FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

De ce ținem cu Ursul?

«12»
fcsteaua.ro09.05.2008 20:34

Asta se întreabã și ne întreabã Cãtãlin Tolontan. De ce ținem cu Becali și nu cu vajnicele forțe judiciare ale mãrețului stat român democrat? Adevãrul e cã nu ținem nici cu unii, nici cu alții. Noi ținem cu Steaua! În același timp, noi trãim cu aceastã dilemã pe care o identificã acum ziaristul menționat de când a preluat Becali echipa. Întotdeauna ne-am întrebat dacã Stelei nu i-ar fi mai bine fãrã Becali în rol de conducãtor suprem.

Dacã îl comparãm pe Becali cu de-alde copoși, turci, borci, balene de Timișoara sau alte animãluțe haioase, spunem cã e bine cã e la Steaua. Dacã îl comparãm însã cu patroni de la cluburile puternice din Europa, regretãm cã nu avem și noi asemenea finanțatori. Aici este de fapt problema: la ce ne raportãm?

Înainte de asta ar trebui sã ne întrebãm însã unde vrem sã ajungem? Dacã rãmâne Becali s-ar putea sã ajungem în Liga a 2-a. Dacã conducãtorilor fotbalului nu le era teamã de o revoluție roș-albastrã tocmai acum, în timpul campaniei electorale, cred cã asta ar fi fost concluzia la care s-ar fi ajuns. În așa-zisele ziare a apãrut o informație conform cãreia "bivolii" de la CFR, cum inspirat i-a numit LDS în articolul sãu, ar avea relații la UEFA și ar face presiuni pentru a detremina retrogradarea Stelei. Scenariul mi se pare totuși ușor fantezist, dar am învãțat cã "presarii" bagã de multe ori zvonuri din astea pentru a testa reacția sau chiar pentru a stabili anumite direcții de urmat pentru dușmanii Stelei. Se creeazã, sau mai exact se consolideazã, curentul de opinie antistelist.

Becali a fãcut astãzi o afirmație care mã face sã cred cã ne-ar fi mai bine totuși fãrã el. Invitat la Realitatea TV, el a spus cã pentru scandalul valizei de la Cluj ar fi normal sã se ia mãsuri împotriva Stelei pe linie sportivã, nu sã aibã el probleme cu legea, daca s-ar dovedi ceva. Cu alte cuvinte, mai bine sã retrogradeze Steaua decât sã riște el pușcãria. ªi ãsta tot un semnal e, de la un presupus conducãtor suprem care, la fel ca toți dictatorii lași, își va vinde poporul ca sã scape basma curatã. Atunci, de ce sã nu ținem cu DNA-ul, cu oamenii legii, cu bãieții buni care ne-ar scãpa de dictator, cu procurorii care "au în birouri postere cu vechea Steaua" (Tolontan în aceeași emisiune de pe Realitatea TV)? Rãspunsul e simplu: pentru cã noi, în marea noastrã majoritate, suntem oameni corecți. Nu putem susține DNA-ul, care este mai mult decât clar cã a acționat la comanda bivolilor. Pentru cã U nu a remizat cu CFR (și aici chiar cã l-a ajutat Dumnezeu pe Becali), flagrantul nu a ieșit, pentru cã Gigel Coman nu a plecat din restaurant cu valiza cu care intrase Teia Sponte. Ce și-au zis însã procurorii Departamentului Național Antistelist? Lasã, frate, ce dacã n-a ieșit flagrantul, pã ei, pã mama lor! Da, știm cu toții cã banii fuseserã trimiși la Cluj pentru jucãtorii de la U, în caz cã reușeau sã încurce CFR-ul. Asemenea acțiuni sunt IMORALE, dar nu ILEGALE sau INTERZISE de regulamentul sportiv. S-a vehiculat problema impozitului care nu ar fi fost plãtit. La ce impozit s-or fi referit oare ziariștii care au ridicat aceastã problemã? Banii fuseserã scoși de la bancã, și nu am auzit cã trebuie sã plãtești impozit pentru asta, cel puțin nu încã. Oricum ar fi, aceste lucruri mai degrabã contabile, țin maimult de George Becali, nu de Steaua București. Uite de-aia, în cazul de fațã, ținem cu Ursul! Pentru cã alții, printre care și mãrețul stat democratic român, țin cu Bivolii!

alexblaja

metzzz09.05.2008 20:46

dupa cum precizam intr`un alt articol , la stirea zilei , cel putin asta imi place la ungur , ca nu iese in fata decat la final sa traga linia , in timp ce la noi in fiecare zi are ceva de spus pe "sticla" .

dar stai linistit alex , ca acuma apar "Fratii" gibonului si iti vor ataca articolul , precum ca are dreptate , ca dece sa faca el puscarie , mai bine Steaua`n B. Hai ca deja mi s-a facut sila de acest las. Deja are morcovul de 1km si acuma nu mai stie cum s`o scalde. Sper ca aceasta ancheta sa ii aduca cel putin vro 5 ani langa "prietenul" sau Jabba . Pentru ca daca nu se va intampla nimic acum el va crede ca este de neatins si va fi mai rau si tare mi`e teama ca sezonul viitor vom merge la matineu din cauza unui idiot care are impresii de imparat.

Captain RedBlue09.05.2008 21:01

E posibil ca DNA-ul sa fi actionat nu la comanda patronului CFR Cluj, ci mult de mai sus, din interese care depasesc sfera fotbalului si care intra in sfera politicului. Sa nu uitam ca actualul creditor al Stelei e un personaj politic si se apropie alegerile.

In alta ordine de idei, imoral mi se pare faptul ca actuala conducere este dispusa sa dea 1,7 milioane de euro pentru a stimula o alta echipa, decat sa-i investeasca in propriul club. De exemplu credeti ca ar fi fost de ajuns aceasta suma pentru amenajarea unor terenuri de antrenament pentru juniorii Stelei?

axl09.05.2008 21:04

Tinem cu ursu' pentru ca e in natura noastra, suntem milosi din fire, mergem pe principiul "lasa, ma, ca e baiat bun", pentru ca nu suntem in stare sa deosebim circarul de filantrop si filantropul de mafiot, vedea-l-as mort!

Garrincha09.05.2008 21:09

Bun articolul, nu vreau sa-l cautionez pe creditor, el dupa parerea mea, trebuie sa faca puscarie, pentru "afacerea" cu terenuri, pentru evaziune fiscala, nu pentru ceva ce este o practica comuna in acest campionat( si unanim acceptata). Au avut sansa sa-l inchida in alte dosare, dar au ales sa o faca intr-un caz legat de Steaua.

Axu09.05.2008 21:10

Din cate stiu eu asemenea actiuni sunt INTERZISE si ILEGALE de legea sportiva ( adica de regulamentul FRF ) da' nu sunt interzise si ilegale de legea statului .... Orice persoana poate stimula o alta persoana sa faca un lucru pozitiv ( in cazul nostru era ca U sa joace corect ) . Deci sanctiuni se pot lua cel mult in plan sportiv ( asta in cazul in care se poate demonstra ceva din tot ce se abereaza pe la TV ) .... pe alte planuri nu au ce sanctiuni sa fie luate . Si chiar si pe plan sportiv .... eu cred ca are Becali o Armata de avcati care vor face tot posibilul sa rezolve tot fara nicio urmare mai grava ...

danimarcu09.05.2008 21:15

Am dorit sa castigam acest campionat doar pt a nu ii vedea pe infumuratii de la Cluj direct in LC pe munca noastra.Se pare insa ca butoanele lor au fost mai subtile si mai eficiente decat ale lui Jiji!

Totusi,eu cred ca pt Steaua e mai bine ca nu am luat titlul,dupa felul in care s-au desfasurat etapele din retur.Ar fi fost cel mai contestat campionat din istorie!Am vazut jucatori ai Stelei nedemni de a purta acest tricou,milogindu-se,vaitandu-se ,punandu-si tricourile in cap din cauza gazelor lacrimogene care ii afectau doar pe ei,nu si pe jucatorii olteni aflati in imediata lor apropiere...Jucatorii nostri s-au comportat de multe ori nedemn,dupa chipul si asemanarea patronului...

Nu ma prea uit eu in curtea celorlalti,dar o spun cu convingere ca nici CFR-ul nu merita titlul.Dar presa si federatia au dorit ca anul acesta ei sa fie campioni...

Acum,despre ursul nostru:tot ce se intampla este pus la cale de pascany (sau cum dracu se scrie),in colaborare cu alti dusmani mai mari sau mai mici ai lui Jiji si ai Stelei.Nu ma deranjeaza ca ursul are probleme,eu nu tin cu el,dar ma deranjeaza ca ursul a adus Steaua ,intr-o zi aniversara,in cel mai negru moment al existentei sale de 61 de ani!Ma deranjeaza ca numele acesta drag este asociat cu mizeria, cu necuratul ,cu blatul!

Ma deranjeaza ca ursul nu a inteles ca nu acesta este drumul pe care trebuie sa mearga.El continua sa creada ca a procedat bine,si asa va proceda si in viitor daca nu va disparea de la Steaua!

Tocmai de aceea eu nu tin cu ursul:imi doresc din tot sufletul sa fie arestat si sa vanda Steaua!Sa plece sa nu mai aud niciodata de el.Steaua sa redevina ceea ce era odata...

Captain RedBlue09.05.2008 21:16

Pentru Axu

A ``stimula`` pe altcineva sa faca ``ceva pozitiv``, lucru ce trebuia sa-l faca oricum si fara sa primeasca alte ``stimulente``, se numeste mita.

endorama09.05.2008 21:39

poate tu tii cu Ursul, dar nu stiu daca toti suporterii Stelei au aceeasi parere... chiar, ar fi interesant sa faceti un sondaj pe aici pe tema asta.

maye09.05.2008 21:58

DA-I-AS PAMANT!

danimarcu09.05.2008 22:03
chiar, ar fi interesant sa faceti un sondaj pe aici pe tema asta.

Subscriu la ideea unui sondaj!

Mai ales ca l-am vazut pe Jiji la o emisiune spunand ca suporterii Stelei il sustin,si ca daca jumatate + 1 dintre ei vor decide ca el trebuie sa plece, se va supune...

ullo09.05.2008 22:06

sincer vb a facut si lucruri bune,sa ne aducem aminte de Paunescu care vindea tot daca castiga Steaua....

fanelmita10.05.2008 01:34
chiar, ar fi interesant sa faceti un sondaj pe aici pe tema asta.

Subscriu la ideea unui sondaj!

Mai ales ca l-am vazut pe Jiji la o emisiune spunand ca suporterii Stelei il sustin,si ca daca jumatate + 1 dintre ei vor decide ca el trebuie sa plece, se va supune...

sunt foarte multi care care doresc indepartarea lu Gigi dar nu cred ca sunt majoritari chiar as dori un sondaj dar toata lumea ar trebui sa respecte acel sondaj ,dar asta in Romania NU ESTE POSIBIL romanu nu a avut cuvint si nici nu va avea ,romanu este tradator di nastere

flo220310.05.2008 05:10
Pentru Axu

A ``stimula`` pe altcineva sa faca ``ceva pozitiv``, lucru ce trebuia sa-l faca oricum si fara sa primeasca alte ``stimulente``, se numeste mita.

asta inseamna ca ar trebui sa fie invinuit de dare de mita si satatul roman cand a premiat atatea serii de sportivi ? si Tiriac cel care le-a dat cate-o masina gimnastelor?

mai degraba cred ca acel "cineva " ar trebui sa faca ceva impotriva legii ,de care sa profite cel care da banii.

colaps10.05.2008 06:35

gresesti, regulamentele federatiei interzic chiar si acest mod de stimulare financiara... cat despre moralitate, depinde la ce ne raportam... la cate mizerii s-au facut la noi in anii trecuti cu meciuri trantite, asa ceva mi se pare cat se poate de moral si cred ca ar trebui incurajat.. dar repet, e o chestie relativa..

Captain RedBlue10.05.2008 06:56

Pentru flo2203

Statul roman nu concura in aceeasi competitie cu gimnastele. Si nici Tiriac. Iar creditorul intradevar a facut ceva impotriva legii. Si cea sportiva si cea a statului.

ssinpadureacualune10.05.2008 07:27

Fratilor sa intre la puscarie!!! Ne-a distrus!!! A daramat tot si ce a mai ramas este dupa intruhiparea lui.S-a ajuns sa fim cea mai urata echipa din tara,sa fim considerati cei mai hoti si nici macar nu avem puterea sa le mai raspundem pe teren(bateam Dinamo si nu mai zicea nimeni nimik).Prefer 5 ani de locul 10,prefer retrogradarea(daca as fi sigur ca nu ar transforma-o in spectacol politic si p'asta) doar ca sa plece el si cu toti oamenii lui.LA PUSCARIE!!!!

manu7110.05.2008 07:38

daca in societatea romaneasca ar exista o urma de dreptate sociala si morala s-ar vedea in viata de zi cu zi,Becali este un incult si un taran,dar un bogatas al societatii romanesti,creat de noua oranduire din avutul public,d.p.d.v personal sunt pentru pedepsirea lui,dar pt fapte indreptate impotriva avutului public,nu sunt pentru pedepsirea lui pt o fapta care ar face din el un martir(platirea unui act de corectitudine).pt mine acest om si clanul lui sunt nulitati d.p.d.v uman si m-as bucura sa vad ca societatea romaneasca reprezentata de organele statului ii infunda la drept comun rahova,dar sunt atat de multi in tara asta,incepand cu partidele si 1/2 din functionarii publici,deputati,parlamentari,ministri,ambasadori,pt asta este necesara insa o noua revolutie si o noua oranduire sociala(in Romania,revolutia se intampla la 100-200 de ani si numai cand paharul a dat pe afara de a inundat toata tara).Steaua a cazut in aceasta afacere datorita faptului ca Becali s-a dorit un mare om politic,a inceput sa dea lectii de morala cetateanului intr-un limbaj de lemn,pt o anumita parte a societatii,a facut pomana nationala,a cladit o biserica ici colo,a dat unui cersetor cat nu castigase intr-o luna,s-a luptat cu organele statului pt a-si apara averea,este o iuda daca il luam la bucata,Steaua a fost castigata de acest om datorita unei societati care e permisiva cu hotia,smecheria si umilirea cetateanului, sa nu-mi tina mie cineva vreo predica,dar eu care muncesc pt un salariu,care am studiat,nu fac pomana cu 1/4 din castigul meu cinstit si muncit,Becali face pomana din ceva pt care nu a muncit si l-a casigat prin furt sau smecherie,acest om nu este imaginea Stelei,in schimb Steaua este imaginea lui.trebuie sa recunosc ca Becali a investit mai mult decat ceilalti,a vrut sa-i declaseze,dar nimeni nu s-a gandit ca nu a facut aceasta pomana doar pt a se erija in unicul investitor din fotbalul romanesc,pt a castiga capital politic prin prisma suporterilor,pt a-si recupera investitia in caz de castig in politica.Steaua pt mine este ceea ce iubesc,pe Becali il urasc,nu am sa-l voteze pe el si pe ceilalti ca el in viata mea,nu ma deranjeaza cu nimic daca este condamnat si face puscarie,ma intereseaza doar Steaua si imaginea ei,ma intereseazaa istoria si gloria acestui club maret,nu-mi doresc ca acest club sa fie retrogradat pt ambitia unui taran,care nu a inteles ca fotbalul se joaca pe teren si ca rezultatele se obtin printr-o investitie in jucatori tai nu ai altoracare sa joace pt tine.sincer sa fiu nu cred ca vreun stelist adevarat il pune pe Becali inaintea clubului sau iubit,cred ca nimeni nu are nimic impotriva sa faca puscarie pt faptele lui reprobabile,nimeni nu face miting pt cioban dar toata lumea iese in strada daca vom fi retrogradati pt nedreptatea facuta de Becali clubului nostru iubit............intotdeauna Steaua..............pana la moarte stelist si anti Becali ................fularsteaua2fularsteaua2

crossman10.05.2008 08:29

Crezi cã o eventualã plecare a lui Gigi Becali de la Steaua ar fi beneficã roș-albaștrilor?

Da 2109 ( 51.77 %)

Nu 1965 ( 48.23 %)

cristian01410.05.2008 08:37

Unde si cand a fost realizat poll-ul ?

bodanelu10.05.2008 08:38

cred ca pe un site al caracatitei gsp. unde are acces toata lumea

MoWeed10.05.2008 08:41

Actiunile lui sunt interzise de regulamentul sportiv si ilegale. Toata lumea stie ca banii erau pentru U Cluj, insa nu poate fi dovedit nimic. Totul e o operatiune de imagine, mai ales ca suntem in campanie electorala si trebuie sa arate si DNA ca timp de 4 ani au lucrat la vreun dosar.

Sondejele GSP-ului nu conteaza, atata timp ca in mod sigur o sa voteze dinam0-vistii sa nu plece. Oricum stati linistiti ca daca s-ar face acel sondaj si ar iesi defavorabil pentru Becali, oierul ar zice ca a fost o simpla gluma

cristian01410.05.2008 08:42

E posibil sa ne mai arunce o aroganta si sa-si comande el vreun sondaj pe la OTV, DDTV, din astea..

firfirel10.05.2008 08:48

sa plece. sa vina Borcea. sa vina Iancu. sau unguru. sau mititelu,dinel, pinalti sau taher.

cine dracu vreti sa vina? investitori romani? corecti si curati? de unde dracu, ca astia daca au adunat citeva sute de mii de eur. restul e can can. bani multi s-au facut de golani ordinari din banii nostri . care acum investesc in fotbal. pentru ca ii face aproape intangibili. ca si pe cei din spatiul sovietic. nu spun extra ca nu e. sau poate visati la cine stie ce miliardari americani?

MoWeed10.05.2008 08:52

@firfirel

Uite de exemplu pe un alt topic se vorbea de Ilie Nastase. Daca a adus zeci de milioane de euro de-a lungul timpului federatiei de tenis, crezi ca la un sport mult mai popular ca tenisul nu ar reusi sa aduca destui bani?

«12»