate.

mentalitatea romanului e de a fenta cat mai mult. neam facut de cacao ca de obicei. nu e vorba de doar acest campionat ci in total. in toate meciurile-cu unele exceptii odata la 5 ani- de dovedim mentalitatea de idioti si kkciosi.

AdrianUltras2519.06.2008 15:42
Multi din jucatorii aia au trecut de 20 de ani si nu au aratat mai nimic.Sepsi a avut 2 experiente in strainatate si nu a convins.Daca ai talent reusesti oriunde, chiar si la Gloria Buzau cu atat mai mult cu cat stii ca daca faci un sezon bun poti ajunge la Steaua.Mutu, Chivu, Lobont, Mitea, Marica,Marius Niculae au fost remarcati la o varsta frageda pentru ca aveau talent si valoare.Astia care i-ai enumerat tu sunt jucatori umflati de presa sau de suporteri in disperarea de a mai gasi si noi un tanar talent in Romania.

Ce poti face in Romania daca nu joci la echipele mari?

Daca esti atacant tanar nu prea ai cum sa ajungi golgeter.Antrenorul nu te foloseste ca nu ai experienta si daca te foloseste mai primesti si sarcini defensive.Ca doar apararea e pe primul loc in Romania...

Cu portarii e cam la fel.Nimeni nu risca pt ca nu au incredere in jucatori fara experienta.

Tatarusanu si Pantilimon sunt sigurii care au fost folositi constant.

Mijlocasii tineri de valoare nu prea aveam.

Fundasii ce sunt mai folositi pt ca niciodata nu strica sa ai un fundas in plus...

mdionis19.06.2008 16:25
atat s-a putut.

asta e..

Mandru ca sunt roman !

Vazand comentariile rautacioase la adresa jucatorilor si ale antrenorilui(nu ma refer in special de cele prezente pe acest forum!), constat ca mentalitatea nu la ei trebuie schimbata, ci la unii din cei care acum carcotesc la greu.

Nu este adevarat. Nu atat s-a putut. Atat s-a facut.

Italienii au jucat ceva-ceva cu Olanda insa au ratat nepermis de mult si au fost taxati: si-au cerut scuze pentru prestatie prin vocea capitanului Buffon in fata intregii tari si a sustinatorilor.

Romanii nu au jucat nimic cu Olanda motivata sa ii lase sa dea gol si au fost taxati: nu am auzit nici un jucator sa isi ceara scuze pentru ca a semnat condica de prezenta pe teren.

A cui mentalitate trebuie schimbata?!

Este o vorba romaneasca 'tiganului daca nu-i dai sa manance duminica spune ca nu i-ai dat toata saptamana"

Asa sunt si cei care blameaza acum realizarile echipei nationale. Parcurs de exceptie in calificari si onorabile in grupe!

"de exceptie" ar fi fost daca bateam tot, in realitate Bulgaria ne-a luat patru puncte din sase, iar cu Olanda am castigat pe ploaie, cu noroc si cu gol din offside. Parcursul il putem numi "bun" insa nu "de exceptie". Iar in grupa de la turneul final al CE parcursul a fost (cu ingaduinta) mediocru: doua puncte si locul trei, fara victorie, cu un singul gol inscris (si acela din greseala lui Zambrotta), nici ultimii dar nici calificati mai departe, cu un joc decent cu Italia, unul asa si asa cu Franta si unul inexistent cu Olanda, in partida in care ar fi trebuit sa ne jucam calificarea. Ma rog, putem incerca diferite etichete, insa "onorabil" e valabil doar pentru perdanti.

Am pierdut un meci si acum le vrem capul!

Ceea ce deranjeaza nu este ca am pierdut un meci ci modul in care l-am pierdut (joc inexistent, angajament nexam, alegeri tactice evident sinucigase, cu un adversar care ne-a invitat sa il invingem), precum si intreg modul meschin in care a fost gandita strategia noastra la acest turneu final.

Vad ca fitilistul asta de Stiucan a si scos o petitie de demitere a lui Piturca si s-au gasit vreo 600 sa spuna da.

E dreptul oricui intr-un sistem liber si democratic sa propuna petitii. E dreptul oricui de a aproba sau dezaproba continutul petitiei respective. In particular, cred ca schimbarea lui Piturca nu ar fi o idee prea buna daca ea nu ar fi dublata de schimbarea intregii echipe de la FRF cu una care sa isi propuna realmente performanta si cu mentalitate adecvata. Altminteri in locul lui va veni un altul care va incepe iar de la zero, in conditiile in care echipa a aratat totusi in partida cu Italia ca poate presta joc calitativ decent, si care nu va aduce probabil nici un fel de viziune noua.

Nu au nici simtul masurii (atat de bine exprimat de Chivu) si nici al decentei in raport cu visul cailor verzi pe pereti si realitate in care ne aflam.

Simtul masurii exprimat de Chivu este expresia cea mai pura a mentalitatii de perdant. Jucatorii cu acest tip de simt al masurii nu vor face niciodata nimic in afara de "figuri frumoase", "rezultate onorabile", "iesiri cu capul sus de pe teren". Adica starea de baltire specifica echipelor romanesti de club in Europa pre-1986, inainte ca o anumita echipa romaneasca de club sa arate ca putem si noi juca pentru a merge intotdeauna la castig, chiar daca uneori se intampla sa mai si pierzi.

Daca pana acum erau 2 categori de suporteri/comentatori : buni si rai, constat ca a mai aparut si a 3a categorie, JALNICII!!!

Oricum, sunt minoritari. Unii tembeli pe care trebuie sa-i ignoram, unii interesati sa plateasca polite(ziaristi, antrenori, conducatori de cluburi-Iancu, etc.) pe care trebuie sa stigmatizam, iar altii visatori incorigibili "de cai verzi pe pereti", pe care trebuie sa-i intelegem, sa-i iubim si sa-i respectam.

Exista doua categorii de suporteri: cei care ii impart pe altii in doua categorii si cei care n-o fac. :)

Ca abordarile juste pot fi si minoritare este perfect posibil si in acest caz. Numarul de sustinatori ai unui sistem de valori sau ai unei teorii nu are legatura cu valabilitatea acestora.

Referitor la echipa nationala!

Faptul ca au facut sa tremure Olanda in preliminarii, Italia si Franta in grupe si sa fie la mana noastra, asta este cea mai mare realizare a Romaniei!! Cinste lor!!!

Si ce mai realizare.

Uau.

Imi dau lacrimile de emotie si bucurie pentru ca i-am avut la mana pe italiani si pe francezi si am facut gratios pe noi in ultimul meci.

Cinste maximala.

Felicitari baietilor care s-au intors glorios acasa dupa un nou stralucit esec in compania marilor forte ale fotbalului european, dintre care ultima a avut indrazneala sa incerce sa ne lase sa nu il realizam in cele din urma.

Sunt mandru.

Presupun ca frazele de mai sus trebuie sa sune foarte haios in fata oglinzii.

Marius19.06.2008 16:38
nu am auzit nici un jucator sa isi ceara scuze pentru ca a semnat condica de prezenta pe teren.

A cui mentalitate trebuie schimbata?!

Citeste blogul lui Bogdan Lobont.

P.S. Ca sa nu fie "scuze" de genul "nu citesc eu blogul x" iti spun ca scuzele lui Lobont au fost preluate in toata presa sportiva.

P.S.2 A cui mentalitate trebuie schimbata? A majoritatii romanilor, insa asta nu se poate face peste noapte.

SSK19.06.2008 16:52

mdionis, te cam contrazici! Cu Olanda spui ca-ti doreai un meci, chiar infrangere, in care sa jucam ceva - pe de alta parte cu Italia spui ca am jucat "decent"... Avand in vedere ca intalneam Italia, sa spui ca am jucat "decent" mi se pare fix rodul unei gandiri "de a cauta nod in papura". La fel cum cauti si in celelalte rezultate bune: ca golul lui Mutu a fost din greseala lui Zambrotta (pe sistemul asta, al lui Panucci ce mare realizare tehnica a fost? Dar al lui Huntelaar?), ca cu Olanda in grupe am castigat pe ploaie si din offside, ba si cu noroc.

Esti nedrept de exigent.

«12»