Mie imi face placere sa discut in contradictoriu cu userii de pe acest site.Cu cei care aduc argumente mai ales.
E foarte bine pt creier...se mai dezvolta...ca de la atata fotbal la TV si pe stadion...si mai ales alcool... ![]()
Mie imi face placere sa discut in contradictoriu cu userii de pe acest site.Cu cei care aduc argumente mai ales.
E foarte bine pt creier...se mai dezvolta...ca de la atata fotbal la TV si pe stadion...si mai ales alcool... ![]()
E foarte bine pt creier...se mai dezvolta...
La cate contraziceri ai avut tu,cred ca ai capul cat un dovleac(ca sa-ti incapa creierul)... ![]()
Oricum,spor la treaba in continuare! ![]()
Am citit multe articole si trebuie sa spun ca nu am fost cu toate parerile tale de acord.
Acest articol este pe inima si sufletul meu:)Ai punctat exact ceea ce trebuia punctat din "aventura: EURO de pana acum.
Te felicit!Demostrezi ca esti la fel de bun roman pe cat esti si un cerebral fun stelist!
DaniMarcu
Mai tre sa te si contrazici din cand in cand ca sa nu te prinda spiritul de turma. ![]()
In Germania, Albert Streit e respectat si vazut ca unul dintre cei mai buni mijlocasi de banda din Bundesliga...dar tot nu a reusit sa ii ia fata "bulgarului" Petre, care dupa cum vedeti, face meciuri incredibile(incredibil de proaste) la Euro!
L-am urmarit pe Albert si il voi urmari in continuare. Desi la Schalke are o concurenta serioasa, si e mai mult rezerva, cand a intrat pe teren a aratat ceva... Un mijloc drapta cu profil de atac, capabil sa joace forte bine extrema, are un tavaliu bun. Sigur, nu se poate compara cu maratonistul Nicolita sau cu trompeta Petre, care nu stiu sa dea o centrare mai nou, centrarile fiind punctul lui forte. Desi in marea majoritate din cazuri a fost rezerva, din centrarile lui s-au marcat 7 goluri sezonul trecut...Cate assist-uri a avut Nicolita in sezonul trecut?
In fine, in ultima vreme Streit a jucat mai mult la echipa a 2-a a lui Schalke. Ogararu nu a fost selectionat pentru ca nu avea meciuri. Albert oricum nu prindea lotul de 23 din cauza asta...Poate pe viitor...
Ariven21
Piturca a zis clar ca nu il intereseaza Streit pt ca...e moale si fricos si nu baga piciorul la minge!!!!
Ati vazut vreun astfel de jucator in Bundesliga?
Nu cred.
Probabil ca "neamtul" nu a vrut sa cotizeze...
Probabil ca "neamtul" nu a vrut sa cotizeze...
Mai degraba, daca ar fi motive personale ar fi faptul ca nu e impresariat de fratii Becali..... ![]()
Si bineinteles fixatiile lui.Piturca, un vechi stelist, indragostit de grupul dinamovistilor cu care s-a calificat la campionatul de tineret la care nu a obtinut nici un punct....ciudata e treaba ca noi am gazduit acel campionat de tineret...deci eram calificati automat...
Nu am fost calificati automat. Dupa ce s-au calificat cele 8 echipe, printre care si Romania, s-a stabilit tara organizatoare.
MoWeed
Si asta e un motiv ![]()
Ardei
Nu stiam.
Adrian
Pai nefiind impresariat de fratii Becali, se prefera incercarea cresterii cotelor pentru Banel si Fl Petre care nu au ce cauta la nationala(poate Banel ar fi uitil in meciuri ca cel cu Franta cand ne aparam aglomerat dar pe faza ofensiva e 0).
Oricum despre Streit nu ma pot pronunta pentru ca eu nu prea l-am vazut la lucru.....
Pai din cate am vazut tactica lui Piturca merge.
Deja rat si moti sunt pe lista lui Lazio...
Da ,dar nu cred ca aia de la Lazio au chiar atat de putina minte incat sa dea 5 milioane pe Moti, mai ales in contextul crizei financiare prin care trec....
Eu l-as vrea pe Steit la Steaua, dar nu cred ca in viitorul apropiat il voi vedea...mai sigur niciodata. Nu vine el de la Schalke la Steaua...
Dar, pentru nationala ar fi util...mai util decat Nicolita&Petre.
Sunt destui prosti in lumea asta care abia asteapta sa ia tepe.
Si Galata l-a pierdut pe Ribery pt ca nu i-a platit salariul ![]()
Ariven21
Eu imi aduc aminte un interviu de-a lui Streit de acum un an si ceva in care zicea ca ar vrea sa joace la Steaua si ca e stelist.
Dar nu vine el de la Schalke ![]()
@ariven21
Plus ca la Schalke are probabil un salariu destul de mare, iar ciobanul nu da salarii mari ca nu cumva sa supere vestiarul ![]()
@Adrian
Sau Rapid pe nigerianul ala de la Chelsea(nu-mi amintesc numele acum)
)
Oricum presimt ca si Radu Stefan va fi o mare teapa pentru ei, ar fi chiar culmea sa ia 2 tepe intr-un an de la aceeasi echipa:)))
@ariven21
Plus ca la Schalke are probabil un salariu destul de mare, iar ciobanul nu da salarii mari ca nu cumva sa supere vestiarul
@Adrian
Sau Rapid pe nigerianul ala de la Chelsea(nu-mi amintesc numele acum)
)
Oricum presimt ca si Radu Stefan va fi o mare teapa pentru ei, ar fi chiar culmea sa ia 2 tepe intr-un an de la aceeasi echipa:)))
Sa ia!!! cat mai multe...nu conteaza. Dela noi Goe si Radoi vor pleca aproape sigur...nu de alta dar au jucat bine spre foarte bine...de Dica nu sunt asa sigur
...Cluburile asta asteapta...au experienta in cupele europene, a jucat bine...cred ca o sa plece...Plus ii timpul sa schimbam si noi foaia...jucatorii nu mai au motivatie...ei vor sa plece...
Sa vina George inapoi, asta as vrea, sa joace in Liga Campionilor pana la urma.
@ariven21
Am mai zis-o, o banda dreapta cu Ogararu fundas si Golanski mijlocas ar fi de departe cea mai puternica banda dreapta din Romania.
Insa Ogararu are un salariu mare la Ajax, plus ca ar trebui dati si bani pentru transfer. Ma indoiesc ca ciobanul vrea sa dea acesti bani....
Adrian,nu are rost sa il scoti pe Tamas vinovat la golul luat ... Acolo a fost o greseala colectiva,plecand de la Contra care trebuia sa ramana langa bara pana la Dica si Niculae care au fost devansati de Chiellini.Era chiar o minune daca Tamas agata mingea aia.Nu uita ca Tamas a executat lovitura libera de la golul nostru,el a mai avut un sut bun pe poarta lui Buffon si a fost mult mai activ decat lentul Goian in apararea noastra ... Ceea ce mi se pare incredibil e ca tu contesti nu numai prezenta lui in primul 11 ci prezenta lui in lotul pt Euro ![]()
Din cate am citit acum cateva saptamani Lazio a platit suma de bani pt Radu,deci e jucatorul lor.De restul nu mai comentez ca e deja fumat subiectul ... tu o tii ca Ivan cu fluierul.
Atata timp cat critici atat de vehement lotul mi s-ar parea normal sa vii propria ta versiune a selectiei de jucatori,altfel nu faci decat sa apari ca un Gica Contra care in orice situatie nu stie decat sa ridice piatra...Din reactiile celorlalti m-am prins ca asa stau lucrurile,tu te contrazici doar de dragul de a te contrazice asa ca nu o sa imi bat capul ![]()
PS : Asa "mizerie" sa tot fie la nationala ca nu o sa se supere nimeni
oop
Treaba unui fundas e sa ajute echipa sa nu ia gol.
Nu sa traga la poarta, nu sa dea gol.
Sa se apere.
Atat.
Ce mare fundas poate sa fie tamas cand Auxerre s-a batut la retrogradare anul asta?
Ce mare fundas poate sa fie tamas cand nu poate nici macar sa isi tina omul de marcaj?
Panucci era omul lui.L-a scapat, echipa a luat gol.Punct.
Chivu e un fundas central mult mai bun decat tamas.E de n ori peste tamas.
Dar ca sa joace tamas, Chivu a fost bagat la mijloc.
Ca de, nu il putea scoate pe Goian, care a facut numai meciuri bune la nationala.
tamas e un fundas slab si un mare gafeur.
S-a vazut valoarea lui in amicalul cu Muntenegru cand Vucinic s-a scapat de el fara prea mare efort.
Pana acum tamas a profitate de faptul ca alaturi de el e Goian in aparare si in fata lui se aflau 3 inchizatori.
Pt tamas, nationala a fost si este o rampa de lansare.
Cand era un fundas mediocru la Dinamo, l-au luat fratii becalii la nationala si dupa 2 luni de la debut, l-au dus la Galata.
Acolo tamas a facut meciuri foarte bune...not!
Si asa a ajuns la Spartak Moscova.
Vazand ce mare a fost teapa luata, rusii au incercat sa scape de el.Intai l-au imprumutat la Dinamo, apoi la o echipa din Spania,cleta vigo, care a si retrogradat avandu-l pe tamas stalp al apararii. Si in cele din urma, datorita prezentei sale in echipa nationala, a ajuns la auxerre, echipa pe care era sa o duca in Ligue 2.
Hopa!!!
Pai asta e fundas de nationala?
Echipa nationala de tineret are fundasi centrali care ii dau clasa lui tamas in orice secunda a anului.
Iar Stefan radu, om care a prins 10 meciuri la lazio, dintre care cel putin 3(stiu sigur) l-au propulsat in echipa petardelor etapei, e jucatorul lui Dinamo. Iar Lazio se cam trage pe fund acum si incearca sa scada din pretul ala de 5 milioane.
Ma tot rogi/stresezi aici sa iti fac eu un lot.
Ti-am zis ca nu e locul meu sa fac lotul si oricum, si daca l-as face, ce s-ar intampla?
Dar daca vrei, uite:
Lobont,Coman/Bornescu,Tatarusanu
Radoi,Goian,Ghionea,Ogararu,Rat,Sepsi,Chivu,Banel Nicolita(rezerva pt postul de fundas dreapta)
Paraschiv,Streit,Codrea,Florescu*,OvPetre/Lazar,Cocis,Ad.Cristea,Szekely,Sanmartean(Foarte apreciat in olanda)
Dica,Costea,Mutu,Daniel Niculae,Marius Niculae,Danciulescu
Si m-as mai fi uitat si la jucatori gen Vlad Munteanu, Sergiu Radu, Plesan(o forma foarte buna pe final de campionat),Emil Jula(a avut o forma foarte buna in intreg campionatul), Ilie Iordache,poate si trica.
Si mai mult ca sigur as fi luat in perioada de pregatire alaturi de mine si echipa nationala de tineret.
Ca sigur sunt si pe acolo jucatori cu calitati, gata a faca pasul la echipa mare.
Acum sa imi zici tu mie cu ce sunt mai buni jucatorii lui piti decat astia.Ma refer aici la contra,tamas,Petre si celelalte pile.
*-unul dintre cei mai buni jucatori de la Midjylland-prima Liga daneza-venit de la torpedo moscova.El si Cocis au jucat la u Cluj si s-au transferat impreuna la sferiff tiraspol-poate va amintiti
Daca Piturca voia sa fie corect, convoca inainte de euro, toti acesti jucatori care merita.
Sa fii facut pregatirea cu un lot de 30-40 de oameni, si apoi sa fii pastrat doar pe cei pe care ii vedea mai buni la pregatire.
Asa trebuia sa faca.
Daca facea asa nu ii reprosa nimeni nimic.Dar asa, el nici macar nu i-a luat pe Ogararu si pe ceilalti in pregatire.
Uitati-va la sultanul Terim.A convocat lotul de jucatori, a facut cateva meciuri amicale si antrenamante si la sfarsit nu a avut jena in a-i trimite acasa pe Basturk, Halil Altintop si altii.
Nu l-au impresionat la antrenamente si in amicale, i-a lasat acasa.
Rezultatul?
Turcia s-a calificat mai departe si a reusit sa bata pe Cehia si Elvetia dupa ce a fost condusa.
Echipa adevarata.Selectie facuta pe valoare.Mentalitate de invingatori!
Fiind suporter al lui Lazio, sa-l contrazic putin pe AdrianUltras25. Eu fiind si mai in tema. In primul rand, suma de trasnfer e batuta in cuie, Lazio neavand altceva de facut sa sa activeze clauza de cumparare. Impedimentul este acela ca cei de la Dinamo vor intr-o singura transa, aia de la Lazio in mai multe. Nu ca s-ar dori o suma mai mica.
In al doilea rand, Radu a jucat la Lazio 13 partide (11 campionat+2 cupa...in toate fiind titular), iar Lazio nu a pierdut decat 2 partide, in 4 neprimind gol. Fara el lazio nu a castigat decat 2, pierzand 4 si doar intr-un meci neprimind gol (in toate meciurile astea a fost accidentat, iar o data menajat pentru meciul tur cu Inter in cupa). A fost de 2 ori in cea mai slaba echipa (dupa meciurile cu Parma si Juventus, iar o data in echipa etapei. Nu este o rusine sa fii in cea masi slaba echipa (au fost Chivu, Figo, Ibrahimovic, Pirlo, Trezeguet etc). In presa din Italia a avut a a doua medie generala dintre fundasii lui Lazio (banuiesc ca nu e vorba de pile si acolo?..vorbim de publicatii celebre: GdS, CdS, Datasport sau Mediaset sport...vorbim de un jucator care s-a dus in plin campionat la o echipa aflata la acea data la 2 pct de retrogradare).
Apoi, golul luat de Romania a fost pe fondul unui lant de greseli. Primul a fost Petre care a pierdut usor o minge si apoi nu s-a retras. Greseala a lui Niculae si Dica (ce cauta 2 acolo?!) la Chiellini, apoi la Tamas ca a dat pe langa minge (oricum era f greu din pozitia aia...risca sa si-o bage in poarta). In al doilea rand, Romania se apara om la om la faze fixe, Deci nu avea cum un fundas central dreapta la un alt fundas central dreapta. Panucci a venit fara om.
Auxerre nu s-a batut la retrogradare din cauza lui Tamas. In primul rand, a lipsit multa vreme. In al doilea rand, daca stiai, acolo a jucat majoritatea meciuriloe fundas dreapta. Banuiesc ca Ajax nu a ratat titlul sau play-off-ul din cauza lui Ogararu. Asa cum nu a pierdut nici titlul anul trecut din cauza lui.
Sepsi a jucat cateva meciuri la Benfica, intr-unul din ele intrand la 2-0 si pierzand echipa lui cu 5-3. Deci nu prea merge la nationala. Sg Radu si Vl Munteanu sunt departe de forma aratata anul trecut. Nici nu prea mai prindeau echipa. Apoi Cristea a fost dezastru in retur. Rat a fost criticat multa vreme de Lucescu, dar acum si-a revenit. Dica a fost facut praf de suporteri si acuzat de blat dupa meciul cu Dinamo. De Banel nu mai zic. Cu Plesan sa fim seriosi. Sa lasam subiectivismul deoparte. Deci daca e sa gasim defecte, le gasim la toti. Dar inainte de asta, ar fi bine sa te documentezi.
Adevarul e ca luati individual jucatorii romani nu au valoare egala cu a adversarilor. Deci daca au rezultate onorabile atunci nu poate fi vorba decat de inspiratia tactica a antrenorului. Nu-mi place Piturca, dar nici nu pot sa nu observ ca Romania si-a revenit din cauza ca el s-a impus in vestiarul destul de recent dominat de Mutu, Lobby, Pancu si tuica de prune. A facut ordine si si-a impus ego-ul, ne-a scapat de betii, de ratati mingicari gen Trica sau Bratu, chiar daca le-a mancat ficatii si lui Radoi si Ogararu. Alta chestie e reprosul cu numarul de campionate ratate, nu prea e corect sa-l judecam pe Piti stiind cum au castigat Rapidul si Dinamo campionatele acelea. Nu cred ca e un antrenor genial, dar cel putin reuseste sa faca echipe onorabile dpv defensiv, cu o organizare decenta a jocului si mai ales fara primadone in vestiar. Adica reteta succesului relativ pt o nationala cu aspiratii modeste.
Treaba unui fundas e sa ajute echipa sa nu ia gol.Nu sa traga la poarta, nu sa dea gol. Sa se apere. Atat.
Fals. Sarcina primara a unui fundas este cea defensiva. De pe vremea fotbalului total, fundasii mai au si alte sarcini. Evident, fara a o neglija pe cea primara.
Ce mare fundas poate sa fie tamas cand Auxerre s-a batut la retrogradare anul asta?Ce mare fundas poate sa fie tamas cand nu poate nici macar sa isi tina omul de marcaj?
Panucci era omul lui. L-a scapat, echipa a luat gol. Punct.
Locul ocupat de echipa de club este absolut irelevant in ceea ce priveste valoarea. Fundasul peruan Vargas de la Catania (prima echipa deasupra liniei retrogradatelor in acest sezon in Serie A) este pe cale de a fi luat de Fiorentina cu 12 milioane de euro (peruanul prezinta un interes major si pentru Real Madrid). Portarul Amelia (prima rezerva a lui Buffon la CM2006 si la acest CE) face parte din lotul echipei Livorno, ultima clasata din Serie A (si, in consecinta, retrogradata in B).
Apoi greselile de marcaj sunt rareori imputabile unei singure persoane, mai ales in cazul in care este vorba de o neintelegere generata de un om in plus. Panucci este fundas nu om de atac, fundasii centrali au drept misiune esentiala sa se ocupe de atacanti: la fel cum fundasul Chiellini era omul lui Dica, Panucci ar fi trebuit "luat in primire" de un mijlocas sau atacant de la noi, nu de Tamas.
E drept ca Tamas a gresit interventia la golul lui Panucci, insa daca Chiellini ar fi fost tinut mai strans si jenat de Dica, nici nu ar fi existat acea pasa atat de precisa in zona periculoasa din fata portii.
Pai asta e fundas de nationala?Echipa nationala de tineret are fundasi centrali care ii dau clasa lui tamas in orice secunda a anului.
Chestiunea nu e daca ii dau clasa lui Tamas "in orice secunda" ci daca pot fi utili nationalei mari in conditii de competitie de nivel inalt, fara sa clacheze psihic.
Iar Stefan radu, om care a prins 10 meciuri la lazio, dintre care cel putin 3(stiu sigur) l-au propulsat in echipa petardelor etapei, e jucatorul lui Dinamo. Iar Lazio se cam trage pe fund acum si incearca sa scada din pretul ala de 5 milioane.
Aaaa, "stiu sigur" inseamna ce surse? In Gazzetta dello Sport, Stefan Radu are contabilizate 11 prezente in campionatul de Serie A, iar media notelor pe cele 11 aparitii este 5,82: nici prea-prea, nici foarte-foarte. Media este trasa in jos de prestatia din etapa a 35-a in care intreaga echipa Lazio a mers mizerabil: Ballotta 5, Cribari 5, Kolarov 5,5, Siviglia 5,5, Radu 4,5; Baronio 4,5, De Silvestri 5, Mauri 5,5, Mudingayi 5,5, Mutarelli 5,5, Pandev 5, Bianchi 5,5 - doar Vignaroli se salveaza cu 6. Din cate am observat, prestatiile lui au fost considerate decente iar SS Lazio considera ca a facut o afacere buna.
Lobont,Coman/Bornescu,TatarusanuRadoi,Goian,Ghionea,Ogararu,Rat,Sepsi,Chivu,Banel Nicolita(rezerva pt postul de fundas dreapta)
Paraschiv,Streit,Codrea,Florescu*,OvPetre/Lazar,Cocis,Ad.Cristea,Szekely,Sanmartean(Foarte apreciat in olanda)
Dica,Costea,Mutu,Daniel Niculae,Marius Niculae,Danciulescu
Si m-as mai fi uitat si la jucatori gen Vlad Munteanu, Sergiu Radu, Plesan(o forma foarte buna pe final de campionat),Emil Jula(a avut o forma foarte buna in intreg campionatul), Ilie Iordache,poate si trica.
Si mai mult ca sigur as fi luat in perioada de pregatire alaturi de mine si echipa nationala de tineret.
Ca sigur sunt si pe acolo jucatori cu calitati, gata a faca pasul la echipa mare.
Acum sa imi zici tu mie cu ce sunt mai buni jucatorii lui piti decat astia.Ma refer aici la contra,tamas,Petre si celelalte pile.
In ceea ce priveste strategiile de crestere a echipei nationale mari, intotdeauna se poate face mai mult. Ca nu se gandeste nimeni de la federatie, iarasi e un fapt. Probabil nu ii intereseaza.
In ceea ce priveste selectia, sunt relevanti foarte multi factori, nu numai cum a jucat jucatorul X in niscai partide de campionat. Conteaza si calitatile psihice, experienta, abilitatea de a juca in conditii de presiune, modul in care se integreaza in lot din punct de vedere tactic, intelegerea cu ceilalti coechipieri, relatiile de joc. Asa cum valoarea echipei nu este data de simpla suma aritmetica a valorilor individuale, forta de joc a unei echipe nu se obtine adunand jucatorii care la un moment dat par sa fie foarte in forma. Alegerile lui Piturca sunt probabil perfectibile, insa selectionerul opereaza totusi pe baza unor criterii fotbalistice, nu aiurea. In pofida concurentei cu Ogararu (trimis pe tusa probabil deliberat de olandezi), Contra este inca un jucator important pentru nationala; la fel, Tamas nu se poate pune in discutie. Singurul jucator cu adevarat sub semnul intrebarii este Florentin Petre; problema este ca in meciurile de pregatire de pana acum, pe partea lui nu a aparut decat Nicolita pe post de varianta alternativa. Ar fi fost fara indoiala preferabil sa fie incercati si alti jucatori in timpul campaniei de calificare intrucat nici unul nici altul nu sunt realmente la nivel de suficienta pentru o competitie serioasa. Dat fiind ca acest lucru totusi nu s-a intamplat, Piturca nu putea sa faca experimente in selectia pentru turneul final al CE: ar fi insemnat sa elimine niste jucatori care, de bine de rau, au stabilit niste relatii de joc cu ceilalti componenti ai nationalei si au acumulat meciuri in picioare in reprezentativa, pentru a ii inlocui cu alti jucatori care nu s-au evidentiat totusi la un nivel extraordinar si care nu au participat regulat la convocarile precedente.
Probabil vor fi facute experimente in viitoarele amicale si in campania de calificare la CM.
Daca Piturca voia sa fie corect, convoca inainte de euro, toti acesti jucatori care merita.Sa fii facut pregatirea cu un lot de 30-40 de oameni, si apoi sa fii pastrat doar pe cei pe care ii vedea mai buni la pregatire.
Asa trebuia sa faca.
Asa a facut Domenech si la ce i-a servit?! Sa faci pregatire cu un lot foarte numeros nu este practic in aceasta faza in care trebuie sa te concentrezi pe obiectiv cu oamenii pe care ii ai, iar sa nu le creezi false asteptari. Corectitudinea are prea putin a face aici, Piturca nu are obligatia sa convoace pe unul sau pe altul anume dintre jucatori, el are misiunea sa creeze o echipa in masura sa obtina rezultate. Poate sa ii lase acasa si pe Mutu, si pe Chivu, si pe Lobont: daca echipa fara ei castiga trofeul inseamna ca a facut o selectie justa. Nu exista "jucator care merita". Jacquet l-a lasat pe dinafara pe Eric Cantona in 1998 pentru ca nu se incadra in sistemul lui de joc, intr-o perioada in care acesta era intr-o forma sportiva extraordinara, fiind declarat cel mai bun fotbalist din Premier League. Conform viziunii "meritului", Cantona ar fi trebuit selectionat: cine era mai tare ca el?! poate doar Zidane. Franta a castigat titlul mondial fara Cantona: a procedat Jacquet bine sau nu?!