Andrey oricum e mai valoros ca Cernea sau Vatca.
Si mie mi s-a parut ca nu a avut destule sanse sa dovedeasca ce poate....
Andrey oricum e mai valoros ca Cernea sau Vatca.
Si mie mi s-a parut ca nu a avut destule sanse sa dovedeasca ce poate....
@ andyro: omule, mai mult decat "habar n-ai" nu poti? sper sa intelegi rostul intrebarii. eu am fost mereu liber, tu nu esti nici macar acum. in ce priveste vacanta o sa-mi iau dar nu cand vrei matale. Sa ma anunti cand cumperi site-ul si daca imi vinzi ceva actiuni. ce parere ai , se poate? din cate vad chiar ai fi bun de activist, a-i respecta intocmai linia partidului caci singur e greu! sa-mi spui daca ai batut din palme cand l-ai felicitat pe LDS? el mi-a raspuns mult mai intelept. s-auzim de bine!
Intr-adevar, este o perioada foarte aprinsa, fotbalistic vorbind, cu foarte multe evenimente despre care putem discuta...Auzi vorba, a scazut nivelul discutiilor pe site pentru ca LDS i-a luat la tinta pe pitecantropii care populeaza Liga 1. Mama-mama, dar pe acest site adevarul este ca s-au dezbatut subiecte foarte elevate... Mai LDS, cum iti permiti sa vii tu sa-ti exprimi o parere pe acest site mega-hiper intelectual ?!
Articolul tau e OK, desi nu iti dau dreptate in intregime. Nu il pot considera pe Stoica un domn, consider ca intre el si mizerie au afost alte porcarii la mijloc. Balacareala in care s-a complacut de atitea ori numai "Domn" nu il face. Iar data viitoare, urmeaza sfaturile celor citiva care s-au injosit intr-atit incit sa-ti citeasca articolul, priveste o noapte intreaga pe Discovery Science iar a doua zi poti dezbate un subiect la alegere.
@Joint:
Discovery Science e numa' cu roboti. Ori fotbalul nostru n-are asa ceva, fotbalul nostru e plin de cimpanzei. D-aia cred ca mai degraba o sa ma documentez numa' de pe Animal Planet ![]()
@enjoy - pai era o recomandare normala, daca esti asa scarbit de siteul asta si de scaderea nivelului discutiilor, nu te opreste nimeni sa nu ne mai onorezi cu prezenta.
Ce sa-ti raspund, ca fiecare redactor are stilul lui, parerile lui, modul lui de a scrie, ca acel mod poate place unei parti a publicului si displace altei parti, si e si normal sa fie asa ? Asta poate intelege orice individ, si tine de gradul de inteligenta, nu de libertate. Unii fac o analiza obiectiva, altii scriu mai ironic - mergand spre pamflet, ideea e aceeasi, modul de exprimare difera in functie de persoana.
In rest, MM a fost numit "DOMN" pentru verticalitate (in antiteza cu ceilalti de mai sus) - nu cred ca s-a pus problema (si nici nu s-a vrut sa se revina) asupra calitatilor de manager, jucatorilor adusi, pumnului dat suporterului, samd.
@axl:S-a notat
E, daca se accepta observatia non-fotbalistica a lui axl, am si eu tot o observatie non-fotbalistica: e pacat sa ne referim din nou la neanderthalieni ca la un fel de turma de brute. Asa cum am aratat mai pe larg intr-o discutie precedenta (a se vedea thread-ul articolului http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/4929), neanderthalienii erau -- dupa toate probabilitatile -- mult mai civilizati si pasnici decat stramosii nostri directi, ceea ce constituie dealtfel si una dintre cauzele probabile ale disparitiei lor. Perceptia comuna a neanderthalienilor nu are sustinere decenta.
@axl:S-a notat
E, daca se accepta observatia non-fotbalistica a lui axl, am si eu tot o observatie non-fotbalistica: e pacat sa ne referim din nou la neanderthalieni ca la un fel de turma de brute. Asa cum am aratat mai pe larg intr-o discutie precedenta (a se vedea thread-ul articolului http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/4929), neanderthalienii erau -- dupa toate probabilitatile -- mult mai civilizati si pasnici decat stramosii nostri directi, ceea ce constituie dealtfel si una dintre cauzele probabile ale disparitiei lor. Perceptia comuna a neanderthalienilor nu are sustinere decenta.
Corect din punct de vedere stiintific. Insa din punctul de vedere al perceptiei generale atunci cand numesti pe cineva ,,neanderthalian'' sigur acesta nu-ti va oferi un buchet de flori sau iti va multumi pentru compliment. Ori acest articol ca si precedentul se adreseaza oamenilor(?) din fotbal, nu se vrea a fi vreun tratat de antropologie.
In cele mai multe cazuri perceptia generala asupra unor lucruri este mai puternic inradacinata decat argumentul stiintific. Ca de exemplu venirea primaverii : Stiintific ea vine odata cu echinoctiul de primavara, la 23 martie, insa lumea isi pune martisoarele tocmai de la 1 martie pentru a serba acest eveniment. Asta apropo de perceptie generala...
E pacat sa ne referim din nou la neanderthalieni ca la un fel de turma de brute. [...] Perceptia comuna a neanderthalienilor nu are sustinere decenta.
Corect din punct de vedere stiintific. Insa din punctul de vedere al perceptiei generale atunci cand numesti pe cineva ,,neanderthalian'' sigur acesta nu-ti va oferi un buchet de flori sau iti va multumi pentru compliment.
Depinde, eu m-as simti flatat :-)
Stiu de ce a fost folosit termenul in context. Pe de alta parte stiu ca utilizarea lui in acest sens este un abuz fiindca se bazeaza pe o perceptie demonstrabil falsa. Din respect pentru memoria unei (sub)specii speciale a genului Homo si din respect pentru adevar, mi-ar face placere ca uzul impropriu al acestui termen sa devina din ce in ce mai putin frecvent si, cu timpul, sa dispara cu totul. Acum fiecare procedeaza dupa cum il taie capul, insa macar din momentul actual sunteti informat ca, de fiecare data cand veti folosi termenul in sens depreciativ, veti contribui la intretinerea si propagarea unui fals.
In cele mai multe cazuri perceptia generala asupra unor lucruri este mai puternic inradacinata decat argumentul stiintific.
As vrea sa fie clara ideea ca nu exista un "adevar stiintific" si un "adevar popular" in opozitie, ci o serie de argumente beton in favoarea caracterului pozitiv al neanderthalienilor (care se incadreaza in ceea ce oamenii de stiinta numesc "beyond any reasonable doubt") si o teorie populara care nu se bazeaza pe nimic (sau, mai exact: pe propriile angoase ale lui Homo Sapiens Sapiens fata cu o fiinta care ii seamana insa parea sa fie, dupa canoanele noastre estetice, mai urata decat noi).
Ca de exemplu venirea primaverii : Stiintific ea vine odata cu echinoctiul de primavara, la 23 martie, insa lumea isi pune martisoarele tocmai de la 1 martie pentru a serba acest eveniment. Asta apropo de perceptie generala...
Ha, tataru! ![]()
In cuvinte putine: stiintific, nu exista o data fixa la care vine primavara. Echinoxul de primavara este pe 21 martie si este o data pur conventionala (fiindca altfel nu este speciala prin absolut nimic din punct de vedere climatic) de la care se considera ca incepe "primavara astronomica". Aceasta conventie are o sustinere simpla: in Europa celor 4 anotimpuri standard, inceputul efectiv al anotimpului de primavara (meteorologic si biologic) se petrece de obicei in preajma datei echinoxului (s-ar putea insa ca, foarte curand, sa nu mai avem de-a face cu 4 anotimpuri standard datorita schimbarii climatice in curs, ci cu o clima din ce in ce mai "ciudata").
Inceputul popular al primaverii pe 1 martie este o alta conventie datorata diviziunii anului in luni, iar prima luna a primaverii este considerata martie. Nu perceptia populara face 1 martie prima zi a primaverii oficiale ci faptul ca luna martie incepe cu prima ei zi, nu cu a 21-a.
In sfarsit, martisorul este doar unul dintre momentele si modurile rituale prin care se serbeaza primavara. Exista si altele (inclusiv Pastele provine tot de la asa ceva).
Sanatate...
@ andyro: ca de obicei, pe langa. ce te intreb eu si ce-mi raspunzi tu? imi dai voie sa scriu pe site? acum ti-am pus direct intrebarea ca altfel tu nu pricepi. e site-ul asta proprietatea ta, daca da am plecat, daca nu atunci te rog sa-ti trimiti la plimbare familia, acolo fiind, desi mi-e greu sa cred, sef. daca nu-ti convine parerea mea ( pricepi- era un punct de vedere), nu e nevoie sa ma aprobi dar nici sa fii obraznic. e pentru ultima oara cand iti raspund, nu ma voi mai deranja, nu merita! bye!
Nu-l dati exemplu pozitiv pe MM, ca el este trepadusul Neanderthalian, este deschizatorul de drumuri al trepadusilor din fotbalul romanesc !!!
E greu cu mentalitatile in Ro si sunt un pic dezamagit ca Laca si Adi au fost si pe afara si nuj nu duc lipsa de bani ca sa accepte maruntisu aruncat de cioban dar asta e poate ca nui chiar asa cum credem sper sa nu fie pt binele Stelei ...
Forza Steaua
E, daca se accepta observatia non-fotbalistica a lui axl, am si eu tot o observatie non-fotbalistica: e pacat sa ne referim din nou la neanderthalieni ca la un fel de turma de brute.
Ai si tu un fix, cu simpatie vorbind.
E, daca se accepta observatia non-fotbalistica a lui axl, am si eu tot o observatie non-fotbalistica: e pacat sa ne referim din nou la neanderthalieni ca la un fel de turma de brute.Ai si tu un fix, cu simpatie vorbind.
Probabil ca am si eu fixurile mele, insa in cazul de fata nu cred ca acestea au ceva de-a face.
Am remarcat ca semnatarul articolului a acceptat cu seninatate o observatie cu privire la niste chestiuni din trecutul Terrei. Mi s-a parut ca domnia sa este deschis la sugestii de imbunatatire a articolelor sale viitoare prin bagatul la cap al informatiei furnizate. Am facut si eu o observatie similara, la fel de en-passant, crezand ca poate fi perceputa, in mod analog, cu un "s-a notat". Mai ales ca, in pofida scurtei expuneri pe care o facusem in urma cu cateva saptamani, cuvantul neanderthalian folosit in sens impropriu a revenit in forta in ultimele zile pe fcsteaua.ro (i.e. nu numai in acest articol, e suficienta o cautare rapida). Dat fiindca o fiinta superioara are capacitatea de a invata (iar noi suntem intotdeauna...) eu zic ca observatia mea ar fi trebuit sa fie receptionata mult mai detasat si mai la obiect, in nici un caz personal.
Exista si o ratiune mai adanca pentru care poate a parut ca am un fix cu apararea reputatiei neanderthalienilor.
Daca cineva ne spune (sa zicem) "esti stelist deci rasist", ne suparam. Cauza profunda a supararii este propagarea unei aberatii, a unui fals intelectual, a unei prejudecati nejustificate. Cred ca suntem cu totii de acord ca acest tip de afirmatie trebuie combatuta. Insa daca falsa prejudecata nu ne atinge in mod direct, are rost sa o combatem?! Raspunsul meu este da si in acest caz. Pentru mine, un neadevar propagat cu insistenta trebuie combatut nu pentru ca ma deranjeaza pe mine personal ci pentru ca este un neadevar. Speranta mea este sa ii fac si pe altii sa inteleaga acest punct de vedere si, eventual, sa si-l insuseasca in caz ca il considera bun. Dupa parerea mea, intelegerea justa a acestui fapt intareste spiritul critic al fiecaruia, inclusiv fata de propriile afirmatii. De aceea, descoperirea unei prejudecati (cum este cea despre neanderthalieni) e o buna ocazie pentru reflectie.