FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

A nu face parte din gloatã

«12»
fcsteaua.ro20.05.2008 08:06

Se pare cã aceastã preocupare e destul de sus pe agenda lui Traian Ungureanu. În timp ce poporul adoptã o poziție, un intelectual ca el trebuie neapãrat sã fie între cei puțini (dar inteligenți) care cunosc adevãrul și se situeazã pe un nivel moral superior. Cum ar spune cei de la Green Day, I want to be the minority. Îmi imaginez cã un T.R.U. american ar fi susținut cu obstinație idealul comunist, doar pentru a-și demonstra disprețul fațã de un "norod" incapabil sã-i priceapã subtilitatea argumentelor.

De data asta, nu prea-i iese. Cei mai mulți români microbiști nu dau doi bani pe istoria sportului – pur și simplu, îi intereseazã exclusiv ce se întâmplã azi. Ceilalți se împart în douã categorii.

Prima e gloata, și are în avangardã o parte a rapidiștilor. Teza vișinie (prin alianțã, prietenie sau simpatie s-a extins și-n alte locuri) se naște din superficialitate și se hrãnește cu urã. De ce superficialitate? Pentru cã limita existenței comunismului în România nu e anul 1945. Pentru cã o instituție fundamental anti-româneascã, Securitatea, nu poate fi pusã pe picior egal cu o Armatã – oricât de propagandistic ar suna – a poporului. Pânã la structurile superioare, soldatul de rând n-a comis nicio greșealã prin încorporare.

De ce urã? Pentru cã susținerea înflãcãratã a acestei teze nu are alte motive în afarã de anti-stelism. ªi e ușor de vãzut când adepții se leagã, de exemplu, de Cupa Campionilor câștigatã nemeritat (spun ei) de Steaua. Când auzi înșiruirea de acuzații "ați avut noroc la tragerile la sorți" – "nu jucau echipe din Anglia" – "Ceaușescu a mituit arbitrul" – "victoria la penalty-uri nu e victorie" nu poți sã nu faci o paralelã cu argumentele pentru desființarea clubului nostru, rostite în foc continuu și cu spume la gurã.

În a doua categorie suntem noi. Cei care, prin metodele pe care le-ați vãzut de-a lungul anilor pe FCSTEAUA.RO, combat atacurile nejustificate venite pe toate fronturile mediatice. Cei care nu își doresc sã poziționeze Steaua ca Albã ca Zãpada a fotbalului Românesc, ci sã scoatã la luminã istoria, cu bune și cu rele.

T.R.U., deși nu i-ar plãcea s-o audã, e un membru marcant al gloatei.

www.GRECO.ro

grizzly20.05.2008 08:31

frustrarea naste explicatii ilogice care nu au alt rost decat acela a mai usura neputinta celor care nu stiu ce inseamna sa fi invingator.

Living_Dead_Stripper20.05.2008 09:19

Si acum urmeaza nelipsitele contestatii care apar atunci cand se ataca un ,,om al presei'' :

eddie the 'ead20.05.2008 10:26

Probabil ca acest T.R.U. si-a pierdut sensul vietii dupa caderea comunismului. Pe cine sa mai imbarbateze el din locsorul lui caldut de la BBC? Nu inteleg de ce a trebuit sa treaca atita amar de vreme - aproape 20 de ani - ca sa-si aduca aminte de trecutul cluburilor Steaua si Dinamo.

@LDS - conteaza si cum e "atacat" respectivul om al presei.

MoWeed20.05.2008 10:40

Acest TRU nu este un caz singular. Sunt multi alti ziaristi care au scris de-a lungul timpului mizerii despre Steaua.

Dar comparand Steaua cu clubul Securitatii deja o da in penibil TRU.

Nu este absolut nimic rau in a ataca un om al presei mai ales ca acesta nu este un site oficial. Daca nenorocitul ataca clubul macar noi suporterii sa ii raspundem...

Marius20.05.2008 10:49

Ma insel eu sau clubul Departamentului Securitatii Statului era Victoria Bucuresti?

enjoy20.05.2008 10:51

chiar nu ma intereseaza daca se ataca un om de presa, mai ales ca intre ei sunt multi magari (nu ca as desconsidera magarul ca animal, ci pentru ca unii "behaie" inutil), apropo de un post anterior, dar nici rostul acestui articol nu-l pricep. a fost un art. despre T.R.U., nu a fost de ajuns? vrem sa traim mereu cu morbul certurilor si acuzelor inutile? eu cred ca e vremea reflectiilor linistite si profunde despre un sezon halucinant care s-a incheiat si care ne-a adus de toate; a reflectiilor despre Steaua si chiar despre suporterii ei, despre diverse asociatii, fani, etc. care iubesc sau simpatizeaza Steaua; a reflectiilor despre ce ar trebui sa faca toate aceste elemente pentru a evita repetarea unor dezamagiri identice si in sezonul viitor. s-ar putea sa gresesc pentru ca unii vor doar adrenalina si atunci se agata de lucruri neinsemnate, le vorbesc psihologic si apoi se uita cum curge zeama din ele! vacanta placuta si benefica Steaua!

greco20.05.2008 11:02
Ma insel eu sau clubul Departamentului Securitatii Statului era Victoria Bucuresti?

Nu te înșeli. Dinamo și Victoria sunt cluburi-surori, împãrțind actualul Parc Sportiv Dinamo. Ambele au fost produse ale ministerului represiunii. ªi nu întâmplãtor, dinamoviștii și cei de la victoria erau denumiți "câinii" și "cãțeii".

Virgil20.05.2008 11:55

TRU membru marcant al gloatei? Suuper spus. Inca un articol deosebit de bun marca Greco. Scurt si la obiect. "Scurt la barbie si KO". Felicitari.

AdrianUltras2520.05.2008 12:26

"un intelectual ca el"

Tituatura asta de intelectual e cam usor acordata in zilele noastre.

Vad ca exista cam multi intelectuali autoproclamati.

Doar pt ca stii sa scrii propozitii cu cuvinte "mari" nu inseamna ca esti intelectual.

E rau ca a fost infiintata Steaua dar e bine ca a facut performante pt fotbalul romanesc.

E bine ca cineva a facut performanta pt fotbalul romanesc dar e rau ca acel cineva a fost Steaua.

Toti antistelistii merg pe acest drum!

Ca sa fii intelectual trebuie sa vezi toate punctele de vedere, toate directiile.

Din pacate, domnul t.r.u. vede doar in 2 directii.

greco20.05.2008 13:10

Traian Ungureanu scrie și despre alte lucruri decât sportul, și o face destul de bine. Titlul de "intelectual" e meritat, dar relativ, în sensul cã la nivelul oamenilor publici din România nici nu poți sã ai pretenții uriașe.

Dar când e vorba de fotbal nu e cu nimic mai presus decât nivelul de pe forzarapid. Cãutați prin arhiva revistei 22 și veți vedea cã și el a scris cã victoria Stelei la Sevilla a fost urâtã, nemeritatã și așa mai departe. Asta demonsteazã clar cã nu e obiectiv, cã nu se poate detașa de pasiunile și antipatiile pe care le are atunci când scrie.

E bine cã mãcar și-a dat arama pe fațã, și cã de-acum știe toatã lumea cine e cel care semneazã articolele. Nu înțeleg de ce la noi publicațiile și gazetarii nu-și asumã partizanatul mai des, așa cum se întâmplã de multe ori în țãrile civilizate. Toți vor sã parã obiectivi fãrã sã fie!

AdrianUltras2520.05.2008 13:29

Greco

Am citit si eu articolele intelectualului biclop si nu m-au impresionat. Cunosc tineri(20 de ani) care lucreaza la ziare si care scriu cel putin la fel de bine si poate chiar mai documentat decat multi ziaristi intelectuali ca tereu.

In momentul in care trebuie sa scrie despre ceva despre care nu au habar cauta pe internet si uite asa se fac articolele...

Garrincha20.05.2008 13:50

Haideti sa fim seriosi, argumentul gloatei ca in '86 nu juca campioana Angliei este stupid. Campioana Angliei in '86 era Everton, o echipa de care Steaua Seviliana, ar fi trecut la pas. Dar probabil ca daca Steaua ar fi eliminat-o pe Everton, ar fi urmat intrebarea: "da ce ba, o fi Everton vreo echipa mare?"

SSK20.05.2008 14:54

TRU este un jurnalist pe care, personal, il apreciez (desi in ultima vreme o cam sfecleste si pe latura politica). Totusi, in Idei in Dialog are niste articole cat se poate de consistente si deosebit de frumoase.

Pe plan sportiv insa, anticomunismul sau se transpune intr-un antistelism si antidinamovism fara margini si fara ratiune. Desi scrie frumos, spune multe prostii. Drept pentru care trebuie taxat, insa nu cu atacuri la persoana, ci prin demontare argumentelor sale (altfel, destul de subrede).

@Marius

Dinamo era clubul MI, clubul Securitatii (care era totusi o alta mancare de peste) era intr-adevar Victoria. Totusi, MI si Securitatea erau mana-n mana.

axl20.05.2008 15:33

Personal nu sunt de acord si nu apreciez genul acesta de articole. Daca nu ma insel este al treilea pana acum care diseca subiectul TRU.

Pana acum ceva vreme habar n-aveam de existenta lui Traian Ungureanu si probabil asa ar fi fost si acum daca un prieten dinamovist nu mi-ar fi recomandat nu mai tin minte ce carte in care acesta il cam desfiinta pe Hagi. Am citit-o si nu m-am scandalizat, daca Umberto Eco il glorifica pe Hagi in Pliculetul Minervei, cine e TRU sa-mi schimbe mie parerea?

Andrei SAVA20.05.2008 17:04

axl, da-mi voie sa nu fiu de acord cu afirmatia ta: "cine e TRU sa-mi schimbe mie parerea?"

Tu, ca multi dintre cei care scriu pe acest forum, stii ce a fost si este Steaua, de aceea spusele unui ca TRU te lasa, probabil, rece. Dar nu minimaliza pericolul pe care il reprezinta afirmarea repetata a unor neadevaruri atunci cand e vorba de clubul nostru. Pentru ca TRU, mai obisnuit cu scrisul, nu face decat sa transcrie intr-o forma literara ragetele demente ale peluzistilor din Giulesti, Groapa sau aiurea... Iar mesajul sau, exprimat cu oarecare eleganta si coerenta, are darul de a le da apa la moara celor ce traiesc cu iluzia ca subtirele (daca nu inexistentul) palmares al favoritilor lor s-ar fi datorat faptului ca stelistii intrau cu tancurile, AG-urile si AKM-urile pe teren...

Parerea mea este ca tuturor acestor atacuri trebuie sa li se raspunda. Nu asa cum fac unii forumisti, simplu printr-o injuratura plina de naduf. De astea sunt pline forumurile rapidiste sau dinamoviste.

Unui TRU trebuie sa i se raspunda pe limba lui, argumentat, sobru, precis. Ceea ce Greco si altii sunt in stare...

Pentru ca istoria noastra are destule umbre, asa cum are istoria tuturor echipelor din perioada comunista. Dar, spre deosebire de altele, istoria noastra e plina de lumini. Pentru ca noi am stralucit, stralucim si vom straluci.

Pentru ca suntem Steaua!

grizzly20.05.2008 18:15
Pana acum ceva vreme habar n-aveam de existenta lui Traian Ungureanu si probabil asa ar fi fost si acum daca un prieten dinamovist nu mi-ar fi recomandat nu mai tin minte ce carte in care acesta il cam desfiinta pe Hagi. Am citit-o si nu m-am scandalizat, daca Umberto Eco il glorifica pe Hagi in Pliculetul Minervei, cine e TRU sa-mi schimbe mie parerea?

si cine e umberto eco sa imi schimbe mie parerea? (stiu cine e, nu vad de ce l-as urma in gandire pe cel autointitulat "parintele analizei").

axl20.05.2008 18:24

si cine e umberto eco sa imi schimbe mie parerea? (stiu cine e, nu vad de ce l-as urma in gandire pe cel autointitulat "parintele analizei").

Ai mintea plecata cu sorcova. Vorbim peste 5 minute.

axl, da-mi voie sa nu fiu de acord cu afirmatia ta: "cine e TRU sa-mi schimbe mie parerea?"

Tu, ca multi dintre cei care scriu pe acest forum, stii ce a fost si este Steaua, de aceea spusele unui ca TRU te lasa, probabil, rece. Dar nu minimaliza pericolul pe care il reprezinta afirmarea repetata a unor neadevaruri atunci cand e vorba de clubul nostru. Pentru ca TRU, mai obisnuit cu scrisul, nu face decat sa transcrie intr-o forma literara ragetele demente ale peluzistilor din Giulesti, Groapa sau aiurea... Iar mesajul sau, exprimat cu oarecare eleganta si coerenta, are darul de a le da apa la moara celor ce traiesc cu iluzia ca subtirele (daca nu inexistentul) palmares al favoritilor lor s-ar fi datorat faptului ca stelistii intrau cu tancurile, AG-urile si AKM-urile pe teren...

Parerea mea este ca tuturor acestor atacuri trebuie sa li se raspunda. Nu asa cum fac unii forumisti, simplu printr-o injuratura plina de naduf. De astea sunt pline forumurile rapidiste sau dinamoviste.

Unui TRU trebuie sa i se raspunda pe limba lui, argumentat, sobru, precis. Ceea ce Greco si altii sunt in stare...

Andrei, ce-am postat eu acolo e o parere personala. Nu-s redactor, nu-s formator de opinie, cum e Greco. Poate e bine ce face el, raspunzandu-i lui TRU, eu unul n-as face-o daca m-as afla in locul lui. E vorba aia, cu diversitatea indivizilor dintr-o comunitate.

morosanu'20.05.2008 20:54

nu va mai bateti capu cu asta.. e TRUlu cu capul si gata! frustrati au fost si vor fi mereu. vom fi mereu urati de toti neghiobii pt Steluta noastra sevillana! mandru de ea!

w3bmaster20.05.2008 22:05

De ce ne chinuim cu presa asta de kkt ?

Forza Steaua

FortuneTeller20.05.2008 23:44

@w3bmaster

Pt ca desi noi cei din categoria a doua stim ce e Steaua si ce a reprezentat pt Romania, idioti semidocti cu aere de gentilomi rataciti in ceata Tamisei arunca cu "axiome" rezultate din frustrari personale si destui limitati mintali din categoria 1 le iau ca atare si le propaga cu titlul de adevar suprem. D-aia!!! Idea ce se ascunde in spatele acestei marsavii in care totul se contesta este precum la Lapusneanu Voda: prosti (ca nu judeca ce primesc din presa) dar multi. Deci mai multe butelii, esplanade si savarine...

colaps21.05.2008 06:04
De ce ne chinuim cu presa asta de kkt ?

Forza Steaua

si pentru ca exista! si din pacate poate deveni cel mai puternic mijloc de manipulare in masa, iar cand niste idei false se raspandesc prin intermediul ei, trebuie reactionat cumva... somnul ratiunii naste monstri, mai ales cand nu e nici un pic de intuitie si bun simt, in cazuri din astea - o multime de monstruleti care iau de bune ce se scrie intr-un articol si apoi isi descarca frustrarea pe tot felul de forumuri spre bucuria celor care contabilizeaza clickurile si salta in clasamente de audienta..

grizzly21.05.2008 06:37
Ai mintea plecata cu sorcova. Vorbim peste 5 minute.

faptul ca faci parte din echipa site-ului nu iti da dreptul sa jignesti alti useri. mai ales cand nu esti in stare sa citesti printre randuri. iti permiti cam multe "scriitorule"!

Marius21.05.2008 06:53

Discutiile private va rog sa le purtati in privat.

Gica Chioru21.05.2008 11:28

Te inseli.

Victoria Bucuresti a fost echipa Militiei. Evident, amandoua cluburile de spurcati apartineau de MI dar Dinamo era condusa de Securitate iar Victoria de Militie.

«12»