Asta se întreabã și ne întreabã Cãtãlin Tolontan. De ce ținem cu Becali și nu cu vajnicele forțe judiciare ale mãrețului stat român democrat? Adevãrul e cã nu ținem nici cu unii, nici cu alții. Noi ținem cu Steaua! În același timp, noi trãim cu aceastã dilemã pe care o identificã acum ziaristul menționat de când a preluat Becali echipa. Întotdeauna ne-am întrebat dacã Stelei nu i-ar fi mai bine fãrã Becali în rol de conducãtor suprem.
Dacã îl comparãm pe Becali cu de-alde copoși, turci, borci, balene de Timișoara sau alte animãluțe haioase, spunem cã e bine cã e la Steaua. Dacã îl comparãm însã cu patroni de la cluburile puternice din Europa, regretãm cã nu avem și noi asemenea finanțatori. Aici este de fapt problema: la ce ne raportãm?
Înainte de asta ar trebui sã ne întrebãm însã unde vrem sã ajungem? Dacã rãmâne Becali s-ar putea sã ajungem în Liga a 2-a. Dacã conducãtorilor fotbalului nu le era teamã de o revoluție roș-albastrã tocmai acum, în timpul campaniei electorale, cred cã asta ar fi fost concluzia la care s-ar fi ajuns. În așa-zisele ziare a apãrut o informație conform cãreia "bivolii" de la CFR, cum inspirat i-a numit LDS în articolul sãu, ar avea relații la UEFA și ar face presiuni pentru a detremina retrogradarea Stelei. Scenariul mi se pare totuși ușor fantezist, dar am învãțat cã "presarii" bagã de multe ori zvonuri din astea pentru a testa reacția sau chiar pentru a stabili anumite direcții de urmat pentru dușmanii Stelei. Se creeazã, sau mai exact se consolideazã, curentul de opinie antistelist.
Becali a fãcut astãzi o afirmație care mã face sã cred cã ne-ar fi mai bine totuși fãrã el. Invitat la Realitatea TV, el a spus cã pentru scandalul valizei de la Cluj ar fi normal sã se ia mãsuri împotriva Stelei pe linie sportivã, nu sã aibã el probleme cu legea, daca s-ar dovedi ceva. Cu alte cuvinte, mai bine sã retrogradeze Steaua decât sã riște el pușcãria. ªi ãsta tot un semnal e, de la un presupus conducãtor suprem care, la fel ca toți dictatorii lași, își va vinde poporul ca sã scape basma curatã. Atunci, de ce sã nu ținem cu DNA-ul, cu oamenii legii, cu bãieții buni care ne-ar scãpa de dictator, cu procurorii care "au în birouri postere cu vechea Steaua" (Tolontan în aceeași emisiune de pe Realitatea TV)? Rãspunsul e simplu: pentru cã noi, în marea noastrã majoritate, suntem oameni corecți. Nu putem susține DNA-ul, care este mai mult decât clar cã a acționat la comanda bivolilor. Pentru cã U nu a remizat cu CFR (și aici chiar cã l-a ajutat Dumnezeu pe Becali), flagrantul nu a ieșit, pentru cã Gigel Coman nu a plecat din restaurant cu valiza cu care intrase Teia Sponte. Ce și-au zis însã procurorii Departamentului Național Antistelist? Lasã, frate, ce dacã n-a ieșit flagrantul, pã ei, pã mama lor! Da, știm cu toții cã banii fuseserã trimiși la Cluj pentru jucãtorii de la U, în caz cã reușeau sã încurce CFR-ul. Asemenea acțiuni sunt IMORALE, dar nu ILEGALE sau INTERZISE de regulamentul sportiv. S-a vehiculat problema impozitului care nu ar fi fost plãtit. La ce impozit s-or fi referit oare ziariștii care au ridicat aceastã problemã? Banii fuseserã scoși de la bancã, și nu am auzit cã trebuie sã plãtești impozit pentru asta, cel puțin nu încã. Oricum ar fi, aceste lucruri mai degrabã contabile, țin maimult de George Becali, nu de Steaua București. Uite de-aia, în cazul de fațã, ținem cu Ursul! Pentru cã alții, printre care și mãrețul stat democratic român, țin cu Bivolii!
alexblaja