FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și mulțumirile grofilor

«12»
fcsteaua.ro17.05.2008 15:46

"E suficient doar un an sã fii campion, decât o sutã de ani sã stai în umbrã", pare a fi motivul de mândrie al unui câștigãtor de event, președintele CFR Cluj Napoca, Julius Mureszan(îl culegem în transcripție koloșvarã, pentru a fi mândru de el Arpad Paszkany). ªi cum fostul doctor de deținuți deține și titlul și Cupa(ce bine s-a brodit, contra Unirii, visul lor iredentist), s-a pus pe mulțumiri. Ia sã vedem și destinatarii tunsului chilug, aidoma șefului suprem(calați pe un mental penitenciar).

"În primul rând Rapidului, echipã sorã cu sânge vișiniu, care ne-a dãruit șase puncte( ce mai conteazã minima moralia la doi boșorogi de 84 și 101 ani, vivat tampoanele-nfrãțite !). Clasa muncitoare (sau, mã rog, ciorditoare, are principiile ei dubioase și nu întâmplãtor pãrintele blatului e de peste 60 de ani "nașul" de pe trenuri). Dar cum sã nu le rãmân dator pe viațã bravilor spartani(anceștrii au complotat împotriva Craiovei Maxima, contra unui meci amical în RFG), care aproape cã și-au dat viața pe teren cu turma lui Becali, dupã o întâlnire secretã între Arpi și Christi la Viena(noroc cã Borcea n-a depãșit stadiul de cãrãtor de butelie, evitându-se asocieri dubioase cu vechiul dictat de la Viena și dând apã la moarã cã echipa din Gruia ar fi fost a ungurilor, fiindcã în perioada 1940-44 se înscrisese în campionatul maghiar). Cu jumãtate de gurã i-aș mulțumi și actorului Ionuț Popa, care se declarã stelist, cu tot cu maicã-sa, dar i-a încurcat de 3 puncte pe dictatorii din Ghencea.

De ce numai 50% ? Pãi și noi i-am fost victime la Iași. Ca ardelean, putea s-o lase mai moale. Bãnãțeanului naturalizat, de petrol umflat, Marian Iancu, o mare gratitudine(e obișnuit, a stat de multe ori dupã gratii): le-a luat douã puncte în Ghencea, când balanța se înclinase dramatic în favoarea rapacilor culegãtori de trofee. Merci Karamian și Chivorchian, brave fibre de armean, cã n-ați înghițit gãlușca becalianã cu iminentul transfer a lui Kara. Thank you(ca sã nu se prindã guguștiucii, cu teme și sentințe impuse, de la DNA) dear referees-cã, per total, ne-ați favorizat cu 5 decizii pro-Cluj, dar atât de mãiestrit plasate tur-retur (turul nostru, returul lor, am trãit mult din osânza acumulatã, iar papagalii de ziariști au înghițit momeala cu tot cu cârlig, ultima impresie imprimând în creierașele lor cu mult spațiu de tangaj certitudinea cã greșelile în favoarea steliștilor au fost infinit mai multe și mai grave).

Foarte recunoscãtori lui Porumboiu, Mititelu și Stan pentru fumigenele antisteliste aruncate înainte și dupã meciurile directe cu Steaua. Proști și frustrați provincialii, dar mulți ! Grazie Domini, pentru antrenorul luptãtor Ando, care nu poate cuceri un titlu, nici la Dinamo, nici la Cluj, fãrã o logisticã bine pusã la punct dincolo de teren. Emoționatã solidaritatea cu aparent calmul Arpi, care a susținut: "ce cupã-i aia din 1986, în care Steaua a întâlnit o singurã echipã adevãratã ?": "Kuusysi Lahti o fi fost vreo forțã și n-oi ști eu?" Parcã Roger Milla o fi fost vreun fotbalist în fața fanionului fãlcos în 1990 ?! Mai grav e cã Arpi a trebuit sã-și cearã scuze la cele douã echipe maghiare pe care Steaua le-a bãtut cu scorul general de 8-4, dar masa oferitã de Ando la restaurantul sãu cu specific unguresc l-a mai consolat.

Pe Tricã, acest fabulos numãr 10, îmi vine sã-l adopt: cu ce accent și cu ochii lui ceacâri, scoși din orbite, strigã el «M...Steaua !»; cât de ferm a înjurat pe spectatorii din Ghencea și s-a dat la Lãcãtuș, dar mai ales ce oltenește l-a convins pe Bilica(dom'le, îi merge bibilica !) sã facã penalti și sã rateze ultima ocazie cu U. Ubrigado FRF, pentru mâna de ajutor întinsã(cazul Goian), am mimat indignarea la Piatra-Neamț, ca sã nu se prindã ãștia de lucrãturã. Cum ?! Ar fi trebuit sã mulțumesc și Stelei pentru calificarea directã în grupele CL(10 milioane euro incluși). Ce i-am pus eu s-adune puncte ? Iar 10 milione la un grof ca Paszkany sunt un mizilic. No, servus !"

Constantin Ardeleanu

FortuneTeller17.05.2008 16:45

Dle Ardeleanu, ai talent la scris. Singurul lucru care nu-mi place desi absolut adevarata dpv istoric, e raca asta romano-maghiara. Hai sa nu fim la fel ca frustratii coop-ului CFR-Dinamo-Rapid-Timisoara, si sa nu ne legam de altceva decat de fotbal si miracolul ros-albastru.

ge6rge_steaua17.05.2008 16:53

ce pot sa spun. trica e un tigan imputit care a dat si el de bani si gata si luat nasu la purtare. ce sa zica si el in afara de m**e Steaua !!!???? e un cretin retardat. nu ati vazut ca nevastasa sa facut sg curva ??? ce sa te mai astepti de la unii ca ei. cum poti sa le ceri sa-l respecte pe Laca. ??? ma rog e un ratat trica asta :steagcruce:

1on17.05.2008 17:09

O singurã obiecție: nu "Maroszan" ci "Maröszany".

shack3r17.05.2008 17:23

Cu tot respectul si cu riscul de a ma face cu ou si otet intr-un articol,nu sunt de acord cu faptul ca unele echipe ne-au batut pe noi si din cauza asta nu am luat campionatul.

Intr-adevar,Dinamo,rapid,aek si alte echipe au stat capre in meciurile cu CFR si cu noi au jucat pe viata si pe moarte,insa Steaua,ca sa fie cu adevarat campioana,trebuie sa invinga in meciurile jucate pe viata si pe moarte de adversare,nu are nevoie de ajutorul niciunei echipe pentru a castiga.

De acord,poate CFR nu castiga campionatul daca echipele mai sus mentionate jucau corect,insa asta nu e treaba noastra.Noi trebuia sa castigam in Ghencea cu Poli,cu Pandurii,iar in deplasare trebuia sa castigam in mai multe partide,poate cea mai importanta fiind cea cu Dinamo .

Asta e,poate nu am meritat campionatul asta,poate la anul o sa il castigam,insa nu trebuie sa fim frustrati ca unele echipe si-au dat viata pe teren impotriva noastra,iar impotriva CFR-ului au lasat-o mai moale.Steaua nu inseamna asta,Steaua inseamna victorie corecta,de necontestat.

dee17.05.2008 17:37

M-ati captivat cu "Inceput de iliada", insa pentru mine acest articol reprezinta sfarsitul epopeei. Pana inmuiata de atatea ori in dulceata ati scapat-o acum pe jos, manjind-o cu noroi. Umorul bland s-a transformat intr-o batjocura cruda, slova faurita, intr-una agresiva, jignitoare, ironia fina, intr-una ieftina. Raman consternata in fata acestor transformari si ma intreb unde-i profesorul care ne preda cu atata pasiune si suflet lectiile de istorie?!

No fain, dle Ardeleanu!

f234567k17.05.2008 18:48

Domnul Ardeleanu scrie mai bine de 10 ori decat cei ce scriu in revista "Suporter Steaua". Felicitari!

AdrianUltras2517.05.2008 19:01

Jos Cenzura!

endorama17.05.2008 20:12

retorica asta pseudonationalista avea succes acum 10-15 ani.. mai nou doar Becali crede in ea. la urma urmei, care e problema ca patronul CFR-ului e ungur? n-au voie si ei sa investeasca in fotbal? ce crezi ca o face ca sa obtina independenta Transilvaniei? in directia aia, Becali are o contributie infinit mai mare prin modul in care a inteles sa-i umileasca pe "frustratii aia de provinciali" in ultimele 6 luni. in fine no, parerea mea e ca inainte de a critica pe altii asa cum se face in articolul de fata, ar fi mai bine sa ne uitam in ograda proprie. asta fiindca pentru fiecare lucru pe care am putea sa-l reprosam conducatorilor CFR-ului, Becali al nostru e de 10 ori mai rau.

Astristul17.05.2008 21:42
Dle Ardeleanu, ai talent la scris. Singurul lucru care nu-mi place desi absolut adevarata dpv istoric, e raca asta romano-maghiara. Hai sa nu fim la fel ca frustratii coop-ului CFR-Dinamo-Rapid-Timisoara, si sa nu ne legam de altceva decat de fotbal si miracolul ros-albastru.

Aia e de cand lumea si pamantul ... sau na de cand au inceput imigrantii aia din Mongolia sa ne ocupe si subjuge tara! Nu a inceput cu CFR si sigur nu se va termina la arpad paszkany! :dry:

forzateaua

colaps18.05.2008 00:31

v-am citit cu placere mai multe articole pe care le-ati postat pe site-ul asta domnule Ardeleanu, dar din pacate acum m-ati dezamagit profund.. asta e spiritul stelist? asta e miracolul ros-albastru ce sta drept titlu de rubrica? nu faceti altceva decat sa va coborati sub nivelul celor pe care vreti sa-i ironizati, pentru ca aruncati inapoi acelasi venin pe care ei l-au azvarlit, dar dupa ce l-ati mestecat bine intr-o frustrare pe care nu o inteleg, si nici nu vreau... ati fi facut bine sa ramaneti la istoria Stelei, dar acum e cam tarziu.. pacat..

Stanici18.05.2008 00:36

Fuarte tare articolul.

Intr-adevar, ar fi trebuit sa batem tot ce prindeam.

Numai ca in regimul unei competitii cum este campionatul, unde se joaca o suta de meciuri, trebuie ca echipele sa joace PE TEREN una in fata celeilalte. Asta pentru ca si campioana sa intre in posesia unui tilu curat, la fel de curat cum a fost si Cupa Campionilor Europeni, denigrata de b0zgorul ala infect. Becali nu este al nostru, condeiul este la fel de STELIST ca pana acum, actiunea implica automat reactiune, "kolosvaros" este un cuvant inexistent in Romania, imi vin toti dracii cand oamenii care ar trebui sa fie SUBIECTIVI o dau intr-un catolicism mai precoce decat cel al Papei. Jet cu protestele gratuite in fata unei luari de atitudine mai dure in fata scarboseniilor venite de la chefere. JET, civilizatilor care mocniti de frustrare fata de suporterii Stelei care dau tonul pe stadion. JET celor care leaga numele Becali de ceea ce inseamna Steaua! Stelistii isi spun gandurile, suporterii de carton calculeza folosind formule matematice invatate in " Ghidul bunelor maniere" atitudinea etica vis a vis de situatia actuala. E de preferat "civilizatia" kolosvareasca de care a dat dovada arpady (declaratii moderate pana s-a vazut cu sacii in caruta si apoi si-a dat in petec) in fata expresiilor dambovitene crase dar care spun lucrurilor pe nume?!! BLEAH, fififstilor, moderatilor, ponderatilor, ganditorilor, eticilor, ciilizatilor, BLEAH celor care pun mai sus problema modului de exprimare fata de simtire. Asta daca exista simtire fata de Steaua si nu doar un moft.

w3bmaster18.05.2008 00:45

Fie ca ne place sau nu raca maghiaro romana exista cine a fost prin ardeal a vazut eu am fost si nu prea mai ma simteam in RO adica am pretentia sa mi se vorbeasca in romana nu sa aud scarbitu nentu dom ....

In fine super articol respect

Dagoth18.05.2008 08:29

Articolul e foarte slab. În afarã de a arunca cu noroi în alții, mare lucru nu transmite.

cl65ene18.05.2008 11:53

Personal cred ca acest articol nu isi mai are rostul acum! Batalia a fost pierduta si aceste lamentari, aceste invinuiri aduse adversarilor nostri nu fac decat sa scoata in evidenta si mai mult frustrarea noastra! Nu sunt deloc de acord cu renastrea urii impotriva maghiarilor! Maghiari sunt si la U Cluj! Adica aceia care sunt impotriva noastra sunt iredentisti, iar cei care ne sprijina sunt OK! Nu va lasati iarasi condusi in spirit de turma de catre ciobanul suprem! De semenea sunt convins ca unele meciuri ale adversarelor noastre au fost masluite, dar in acelasi timp ar trebui sa avem taria de a recunoaste si meciurile noastre "cu cantec"! Oare chiar atat de hipnotizati sa fim de acest cioban, incat sa nu mai vedem si matrapazlacurile pe care el le face? Pana una alta cu sacosa cu bani el umbla bezmetic prin Bucuresti dupa echipa din Bistrita si la Cluj tot el a fost surprins cu geanta cu bani. Asa ca daca stam stramb si judecam drept, noi, impotriva adversarelor avem doar supozitii, pe cand ele au impotriva noastra oarece dovezi palpabile! Si asta multumita tot ciobanului sef! Parerea mea este ca ar trebui sa lasam in urma trecutul, sa lasam dracu povestea cu punctele aduse de noi in cupele europene, sa recunoastem acolo unde am gresit, sa ne recunoastem infrangerea si sa ne apucam serios de treaba pentru un nou inceput! Hai Steaua!

DanStan18.05.2008 12:12

Astia 'ne fac' la meserie si noi punem botul. Trebuie sa recunosc, prietenii lui Paszkanyi au la dispozitie profesionisti adevarati capabili sa ne manevreze cum vor ei.

Dragi tovarasi (si pretini), daca mai punem botul la gargara nationalista o vom lua frumos in mana. Baietii lu' Paszkanyi au fost mai destepti decat noi : la clubul lu' Arpi sunt MAI PUTINI maghiari decat machedoni la Steaua. Ce ar insemna asta, ca Steaua e clubul machedonilor ?

Tot la clubul lu' Arpi sunt mai putini maghiari decat rromi la Steaua. Are vreo importanta ? Ei oricum nu ne-au fraierit fiindca-s unguri, ci fiindca au fost mai destepti. Ca si jijelu' nostru mult iubit ei au apelat masiv la butoane, dar spre deosebire de geniul nostru carpatin ei le-au folosit cu cap. Mai intai au butonat suficient cat sa ia un avans important in tur apoi si-au folosit pretenarii din presa pentru a concentra atentia prostimii asupra nostra in asa fel incat ce fac ei sa nu se mai bage de seama. Altfel spus sefii lor au fost mai destepti decat ai nostri. Personal nu simt nevoia sa apar onoarea machedonimii injurandu-i pe maghiari doar pentru ca unul dintre acesti maghiari a fost mult mai destept decat cel mai cunoscut machedon in viata.

enjoy18.05.2008 12:22

Domnule Ardeleanu : pacat! mare pacat! erati la un moment dat pe un piedestal si va rugam sa coborati pentru a fi alaturi de cei care va sorbeau invataturile. a-ti facut-o de mai multe ori si a-ti facut-o bine. chiar m-au deranjat unele atitudini impotriva a ceea ce scriseserati. de data asta insa v-ati dus jos de tot, a-ti cazut in noroi. ma tem ca s-a spart mitul! ma tem ca lectia s-a transformat fara sa tina seama ca a-ti vazut Pieta lui Michelangelo. imi pare foarte rau ca m-ati dezamagit; va voi ierta pentru ca sufletul domniei voastre este plin de Steaua si stiu ca a-ti facut-o doar dintr-un impuls insuficient controlat!

BFG18.05.2008 12:38

Nota 10

Raca exista am fost in Cluj si am intrebat un politai cum ajung pe o anumita strada si mi-a raspuns ca "nu inteleg"(nu stiu cum se scrie ) dar in limba maghiara de-mi venea sa-l strang de gat

DanStan18.05.2008 13:29

Da, fratioare, am auzit si io de ardeleni care au venit la Bucale, i-au lasat sutitorii fara nici un ban si de-atunci isi inchipuie ca-n Bucale traiesc numa' sutitori.

N-auzisi vere ca la CFR numa' Arpi e maghiar de maghiar ? Ailalti is rumani sau rumani corciti + strainezi. Ia mai lasati-o dreaq de isterie nationalista ca ne facem de kkt.

Ete ca-mi veni o idee : ati fi impotriva daca-ar veni Paszkanyi actionar principal la Steaua ? Nu e cazul, fireste, e doar o speculatie. Io as fi pentru, fie si numai datorita faptului ca intelectual vorbind e cu vreo 3 clase peste mult iubitul nostru finantator.

grizzly18.05.2008 15:19
intelectual vorbind e cu vreo 3 clase peste mult iubitul nostru finantator.

intelectual vorbind sg. Gheorghe de pipera nu are intelect. probabil ca oamenii ca p. care leaga mai mult de 2 propozitii fara dezacorduri si fara macar un "io", "dolarii" sau "sa moara mama" sunt niste extraterestri. :thumbsup:

enjoy18.05.2008 15:59

@BFG : sigur raca exista, dar in Cluj sunt convins ca un politai nu ti-a raspuns cum insinuezi. de ce ne aflam in treaba doar aiurea? tine minte: am locuit in Cluj 7 ani si nu am auzit asa ceva, te-o fi vazut pe tine mai istet; in politie sunt foarte rari cei de alte nationalitati si cu siguranta in Cluj, iar cei ce sunt stiu totusi lb. romana, sigur nu strict literara dar o stiu. ar fi bine sa fim mai realisti ca altfel o luam razna!

costhinia18.05.2008 17:39

acest titlu , la un momentdat ne era la indemana....l-am pierdut pe mana noastra.

nu cred ca trebuie sa ii luam la misto pe CFR.,...cea mai buna replica ar fi fost titlu, dar nu am fost in stare sa batem tm sau sa facem egal cu Dinamo, o echipa care a jucat doar pentru orgoliu...asa ca ar trebui sa ne uitam la noi in curte nu la altiii

Ariel18.05.2008 18:21

Cu tot respectul pentru tot ce ati scris mai inainte pe acest site am impresia ca de data aceasta sunteti prea subtil pentru mintea mea. Sa stiti ca voi comenta articolul dumneavoastra dupa ce doar am trecut cu privirea prin el.

Ajutati-ma sa inteleg: va asteptati ca toi ceilalti jucatori din Romania care activeaza la alte echipe decat Steaua sa cada in extaz in fata jucatorilor nostri si sa se dea la o parte?

De unde ati putut scoate ideea asta ca adversarii nostri au gresit atunci cand au jucat la limita lor superioara impotriva echipei noastre? Sunteti cumva influentat de anumite idei care afirma ca trebuie "sa castigam prin orice mijloace"?

Eu imi doresc ca orice echipa care joaca in campionat cu Steaua sa o faca la nivel maxim, bineinteles prin metode fair-play si nu prin joc dur sau cu arbitrii.

Numai asa va fi echipa noastra pregatita cu adevarat sa joace in Europa.

Foarte bine ca alti jucatori de la alte echipe au jucat "dandu-si viata pe teren"! In cupe, acolo unde se probeaza de fapt adevarata valoare, credeti ca se va proceda altfel?

Din respect pentru dumneavoastra imi inchipui ca in momentul scrierii articolului aveati niscaiva sentimente de frustrare pe care le resimt si eu din plin cand aud declaratiile care vin dinspre Cluj, asa ca inchei spunand doar ca imi pare rau ca am dat click pe titlul acestui articol.

CaTaLiNsm StElIsTu18.05.2008 23:46

Ba frate da zici ca si-au facut cont pe acest site toti CFR-isti.....Mai oameni buni,vedeti-va de treaba si cititi pro sport sau gazeta sporturilor daca nu intelegeti si nu stiti sa cititi printre randurile d-lui Ardeleanu....

Mai e unu mai sus care zice ca ce vroiam sa se dea echipele din fata noastra....hah...n-ai dormit baiete sau ti-ai pierdut umorul......pai ce bine e ca tu sa joci pe branci,iar cand"trenurile"intra pe o linie, una gareaza ca sa-i faca loc la cealalta ca sa ne prinda din urma........e corect ce-i drept nu?

In plus Arpad i-si merita cuvintele si asta pt ca ve-ti vedea ca in maxim3-4ani CFR se bate iar la retrogradare pt ca fotbalul nu-i va mai aduce bani lui Arpad iar el este om de afaceri nu microbist infocat.....politica nu face...deci pana iese banu mai sta...cand nu.....mai sunt destule paduri de taiat......inca.

endorama19.05.2008 00:06
In plus Arpad i-si merita cuvintele si asta pt ca ve-ti vedea ca in maxim3-4ani

no comment...

«12»