FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rãspunzând unui ipochimen

«12»
fcsteaua.ro16.05.2008 15:46

De vreo câteva zile, pe pagina web a Gazetei Sporturilor zace o balegã de editorial editat (nici nu se putea altfel), de catre o balegã de om. Este vorba de T.R.U. (Tâmpul Retard Universal) care din când în când își revarsã icrele puturoase din creier și în lumea sportului, în lumea politicii ele nemaiavând miros.

Normal n-aș fi pierdut timpul aruncându-mi ochii în dejecția ipochimenului, însã titlul mi-a sãrit în ochi : ,, 60 de ani prea mult". Am deschis articolul plin de speranțã, gândindu-mã cã poate în sfârșit ipochimenul, dându- și seama de mizeria de viațã pe care a trãit-o pânã acum, și-a pus capãt zilelor dând pubilcitãții bilețelul cu motivele sinuciderii sale. Da' de unde...

Într-un text care ar fi primit nota 7 la clasa a patra, ipochimenul ne transmite cã ,,60 de ani de Dinamo sunt prea mulți". Corect, când vine vorba de Dinamo și 5 minute sunt prea multe, darãmite 60 de ani. Dar ipochimenul o ia pe uleiul retoricii dezvoltate sub Podul Grant de clubul aristocratic al gunoierilor vișinii bãgând în aceeași troacã și pe Steaua, ca la alba - neagra, cu iuțeala degetelor sale ,,anticomuniste" , aceleași care în trecutul glorios al epocii de aur semnau turnãtorii ordinare la Secu'.

Scoțând la ivealã murdãria trecutului dinamovist (de parcã ar fi și greu al dracului) el nu rezistã tentației de a o alãtura și pe Steaua voind asfel sã pângãreascã tot trecutul fotbalistic românesc din ultimii 60 de ani. Povestește de mocirla evenimentelor din care a luat naștere clubul miliției, apoi hodoronc - tronc trântește și numele Stelei, așa, sã fie acolo la îngrãmãdealã pentru a fi murdãrit.

Impulsionat de faptul cã o echipã de frânari, construitã din bani la fel de negri cum este el în cerul gurii, a triumfat în acest sezon, încercã acum sã punã aceleași plãci hodorogite ale anticomunismului, a faptului cã ,,Steaua și Dinamo sunt echipele vechiului regim care acum ar trebui desființate, campionatul urmând apoi sã fie disputat numa' între frânarele de la Cluj și frânarele de sub Podu' Grant. Eventual sã-l mai luãm în calcul și pe viermele burtos de la Timișoara? Ce campionat frumos ar fi, numai cu echipe capitaliste una lângã alta ! Aceasta este utopia lui T.R.U. !

În fața lui T.R.U. nu conteazã Cupe sau Medalii obținute în niște vremuri în care nu existau anabolizanți, steroizi, sânge oxigenat, etc, vremuri în care sportul era doar sport, nu și o afacere. Oameni ca acest T.R.U. sunt oameni fãrã trecut, fãrã prezent, dar cu viitorul întotdeauna asigurat. Indiferent de ,,stãpânire" , ei sunt întotdeauna maleabili, gata sã lingã azi unde pânã mai ieri au scuipat și gata sã scuipe unde pânã mai ieri au lins. Sunt oamenii - rãchitã, oameni fãrã coloanã vertebralã.

Fiindcã trebuie sã o spunem rãspicat :

Steaua și Dinamo înseamnã MAJORITATEA trecutului fotbalistic românesc, cu bunele și relele sale, rivalitatea dintre aceste douã cubluri fiind viața întregii mișcãri sportive autohtone, atât înainte cât și dupã marea îmbulzealã din 1989 !

LDS

ultrash16.05.2008 16:55

foarte bine te`ai gandit sa raspunzi acestui infect. Si eu cand am vazut articolul m-am infuriat la culme

fedora16.05.2008 16:58

Felicitari pentru atitudinea luata, era nevoie de asa ceva!

Detest echipa din Stefan cel Mare dar nu pot sa fiu de acord cu ratatul ala care nu stie decat sa improaste cu noroi doar-doar l-o mai baga si pe el cineva in seama.

axl16.05.2008 16:59
ratatul ala care nu stie decat sa improaste cu noroi doar-doar l-o mai baga si pe el cineva in seama.

Inseamna ca si-a atins scopul, nu?

MoWeed16.05.2008 17:00

Hai sa fim seriosi! Din prima Liga numai CFR Cluj nu a fost infiintata pe vremea comunismului. Ar mai fi Rapid dar ei au fost prima echipa comunista prin soarele de pe tricouri in campania electorala din 1947.

Ziceai despre cupe luate fara steroizi si alte dracii. Sa nu uitam ca si recompensele materiale erau mult mai mici in acea perioada. Fotbalistii din 1986 au primit echivalentul salariului pe o saptamana a unui jucator anti-talent ca Lovin in ziua de azi.

Cluburile astea comuniste de care zice TRU(ce emo suna) au castigat medalii la toate sporturile. Pai ce era handbalul masculin romanesc atunci(eram cei mai buni) si ce este acum(abia daca luam Cupa Challenge care e a 3-a cupa a Europei). Cluburile astea comuniste au niste performante care nu au mai fost atinse de nici un alt club dupa revolutie.

Marius16.05.2008 17:02

Astept cu nedisimulata plictiseala zecile de articole cu raspunsuri adresate lui Geanta, Boanchis, Tolontan, Vochin, Buzarin, Ioanitoaia & rest of shit...

Sa la raspundem tuturor! Mai mult, sa le punem si linkuri! Sau poze!

Si poate, intr-un final, scriem un post micut despre Steaua...

Dupa care, evident, asteptam cu nerabdare "editorialele" ipochimenilor... pentru a le raspunde, ce credeati?

Bafta maxima!

Sorin Camner16.05.2008 19:06

@MoWeed

Nu, pe bune, echipa otelarilor din Kolocsvar e tot una cu echipa Cailor Ferate Romane? Eu tot nu inteleg. Cand a aparut CFR? Ca-n ungureste nu exista Caile Ferate Romane. 1907 au ba. Sau s-or fi nascut la Flamanzi!

Living_Dead_Stripper16.05.2008 19:11
Astept cu nedisimulata plictiseala zecile de articole cu raspunsuri adresate lui Geanta, Boanchis, Tolontan, Vochin, Buzarin, Ioanitoaia & rest of shit...

Sa la raspundem tuturor! Mai mult, sa le punem si linkuri! Sau poze!

Si poate, intr-un final, scriem un post micut despre Steaua...

Dupa care, evident, asteptam cu nerabdare "editorialele" ipochimenilor... pentru a le raspunde, ce credeati?

Bafta maxima!

Tactica asta a strutului, a bagatului capului in nisip nu este nici ea cea mai buna solutie. Sa-i lasam sa improaste necontenit cu noroi, zi de zi, la TV, in ziare, pe situri, bloguri, iar noi fiind ,,intotdeauna superiori'' sa-i ignoram elegant.

Normal ca nimeni nu-si va bate capu' sa raspunda gentilor, tolontanilor sau buzarinilor. Dar e ca mersul pe strada, in care zi de zi vezi boschetareala, jegul, gunoiul, si oricat de imun ai fi la ele din cand in cand tot mai scapi cate o sudalma...

Marius16.05.2008 19:20

@ LDS

Stii ce nu inteleg eu? Din moment ce tu ii raspunzi lui T.R.U. cu sintagme de genul :

o balegã de editorial

Tâmpul Retard Universal

o balegã de om

isi revarsa icrele puturoase din creier

mizeria de viațã pe care a trãit-o

(astea sunt numai in primul paragraf... recunosc, n-am putut sa-ti citesc tot articolul)

Deci, din moment ce tu scrii in felul acesta, chiar crezi ca ii esti in vreun fel superior acelei "balegi de om"? Scuza-ma, dar te inseli.

Considera-ma un tampit, dar in asemenea cazuri eu prefer "tactica strutului". Nu poti "sa te cobori" la nivelul "Tâmpului Retard Universal", esti deja acolo...

Promit ca acesta a fost ultimul meu post la articol, daca vrei putem continua discutia in privat.

Bafta maxima!

LARI16.05.2008 19:40

De acord cu Marius!

Daca tot vrem sa facem o critica constructiva la astfel de articole (desi ma grabesc sa ma intreb: "Constructiva pentru cine?"; asta pentru ca lipsa de obtuzitate mai presupune si un efort de gandire in afara propriilor scheme mentale), ma gandesc ca ati fi putut lua propozitiile care te/ne-au deranjat cel mai mult si ati fi putut oferi contraargumente.

Asa, nu facem decat sa jignim, lucru care nu ne va aduce nicaieri. Nu sustin ca o "critica constructiva" (imi suna ciudat expresia asta...) ne-ar duce mult mai departe, dar e un semn de civilizatie. Ar fi aratat ca "huliganii" pot discuta si altfel.

Cred ca o alta solutie ar fi fost expedierea articolului despre "Rapid, adevaratul club comunist" acolo unde trebuie.

Sincer, ma asteptam sa-i raspundeti lui TRU, dar intr-un alt mod.

The Flyer16.05.2008 20:08

bun,bun,bun!hai sa lamurim ceva:eu pe acest editorialist crescut in scoala fotbalistica engleza,atentie,ma refer la sport,l-am apreciat pina la acest articol de care pomeneste LSD!pur si simplu credeam ca acest omulet poate scrie scurt si la obiect,referitor la fotbal!i-am citit toate editorialele din gsp!dar cu acest ultim articol in care amesteca fuziunile a doua cluburi care vor da nastere entitatii Dinamo+plus ca Steaua e bagata la plesneala...........sincer,m-a lasat perplex!nu credeam ca,vreodata,un jurnalist v-a crea similitudini intre infiintarea clubului hamaitor si Steaua!revin,am ramas perplex!nu exista nicio asemanare inrte crearea acestor doua cluburi!

eu unul am ramas siderat!si nu vreau sa ramin la fel si la articolele sale din Cotidianul!da' mai stii??!?!?!

endorama16.05.2008 21:40

de acord cu Marius. e aiurea sa ceri respectul altora cand tu scrii un editorial de genul asta.. putin mai lipsea sa precizezi exact de ce nu iti place de Iancu - ai fi vazut in cazul ala ce mult va asemanati. parerea mea e a avea bun simt e o calitate mai importanta decat cea de stelist.

enjoy16.05.2008 21:46

baieti. e vorba de un trucaj fara silaba doi (corect- a doua), asa ca nu va impacientati. T(impul) R(elativ) U(niversal) le rezolva pe toate! bafta!

Tupac Amaru17.05.2008 05:40

"Steaua și Dinamo înseamnã MAJORITATEA trecutului fotbalistic românesc, cu bunele și relele sale, rivalitatea dintre aceste douã cubluri fiind viața întregii mișcãri sportive autohtone, atât înainte cât și dupã marea îmbulzealã din 1989 !"

Atat si nimic mai mult!

Virgil17.05.2008 05:57

Un articol foarte bun, care se impunea a fi scris. Pentru ca nu e totuna cand ne latra Buzarin cu atunci cand ne improasca fara noima cu noroi Traian Ungureanu. Nu e tru.

E bine sa luam pozitie in astfel de situatii, pentru a nu se crede ca iubitorii Stelei sunt un mare nimic peste care oricine isi poate varsa ineptiile nestingherit. Ar trebui luate ori de cate ori e necesar astfel de pozitii si ar fi in mod sigur mai bine venite decat lamentarile unora pe forum dupa inexactitatile lansate de presa.

Multumesc LDS, stiu intotdeauna sa apreciez un articol bun, venit la momentul oportun.

lucvald-190217.05.2008 07:50

eu nu mai citesc de mult gesepeuri, prostsporturi si alte "bloage" de frustrati adiacent complementare acestora !

ignor total si atat !

[...]

Marius17.05.2008 08:12

Astept un raspuns pentru Geambasu.

"Toate argumentele din articolul lui TRU stau în picioare." (o propozitie din respectivul ARTICOL)

Virgil17.05.2008 08:41

@ Marius

Iti dau un titlu: "Corb la corb nu scoate ochii." Scrie-l tu ca ai talent.

amarel17.05.2008 14:52

as fi tare curios sa stiu cu ce se indeletnicea TRU asta inainte de 1989 !!!!

vanfootball17.05.2008 15:38

Scria despre realizarile agrare ale Partidului si se ducea la meciurile lui Dinamo. Acum e antidinamovist si anticomunist.

w3bmaster17.05.2008 18:59

Pentru a nuj cata oara de ce mai bagam in seama kktu de presa din ro ?

Si incaodata numa frustrati ...

Forza Steaua

amarel17.05.2008 20:09

Nu-l bagam in seeama, luam doar atitudine, ca sa stie ipocritul ca stim destule despre el , si ceea ce scrie el este doar de umplutura ,nu provine de la un om obiectiv !!!

Eu nu mai cumpar pro-sportul de 6 luni, iar gsp-ul de vreo 3 saptamani !!!

asta-i cea mai mare pedeapsa pt ei !!!! sa dea dracu faliment !!!

AUGUSTUS17.05.2008 20:58

Limbajul folosit de autor este incalificabil, dezgustator chiar.

A gresit TRU? Combate-l cu argumente, nu cu injuraturi marlanesti a la ,,Romania Mare".

E problema lui TRU ca nu a inteles nimic din Sevilla sau Monte Carlo (cu atat mai rau pentru el!) dar sa il injuri in halul asta pentru un articol slab (CE RAU A FACUT TRU Stelei PRIN RESPECTIVUL ARTICOL, AUTORULE?) mi se pare de toata jena.

Adevaratul spirit al Stelei a fost unul al fair-play-ului si nu a avut nimic in comun cu grobianismele de astazi.

Amintiti-va de Sfinx, de Voinescu, de Marcel Raducanu sau de nea Imi si ganditi-va la faptul ca oamenii acestia nu au insultat pe nimeni, niciodata!

vanfootball18.05.2008 09:46

De acord cu cei ce dezaproba limbajul folosit, chiar daca intentia autorului a fost una admirabila. E pacat ca LDS devine din ce in ce mai activ si ne expune abjectiile sale aproape zilnic. Dar daca redactia fcsteaua.ro sustine un asemenea editorialist, n-avem ce face...

hipgnosis18.05.2008 13:01

TRU este din aproape punctele de vedere peste toti jurnalistii din presa roma, fie ea politica sau sportiva. Traian si-a spus punctul de vedere, e dreptul lui.

Nu sunt de acord cu astfel de grobianisme pe site-ul www.fcsteaua.ro. Citesc regulat tot ce apare pe site, insa cred ca asemeni multor stelisti, nu vrem sa gasim astfel de abjectii postate aici. Superioritatea nu ti-o demonstrezi prin violenta, fie ea si de limbaj, ci prin comportament si onoare. Raspunsul putea veni si altfel.

BTW TRU tine cu Universitatea Craiova, nu cu Rapid, cum insinua autorul mascarii.

Forza fularsteaua2.

Scria despre realizarile agrare ale Partidului si se ducea la meciurile lui Dinamo. Acum e antidinamovist si anticomunist.

Inainte de 1989 a fugit din Romania. Nu se ducea la nici un meci al javrelor, stai linistit.

«12»