FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cu ochii la valiza cu bani, fotbalul și-a ignorat adevãrata victimã

«12»
Marius13.05.2008 06:03

Va propun un articol din GSP. Unul din putinele care merita sa fie promovate ORIUNDE!

"Românii au fost șocați vãzînd imaginile cu jandarmul bãtut în ultima etapã de cãtre suporterii lui "U" Cluj. Apoi, el a dispãrut din atenția publicã. I-au dat în cap cu piciorele și cu un bolovan. Are hematom pe creier, craniul fisurat și trei coaste rupte. Gazeta l-a gãsit în spital și reface azi povestea de groazã și de speranțã a acestui om.

Sã nu uitãm! GSP a decis sã publice aceste imagini atroce surprinse de fotoreporterul sãu, Raed Krishan, pentru ca ele sã rãmînã un avertisment. Ceea ce a suferit cameramanul jandarmilor, Gabriel O[an, tatãl de 35 de ani a doi copii, a fost, dupã propria mãrturisire, "Încercarea nu de a mã rãni, ci de a mã lichida!"

Patru suporteri ai lui "U" Cluj l-au doborît pe cameramanul jandarmilor, apoi l-au lovit cu picioarele și cu o piatrã de pe caldarîm, fãrã sã fie tulburați de faptul cã era în plinã zi, în plin oraș și sub privirile a zeci de martori.

bataie_suporteriuniversitateacluj.jpg

E amiazã, orã de vizitã. În clinica de Neurochirurgie se simte liniștea aceea din orele goale ale spitalelor.

Bãrbatul n-a avut timp sã se plictiseascã. Dar o sã ajungã și la asta. Va mai sta o lunã și jumãtate în patul din fața ferestrei. Soția a ajuns în fața lui.

- Cum te simți?

- Sînt mai bine, dar nu-mi place sã mã vezi așa. (Își acoperã fața desfiguratã)

- Gabi, lasã asta! Ce te mai doare?

- (schițeazã ceea ce în condiții normale s-ar numi un zîmbet) Ce nu mã doare? Mã dor dinții, capul, tot, dar bine cã mã dor, adicã sînt viu.

"Aud pași în urma mea"

"E foarte bine cã poate vorbi", spune soția. "A avut pierderi de memorie, dar acum își amintește tot", adaugã ea.

Gabi povestește. "Filmez mar­șul galeriei, așa cum am fãcut de alte nenumãrate ori, chiar și cînd Universitatea juca în Liga secundã. E o situație obișnuitã, sînt de 12 ani în Jandarmerie, nu am de ce sã îmi fac griji". Sînt ultimele secvențe din normalitate. În cîteva momente, va nãvãli peste Oșan rãutatea, furia, nebunia.

"Sînt cu spatele. Aud pași apãsați în urma mea. Nu apuc sã mã întorc și sînt lovit puternic în cap. Dau sã mã ridic, am camera în mînã. O nouã loviturã mã doboarã și devin inconștient. Mã trezesc lîngã o baltã de sînge. Nu-mi simt partea dreaptã a capului".

"Nu pot sã-mi folosesc dinții"

"Din ce spun medicii am un hematom pe creier, craniul îmi e fisurat, trei coaste la fel și piramida nazalã îmi e fracturatã. Dinții îi am pe toți în gurã, dar nu-i pot folosi". La marginea patului, soția ofteazã cu ochii înlãcrimați.

Cele 10 copci care au închis rana ce sîngera abundent sînt vizibile. Eventualitatea unei intervenții chirurgicale pe creier îl bagã în sperieți. "Sper sã nu fie nevoie de operație. O sã mai fac un to­mo­graf dupã 10 zile de tratament. Medicii mi-au spus cã sînt șanse mari sã scap fãrã operație, dar poa­te mi-au spus asta doar sã mã li­niș­teascã".

"Fiul meu ține cu «U» Cluj"

Acceptã sã vorbeascã despre bãiat. Îi e foarte dor de el, dar nu vrea sã-l vadã așa. "Þine cu Uni­ver­sitatea Cluj. Are aproape 13 ani și camera îi este împînzitã. I-am cumpãrat fulare, fanioane, tricouri. I-am luat cîteva și cu CFR. Nu-i plac. Le-a ascuns într-un dulap".

Zîmbește. Apoi mîngîie mîna soției. E timpul sã ieșim.

"Acei bãieți au trecut peste intenția de a mã agresa, direct la cea de a mã ucide! Ei nu și-au propus sã mã batã, ci sã mã elimine total"

Gabriel Oșan subofițer de jandarmi

"Cînd o sã-l vãd, o sã-i spun bãiatului sã o iubeascã în continuare pe U și sã meargã la fotbal. Huliganii aceștia n-au nici o treabã cu sportul!"

Gabriel Oșan subofițer de jandarmi

Soția a leșinat

Soția a aflat aproape dupã trei ore, de la un vecin, cã bãrbatul ei a fost bãtut. "Eram în fața blocului, îl plimbam pe cel mic, cînd un vecin mi-a spus cã Gabi e în spital. Am cãzut din picioare. Cînd am ajuns în casã, fiul cel mare plîngea speriat în fața televizorului. Apoi s-a închis în camera lui", povestește soția cameramanului Jandarmeriei.

Lipsit de apãrare

Forțele de ordine au fost total depãșite de evenimente miercuri, înaintea meciului "U" Cluj - CFR. Galeria Universitãții a fentat traseul stabilit inițial și au mãrșãluit prin oraș. În momentul în care cameramanul a fost bãtut, nici un alt coleg de-al sãu nu se afla în apropiere.

În arest

Cei patru susținãtori ai "U" Cluj care l-au lovit cu bestialitate riscã sã facã pușcãrie. Trei dintre aceș­tia sînt cercetați în arest, iar unul în libertate. Paul Adrian Stanciu, cel care l-a lovit cu dala de beton în cap, a spus pentru Libertatea: "Am bãut șase beri, de-aia l-am atacat".

MoWeed13.05.2008 06:34

Explicatia personajului ala cum ca a baut 6 beri de aia l-a atacat spune totul....

Sper sa infunde parnaia trei dintre ei(al 4-lea e minor si scapa oricum)...

Radu mic13.05.2008 07:38

sutele de abuzuri ale fortelor de ordine de ce nu au fost anchetate si mediatizate??? unde-i legea??...asa ca ma doare-n cot de gabor!

JDERUL13.05.2008 07:39

Fapta reprobabila! Sper ca agresorii sa primeasca pedeapsa maxima!

De ce s-a ajuns aici? Datorita:

-declaratiilor belicoase ale conducatorilor de club

-spagarilor din justitie care musamalizeaza dosare care incrimineaza astfel de indivizi

-mass-mediei care promoveaza aberant incitarea la violenta prin modul in care manevreaza masele;totul din ndorinta nebuna de a crea scandal si atinge inalte cote de rating.

Toate acestea suprapuse pe lipsa de educatie conduc la escaladarea violentei.Cand ,,educatia" se face cu televizorul,iar cugetarile marilor filozofi ai lumii sunt inlocuite de elucurbatiile unor geanta,boanchis et co.,rezultatele nu pot fii altele.

Marius13.05.2008 07:41

@ Radu Mic

Imi dau seama ca ai inteles tot!

Era vorba ca mediatizarea excesiva si tampita a "cazului valiza" a dus la trecerea in planul trei a unui incident extrem de grav: ranirea grava a unui om (nu conteaza ca era jandarm) de catre 4 descreierati.

Aceeasi chestie s-a intamplat si in "cazul bricheta", cand toti tampitii cautau in regulamente ei stiu ce, iar "suporterii" aia au scapat basma-curata. Asta e Romania... si citind unele comentarii, ma intreb ce rost are sa incerc sa mai postez...

axl13.05.2008 08:09

Trec peste bataia hidoasa primita de omul ala si remarc slaba acoperire mediatica a cazului. Este un incident mult mai grav decat "Tweety" si, totusi, nu vad pe nimeni urland la TV. Si gspeu' face o stire din faptul ca incidentul a fost uitat, nu stiu cat au vrut sa scrie despre om si cat despre ei insisi:

"Românii au fost șocați vãzînd imaginile cu jandarmul bãtut în ultima etapã de cãtre suporterii lui "U" Cluj. Apoi, el a dispãrut din atenția publicã.

Sã nu uitãm! GSP a decis sã publice aceste imagini atroce surprinse de fotoreporterul sãu

andyro13.05.2008 08:27

Intr-un fel Radu are dreptate. Astfel de cazuri se intampla aproape in fiecare etapa, si nu mai aduc iar aminte de abuzurile jandarmeriei. Si acele cazuri nu sunt mediatizate deloc. Asta nu face cazul sa fie mai putin dramatic.

Cat despre abordarea GSP, mi se pare extrem de hilara. Adica tu, ca ziar de sport, promovezi scandalul "Valiza" timp de 3 zile, ca dupa o saptamana, cand ai ramas fara subiecte, sa faci un articol in care sa incriminezi faptul ca a fost promovat scandalul "Valiza" in locul unei "povesti cutremuratoare". Penibil, GSP.

metzzz13.05.2008 08:37

la jandarm insanatosire grabnica , sper ca toti cei 4 sa scape basma curata si gata. De episodu "Stefan cel Mare" se mai aude ceva ??? parca nimic....

AdrianUltras2513.05.2008 08:45

?Am bãut șase beri, de-aia l-am atacat?

Lasa fratele meu ca si eu si multi prieteni de ai mei am mers de multe ori pe stadion avand la bord mai mult de 6 beri dar pt asta nu am dat in nimeni.

Nu am lovit pe nimeni, nu am dat cu brichete, nu am vrut sa omor pe nimeni.

Asta cu beutura e o scuza foarte, foarte slaba.

Aceasta actiune a fost ori rezultatul unei minti bolnave, ori a fost ceva voit.

Oricum ar fi, baiatul respectiv trebuie bagat ori la spitalul de nebuni, ori la puscarie.

Nu avea nici un motiv sa il loveasca pe acel om care nu i-a facut nimic si nu era nici jandarm in uniforma.

P.S. Axl are dreptate.

Va dati seama ca daca un suporter stelist il lovea pe acel om, mai aparea inca un motiv sa se ceara retrogradarea noastra.

dee13.05.2008 09:10

la fel de socant a fost pentru mine lipsa de reactie a presei, a celor care au filmat. Cum naiba sa mergi pas la pas langa cel cu dala de beton in mana si sa astepti sa faca ceva, doar ca sa-ti iasa tie o stire senzationala si sa o publici pe prima pagina. Nici macar nu l-au avertizat pe jandarmul respectiv sau sa-i zica "lasa mai piatra jos" ... si erau multi ziaristi prin preajma. Si sa nu vina cu scuza penibila ca le-a fost frica, pentru ca nu ii cred. Daca au fost destul de lucizi sa filmeze totul, puteau sa previna sau macar sa dea un telefon rapid la salvare. Ei erau prea preocupati de RJ. Cred ca abia asteptau sa-l loveasca si acesta pe jandarm. Ce dezamagire pe ei ca acesta n-a clacat :|

Oricum, omul acela era un simplu angajat al Jandarmeriei care-si facea meseria. E regretabil ca s-a ajuns inca o data la asa ceva si sper ca vinovatii sa fie pedepsiti. Incidente de genul acesta au mai fost , poate de aceea nu s-a mediatizat atat de mult cazul. Incidentul "valiza" e o premiera, de aceea "merita" sa fie in prim plan.

@Marius

au fost si suporteri batuti de jandarmi la fel de rau sau chiar mai rau si nu s-a mediatizat nimic. Din pacate, violenta e la ordinea zilei.

Recoba13.05.2008 12:47

cel mai bine a zis astazi Iancu :" unde eeste foc nu pui benzina".Isi facea el meseria dar fix langa sa gasit ia urmarit toata ziua ,macar cand sti ca sunt aia asa violenti stai naibii mai retras nu fix in fata lor sa te vada.In special ca e stiut ca orice aparat foto sau camera care este vazuta in preajma unui grup de suporteri ete luata la flegme.Si tre sa precizez ca meseria acelui jandarm e una dintre cele mai enervante dintre toate, sa ajuns in momentul de fata si daca arati m..e pe strada sa fii filmat si al iesirea din stadion sa fii ridicat.Sper sa se fi invat minte dupa toata chestia asta toti cameramanii , inclusiv cei de la jandarmerie, lui ii urez sanatate maxima dar departe de meseria asta , iar celor 4 sa scape cu o pedeapsa cu suspendare .

ultrash13.05.2008 13:23

daca avea sotie si copii acasa ar fi trebuit sa stea acasa sau sa aibe alta slujba. Iancu(cat de hidos e personajul asta) a spus azi ceva:"Unde e foc nu te duci cu benzina".Foarte corect. Asa le trebuie tuturor acelora care au meseria de a filma suporterii. "Huliganii" cum zic ei. Sa stea acasa nu sa filmeze ultrasii din peluze. Altii fura miliarde de dolari. Altii(Orban,Giovanni) dau cu masina peste oameni pe trecerea de pietoni si nu`i mai filmeaza nimeni. Se face un circ hidos si libidinos pentru bataia incasata de acel om. Dar de suporterii stelisti impuscati la meciul cu cainii nu zice nimeni nimic. Tocmai ca sa se accentueze cretinilor ideea ca" iauite domne` ce animale ultrasii astia!" In tot ce a scris gsp`ul e si o parte de inflorituri. Oricum raman la parerea ca daca ai sotie si copii acasa muncesti oriunde dar nu intre ultrasi. Era logic si absolul normal sa o incaseze un "angajat dinasta al jandarmeriei" odata si`odata. Noi cum ne simtitm cand suntem pozati si filmati meci de meci de parca am fi Osama Ben Laden. E numai vina acelora care trimit oameni sa filmeze oamenii. Pt ce filmeaza?Asta se numeste teroare.Se numeste mentalitate comunista. N`are voie nimeni sa te filmeze si sa ti faca poze fara acordul tau. Suntem o tara democrata? Pe naiba. Romania e tara terorii. Despre suporterii impuscati la derby nu zice nimeni nimic. Despre cum au fost haituiti de jandarmi atunci nu zice nimeni nimic. Despre ce s-a intamplat in tur la Steaua-Dinamo IN IMPREJURIMILE GHENCEI NU ZICE NIMENI NIMIC??? OARE ATUNCI ZIARISTII NU AU VAZUT CUM ERAU OAMENII LUATI CU FORTA DIN GRUPURI DE PE STRADA SI BAGATI FARA NICIUN MOTIV IN DUBE LA OMOR??? nu,nu zice nimeni nimic. acum ultrasii sunt animale,nenorociti,descreierati. Nu`i frumos ce s-a intamplat,trebuia sa`l bata mai usor :)) dar repet,e numai vina lui Dragomir,el si cu legea lui cretina. Intrati pe www.abuzuri.com intrati pe www.fenomenul.ro www.peluza.info si cititi la ce sunt supusi suporterii de jandarmi in deplasari si nu numai. Nu va mai dati cu parerea ca vai ce descreierati si mai stiu eu ce,ca nu`i chiar asa. Eu sunt mic copil in deastea,sunt altii care au patit`o mai rau si care ar trebui sa vorbeasca mai mult decat am zis eu aici.

Muresan: "L-as fi incadrat pe agresorul cameramanului la tentativa de omor"

OK! Atunci pe jandarmii care ne`au impuscat la derby ar trebui sa`i incadram la crima nu?

forever_STEAUA13.05.2008 14:25
. N`are voie nimeni sa te filmeze si sa ti faca poze fara acordul tau.

OFF TOPIC:

Are voie oricine sa te filmeze sau pozeze atata timp cat te afli intr-un spatiu public.

ultrash13.05.2008 14:58
. N`are voie nimeni sa te filmeze si sa ti faca poze fara acordul tau.

OFF TOPIC:

Are voie oricine sa te filmeze sau pozeze atata timp cat te afli intr-un spatiu public.

din cate stiu eu stadioanele nu mai sunt demult locuri publice,asa cum un ziar trebuie sa aiba acreditari ca sa poate filma,poza etc...in fine,oricum,poate o fi legal,desi nu cred,dar cu siguranta e imoral

LARI13.05.2008 19:05

Si mie mi se pare penibil sa tii capul de afis al ziarului tau cu "Steaua, in pericol de retrogradare!", iar apoi, cand nu ai ceva mai ca lumea, s-o dai cu "Cazul Valiza NE-A facut sa uitam..." la aproape o saptamana distanta.

Care NE-A? Oamenii din mass-media ar face orice sa moara careva important in fiecare zi sa aiba ocazia sa pozeze in moralisti, sa aiba audienta si asa mai departe.

Si e incredibil ca nimeni nu a dat telefon la 112 pentru o salvare, pentru un echipaj de politie...

Da, cazul merita scos in evidenta. Dar, la ce natie delasatoare si superficiala suntem, acest subiect va fi uitat cu totul in mai putin de o luna. Ne vom intoarce iarasi la lumea noastra mica, in care celalalt e doar motiv de invidie, ura sau, in cel mai bun caz, indiferenta.

clausblaus13.05.2008 20:43
Fapta reprobabila! Sper ca agresorii sa primeasca pedeapsa maxima!

De ce s-a ajuns aici? Datorita:

-declaratiilor belicoase ale conducatorilor de club

-spagarilor din justitie care musamalizeaza dosare care incrimineaza astfel de indivizi

-mass-mediei care promoveaza aberant incitarea la violenta prin modul in care manevreaza masele;totul din ndorinta nebuna de a crea scandal si atinge inalte cote de rating.

Toate acestea suprapuse pe lipsa de educatie conduc la escaladarea violentei.Cand ,,educatia" se face cu televizorul,iar cugetarile marilor filozofi ai lumii sunt inlocuite de elucurbatiile unor geanta,boanchis et co.,rezultatele nu pot fii altele.

Pacat ca unii suporteri stelisti nu sunt curiosi sa citeasca si parerile altora,pertinente in majoritatea cazurilor si se hazardeaza in a face comentarii ,un pic deplasate,asta ca sa nu zic ciudate!Din pacate violenta atinge cote ingrijoratoare.Asta si datorita acestor pusti care vad lucrurile doar din profil.Ma refer aici la comentariul putin bizar facut de domnisorul ULTRASH.Stiu ca nu va fi de acord cu cele spuse de mine dar sa ajungi sa nenorocesti un om pentru simplul motiv ca te filmeaza mi se pare o idiotenie!Dar probabil ca astfel de personaje au motive intemeiate pentru a se teme de o persoana INARMATA cu o camera de luat vederi.Altfel nu inteleg de unde atata inversunare contra acelui om care in definitiv isi facea meseria.Sa nu uitam ca toti suntem OAMENI!Cat despre educatie......CARE EDUCATIE?

colaps13.05.2008 22:33
la fel de socant a fost pentru mine lipsa de reactie a presei, a celor care au filmat. Cum naiba sa mergi pas la pas langa cel cu dala de beton in mana si sa astepti sa faca ceva, doar ca sa-ti iasa tie o stire senzationala si sa o publici pe prima pagina. Nici macar nu l-au avertizat pe jandarmul respectiv sau sa-i zica "lasa mai piatra jos" ... si erau multi ziaristi prin preajma. Si sa nu vina cu scuza penibila ca le-a fost frica, pentru ca nu ii cred. Daca au fost destul de lucizi sa filmeze totul, puteau sa previna sau macar sa dea un telefon rapid la salvare. Ei erau prea preocupati de RJ. Cred ca abia asteptau sa-l loveasca si acesta pe jandarm. Ce dezamagire pe ei ca acesta n-a clacat :|

Oricum, omul acela era un simplu angajat al Jandarmeriei care-si facea meseria. E regretabil ca s-a ajuns inca o data la asa ceva si sper ca vinovatii sa fie pedepsiti. Incidente de genul acesta au mai fost , poate de aceea nu s-a mediatizat atat de mult cazul. Incidentul "valiza" e o premiera, de aceea "merita" sa fie in prim plan.

@Marius

au fost si suporteri batuti de jandarmi la fel de rau sau chiar mai rau si nu s-a mediatizat nimic. Din pacate, violenta e la ordinea zilei.

violenta e ultimul refugiu al incompetentilor, de la Asimov citire...indiferent de ce fel de violenta, fizica sau verbala..

dar vreau sa ma refer la reactia, sau mai bine zis lipsa de reactie a celor ce filmau.. asa e, este incredibil, dar acesti indivizi fac parte dintr-o specie tare ciudata.. dau doar un exemplu: in 1994 premiul Pullizer pentru fotografie a fost luat de Kevin Carter pentru o fotografie cutremuratoare.. in timpul foametei din Sudan o fetita cade lesinata de foame la 1 km de tabara de refugiati spre care se indrepta.. la cativa metri de ea, un vultur astepta sa moara pentru a o sfasia.. nimeni nu stie ce s-a inatmplat cu copilul, nici macar fotograful, care a plecat de acolo imediat dupa ce a facut poza... dupa 3 luni Kevin Carter s-a sinucis dupa o depresie...

poate a fost un pic exagerat sa pun chestia asta aici, dar cred ca omul nu a realizat pe moment ce se intampla.. nu le iau apararea celor care au fost de fata, dar asemenea violente sunt totusi atat de greu de imaginat, scena atat de incredibila, incat se poate intampla sub ochii tai si sa nu realizezi ce se petrece, pur si simplu pentru ca mintea ta nu poate concepe ca asa ceva este posibil... devii constient de un fapt abia dupa ce-l observi.. sa il prevezi? pur si simplu refuzi sa crezi ca o fiinta umana poate finaliza asemenea intentii... chiar si dupa 6 beri...

grizzly14.05.2008 07:45

dupa o treaba ca asta vine jandarmul si iti rupe oasele si tu zici : ce ai mah nene, ca stateam si eu linistit cu baietii in galerie. violenta duce la violenta. suporterii u Cluj o sa fie tinuti minte si corectati cu siguranta. pentru 4 idioti o sa si-o ia o gramada de nevinovati.

unuspecial14.05.2008 08:08

Frate hai sa n-o mai sucim de colo colo. Cert e ca omul nu avea ce sa caute acolo stiind faptul ca ultrasii nu vor sa fie filmati . Acest caz imi aduce aminte de tweety . Pai cameramanul jandarmeriei era pus acolo NU ca sa filmeze traseul ultrasilor ci mai degraba sa le filmeze fetzele acestora. Asta e , riscul meseriei. Altadata sa nu mai stea sa filmeze ultrasii . Sa-si vada de treaba lui , sa filmeze copacii , natura . Bine dar asta nu inseamna ca trebuia sa fie linsat . Poate ca daca ii luau camera si il lasau in pace era mai bine. Acum nu le iau apararea celor de la "U" dar pe undeva au si ei dreptate si este dreptul lor sa ceara sa nu fie filmati . Astia au "cerut" in felul lor spre deosebire de tweety si ceilalti cand le-a zis clar "NU MAI FILMATI" iar aia au facut pe vitezistii. Acel incident a fost o somatie catre toti acesti doritori de adrenalina cu , camerele de filmat in mana. Vad ca n-au inteles , poate inteleg de acum in colo . Sper ca domnul cameraman sa se faca bine , sa se duca la copii sai acasa si pe viitor sa fie mai atent ce/cum si pe unde filmeaza.De data asta a picat el , data viitoare poate fi altcineva,ghinion pt el zic eu. Si inca ceva , probabil ura ultrasilor pe acel cameraman a fost si din cauza faptului ca era cunoscut lucrand pentru jandarmerie , si stiti foarte bine ura dintre ultrasi si garda. ACAB

JustBe14.05.2008 16:59

Sper sa se insanatoseasca sa nu aibe probleme sa fie mai atent si aia 4 sa infunde puscaria.......chiar si minoru ala cu cap de draq :chair::chair:

Toti Terminatzi dupa ce bea 3 beri sunt duri :nono:

Marius14.05.2008 17:18
Frate hai sa n-o mai sucim de colo colo. Cert e ca omul nu avea ce sa caute acolo stiind faptul ca ultrasii nu vor sa fie filmati . Acest caz imi aduce aminte de tweety . Pai cameramanul jandarmeriei era pus acolo NU ca sa filmeze traseul ultrasilor ci mai degraba sa le filmeze fetzele acestora.

"Frate", hai sa n-o sucim. Omul era pus acolo EXACT pentru a-i filma pe "ultrasi". daca nu stiai, exista o LEGE in tara in asta care le permite jandarmilor sa filmeze grupurile de suporteri in drumul lor spre stadion si in interiorul arenelor.

Iar faptul ca 4 tampiti s-au gandit, dupa 6 beri, ca ar fi ochei sa ii dea o caramida in plina figura unui om care era la serviciu, este oarecum aprobat de unii, imi da mult de gandit. Daca mergem pe pricipiul asta pot sa va intreb io' bai ultrasilor, de ce nu le bateti pe fufele de la metrou care va filmeaza? Sau la mol, de ce nu va duceti peste badigarzii care urmaresc camerele video?

Pentru ca e tru sa fii beat si sa lovesti un jandarm... ACAB ce mama dracu!

MoWeed14.05.2008 17:26

Vad ca se aproba pe aici gestul cretin si lipsit de orice sens al acelor "ultrasi".

Sunt de acord ca si jandarmii au facut nenumarate abuzuri. Sunt de acord si ca acele abuzuri au fost acoperite de mass-media corupta.

Dar nu trebuie sa ne comportam in acest fel. Tocmai datorita acestor evenimente intens mediatizate, multi o sa generalizeze. Multi o sa considere ca toate gruparile ultras au astfel de manifestari deprinse din Evul Mediu.

De aceea pot sa fie nenumarate mitinguri impotriva lui Mitica si a legii lui comuniste, pentru ca romanul de rand o sa ii considere pe participanti niste huligani. Nu o sa il intereseze ca legea incalca grav dreptul la libera exprimare, pentru ca o sa o vada ca o ultima sansa impotriva huliganismului....

Ca sa nu mai vorbesc ca in cazul in care s-ar repeta ambuscada de la meciul cu dinam0 din 2006, pe multi nu o sa ii intereseze:"Lasa ma, ca huliganii aia merita"

Radu mic14.05.2008 17:34
@ Radu Mic

Era vorba ca mediatizarea excesiva si tampita a "cazului valiza" a dus la trecerea in planul trei a unui incident extrem de grav: ranirea grava a unui om (nu conteaza ca era jandarm) de catre 4 descreierati.

Aceeasi chestie s-a intamplat si in "cazul bricheta", cand toti tampitii cautau in regulamente ei stiu ce, iar "suporterii" aia au scapat basma-curata. Asta e Romania... si citind unele comentarii, ma intreb ce rost are sa incerc sa mai postez...

amice, tu nu ai inteles!!! mai citeste-mi postul de vreo doua ori poate asa o sa-l intelegi. omu s-a aventurat de nebun in mijlocul problemei si acum voi ii plangeti de mila.

unuspecial15.05.2008 12:06
@ Radu Mic

amice, tu nu ai inteles!!! mai citeste-mi postul de vreo doua ori poate asa o sa-l intelegi. omu s-a aventurat de nebun in mijlocul problemei si acum voi ii plangeti de mila.

De acord cu tine. Omu a cautat "senzationalul" chiar daca zice ca a facut acelasi lucru timp de 12 ani , uite ca ulcioru nu merge de 13 ori la apa. Daca cumva filma fetele ultrasilor ca apoi sa le duca la jandarmerie ? pai e frumos? nu e. Sa filmeze din spate daca doreste sau din profil daca chiar vrea sa filmeze deplasarea si nu cauta altceva.

Frate hai sa n-o mai sucim de colo colo. Cert e ca omul nu avea ce sa caute acolo stiind faptul ca ultrasii nu vor sa fie filmati . Acest caz imi aduce aminte de tweety . Pai cameramanul jandarmeriei era pus acolo NU ca sa filmeze traseul ultrasilor ci mai degraba sa le filmeze fetzele acestora.

"Frate", hai sa n-o sucim. Omul era pus acolo EXACT pentru a-i filma pe "ultrasi". daca nu stiai, exista o LEGE in tara in asta care le permite jandarmilor sa filmeze grupurile de suporteri in drumul lor spre stadion si in interiorul arenelor.

Iar faptul ca 4 tampiti s-au gandit, dupa 6 beri, ca ar fi ochei sa ii dea o caramida in plina figura unui om care era la serviciu, este oarecum aprobat de unii, imi da mult de gandit. Daca mergem pe pricipiul asta pot sa va intreb io' bai ultrasilor, de ce nu le bateti pe fufele de la metrou care va filmeaza? Sau la mol, de ce nu va duceti peste badigarzii care urmaresc camerele video?

Pentru ca e tru sa fii beat si sa lovesti un jandarm... ACAB ce mama dracu!

Lege care le perminte jandarmilor sa filmeze grupurile de suporteri? N-am auzit de asa ceva pana acum. Si daca e adevarat atunci sa filmeze cu 10 gabori langa el , sau sa filmeze de la N`shpe metrii nu din mijlocul suporterilor . Sau sa ii filmeze pur si simplu din spate daca chiar vrea sa filmeze deplasarea acestora.Repet , nu sunt purtatorul de cuvant al celor de la "U" dar multi ultrasi sunt pusi in situatia lor.Regret enorm gestul ultrasilor , dupa cum ziceam mai bine ii lua camera si il lasau in pace , dar atunci , acolo pe moment putini sunt cei care mai gandesc , mai ales dupa ce ai luat 6 beri la bord(daca mai erau si dalea de 2L chiar ca..) si apropo .. ACAB la aia care merita ceea ce nu este cazul si acestui cameraman desi.. are si el un pic de vina insa nu merita aceasta corectie.

axl15.05.2008 15:11
ACAB la aia care merita ceea ce nu este cazul si acestui cameraman desi..

Primul "A" din "ACAB" inseamna "All".

«12»