"E suficient doar un an sã fii campion, decât o sutã de ani sã stai în umbrã", pare a fi motivul de mândrie al unui câștigãtor de event, președintele CFR Cluj Napoca, Julius Mureszan(îl culegem în transcripție koloșvarã, pentru a fi mândru de el Arpad Paszkany). ªi cum fostul doctor de deținuți deține și titlul și Cupa(ce bine s-a brodit, contra Unirii, visul lor iredentist), s-a pus pe mulțumiri. Ia sã vedem și destinatarii tunsului chilug, aidoma șefului suprem(calați pe un mental penitenciar).
"În primul rând Rapidului, echipã sorã cu sânge vișiniu, care ne-a dãruit șase puncte( ce mai conteazã minima moralia la doi boșorogi de 84 și 101 ani, vivat tampoanele-nfrãțite !). Clasa muncitoare (sau, mã rog, ciorditoare, are principiile ei dubioase și nu întâmplãtor pãrintele blatului e de peste 60 de ani "nașul" de pe trenuri). Dar cum sã nu le rãmân dator pe viațã bravilor spartani(anceștrii au complotat împotriva Craiovei Maxima, contra unui meci amical în RFG), care aproape cã și-au dat viața pe teren cu turma lui Becali, dupã o întâlnire secretã între Arpi și Christi la Viena(noroc cã Borcea n-a depãșit stadiul de cãrãtor de butelie, evitându-se asocieri dubioase cu vechiul dictat de la Viena și dând apã la moarã cã echipa din Gruia ar fi fost a ungurilor, fiindcã în perioada 1940-44 se înscrisese în campionatul maghiar). Cu jumãtate de gurã i-aș mulțumi și actorului Ionuț Popa, care se declarã stelist, cu tot cu maicã-sa, dar i-a încurcat de 3 puncte pe dictatorii din Ghencea.
De ce numai 50% ? Pãi și noi i-am fost victime la Iași. Ca ardelean, putea s-o lase mai moale. Bãnãțeanului naturalizat, de petrol umflat, Marian Iancu, o mare gratitudine(e obișnuit, a stat de multe ori dupã gratii): le-a luat douã puncte în Ghencea, când balanța se înclinase dramatic în favoarea rapacilor culegãtori de trofee. Merci Karamian și Chivorchian, brave fibre de armean, cã n-ați înghițit gãlușca becalianã cu iminentul transfer a lui Kara. Thank you(ca sã nu se prindã guguștiucii, cu teme și sentințe impuse, de la DNA) dear referees-cã, per total, ne-ați favorizat cu 5 decizii pro-Cluj, dar atât de mãiestrit plasate tur-retur (turul nostru, returul lor, am trãit mult din osânza acumulatã, iar papagalii de ziariști au înghițit momeala cu tot cu cârlig, ultima impresie imprimând în creierașele lor cu mult spațiu de tangaj certitudinea cã greșelile în favoarea steliștilor au fost infinit mai multe și mai grave).
Foarte recunoscãtori lui Porumboiu, Mititelu și Stan pentru fumigenele antisteliste aruncate înainte și dupã meciurile directe cu Steaua. Proști și frustrați provincialii, dar mulți ! Grazie Domini, pentru antrenorul luptãtor Ando, care nu poate cuceri un titlu, nici la Dinamo, nici la Cluj, fãrã o logisticã bine pusã la punct dincolo de teren. Emoționatã solidaritatea cu aparent calmul Arpi, care a susținut: "ce cupã-i aia din 1986, în care Steaua a întâlnit o singurã echipã adevãratã ?": "Kuusysi Lahti o fi fost vreo forțã și n-oi ști eu?" Parcã Roger Milla o fi fost vreun fotbalist în fața fanionului fãlcos în 1990 ?! Mai grav e cã Arpi a trebuit sã-și cearã scuze la cele douã echipe maghiare pe care Steaua le-a bãtut cu scorul general de 8-4, dar masa oferitã de Ando la restaurantul sãu cu specific unguresc l-a mai consolat.
Pe Tricã, acest fabulos numãr 10, îmi vine sã-l adopt: cu ce accent și cu ochii lui ceacâri, scoși din orbite, strigã el «M...Steaua !»; cât de ferm a înjurat pe spectatorii din Ghencea și s-a dat la Lãcãtuș, dar mai ales ce oltenește l-a convins pe Bilica(dom'le, îi merge bibilica !) sã facã penalti și sã rateze ultima ocazie cu U. Ubrigado FRF, pentru mâna de ajutor întinsã(cazul Goian), am mimat indignarea la Piatra-Neamț, ca sã nu se prindã ãștia de lucrãturã. Cum ?! Ar fi trebuit sã mulțumesc și Stelei pentru calificarea directã în grupele CL(10 milioane euro incluși). Ce i-am pus eu s-adune puncte ? Iar 10 milione la un grof ca Paszkany sunt un mizilic. No, servus !"
Constantin Ardeleanu