FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Acești mãrunți trepãduși ghiduși

«12»
fcsteaua.ro28.05.2008 12:02

În articolul trecut vorbeam despre neanderthalienii rapaci care pãstoresc cluburile noastre mioritice. Recitind articolul,mi-a sãrit în ochi urmãtoarea constatare: ,, Acum însã aceastã subspecie a omului este mult mai greu de recunoscut, el fiind mai cizelat, nemailocuind în peșterã ci la vilã, nu mai are nevoie de unelte din oase deoarece acum are pe lângã el o mulțime de trepãduși mãrunți gata sã-i satisfacã toate nevoile.''

Citind aceste rânduri ,,it hit me'', cum ar zice englezitu'. Într-adevãr, avem de-a face cu niște precambrieni primitivi și rudimentari, îmbogãțiți doar din accidentele produse în societatea bolnavã în care trãim(?), dar sunt ei oare cei mai dezgustãtori indivizi care polueazã scena fotbalistcã? Așa analfabeți, violenți, șmenari cum sunt, acești reptilieni au totuși o identitate proprie. Mai pe șleau spus, Gigi se deosebește de Gheorghe, Gheorghe se deosebește de George, George se deosebește de Marian, Marian se deosebește de Arpad. Au totuși o culoare, poți spune cu ușurințã care e care și cine e cine. Numai Jean se aseamãnã cu toți. Dar putem spune oare același lucru și despre trepãdușii zgubilitici care roiesc împrejurul acestor ipochimeni?

Evident cã nu! Deși în ochii lor și ai stãpânilor lor ei sunt buni la toate, în ochii celorlalți ei nu sunt buni de nimic. Ei sunt fericiți doar atunci când și stãpânul lor e fericit, se oțãrãsc crâncen atunci când cineva sau ceva le deranjeazã stãpânul, sunt gata sã spunã cã ziua e noapte și noaptea e zi dacã acest lucru ar fi de folos cumva stãpânului lor cel prea-darnic plãtitor de salar. Acești hai sã le spunem ,,oameni'' trãiesc cu orgoliul extirpat, având coloana vertebralã gelatinoasã de la atâtea plecãciuni și compromisuri fãcute în fața patroneților lor primitivi. Puși alãturi ei s-ar dizolva unul într-altul dând naștere unui urât mirositor compost de hazna.

Studiindu-i mai atent poți observa micile diferențe care îi separã în mai multe subspecii de trepãduși ghiduși cum ar fi: Valeriu Argãsealã, trepãdușul de stânã, care îl slujește cu nemãrginitã credințã pe pãstorul-culegãtor Gigel, Iuliu Mureșan, trepãdușul de mlaștinã, acest bivol transpirat care este devotat stãpânului sãu traficant de mașini și puncte Arpad, Constantin Zotta și Nae Manea, trepãdușii feroviari, ei pot fi întâlniți numai în regiunile de ,,sub-pod'' în apropierea cãii ferate, unde acum se transformã în trepãduși-eunuci pentru a-l sluji cu vrednicie pe noul lor stãpân, arabul Fathi Taher. Ar mai fi de observat și trepãdușul de coteț, Gheorghe Chivorchian, cel care are rolul de a întãri flatulațiile emise de godacul giuleșteano-timișean Marian Iancu, Ioan Horoba, trepãdușul mefistofelic al lordului întunecat Jean Pãdureanu și mulți alți trepãduși ghiduși la fel de credincioși, dar mai nesemnificativi.

Un caz mai aparte e clubul Dinamo. Aici neexistând un șef absolut conducerea a fost preluatã de un trib de trepãduși ghiduși cu cașchetã. Aceștia își împart șefia prin rotație, astfel încât unul dintre ei devine trepãduș-patron care iese la televizor, dã declarații în presã, iar ceilalți rãmânân împrejurul lui cu rol de trepãduși-ghiduși aducãtori de furaje pentru echipã. Întrucât rotația de cadre se oprește numai în dreptul lui Borcea, din când în când mai izbucnesc mici conflicte, ca între trepãduși, ele fiind însã repede calmate de cãtre purtãtorii de epoleți de tablã ai Ministerului se Interne.

Un contraexemplu notabil ar fi DOMNUL Mihai Stoica, omul care a refuzat sã se metamorfozeze în trepãduș-ghiduș. Deși iubește Steaua el a ales sã plece în clipa în care rudimentarul stãpân a încercat sã-i facã operație de extirpare a orgoliului și sã-i frângã coloana vertebralã. Iar de acolo de unde e acum, de la Urziceni, încã dã dovadã cã a rãmas în continuare un DOMN .

Așadar DOMNILORMarius Lãcãtuș și Adrian Ilie fiți vigilenți! Fãcând compromisuri, plecând coloana în fața rudimentarului stãpân riscați sã deveniți din SIMBOLURI doar niște ,,unii'' dintre acești mãrunți trepãduși ghiduși...

Cristian Ionuț

(LDS)

ultrash28.05.2008 12:41

corect,toti cei enumerati mai sus roiesc ca musca in jurul [...] pe langa stapanii lor,pe care ar fi in stare sa`i pupe si`n fund pentru 100 de coco...ce sa`i faci ba?n`ai cu cine,niste tarani :)

lucvald-190228.05.2008 12:44

dupa ce cuvantez ARGATseala , pot sa trag fermoarul.....

toti fac un job stravechi...prostitutia....doar ca intr-o varianta cosmetizata !

as prefera topicuri legate de fotbal si suporteri , in locul celor care fac referire la genu' asta de animale care traiesc pe langa casa fotbalului !

Piece of Mind28.05.2008 13:08

Articolul este OK pana in momentul in care este dat ca un contraexemplu Mihai Stoica, un personaj care nu poate fi in orice caz o mostra de buna cuviinta sau de verticalitate.

eduardo_stelist28.05.2008 13:21
Articolul este OK pana in momentul in care este dat ca un contraexemplu Mihai Stoica, un personaj care nu poate fi in orice caz o mostra de buna cuviinta sau de verticalitate.

ba da....a dat dovada de buna cuviinta fata de noi...milioanele de stelisti....poate nu fata de soferul RATB..dar ala...pffff

si verticalitate are din plin.....chiar LDS a zis perfect: aplecat atunci cand ar fi trebuit sa inceapa sclavia la oier.....

deci...RESPECT PE VIATA Mihai Stoica!!!!

ebonyc28.05.2008 13:44

verticalitate are Mihai Stoica. are din plin

enjoy28.05.2008 14:11

oameni buni, asta sa fie scopul site-ului, o continua balacareala? oare s-au epuizat subiectele despre footbal? sau ne place sa ne dam importanta, indiferent cum numai sa fie? cred ca in ultimele saptamani nivelul discutiilor a coborat brusc; sigur pamfletele sunt la moda, ca asa-i si societatea, dar abuzul strica intotdeauna. cat despre verticalitatea lui MM sa nu vorbim; o fi domn dar n-o fi om, vox populi, a fi domn e o intamplare... Dar nu vreau sa va stric distractia, continuati!

MoWeed28.05.2008 14:56
Așadar <strong>DOMNILOR</strong>Marius Lãcãtuș și Adrian Ilie fiți vigilenți! Fãcând compromisuri, plecând coloana în fața rudimentarului stãpân riscați sã deveniți din <strong>SIMBOLURI</strong> doar niște ,,unii'' dintre acești mãrunți trepãduși ghiduși...

Aici ai mare dreptate

Virgil28.05.2008 14:59

De acord cu enjoy. Nu cred ca astfel de articole isi au locul pe prima pagina a site-ului. Ideea articolului e simpla, MM e un domn netrepadus-ghidus, iar restul, care au mai mult sau mai putin tangenta cu Steaua, sunt exact contrariul. In rest, risipa de cuvinte.

Pentru asa ceva ii era mult mai simplu domnului x, alias LDS, sa intre in topicul lui Mihai Stoica sa-si prezinte omagiile si in ale celorlalti sa-i mustruluiasca sau sa ii avertizeze.

E un gest colegial sa-i spun aceste cateva cuvinte.

andyro28.05.2008 15:18

Excelent articol, LDS !

@enjoy, tovarase, esti liber sa-ti iei o meritata vacanta...cald, soare, de ce sa te bagi in balacarelile noastre ?

axl28.05.2008 16:08
avem de-a face cu niște precambrieni primitivi și rudimentari

O observatie de natura non-fotbalistica:

Precambrianul reprezinta perioada de timp care s-a scurs de la formarea Pamantului (consolidarea primei cruste terestre) pana la aparitia organismelor metazoare inzestrate cu structuri scheletice externe de protectie a corpului (trilobitii si archeociatidele).

Homo Oricare mai avea multa tata de supt de la mama Evolutie pana sa apara.

Living_Dead_Stripper28.05.2008 16:37

@Virgil:

Am postat acest articol nu pentru a-i aduce omagii lui Mihai Stoica (asta e parerea mea fata de plecarea lui de la Steaua), mai mult s-a dorit a fi o reactie fata de declaratiile recente ale lui Becali in care afirma sus si tare ca ,,la Steaua nu va veni niciun jucator fara ca eu sa-mi dau parerea finala''. La asta se referea ,,avertismentul'' de final. La faptul ca inca nu vad inca vreo reactie la Marius Lacatus sau Adrian Ilie, Becali face si desface toate transferurile la Steaua.

@enjoy:

Daca tot e vacanta, mai schimbam si noi tonul articolelor. Poate ca si acest final de campionat sa aiba vreo influenta mai proasta asupra tonului de adresare. Dar nu dispera, in mai putin de 2 luni va reancepe campionatul iar atunci genul acesta de articole-balacareala va disparea, iar toate site-urile vor fi pline din nou de articole-analiza care vor diseca centrarile lui Banel...

@axl:

S-a notat :)

Marius28.05.2008 17:01

"Domnul" Mihai Stoica?

Am inteles...

dee28.05.2008 17:19

sa nu uitam totusi ca acei "trepadusi" sunt ANGAJATI ( nu amici, nu asociati), iar una din obligatiile angajatului este cea de fidelitate fata de angajator în executarea atributiilor de serviciu.

MoWeed28.05.2008 17:29

@dee

Un angajat nu trebuie neaparat sa-l pupe in c*r pe sef si sa repete ca papagalul tot ceea ce zice...

axl28.05.2008 17:30
Un angajat nu trebuie neaparat sa-l pupe in c*r pe sef si sa repete ca papagalul tot ceea ce zice...

Ba trebuie, daca vrea sa fie un angajat model.

MoWeed28.05.2008 17:33

@axl

Si tu esti angajat model? :tongue:

Marius28.05.2008 17:46
@dee

Te rog sa-mi dai un singur exemplu in care Vali Argaseala repeta ca papagalul tot ce spune jijinho sau cand il pupa in c*r.

MoWeed28.05.2008 17:52

@Marius

Cele 12 puncte din Liga Campionilor

Nu cred ca trebuie sa zic mai mult pentru ca sunt sigur ca ai inteles la ce ma refeream....

Virgil28.05.2008 18:23
@Virgil:

Am postat acest articol nu pentru a-i aduce omagii lui Mihai Stoica (asta e parerea mea fata de plecarea lui de la Steaua), mai mult s-a dorit a fi o reactie fata de declaratiile recente ale lui Becali in care afirma sus si tare ca ,,la Steaua nu va veni niciun jucator fara ca eu sa-mi dau parerea finala''. La asta se referea ,,avertismentul'' de final. La faptul ca inca nu vad inca vreo reactie la Marius Lacatus sau Adrian Ilie, Becali face si desface toate transferurile la Steaua.

In aceasta situatie consider ca era normal sa precizezi in introducere declaratia lui Becali, de care eu si probabil si altii nu stiam.

In alta ordine de idei, il bagi prea mult in seama pe Becali si mai ales "emanatiile" lui. De parca nu l-am cunoaste.

Altfel, Lacatus si Argaseala cum ar fi trebuit sa procedeze ca sa nu fie incadrati in categoria numita de tine? Sa iasa in presa si sa-l contrazica? Sa-l ameninte cu plecarea? Altceva? Oamenii il cunosc foarte bine pe Gigi si isi vad de ale lor. Conform binecunoscutei zicale "daca vrei sa-ti mearga bine, zi ca el si fa ca tine".

Marius28.05.2008 18:34

MoWeed,

daca gresesc imi cer scuze de acum dar, eu chiar nu stiu sa fi declarat Argaseala ca vrea 12 puncte... Stiu de cioban si de Ilie, care a spus ceva de genul "ne-am dori sa ne calificam mai departe, de ce nu si cu 12 puncte. Nu e imposibil"... Sa-mi fie cu pardon, dar asta nu inseamna ca e papagal...

LDS,

Prietene, daca vrei pot sa-ti caut aproxomativ aceeasi declaratie a gibonului (cum ca nimeni nu vine la Steaua fara acordul lui) din timpul "domnului", "verticalului" Meme la echipa... asa ca, pot sa intreb, WTF?

P.S. Daca nu ma insel, chiar la venirea lui Elton a fost o declaratie in acest gen.

endorama28.05.2008 19:05

eu din cate imi aduc aminte, Mihai Stoica a fost dat afara de Becali fiindca il furase la transferuri. faptul ca i-a dat ocazia sa iasa din scena relativ onorabil si l-a lasat sa-si "dea demisia", nu schimba esenta lucrurilor. in fine no, Mihai Stoica a facut si lucruri bune si lucruri rele la Steaua, dar nu prea imi e clar de ce ar fi el diferit de alti "trepadusi". fiindca "ar avea demnitate"? pai ceilalti nu au si ei? sau poate in cazul lui Muresan sau Zotta nu trebuie neaparat sa dai dovada de prea multa demnitate fiindca nu te umileste patronul, cum o face Becali cu toti angajatii lui. in fine no... Mihai Stoica e un episod terminat la Steaua.

MoWeed28.05.2008 19:08

@endorama

Aia a fost ceva zis pentru public. MM Stoica a fost dat afara de la Steaua pentru ca nu mai dansa dupa cum canta ciobanul. Chiar crezi ca e o coincidenta ca s-au inmultit scandalurile in care e implicat ciobanul si implicit Steaua dupa plecarea lui Stoica. Inainte sa plece el mai existau scandaluri dar erau destul de rare, pe cand acum pare a fi cate o declaratie cretina pe zi a ciobanului.

Ma indoiesc sincer ca asta este o coincidenta...

@Marius

Eu imi aminteam ca erau mai aprobatoare declaratiile lui Argaseala. MA rog, nu am acum nici timpul nici rabdarea sa le caut, dar promit ca la prima declaratie in care repeta in mare ceea ce zice ciobanul iti voi aminti....

Living_Dead_Stripper28.05.2008 19:24

@Virgil:

Da domnule. Parerea mea e ca asta ar trebui sa faca. In clipa in care la echipa vor fi impusi jucatori peste capul conducerii tehnice si administrative atunci omenasii in cauza daca sunt posesori de coloana vertebrala si iubesc Steaua (asa cum sunt convins ca e cazul domnilor Marius Lacatus si Adrian Ilie) ar trebui ca mai intai sa aiba o discutie (nu prin intermediul presei) iar daca acea discutie nu rezolva NIMIC, atunci plecarea e singura solutie onorabila. Cu atat mai mult cu cat al nostru finantator nu si-a pierdut increderea in Banel si Surdu. Becali trebuie lasat singur, in mediocritatea sa, atata timp cat va refuza sa inteleaga ca un antrenor, oricare ar fi acela trebuie sa aiba raspunderea transferurilor la echipa.

Si btw, anul asta va fi mult mai negru intru-cat langa al nostru Gigi au venit acum si verii sai Giovani si Victor!

Avem de-a face cu ,,sfanta treime'' ce mai la deal la vale. Tare ma tem ca Steaua sa nu ajunga o pepiniera de jucatori resapati, de unde firma ,,verilor'' sa le umfle cotele de transfer.

@Marius:

Pe vremea lui ,,Meme'' Becali nu se baga asa tare la echipa fie si numai pentru simplul fapt ca acest lucru se vedea in rezultate. Eliminarea Valenciei, castigarea titlului 22, aducerea lui Protasov (tot de catre ,,Meme''). Sigur, la capitolele ,,bile negre'' se pot puncta transferurile lui Carlos, Elton, Andrey, incidentul cu suporterul . Oricum parerea mea este ca implicarea lui Becali a inceput odata cu aducerea lui Olaroiu. Si s-a vazut cel mai bine in meciul de la Boro (atunci ar fi trebuit Stoica sa plece, a gresit ca a ramas) ,,Ma Gigi, nu stiu ce sa mai fac, mi s-a sters fotbalul din cap !'' Nu l-am auzit pe Olaroiu sa-si renege aceasta declaratie reprodusa pe la toate posturile de Voievod.

Asadar diferenta dintre vorbe si fapte se vede intre jocul de atunci si jocul de acum al Stelei. Jocul de atunci se datoreaza in primul rand lui Zenga si Protasov (Mihai Stoica a avut un rol secundar), jocul de acum al Stelei il datoram Muntelui Athos...

radusor28.05.2008 19:40

puncte negre in viziunea lui Becali doar...Elton era iubit de suporteri si ducea mingea in careul echipei adverse intr-un meci cat o ducea intreaga Steaua in 10..Si Andrey oricum e mai valoros ca Cernea sau Vatca.

«12»