FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și sfidarea pițurcanã

«12»
fcsteaua.ro15.06.2008 06:45

Nu sunt pocherist, cu atât mai puțin jucãtor de bridge, dar îmi imaginez cariera fotbalisticã a lui Pițurcã din Orodel ca intrarea unul valet așteptat în structura unei chinte. Deseori, roiale. Degeaba se strãduiesc inevitabilii dușmani sã-l prezinte cacialmist, zadarnic se fac trimiteri lingvistice la pițifelnic sau țurcã. Pânã și porecla de Satana a început sã capete aurã, așa cum la"diavolii roșii" din Manchester, batjocoritor, nimeni nu s-ar gândi.

Cu breton de adolescent rebel a la Beatles și înfãșurat în sobrietatea negrului, dincolo de profesionalismul sãu ce ține de un dat natural, Victor(logodit cu victoria în scenariul Ursitoarelor) cultivã sfidarea. Iatã lunga sa listã de sfidãri: venirea târzie la Steaua, la 27 ani, la vârsta când un Balaci era deja terminat; contestarea titlului de golgeter al "regelui din Regie", Hagi depãșindu-l pe Piți în ultimul meci, cu concursul oltenilor; golgeterii de carton din Groapã(cei care au "îngropat" credibilitatea unui trofeu continental), câștigând, pe bune, "Gheata de bronz" a Europei; Tudorel Stoica, un stâlp de rezistențã în Ghencea, refuzând a face tandem cu el, în al doilea an de antrenorat la Steaua; Sfynxul, pe care l-a acuzat de deturnare de fonduri, dupã ce nea Ion a renunțat la Piți pe banca tehnicã; "conspirația cumnaților", dupã prima promovare la Euro, el nerenunțând la premierea dupã numãrul de minute jucate, indiferent de nume, principiu ce l-a costat debarcarea și tragerea teamului național 8 ani pe linie moartã; impresarii Becali, pricepuți, nu la fotbal, ci la oierit; tribuna stelistã, trimisã la plimbare, prin gesticã, de unde s-a ales cu celebrul "Piți, lasã-ne !"; atotputernicul pipernicit din Pipera, findcã a îndrãznit sã se implice în alcãtuirea primului 11; numãrul mașinii cu triada maleficului 666.

Introverit și rãzbunãtor (neselecționarea lui Ogãraru, pedepsind aproape inuman o absențã la lot a îndrãgostitului Ogãraru; plusarea la selecții pentru Dorinel, pentru a depãși recordul lui Hagi). ªi totuși Sfynxul a avut dreptate când a intuit statutul de "piazã rea" al lui Piți la echipele de club(un singur titlu cu Steaua, în rest locul 2 și în Ghencea și la Craiova). Marea artã, abilitate, inspirație și strategie o aplicã Victor la naționalã, unde știe sã armonizeze un puzzle de personalitãți, dând sens unei echipe. A obținut în premierã calificarea tineretului la turneul final de la București și douã calificãri cu echipa mare a României în faza finalã, prima fãrã înfrângere în grupa preliminarã, cu Portugalia în componențã, iar a doua, adjudecându-și 4 puncte din 6 în compania reprezentativei batave.

A preluat generația lui Mutu, risipitã în baruri, alcovuri și ierburi penale, și i-a dat un vector: a conta în lume ! Îl vãd în agitația unui cazinou, vorba lui, - nu ?- mizând imperturbabil și surprinzãtor doar pe "galben". Ca stelist i-am apreciat neutralitatea cu care a mizat pe blocul dinamovist(în special la tineret, neavând ranchiuna maleficã lucescianã), slãbiciunea geneticã pentru craiovenii lui(azilul de la Steaua pentru piticii mediocri, culeși din lunca Oltului), dar și rafinamentul pervers cu care a renunțat la doi rebeli în mare formã: agitatul Tricã(ingratul care-și înjurã mama adoptivã dintr-un parcurs al târârii sale de reptilã pe pãmânt) și impecabilul Dãnciulescu(cel care a pozat în arhanghelul puritãții și candorii în mlașina de lângã lacul Floreasca).

Orgoliul românesc a punctat formidabil la EURO 2008, datoritã acestui indescifrabil Pițurcã, meciurile de egalitate cu douã echipe titrate mondial, ce-au tremurat cu trubadurii ultimei șanse, reliefând caratele "galbenilor", dar și existența unei galerii supercivilizate afarã(invers ca englezii). M-am grãbit cu aceastã cronicã, înaintea meciului decisiv cu Olanda, deoarece în cazul unui scor eventual nefavorabil, aidoma presei de rezultat de la noi, nedrept și abuziv, l-aș fi considerat pe Pițurcã un gambler provincial. Sau n-aș fi comentat nimic.

Constantin Ardeleanu

milovan djilas15.06.2008 07:22

Superb articol!

Hai Romania, haide Piti!!!!!!

laur_2315.06.2008 07:24

Am spus de mai multe ori in ultimii 10 ani, contrazicandu-ma cu diverse persoane: Piti este un antrenor bun, care stie meserie...insa, NOI-la Steaua-am luat un singur titlu in patru sezoane datorita imensului sau orgoliu, prostesc cateodata, de a lasa sa plece jucatori de valoare(Miu, Danciulescu etc) sau de a aduce in schimb jucatori minioni, cu care credea ca poate face performanta( singurul care a confirmat a fost Fl.Dumitru!)...

Nu mai vorbesc de nenumaratele conflicte pe care le-a avut in acesti 4 ani, in special cu publicul, acea faza de la meciul cu St. Gall aducandu-i antipatia tribunei!

Oricum, una peste alta, referindu-ma la calitatile lui de antrenor, dovedeste si in aceste zile la Euro ca este un tehnician reputat, calificarile la ultimele 2 turnee finale europene stand drept marturie!!!

AdrianUltras2515.06.2008 07:48

Eu tot nu am incredere in abilitatile lui Piturca, ca antrenor.

Calificarea asta a fost obtinuta foarte ciudat.Parerea mea.Am avut un "bulan"(cum ii placea unui "copil" de-a lui Piti sa zica) fantastic. Gantiti-va, Bulgaria ne-a luat 4 puncte din 6.Deci teoretic sunt peste noi ca valoare. Si totusi s-au impiedicat cu echipele mici datorita certurilor interne(vi se pare cunoscut?!sa pierzi ceva in fata unei echipe mai slabe datorita nelinistii...?) si noi am profitat de asta. Am mai profitat si de aroganta olandezilor si de ajutorul arbitrilor...

Cred ca pana la urma asta e adevarata trasatura principala a lui Piti. Nu "bulanul" ci pragmatismul.E un om care stie sa profite de oportunitati ca sa isi indeplineasca un scop.

Orice ar zice lumea, eu insa tot nu cred, si nu voi crede vreodata, ca Piti e un antrenor bun.

A stat la Steaua 4 ani si a facut mai mult rau decat bine.

Probabil ca stie toata lumea zvonurile care circulau pe vremea aia: ca Piti face echipa in functie de cotizatile de la jucatori, ca are "pilele" lui,etc.

Iar rautatea gandirii, fixatiile si spiritul sau razbunator sunt convins ca vor fi elementele principale care il vor impiedica sa ajunga vreodata un antrenor de succes.

A renuntat la Danciu, un atacant-golgeter, de 26 de ani, pe o suma de ras, 300de mii de dolari, doar pt ca nu il placea.

A adus la echipa doar jucatori tehnici si mici care ne faceau sa plangem la fiecare faza fixa.

A incercat intotdeauna sa scape de Ogararu.In vara in care a plecat, inainte sa plece, a incercat prin toate mijloacele sa scape de el: ba sa il vanda la AC Torino, ba sa il dea la Craiova impreuna cu o suma de bani pe Plesan.

Si de ce?

Pt ca venise Petrica Marin, un jucator mic care alaturi de Florentin Dumitru,alt gigant, faceau cuplul de fundasi dreapta ai Stelei...sau trebuiau sa faca.Pt ca a venit Zenga, si a vazut valoarea lui Ogararu si l-a titularizat si dupa nu mult timp, George a ajuns la Ajax.Pana sa ajunga acolo a facut niste lucruri foarte impresionante cu Steaua!

Si bineinteles fixatiile lui.

Piturca, un vechi stelist, indragostit de grupul dinamovistilor cu care s-a calificat la campionatul de tineret la care nu a obtinut nici un punct....ciudata e treaba ca noi am gazduit acel campionat de tineret...deci eram calificati automat...

Fixatia lui pt Daniel Niculae, un jucator pe care a incercat de nemuarate ori sa il aduca la Steaua desi era cam varza.(A oferit pe Aliuta la schimb rapidului, dar giulestenii nu au acceptat ca voiau si niste bani...)

Acum la nationala, desi multi vad partea plina, eu vad totul asa cum e.

Selectia a fost facuta gresit, pe pile sau sentimente.Tactica la fel, lipsa mijlocasilor de banda vazandu-se clar in amandoua meciurile.

Au fost adusi la nationala jucatori care nu prea mai au ce cauta acolo."Fosilele" Petre si Contra au demonstrat ca nici varsta si nici valoarea nu ii poate ajuta impotriva unui jucator ca Grosso. "Era groasa" de fiecare data cand asta venea cu mingea la picior in directia piticului si a guritei...

Lasarea lui Ogararu acasa a fost justificata prin lipsa de jocuri.Dar aducerea lui Marica, jucator care s-a facut de rusine la Stuttgart,cum se poate explica atunci?!

In Germania, Albert Streit e respectat si vazut ca unul dintre cei mai buni mijlocasi de banda din Bundesliga...dar tot nu a reusit sa ii ia fata "bulgarului" Petre, care dupa cum vedeti, face meciuri incredibile(incredibil de proaste) la Euro!

Au mai fost lasati acasa Sepsi, Rosu, Danciu, Florin Costea si alti jucatori care poate ar fi meritat lotul.

"Bulanul" lui Piti s-a vazut din nou insa.

Intr-o "grupa a mortii" am avut incredibilul noroc ca 2 dintre cele 3 echipe "ale apocalipsei" sa fie obosite si total iesite din forma.

Atat Franta cat mai ales Italia, ne-au invitat sa profitam de pe ele si sa ne calificam.

Si ce am facut? In primul meci, cu Franta, am bagat un antijoc mult mai bun ca cel din meciul cu Olanda de la Rotterdam iar cu Italia...ne-a fost mila de o tara care ne-a injurat tot timpul si care si-a batut joc de noi in ultimul hal, desi, macar un pic acolo, impartim acelasi sange.

Urmeaza meciul cu Olanda, o echipa care sta extrem de bine la toate capitolele.E motivata, are chef de joc, ii iasa tot, jucatorii sunt incredibili,etc.

Si noi ce facem?

Pai ne bazam pe "bulanelul" lui Piti si speram sa ne dea baietii meciul ca sa scape de Italia si Franta.

Si de ce ar face ei asta?

Doar Romania le-a luat 4 puncte din 6 in calificari pe cand pe francezi si italieni i-au umilit in ultimul hal.

In viata din cate stiu eu, norcul eu urmat de ghinion.

Simt ca norocul lui Piti se va termina in meciul cu Olanda...

P.S. In Ghencea, numarul "Fiarei" nu va fi niciodata reprezentat de cei trei de 6.

Numarul "Fiarei" este si va fi intodeauna 7!

radusor15.06.2008 08:20

Poate castiga si campionatul european eu tot nu il voi suporta pe Piturca.Si asta datorita orgoliului sau prostesc, ca antrenori slabi mai avem noi prin preajma si tin la ei.

Are o gramada de preferinte care nu sunt pe baza de performante.Cred ca sunteti de acord ca jucatori precum Petre, Nicolita trebuiau inlocuiti cu streit, bratu sau tibi ghioane, sau ca in locul unuia dintre cei 3 fundasi centrali de rezerva(ghioane, moti si r Stefan) trebuia adus un mijlocas la inchidere.Pentru ca daca ne calificam mai departe, Piturca o sa fie nevoit sa ii joace meci de meci pe codrea si Chivu.Cu 2 meciuri pe saptamana, mijlocasii care alearga peste 10 km in 90 d minute si care au trecut prin campionatul italiei(mai lung ca al nostru) nu au cum sa reziste.Dar o sa vedem asta prin semifinale cand voi fi nevoiti sa jucam cu radu Stefan la mijloc..sau tamas sau cine stie ce inventeaza Piturca.

Virgil15.06.2008 08:21

@ Adrian

Exagerezi. In stilul tau caracteristic. Cum sa ne invite Franta si Italia sa profitam de ele? Ai uitat cate ocazii clare de gol au avut in meciurile cu noi? Si inca ceva. Cu Franta, e adevarat ca am jucat cu capul la cutie. Era primul meci, jucam impotriva vicecampioanei lumii si era important sa le luam macar un punct. In plus palmaresul ultimilor zeci de ani le era total favorabil.

In meciul cu Italia Piti a renuntat la apararea ermetica si a jucat pe cartea atacalui. Si a facut-o foarte bine. Meciul Italia - Romania a fost cotat de ziarul spaniol AS ca foarte bun.

Acum, in mod sigur baietii sunt constienti de valoarea pe care o au si in mod sigur si de cea a antrenorului si sunt convins ca vor juca ultimul lor joc din grupa, la fel ca impotriva Italiei. La victorie.

Nu o fi Piturca omul perfect, dar ca antrenor e in mod sigur valoros si si-a castigat respectul.

oop15.06.2008 09:02

Adrian,mi-am dat seama de ieri ca ai un "ghimpe"impotriva lui Pitzi.

Eu cred ca Piturca nu intra in galeria marilor antrenori romani,dar este unul decent care cel putin la nationala stie sa faca treaba buna ...

Are si el defectele lui : e cam rigid,razbunator,isi impune punctul de vedere cu orice pret dar are si calitati si astea l-au ajutat sa faca un grup unit la nationala din niste jucatori care isi faceau veacul prin discoteci in mandatul lui Iordanescu ...

Nu o sa iau punct cu punct ce ai spus,in unele situatii ai dreptate dar ...

Povestea cu Danciu a fost mai complexa ... el nu a plecat de la Steaua ca nu il placea Piturca asta sa fie clar!Adu-ti aminte ca atunci cand a venit Piturca la Steaua clubul era intr-o situatie extrem de grea.Paunescu si fratii Becali vindeau jucatori pe banda rulanta,echipa mergea prost cu nea Imi pe banca(luam 4-0 constant in deplasare).

Piturca a reorganizat clubul si prima masura a fost sa scape de influenta fratilor Becali(asta in urma scandalului de la nationala...) si a impus TUTUROR jucatorilor sa renunte la contractul cu impresarii ISM.Unii nu au vrut,cum au fost Lincar,Danciulescu si altii si asa au ajuns la echipa a doua apoi finnd vanduti in stanga si in dreapta pe sume derizorii ...

Si mie mi-a parut extrem de rau de plecarea lui Danciulescu(eu si acum il simpatizez) sau a lui Miu(era jucatorul meu preferat atunci la Steaua) dar consider ca a fost un rau necesar!

Ca apoi a adus la Steaua jucatori pitici de valoare indoielnica asta e partea a doua,e vina exclusiv a lui si a fost tras la raspundere pt asta.

Tu il acuzi ca face selectia pe pile,dar asta tine mai mult de folclor,e usor sa arunci cuvinte,mai greu e sa le probezi ...

Iar incepem cu Albert Streit(un alt caz Vasile Miriuta),Ogararu(am tot discutat problema ...),Sepsi(wtf?! a jucat si omul 5 meciuri la Benfica,probabil toate pe final de maci),Rosu(dicutabil,e si batran si nici nu stiu cum a evoluat anul asta),Danciulescu(e drept ca a iesit golgeter dar nu il consider om de nationala) sau Costea(prea de tot...a dat si omul 3 goluri in retur si gata ar trebui sa mearga la Euro,in plus nu are nici macar un meci international in picioare...)

Discutia poate sa fie lunga,dar hai sa nu invocam in discutie "bulanul" ... asta e justificarea tipic dinamovista si plina de frustrare la performantele Stelei comparate cu performantele lor!Nu cred ca noi trebuie sa ne coboram atat de jos in cat sa apelam la aceleasi scuze ...

DT15.06.2008 09:38

mai era de adaugat ceva. interesul si perversiunea lui Piturca atunci cand l-a convins pe Gigi sa preia Steaua! din pacate, din cauza lui avem de suferit in momentul asta. pentru mine personal, in afara de selectionerul Romaniei, Piturca mai este de asemenea un hot care a nenorocit Steaua. iti vreau raul satano!

AdrianUltras2515.06.2008 09:47

Virgil

Normal ca exagerez...doar ma stii...cel mai bine ar fi sa imi dai inca un warn...nu de alta dar eu sunt stelist, nu dinamovist,uist,rapidist,etc...deci merit!

Domnule Virgil

Daca o echipa te lasa in pace, si nu iti pune probleme prea mari, o bati sau nu?

Meciul ala a fost ca reclama de la Heineken sau nu mai stiu ce bere:"Noi nu va dam egaluri dar daca am face-o ar fi cele mai spectaculoase din lume."

In incheiere iti dau un citat din Denzel Washington: "Nigger please!"

La cum a jucat Italia si cat ne-a ajutat arbitrul trebuia sa ii batem!

PUNCT.

Oop

Zi-mi si mie niste motive pt care tamas(a carui echipa era sa retrogradeze de cat de bun e in aparare), contra(care a fost rezerva sau nu a fost nici macar pe foaia de joc 75% din sezonul trecut(ca nu degeaba a fost folosit Ogararu la nationala sezonul asta),Petre(varza murata, nici nu are rost sa incerc sa explic),radu Stefan(star al echipei "petarda etapei" in italia pt mai multe etape),stancioiu(a jucat mult mai putin decat Bornescu sau Tatarusanu, jucatori care meritau mult mai mult), marica(ahahhahahhahhahahahahahah---cel mai slab transfer din bundesliga) si inca vreo cativa tricolori asemantori celor enumerati mai sus, merita la nationala.

Te rog!

Zi-mi!

Lamureste-ma!

Daca cei enumerati merita, de ce nu ar merita si cei despre care am zis eu?

P.S. Eu stiu ca pe Danciulescu avea boala din 3 motive: 1. Ca nu a renuntat la fratii becalii.

2. L-a prins in cantonament cu o fetita prin 99-2000 sau asa ceva.(asta e doar un zvon)

3. Sa faca loc "copiilor" gen Raducanu(in atac), Pompiliu Stoica(aparare-in cazul lui Miu,Bordeianu),etc. Claudiu a dat randament cat de cat,altii...

Pai astea sunt motive sa renunti la jucatori de valoare?

Danciu s-a dus la caini si le-a adus titluri si cupe...

Cand vrei performante asa faci?Lasi sentimentele sa te conduca?

Ieri, la Rusia-Grecia, comentatorii povesteau despre Hiddink si conflictul lui cu Davids din 96.Hiddink a trecut peste acel conflict si l-a adus pe Davids in 98 inapoi la nationala.De aia e un antrenor mare.Ca pune interesele echipei inaintea problemelor lui personale.De aia nu va fi Piti niciodata un mare antrenor!

axl15.06.2008 09:54
La cum a jucat Italia si cat ne-a ajutat arbitrul trebuia sa ii batem!

PUNCT.

Sau invers. Nu m-am dumirit eu cu cine si de ce te certi tu in ultimele zile dar Italia-Romania se putea termina cu victorie de orice parte. Au avut mai multe ocazii decat noi, puteau inscrie mai mult. Am avut un penalty ratat si-ajutor de la arbitri, desi se pare ca golul anulat al italienilor chiar a fost din off-side, deci ajutorul arbitrilor se mai micsoreaza un pic.

enjoy15.06.2008 10:00

Piturca e omul pe care cei mai multi nu au curajul nici sa-l laude, nici sa-l critice. Iata insa ca domnul Ardeleanu a iesit din tipar si a iesit excelent. Asa e Piti: greu de descifrat pentru cei mai multi si usor de criticat de catre novici care n-au facut fotbal in viata lor dar au invatat despre el pe diferite site-uri de pe internet. Prin ce face Piti provoaca, genereza invidie, se manifesta cu superioritatate indreptatita si atunci corbii morti de oftica incep sa-si raspandeasca mirosul de hoit cu care sa inflameze mintea celor supusi prea usor manipularii. Nu vreau sa fac nici un fel de comparatii, dar trebuie sa-i recunoastem meritele. Piturca este in primul rand un caracter puternic, un luptator iar voi, cei ce-l contestati ramaneti niste modesti actori de provincie. HAIDE Romania!

AdrianUltras2515.06.2008 10:03

Axl

Verifica statistica, suturi pe poarta au avut mai putine ca noi.

Golul ala nu a fost offside niciodata.Dar acum ce vrei?

Sa recunoasca UEFA ca arbitrii ne-au ajutat?

Nu ai vazut ca au zis ca golul marcat de Van Nistelrooy tot cu Italia a fost valabil pt ca Panucci era afara din joc dar tot in joc!Trebuia probabil sa iasa italianul din stadion ca sa se dea offside.

Si UEFA are corpodenii si nasii si corlionii ei.

alpopa15.06.2008 10:28
Nu ai vazut ca au zis ca golul marcat de Van Nistelrooy tot cu Italia a fost valabil pt ca Panucci era afara din joc dar tot in joc!Trebuia probabil sa iasa italianul din stadion ca sa se dea offside.

Citeste regulamentul ! Un jucator (Panucci) nu poate fi ignorat/trecut cu vederea la judecarea offside-ului decat daca arbitrul i-a permis sa paraseasca suprafata de joc. Altfel, gandeste-te, la cornerele batute inapoi cei care tin bara ar face 2 pasi in spate si ar lasa inaintasii adversi in offside. Si mai sunt o gramada de exemple...

Iti amintesti Romania - Spania la Euro 96 ?! Un fundas roman era cazut in careu, ai nostri bravi soldati s-au aparat la 35 de metri de poarta dar atacantul spaniol a fost mai destept decat toti si a stat langa cel cazut, primind mingea regulamentar (nu neaparat si onest) si inscriind golul victoriei. E cam aceeasi discutie ! Italienii au iesit la offside uitand ca unul din soldatii lor, Panucci, a ramas in urma !

axl15.06.2008 10:32
Verifica statistica, suturi pe poarta au avut mai putine ca noi.

N-are-a face numarul de suturi PE poarta. Vorbesc de ocazii, poti sa ai ocazii de gol si fara sa tragi PE poarta, la fel cum poti sa tragi PE poarta fara s-o pui in pericol. In mare, am ramas cu impresia ca in prima repriza au fost total peste noi, iar in a doua lucrurile au fost cam egale, poate cu un mic avantaj pentru noi.

Golul ala nu a fost offside niciodata.Dar acum ce vrei?

Sa recunoasca UEFA ca arbitrii ne-au ajutat?

Nu ai vazut ca au zis ca golul marcat de Van Nistelrooy tot cu Italia a fost valabil pt ca Panucci era afara din joc dar tot in joc!

Daca regulamentul spune c-a fost off-side atunci a fost off-side. La fel si la Van Nis. UEFA nu-si schimba regulamentele dupa sau in timpul unui meci. Sa nu ne scandalizam ca au tinut arbitrii cu noi atat timp cat avem doar motive neserioase.

Si iar deviem de la articol. :whistle:

AdrianUltras2515.06.2008 10:39

Panucci era in afara terenului...regulemantul e varza dar e regulament.

Golul lui Toni a fost valabil pt ca jucatorii care erau in offside nu au jucat mingea si se deplasau spre terenul lor tocmai ca sa arate ca nu vor sa joace mingea.

Daca voiau sa o joace, ramaneau pe loc!

oop15.06.2008 10:57

Tu ce nu vrei sa intelegi e ca in lot pot fi luati maxim 23 de jucatori.Si unii poate meritau sa mearga la Euro dar pe postul lor au avut jucatori care meritau mai mult.PUNCT.

Zi-mi si mie niste motive pt care tamas(a carui echipa era sa retrogradeze de cat de bun e in aparare), contra(care a fost rezerva sau nu a fost nici macar pe foaia de joc 75% din sezonul trecut(ca nu degeaba a fost folosit Ogararu la nationala sezonul asta),Petre(varza murata, nici nu are rost sa incerc sa explic),radu Stefan(star al echipei "petarda etapei" in italia pt mai multe etape),stancioiu(a jucat mult mai putin decat Bornescu sau Tatarusanu, jucatori care meritau mult mai mult), marica(ahahhahahhahhahahahahahah---cel mai slab transfer din bundesliga) si inca vreo cativa tricolori asemantori celor enumerati mai sus, merita la nationala.

Te rog!

Zi-mi!

Lamureste-ma!

Daca cei enumerati merita, de ce nu ar merita si cei despre care am zis eu?

Prefer sa cred ca tu NU VREI sa intelegi,nu ca NU POTI sa intelegi ...

Tamas - cel mai bun fundas al nostru in primele 2 meciuri

Contra - spre deosebire de Ogararu,Contra a jucat in returul asta si a facut-o chiar bine.Nu uita ca era sa elimine de unul singur Bayern.

Radu Stefan - prietene,asta JOACA la Lazio,retine cuvantul JOACA.In plus a avut si evolutii apreciate,nu degeaba au mai dat aia 4 milioane pe el in vara asta ca sa il pastreze definitiv

Petre - intr-adevar praf,ca si Nicolita de altfel.Partea proasta e ca NU AVEM un mijlocas dreapta mai bun.Nu ma lua cu marele Streit ca mi se face greata.

Stancioiu - vax,al treilea portar,selctionat pt a cara bagaje.Tatarusanu era accidentat.

Marica - desi a avut un sezon slab a ajutat mult nationala in campania de calificari.Daca tu vrei sa joci cu maretii Jula,Costea sau altul fara pic de experienta internationala inseamna ca ai probleme :)

Te-am mai rugat sa te pui in locul lui Pitzi si sa faci lotul pt Euro,mi se pare de bun simt sa ne spui si varianta ta daca tot il ataci pe Piturca.

I.N.Money15.06.2008 10:58

Italia pare curata la acest turneu final , doua goluri anulate de niste reguli care sunt probabil pierdute in "recycle bin-ul" manualului de arbitraj si aduse acum la suprafata . In fine e problema lor , nu a noastra . Revenind la articolul de kinograma al domnului Ardeleanu ( cum sunt majoritatea :) ) , Piturca o sa fie vesnic neinteles de noi . Stie sa pregateasca un meci al selectionatelor cum nimeni nu a reusit , poate va amintiti meciul de pe Das Antas cu Portugalia cand tactica sa le-a inchis totul lusitanilor si cand aproape i-am adormit , a aparut Dorinel si minunata sa lovitura libera .

Piti e un antrenor de nationala , nu cred ca o sa reuseasca vreodata succese mari la un club , insa la capitolul reprezentative o sa fie probabil unul dintre cei mai buni .

alpopa15.06.2008 14:14

@Money : nu e vorba ca Italia a "mancat bataie" pe chestiuni pierdute in recycle bin-ul arbitrajului... La Toni a fost foarte clar gol valabil in meciul cu Romania, atat ca tushierul a vazut prost. In ceea ce priveste faza din meciul cu Olanda, si nu-ti spun asta doar tie ci si celorlalti de aceeasi parere cu tine : incearca sa intelegi ca daca pasesti in afara terenului de joc NU TE ESCHIVEZI regulii offside-ului, fie ca esti fundas, fie ca esti atacant.

mad7915.06.2008 14:57

Scurt:Piturca e un foarte bun antrenor......de nationala,nu de club!La nationala iti vin jucatori multi si cu experienta internationala,pe cand la majoritatea cluburilor de la noi,gasesti3-4 jucatori buni de nationala,dar restul sunt mult sub cerintele unei echipe nationale,si doar asa putem spune,ca Piturca este un antrenor bun..de nationala.Nu poti lua omului ce e al lui,ca stie cate ceva despre asezarea tactica a unei echipe,ca mai stie si ceva pshihologie,amintiti-va de incidentul de la Craiova,cu Mutu&co,morti de beti,s.a.m.d.!

Hai Romania!!!!

ps.Orgoliu de oltean prost il are pe deplin,altfel,ar fi fost si un antrenor bun pentru o echipa de club!

Virgil15.06.2008 16:09
Virgil

Normal ca exagerez...doar ma stii...cel mai bine ar fi sa imi dai inca un warn...nu de alta dar eu sunt stelist, nu dinamovist,uist,rapidist,etc...deci merit!

Domnule Virgil

Daca o echipa te lasa in pace, si nu iti pune probleme prea mari, o bati sau nu?

Cand doi oameni iti spun ca esti beat, te duci acasa si te culci. In cazul de fata sunt mai mult decat doi colegi de forum care-ti spun acelasi lucru: ca rationamentul tau e gresit. De bun simt ar fi sa-ti ceri scuze si sa iesi din discutie.

Dar nu esti tu omul ala. Tie iti place sa te contrazici cu toti, pentru ca toti sa te injure.

Imi vine in minte un banc despre mama unui fotbalist care isi dorea sa se afle pe stadion la un meci important al fiului sau. Isi mai dorea ca in ultimul minut de joc echipa fiului ei sa obtina un penalty pe care urma sa-l execute el si sa rateze. De ce a intrebat cineva? Pentru ca toti spectatorii (mai putin femeile) sa strige " baga-mi-as .... -n mata!".

Asa si tu.

In alta ordine de idei, vrei warn? Ti-l dau mosule. Cu draga inima. Uita-te chiar acum pe sectiunea de avertismente si o sa constati ca ai luat inca 10%. Eu nu ma joc cu dorintele stelistilor nedinamovisti, neuisiti, samd.

Si iti promit ca vei lua si ban in cel mai scurt timp daca vei continua sa-ti disperi colegii de forum cu insistenta cu care iti aperi punctele de vedere gresite. :)

w3bmaster15.06.2008 16:39

Nu credeti ca laudam nationala cam mult

Pt un meci nexecrabil (cu Franta)

Si unu asa si asa cu IT

Si nuj de ce da IT si Fr nau fost in mare forma de fapt li se cam termina generatio lor si tre schimbate ...

AdrianUltras2515.06.2008 16:40

oop

Tamas a fost cel mai bun?

Tamas?

Acelasi Tamas care l-a scapat pe Pannuci din marcaj(era omul lui pt ca Toni era in grija lui Goe si celelalt fundas central, Chiellini era a lu Niculae) si a mai si luftat iesind astfel golul italienilor?

Bun, deci nu Tamas a fost cel mai bun fundas.

Contra a jucat bine cu Bayern. IN REST NU A JUCAT!

Ogararu a fost titular jumatate de sezon la Ajax si a jucat perfect de fiecare data cand a venit la Nationala.

Si Marica a fost convocat doar pt ca a jucat bine la nationala.Ogararu?

Radu Stefan nu a fost cumparat de Lazio.Lazio negociaza cu Dinamo su spera sa scada catelandrii din pret.Si-au dat seama ca nu prea merita radu sau Stefan,cum naiba l-o chema, 5 milioane.Mai ales dupa ce Del Piero l-a umilit in ultimul hal in meciul Juve-Lazio.

Vrei sa fac eu lot pt Euro?

De ce?

Cu ce ma ajuta pe mine daca fac un lot?

Eu nu propun jucatori cand vine vorba de transferurile Stelei si nu o sa ma apuc nici sa fac loturi de nationale.

Daca voi nu puteti sa vedeti mizeria care are loc la nationala si chiar asa de tare va orbesc aceste 2 rezultate stralucitoare de egalitate care puteau fi mult mai mult atunci eu nu am ce sa fac.

P.s. Am observat ca moti e dorit acum de Lazio.Vedeti de ce a fost convocat?

[...]

Editat de Moderatori

Adrian, daca ai ceva de reprosat unui moderator al FCSTEAUA.RO exista un topic dedicat acestui subiect. Acelasi lucru este valabil pentru toti userii. Haideti sa ramanem on-topic.

I.N.Money15.06.2008 17:04
@Money : nu e vorba ca Italia a "mancat bataie" pe chestiuni pierdute in recycle bin-ul arbitrajului... La Toni a fost foarte clar gol valabil in meciul cu Romania, atat ca tushierul a vazut prost. In ceea ce priveste faza din meciul cu Olanda, si nu-ti spun asta doar tie ci si celorlalti de aceeasi parere cu tine : incearca sa intelegi ca daca pasesti in afara terenului de joc NU TE ESCHIVEZI regulii offside-ului, fie ca esti fundas, fie ca esti atacant.

Faza de la Van Nisterlooy din meciul cu Italia e destul de complicata . Uite exemplu , anul asta in Liga Campionilor ( nu mai stiu exact meciul , dar cred ca era Lyon cu Rangers ) o faza fixa scotiana , reia un jucator care se afla singur in careul de 6 m , pentru ca fundasul care tinea bara era deja in poarta ( oarecum aceeasi situatie ca la Panucci ) , el fiind considerat afara, iar arbitrul a anulat respectiva reusita , motivand offside-ul .

Nimeni nu putea sa il acuza pe acel suedez (parca) de la Olanda-Italia de ceva daca anula golul , pentru ca 90 % din arbitri ar fi facut asta .

Tupac Amaru15.06.2008 17:22

Atata vreme cat isi sustine punctele de vedere (cine le categoristeste ca gresite sau corecte, vreo forta suprema, vreun atoatestiutor?) si nu jigneste partenerii de forum, va rog sa nu cenzurati nici un stelist de pe forum.

Nimeni nu detine adevarul absolut.

Forta Nanel! Atentie la pick-pockets! (anunt la Turnul Eiffel, unde co-etnicii lui Mailat ne umilesc numele de romani non-stop!)

endorama15.06.2008 19:01
Atata vreme cat isi sustine punctele de vedere (cine le categoristeste ca gresite sau corecte, vreo forta suprema, vreun atoatestiutor?) si nu jigneste partenerii de forum, va rog sa nu cenzurati nici un stelist de pe forum.

Nimeni nu detine adevarul absolut.

Forta Nanel! Atentie la pick-pockets! (anunt la Turnul Eiffel, unde co-etnicii lui Mailat ne umilesc numele de romani non-stop!)

mda.. de acord cu tine... e aiurea sa avem pretentia ca toti sa avem aceeasi viziune asupra lucrurilor... oricum, Adrian e pasionat de ce zice si chiar daca de multe ori nu sunt de acord cu el, eu zic ca interventiile kilometrice lui sunt binevenite.

uite, de exemplu eu recunosc ca Piturca a avut merite deosebite in rezultatele Romaniei din ultima vreme. dar nu mi-a placut cum in prima repriza a meciului cu Italia, nu a reactionat cu absolut nimic la atacurile repetate de pe flancuri ale italienilor... nu puteam sa-mi dau seama cum nu realizeaza si el ca daca nu schimba ceva, in curand vom primi gol dintr-o centrare... s-a si intamplat pana la urma - noroc cu tusierul.

«12»