@endorama,iti dau dreptate dar doar partial. Jijel Becali a facut 2 lucruri bune pentru Steaua,mari si late: refacerea gazonului si marirea nivelului salarial. Lucrurile rele au fost mult mai multe la numar si nu am nici timp si nici chef sa le enumar acum.
El e modelul perfect al parvenitului roman. N-a avut niciodata educatie in adevaratul sens al cuvantului(nu cu diplome cumparate),fiind un cioban cu putine clase,s-a imbogatit cum s-a imbogatit si apoi a simtit nevoia perversa de a deveni cunoscut,de a sti lumea ca el e bogat si ca sa arate ce puternic este. Cand a luat Steaua l-a apucat Dumnezeu de picior,cred ca daca luam anii de cand e la Steaua a aparut mai mult la TV decat presedintele si premierul la un loc pentru ca Steaua iti da notorietate.
Rezultatele bune de la inceputul domniei becaliene sunt rezultatul intalnirii a 3 factori: MM Stoica,Walter Zenga si un lot bun cu care se putea incepe o reconstructie fata de perioada Piturca. Era cumva becalul mai ponderat de cat acum? Nu,dar exista MM intre el si echipa plus ca Zenga i-a invatat pe multi dintre jucatori ce inseamna profesionalismul. Echipa juca,obtinea performante,Becali isi continua recitalul de prost gust si de fiecare data cand presa incerca sa atace Steaua via Becali le dadeam peste nas folosind argumentul rezultatelor si taceau din gura.
In timp, Zenga a fost schimbat cu Protasov,apoi a venit Oli si s-a vazut ca dupa plecare ucraineanului jocul a luat-o in jos rau de tot,trend ce a continuat si cu antrenorii adusi sa potoleasca tribunele,Hagi si Lacatus. Asadar postul e antrenor din ultimii ani a cam fost ocupat de ucenici nu de niste antrenori experimentati,deja o bila neagra,asta fara sa mentionez imixtiunea lui fecali peste antrenori in ceea ce priveste tactica si jucatorii.
Apoi a plecat Stoica si jucatorii au fost expusi mentalitatii becaliene, eu nu cred ca Adi Ilie e la fel de apropiat de ei cum era MM. Combinati mentalitatea fotbalistului roman cu cea a lui Becali si vedeti ce iese, un dezastru, cu jucatori care abia alearga pe teren pentru ca stiu ca ii baga patronul in prima echipa,cu plangaciosi care merg la palat sa se planga de antrenor si poate ce e mai enervant,cu jucatori care se multumesc cu putin si care in general intoc spatele suporterilor.
De cand Becali nu mai are antrenor competent, de cand el face transferurile(cel mai grav e ca el are ultimul cuvant si ma indoiesc de abilitatea lui Ilie de a-l convinge asupra unui jucator) si de cand i-a invatat prost pe jucatori, de atunci s-a dus dracu totul,incet dar sigur.
V-am mai spus uitati-va in arhive si sa vedeti ca jijel era chiar mai involburat atunci ca acum si asta avand in vedere ca el "a mai invatat fotbal".
Jiji va fi foarte greu de sters din istoria Stelei,poate fi inlaturat doar daca merge la parnaie sau crapa,si nici atunci nu cred ca scapam de Becali,pentru ca are nepoti garla care pot prelua clubul. De vandut nu poate fi vorba pentru ca va cere minim 200 de milioane dolari,a zis-o chiar el, iar eu nu vad om de afaceri in Romania gata sa dea atatia bani pe un brand si apoi sa dea alti bani ca sa investeasca in continuare. Majoritatea "oamenilor de afaceri" ar cumpara Steaua daca ar fi pana in 15 milioane pentru ca stiu ca isi pot recupera suma in 1-2 ani cu o evolutie buna a echipei in campionat pentru ca am merge in CL.,nu sta nimeni sa investeasca pe termen lung,dovada buna fiind creditorul nostru de astazi.
Asa ca din pacate,probabil vom ramane cu babuinul la conducere,singura noastra speranta fiind ca justitia sa-l condamne pentru altceva(afacerile cu terenurile) si sa speram ca vine cineva sa preia pe gratis sau macar pe bani putini echipa si sa aiba un plan pe termen lung pentru ea.
Repet,Jiji nu e cel mai corupt om din fotbalul nostru,exista altii mult mai manjiti decat el,dar se vede de la o posta ca partenerii de competitie s-au saturat de el si sincer,in afara de ala de la buzau nu stiu cine mai e cu Becali. Becali este in schimb cea mai mare molima care s-a abatut asupra Stelei in toata existenta sa(nu mai zic din ce motive) iar asta ar trebui sa tina minte suporterii stelisti care tin la viitorul acestei echipe( ca vad ca multi uita toate tampeniile facute sau declarate de gibon la primul rezultat mai bun).
Becali ar trebui facut persona non grata in fotbal alaturi de Iancu,Copos,Borcea,paskzany si muresan si altii de teapa lor.
CIOBANE PLEACA DIN Ghencea!!!
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.