FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Criza de caractere

«12»
fcsteaua.ro22.05.2008 10:17

Am urmãrit Finala Ligii campionilor și am stat dupã aceea sã disec meciul, fãcând o paralelã cu ce se întâmplã la noi, ce vrem sã fim, sã redevenim. Evident punctul culminannt au fost penalty-urile și acolo m-am convins de ce ne lipsește sã fim în vârf. Este o crizã de caractere la nivelul fotbalului românesc, la nivelul nostru al românilor, și implicit al Stelei. Mã uitam la Cristiano Ronaldo cum a cedat în fața presiunii și am fãcut un exercițiu logic, l-am vãzut în locul lui Ganea la meciul de la Charleroi (România - Anglia la Euro 2000 dacã nu vã amintiți) când Ganezul ne-a adus ultimul trimf cu adevãrat de rãsunet. Cum a bãtut Ronaldo penalty-ul asearã și cum a executat Ionel chiar în fața peluzei engleze, dându-le în cap cu toate frustrãrile pe care le aveam atunci: vize, țigani, desculți etc. Inevitabil eu spun cã meciul de asearã a fost un semn pentru noi steliștii, finala a luat cursul celei de la Sevilla și ne-a arãtat calea ce trebuie urmatã. Când Anelka s-a apropiat de minge l-am vãzut in locul lui pe Dicã, același mers legãnat exact aceeași determinare și am înțeles dintr-o datã de ce am pierdut campionatul la Dinamo, de ce suntem unde suntem, de ce oricâți bani ar bãga oierul trebuie sa suferim.

De ce nu sunt fotbaliști alde Surdu decât la antrenamente, rãspunsul se aflã în aluatul din care sunt confecționate psihicul și caracterul jucãtorilor Stelei. Împuiați de banii ciobanului, discoteci și alte probleme existențiale, nu mai conteazã un titlu de campion, o cupã, lipsește cu desãvârșire spiritul de luptã și motivația. De aceea ar fi bine ca Goian și Dicã sã ne pãrãseascã, tot din aceastã cauzã vom deplânge amarnic despãrțirea de Mirel.

Faceți un poll pe cine am vota cãpitan din lotul actual în locul lui Rãdoi în cazul în care el va pleca? Dicã e indolent, mulți sunt strãini, poate Neaga sã parã potrivit, dar și el este blocat psihic, am vãzut cum a gestionat în ultimile partide oportunitãțile de a marca pe care le-a avut. Ce se va întâmpla în vestiarul nostru dacã va pleca Rãdoi? De ce nu sunt promovați tineri ca Bicfalvi pe care eu îl citesc ca pe Puyol, de ce puștii ca Ochiroșii se stricã rapid în vestiarul nostru. Cam multe dileme generate de modul în care a ratat Ronaldo lovitura de pedeapsã, dar mie mi se pare cã suntem pe marginea prãpastiei. În cazul în care se concretizeazã plecare lui Rãdoi cred cã vom rãmâne pe românește în "curul gol" pentru cã vom fi o masã amorfã. Pedrazzini n-a putut gestiona vestiarul, în locul lui a venit Marius Lãcãtuș care a strâns jucãtorii în jurul lui, dar cea mai importantã a fost clar relația cu Rãdoi. I-am vãzut îmbrãțișându-se dupã fiecare succes major și mã întreb, cine îi va lua locul.

Am vãzut în presã cã vom deveni Ajax al României, dar cine modeleazã viitorul Stelei, Leo Strizu? Dumitru Uzunea, Bogdan Iovan, Ion Toma și Gigel Gheorghe ce ne spun nouã aceste nume? Nu știu dacã sã râd sau sã plâng pentru cã am impresia cã ne așteaptã vremuri grele. Unde sunt antrenorii Stelei care au adus jucãtori în echipa mare, care este strategia conducerii actuale, mi-e și fricã de aceste rãspunsuri pentru cã e mai ușor sã dãm declarații sforãitoare sã alergãm cu valize de bani decât sã construim o echipã puternicã. Tineret mândria tãrii care crește în umbra mizeriei care este acum în fotbal nu-mi oferã decât o concluzie: În viitor o sa avem jucãtori din generația Emo care vor leșina la tragerea la sorți, for face mãtreațã pe fond de stress când vor ieși pe teren și vor încuia ușa de fier cu trei yale și vor voma în wc, când exasperați o mânã de oameni le va striga "Pe Dinamo nu veți bate, o s-aveți parbrize sparte".

Alex (keluboss)

Living_Dead_Stripper22.05.2008 10:56

Foarte frumos punctat. ,,Jucatorii EMO'' sunt din pacate deja prezentul.

Ca de viitor, Dumezeu cu mila...

MoWeed22.05.2008 11:35

Ai dreptate in legatura cu criza de caractere.

Paradoxal cei care au cea mai mare determinare sunt strainii, care vad in Steaua doar o rampa de lansare catre fotbalul mare din Vest. Romanii nostri au dat acum de bani si nu-i mai intereseaza decat ce limuzina de lux isi mai cumpara, in ce club merg la noapte si ce femei mai agata. Nu mai au timp pentru fotbal....

ebonyc22.05.2008 11:47

exista tineri cu calitati in Romania si au si tupeul necesar performantei. din pacata un au ocazia sa arate ce pot. pot sa spun ca m anumar printre ei :(sau ma numaram, ca la 23 de ani nu ma mai pot reapuca de fotbal). de la echipele din divizia D pana in Liga I exista antrenori care asteapta damigeana de vin, mielu' sau geanta cu bani ca sa promoveze un tanar. niciodata nu vom avea performanta daca se va continua in halul asta. copii fara bani nu au sansa sa arate ce pot.

keluboss22.05.2008 12:01

prin 97-98 era selectie la grupa lui mitzi Majearu. L-am dus pe frati-miu acolo pentru ca era un pusti mai mult decat promitator, desi era mic vedea jocu dadea pase bune, sut, sprint parametri buni tot ce vrei. Nu are rost sa spun ce s-a intamplat la selectia aia, ce copii de generali au trecut desi unul dintre ei era obez a rata cu poarat goala si s-a asezat in fund sa planga in mijlocul trialului. Asta e...

@ moweed nu cred ca strainii de la noi cauta neaparat o rampa spre tari mai la vest, Steaua este un club mare si pentru ei e o performanta. Joaca pe contracte bune sunt profesionisti si isi fac treaba. din pacate nu e bine sa ne lasam in baza lor, trebuie sa avem si un fond propriu si inca nu cred ca ne permitem ca liderul de vestiar sa fie strain pentru ca sunt relatii importante de gestionat cu el lider maibacho pe care numai un roman ar putea sa reuseasca. Cred ca daca pleaca Mirel solutia se afla in poza din avatarul tau ;)

ariven2122.05.2008 12:08

Si mai exista o chestie...

Juniori de 14-15 ani invatati cum sa cada in care cum a se vaiete la fault pentru al determina pe arbitru sa scoata cartonasul...Plus altele care nu au legatura cu fotbalul. De ce credeti ca nu a rezistat nici un jucator roman in Anglia?

De ce credeti ca nu vor exista prea curand jucatori in Anglia? Pentru ca englezii lupta nu se tarasc pe jos.

De ce ne mai miram de valize doldora cu bani, cand juniorii sunt invatati cu mica ciupeala.

MoWeed22.05.2008 12:10

Ai dreptate nu prea are ce roman sa fie capitan. Eu sper ca totusi Radoi se va razgandi si va ramane. Din pacate viitorul suna sumbru pentru ca selectia la juniori se face pe pile, dupa cum bine ai punctat. Si mai e ceva: nu se pune accentul pe psihicul jucatorilor la juniori...

DanStan22.05.2008 12:38

Urmatorul capitan va fi Banel.

LARI22.05.2008 12:39

Si eu sunt de parere ca jucatorul roman nu are sange-n instalatie.

Si eu imi amintesc cu emotie de modul in care Ganea a executat acel penalty, de privirea pe care i-a aruncat-o lui David James (parca...) si lacrimile care l-au podidit dupa ce mingea a ajuns in plasa portii! Incredibila exceptie care intareste regula ca jucatorul roman e un caca-maca la soare.

In legatura cu asta, imi aduc aminte ce probleme aveau toate echipele mari in urma cu 3-4-5 ani cand jucau impotriva formatiilor grecesti. Cel putin de acel Panatha - Real Madrid: 3-3, dupa ce echipa condusa de dementul de Malesani a avut si 3-1, imi voi aduce aminte multa vreme... Ala e un exemplu e barbatie, in opinia mea.

Asa cum a fost si acel Steaua - Valencia, de pe 24 februarie 2005! :yeahh:

Referitor la Radoi: exemplele de caracter puternic pe care le-a dat de-a lungul timpului sunt incontestabile!

Totusi, a avut si el un aport negativ in vestiar de atatea ori, si aici existand destule exemple. Dar nu vreau sa aduc in atentie acele clipe mai putin placute, pentru ca eu cred ca el a facut mai mult bine decat rau acestei echipe.

Eu mi-as dori ca el sa plece la un club din strainatate pentru a incerca sa-si valorifice mai bine potentialul, asa cum este si cazul lui Dica, al lui Goian sau al lui Ovidiu Petre.

Pe de alta parte, mi-ar placea ca Lovin sa plece pentru ca Adi Ilie sa aiba sansa sa aduca un mijlocas la inchidere adevarat.

bodanelu22.05.2008 12:39

Viitor capitan: Poate Ghionea. Mi se pare tot genul lui Radoi, luptator, motivat.

xDaJACKALx22.05.2008 12:53
prin 97-98 era selectie la grupa lui mitzi Majearu. L-am dus pe frati-miu acolo pentru ca era un pusti mai mult decat promitator, desi era mic vedea jocu dadea pase bune, sut, sprint parametri buni tot ce vrei. Nu are rost sa spun ce s-a intamplat la selectia aia, ce copii de generali au trecut desi unul dintre ei era obez a rata cu poarat goala si s-a asezat in fund sa planga in mijlocul trialului. Asta e...

Paraschiv cum crezi ca a ajuns la Steaua

keluboss22.05.2008 13:16

pai cu.e.d Paraschiv a ajuns exact pe acelasi calapod, si crede-ma ca nu a fost vreun fotbalist. a crescut pe nervii nostri. Daca o sa mor de inima o parte din vina o are el, incepand cu meciul cu panathinaikos cand s-a sufocat dupa 30 de minute, culminand cu ratarea din 2 m cu St gallen si trecand prin 1000 de meciuri proaste. Din pacate in locul lui avem parte de mai rau de-asta am ajuns sa-l apreciem. Acum n-ar mai fi posibil ca u jucator sa creasca pe teren asa ca el sau ca nesu, pentru ca i-ar ejecta Gigi n-ar suporta, iar noi l-am huidui noi non-stop cum se intampla cu talambul de surdu. Atuul lor si ce i-a salvat pe nesu si Paraschiv este ca sunt stelisti adevarati si de-asta lumea inchide ochii si o lasa moarta. Nesu ca si Paraschiv are momente cand trebuie executat sumar, dar ce sa facem e al nostru chiar daca a ajuns la Steaua ca baiatul lui taticu

xDaJACKALx22.05.2008 13:24
pai cu.e.d Paraschiv a ajuns exact pe acelasi calapod, si crede-ma ca nu a fost vreun fotbalist. a crescut pe nervii nostri. Daca o sa mor de inima o parte din vina o are el, incepand cu meciul cu panathinaikos cand s-a sufocat dupa 30 de minute, culminand cu ratarea din 2 m cu St gallen si trecand prin 1000 de meciuri proaste. Din pacate in locul lui avem parte de mai rau de-asta am ajuns sa-l apreciem. Acum n-ar mai fi posibil ca u jucator sa creasca pe teren asa ca el sau ca nesu, pentru ca i-ar ejecta gig,i n-ar suporta l-am huidui noi non-stop cum se intampla cu talambul de surdu. Atuul lor si ce i-a salvat pe nesu si Paraschiv este ca sunt stelisti adevarati si de-asta lumea inchide ochii si o lasa moarta. Nesu ca si Paraschiv are momente cand trebuie executat sumar, dar ce sa facem e al nostru chiar daca a ajuns la Steaua ca baiatul lui taticu

Stiu, daca nu baga tasu bani in fundu lui n-avea nicio sansa.De sufocat s-a sufocat cu Dinamo Kiev nu cu Panathinaikos, probabil se obisnuise sa mearga numai cu TT-ul si nu mai avea rezistenta

LARI22.05.2008 13:26
pai cu.e.d Paraschiv a ajuns exact pe acelasi calapod, si crede-ma ca nu a fost vreun fotbalist. a crescut pe nervii nostri. Daca o sa mor de inima o parte din vina o are el, incepand cu meciul cu panathinaikos cand s-a sufocat dupa 30 de minute, culminand cu ratarea din 2 m cu St gallen si trecand prin 1000 de meciuri proaste. Din pacate in locul lui avem parte de mai rau de-asta am ajuns sa-l apreciem.

Para s-a sufocat la acel Steaua - Dinamo Kiev 2-4.

In afara de ratarea cu St. Gallen, a mai avut si vreo 2 ratari din 6 metri cu Rosenborg, de pe Ghencea, dar atunci au ratat atatia incat nu i-am putut tine noi minte... In rest, sunt perfect de acord cu tine!

Eu am ferma convingere ca Romania are talente sportive (nu numai fotbalistice) imense. Din pacate, ne omoara pilele.

keluboss22.05.2008 13:27

asa e cu Dinamo Kiev corect... am mai multe sechele la activ in perioada aia gen rotaru, tibi lung, Paraschiv, etc...

@ Marius: anelka imi seamana perfect cu Dica in nesimtire, si de noi depinde in mare masura ce se intampla, daca sustinem sau nu un jucator daca ii taiem macaroana si-l huiduim, daca il amenintam, daca nu mai venim la stadion, chiar daca e greu de crezut noi nu putem exista fara Steaua, Steaua n-ar putea exista fara jucatori, si jucatorii atarna afectiv, si uneori chiar si financiar de noi, un triunghi afectiv. Un of este ca nu ar trebui sa functioneze selectia naturala ci sa existe un departament care sa creeze imagine, unul care sa creeze jucatori, unul care sa raspunda de infrastructura, etc, in timp ce la noi totul se face pompieristic la futu-i camasa e ca-n bancu cu muncitorii de la dacia care chituiesc pe unde iese pisica, doar ca la noi se infunda gaurile cu bancnote verzi

referitor la Goian, cine e mai aproape de echipa stie ca si-a luat niste aere care nu sunt la locul lor, de aceea este momentul optim, zic eu, sa plece spre un club mai mare. aici e in pericol maxim de plafonare cum s-a intamplat cu Dica fiindca nu s-a facut schimbul de generatii cum ai observat si tu. Ok facem schimbul de generatii, dar cine vine in loc?

I.N.Money22.05.2008 13:30

Probabil daca Mirel o sa ne paraseasca urmatorul capitan o sa fie ales dintre Ghionea , Neaga si Zapata . Din cate am inteles , Zapata a reusit intr-un singur an sa devina unul dintre cei mai respectati jucatori din vestiarul Stelei de catre colegi , atat pentru caracterul sau cat si pentru modul in care reuseste sa ii motiveze pe ceilalti .

La acel meci de la Charleroi a fost nebunie curata , cine mai credea ca dupa ce englezii fac 2-1 la pauza noi sa mai avem taria sa revenim , dupa ce il pierdusem si pe Gica Popescu in prima repriza si Hagi era suspendat . In repriza a 2 a cu englezii , am vazut probabil Romania de pe Rose Bowl din 94 cu Argentina .

Cu Belo urcat varf , cu Mutu , Ganezu si Vio Moldovan la ei in careu si cu Dorinel scuipand plumb pe langa Beckham , care deja se gandea la sfertul cu Italia sau cu Gica Hagi urcat pe gardul din spatele bancii noastre de rezerve .

Cine oare credea ca Urs Meyer , tocmai Urs Meyer sa dicteze un penalty pentru Romania in fata sectorului englez in minutul 89 , dupa ce in prima repriza daduse si pentru englezi un penalty contestat de noi . Imi amintesc privirea lui Phil Neville , care sigur pe el indica repunere din coltul careului mic si fiind convins ca alta decizie nu putea sa fie in acel moment .

Ganea a fost singurul care s-a incumetat sa traga , nici nu a stat pe ganduri si l-a executat pe Nigel Martyn si ne-a scos pe strazi . Cred si acum ca daca il punea sa traga de 10 ori , tot de atatea ori il trimitea la cules de capsuni pe englez .

Inainte fotbalul se juca pentru onoare , acum se joaca pentru 100.000 de euro prima de meci .

jjbecaly22.05.2008 13:36

Poate e doar impresia mea dar in vestiarul fiecarei echipe exista un grup care dicteaza, poate ca este un lucru bun daca asta ar insemna determinare , motivarea jucatorilor , acceptarea concurentei loiale si insuflarea spiritului de echipa.

Spirit de echipa inseama ca faci banca daca pustiul care a venit ultimul joaca mai bine, ca trebuie sa te depasesti nu sa te impuna patronu'...

Atat tip cat un club nu are o structura , o coloana vertebrala functionala in care sa existe si sa se manifeste managerul si antrenorul , si nu banu lu sefu care '' pe banii lui '' face ce vrea el ca el da banii. Pacat de Steaua de sentimentul mandru de stelist, umbrit de jena de a fii pastoriti de un incult( mult spus).

ebonyc22.05.2008 14:18

apropos de cioban. exista 2 genuri de persoane: unii care vor performante in dauna spectacolului si altii care vor spectacol cu orice pret(ai ma incadrez si eu). sezonul tocmai incheita a reusit sa supare ambele categorii; nici spectacol n-am avut si nici titlul nu l-am luat. sa nu va aud ca jucam in Champions League si ca asta e performanta ca nu va cred. performanta e sa castigi tot ce se poate castiga. eu unul prefer spectacolul cu orice pret. finala de aseara imi va ramane-n in cap doar prin ratarea lui terry si indolenta lui anelka. altceva nu am avut ce sa vad. un fotbal sarac in spectacol si atitudine. un fotbal care are bani nu e un fotbal bogat. oamenii din fotbal sunt bogati, fotbalul nu.

unde e chilavert care iesea cu mingea pana la jumatatea terenului? unde e maradona care dribla tot terenul? unde e portocala aia mecanica de nici nu vedeau adversarii cand treceau pe langa ei? nici macar brazilia nu mai e la fel de spectaculoasa ca inainte. fie ca vine vorba de Steaua sau de fotbalul mondial, directie pe care ne deplasam este pe verticala iar sensul este in jos.

geoct22.05.2008 14:56

Legat de ce au scris mariusmihet si kebulos: cred ca problema legata de selectie este ca se face dupa toanele patronului, nu de un departament; poate si selectia naturala ar fi functionat mai bine. Insa e inadmisibil sa urli in gura mare ca pe ala il dau maine afara ca nu mi-a placut cum a jucat, ca alalalt nu pleaca de la Steaua, ce daca pe voi, suporterii, va face cu nervii, etc...

1on22.05.2008 16:31
Viitor capitan: Poate Ghionea. Mi se pare tot genul lui Radoi, luptator, motivat.

Sunt de aceeași pãrere. ªi, poate, Zapata sau, de ce nu? Golanski.

danimarcu22.05.2008 17:36

Ghionea e cel mai indicat a fi urmatorul capitan.Totusi,am mari dubii ca Mirel va pleca vreodata de la Steaua.

Sper sa plece Dica, Banel,Lovin,Surrdu ,eventual Goian.

Referitor la articol ,caracterele din vestiarul Stelei le numeri pe degetele de la o mana.Si nu cred ca ar fi nevoie de toate degetele...

axl22.05.2008 17:40

Ca sa fiu si eu in usoara nota de off-topic pe care-a luat-o acest articol zic ca, in cazul plecarii lui Radoi si a lui Dica, Plesan ar fi cel mai bun capitan. Ghionea imi pare foarte nervos pe teren, si poate transmite intregii echipe starea sa.

dee22.05.2008 18:24
Ca sa fiu si eu in usoara nota de off-topic pe care-a luat-o acest articol zic ca, in cazul plecarii lui Radoi si a lui Dica, Plesan ar fi cel mai bun capitan. Ghionea imi pare foarte nervos pe teren, si poate transmite intregii echipe starea sa.

si ca sa-l continui si eu, adaug ceva ce am citit intr-un articol:

cele 12 calitati ale unui capitan de echipa

1. Comportare normative. Incadrarea si respectarea regulilor de viata.

2. Apreciere sociala.

3. Caracter stabil.

4. Calitatea si experienta de a asculta si a intelege.

5. Talentul de a fi catalizator.

6. Fermitate si cinste intre jucatori, antrenor si conducere.

7. Fara interese personale.

8. Potential si pozitie de mobilizare si motivarea echipei.

9. Sa stie sa imbine interesele individuale in scopul principal: succesul echipei.

10. Sa aiba platforma si statutul, sa poata dezbate si seziza problemele jucatorilor, antrenorului si a conducerii.

11. Sa prezinte echipa clar si cu maiestrie in fata presei scrise si electronice.

12. Sa ramana prieten adevarat ...

deci .... sa incepem castingul :D Plesan pica la 1 si 3.

axl22.05.2008 18:41

Dee, ia-i pe toti la rand, nu stiu cati ar indeplini 8 din 12. Oricum, cateva puncte tin de caracterul intim al jucatorului, sunt lucruri pe care noi n-avem de unde sa le stim.

Pana la urma, un capitan e capitan si gata.

Bundy22.05.2008 19:58

Pt banderola de capitan in locul lui Radoi : 1.Ghionea (are grade vechi la echipa si e primul pe lista mea)

2. Neaga(n-a jucat el f bine anul asta, dar iubeste Steaua si l-ar responsabliza banderola)

3. Plesan(nici el nu a stralucit dar are calitati clare de lider, s-a vazut la Craiova)

4. Zapata(are caracter si valoare certa dar din pacate nu e roman si s-ar impune greu)

5. Golanski(are rautate si determinare in joc, dar trebuia sa-l cheme Paul:)

«12»