Asadar Olanda s-a distrat si cu reprezentantii cocosului arogant. Sa ne fie clar. Nu mai este loc de calcule si presupuneri. Avem nevoie de victorie cu Olanda ca sa mergem mai departe. Ca sa fim siguri si sa nu stam la mana rezultatelor. Mai exista sansa ca Italia si Franta sa faca egal si noi sa remizam cu batavii. Chiar am putea-o lua si pe cocoasa. Totusi, te poti baza pe asta? Cu siguranta nu. Asa cum am mai precizat-o, egalurile cu vicecampioana mondiala si campioana en titre nu ne-au crescut sansele de a merge mai departe ci ne-au pus la adapost de-o eliminare prematura.
La fel ca si in alte situatii ramane ca sa luptam pana in ultima clipa, sa suferim. In plus, parca deja scenariul este familiar: jucatori pe care ne bazam nu vor putea juca. Fie ca au fost sacrificati de Zeul Fotbal - Radoi (ca si Gica Popescu in 2000), fie din cauza unei prostii - Goian. Si cate nevoie aveam de Goe in acest meci.
Desi baietii ne-au facut sa ne mandrim cu ei si ne-au aratat ca pot mai mult decat am sperat avem toate motivele sa ne teme. Olanda detine acea onestitate care o va impinge sa castige si impotriva Romaniei. Desi are toate motivele ca sa nu-si dea sufletul pe teren, desi ii vrea eliminati pe francezi si italieni din schema, fotbalistul olandez are onoare si ne va marca cate o boaba ori de cate ori va avea ocazia. Daca vom reusi sa castigam, vom putea spune ca am meritat, iar daca vom pleca acasa, vom ramane cu cele doua egaluri si cu gustul amar al unui penalty ratat. Oricum, va fi greu sa batem Olanda.