Am urmãrit Finala Ligii campionilor și am stat dupã aceea sã disec meciul, fãcând o paralelã cu ce se întâmplã la noi, ce vrem sã fim, sã redevenim. Evident punctul culminannt au fost penalty-urile și acolo m-am convins de ce ne lipsește sã fim în vârf. Este o crizã de caractere la nivelul fotbalului românesc, la nivelul nostru al românilor, și implicit al Stelei. Mã uitam la Cristiano Ronaldo cum a cedat în fața presiunii și am fãcut un exercițiu logic, l-am vãzut în locul lui Ganea la meciul de la Charleroi (România - Anglia la Euro 2000 dacã nu vã amintiți) când Ganezul ne-a adus ultimul trimf cu adevãrat de rãsunet. Cum a bãtut Ronaldo penalty-ul asearã și cum a executat Ionel chiar în fața peluzei engleze, dându-le în cap cu toate frustrãrile pe care le aveam atunci: vize, țigani, desculți etc. Inevitabil eu spun cã meciul de asearã a fost un semn pentru noi steliștii, finala a luat cursul celei de la Sevilla și ne-a arãtat calea ce trebuie urmatã. Când Anelka s-a apropiat de minge l-am vãzut in locul lui pe Dicã, același mers legãnat exact aceeași determinare și am înțeles dintr-o datã de ce am pierdut campionatul la Dinamo, de ce suntem unde suntem, de ce oricâți bani ar bãga oierul trebuie sa suferim.
De ce nu sunt fotbaliști alde Surdu decât la antrenamente, rãspunsul se aflã în aluatul din care sunt confecționate psihicul și caracterul jucãtorilor Stelei. Împuiați de banii ciobanului, discoteci și alte probleme existențiale, nu mai conteazã un titlu de campion, o cupã, lipsește cu desãvârșire spiritul de luptã și motivația. De aceea ar fi bine ca Goian și Dicã sã ne pãrãseascã, tot din aceastã cauzã vom deplânge amarnic despãrțirea de Mirel.
Faceți un poll pe cine am vota cãpitan din lotul actual în locul lui Rãdoi în cazul în care el va pleca? Dicã e indolent, mulți sunt strãini, poate Neaga sã parã potrivit, dar și el este blocat psihic, am vãzut cum a gestionat în ultimile partide oportunitãțile de a marca pe care le-a avut. Ce se va întâmpla în vestiarul nostru dacã va pleca Rãdoi? De ce nu sunt promovați tineri ca Bicfalvi pe care eu îl citesc ca pe Puyol, de ce puștii ca Ochiroșii se stricã rapid în vestiarul nostru. Cam multe dileme generate de modul în care a ratat Ronaldo lovitura de pedeapsã, dar mie mi se pare cã suntem pe marginea prãpastiei. În cazul în care se concretizeazã plecare lui Rãdoi cred cã vom rãmâne pe românește în "curul gol" pentru cã vom fi o masã amorfã. Pedrazzini n-a putut gestiona vestiarul, în locul lui a venit Marius Lãcãtuș care a strâns jucãtorii în jurul lui, dar cea mai importantã a fost clar relația cu Rãdoi. I-am vãzut îmbrãțișându-se dupã fiecare succes major și mã întreb, cine îi va lua locul.
Am vãzut în presã cã vom deveni Ajax al României, dar cine modeleazã viitorul Stelei, Leo Strizu? Dumitru Uzunea, Bogdan Iovan, Ion Toma și Gigel Gheorghe ce ne spun nouã aceste nume? Nu știu dacã sã râd sau sã plâng pentru cã am impresia cã ne așteaptã vremuri grele. Unde sunt antrenorii Stelei care au adus jucãtori în echipa mare, care este strategia conducerii actuale, mi-e și fricã de aceste rãspunsuri pentru cã e mai ușor sã dãm declarații sforãitoare sã alergãm cu valize de bani decât sã construim o echipã puternicã. Tineret mândria tãrii care crește în umbra mizeriei care este acum în fotbal nu-mi oferã decât o concluzie: În viitor o sa avem jucãtori din generația Emo care vor leșina la tragerea la sorți, for face mãtreațã pe fond de stress când vor ieși pe teren și vor încuia ușa de fier cu trei yale și vor voma în wc, când exasperați o mânã de oameni le va striga "Pe Dinamo nu veți bate, o s-aveți parbrize sparte".
Alex (keluboss)