Ei bine ce-am sperat cu toti nu s-a intamplat si amaraciunea este starea de spirit care domneste printre noi. Uitam ca este totusi 7 mai si acest lucru ar trebui sa ne ridice un semn de intrebare. De ce am esuat tocmai de 7 mai? De ce acum doua sezoane nu am putut sa ajungem in finala de mai? Care este lectia pe care trebuie sa o invatam?
Cred ca raspunsul se afla la copilul proverbial care spune adevarul atunci cand monarhul trece agale in fundul gol pe bulevard si toti se prefac ca-i admira ultimile creatii vestimentare: Imparatul este gol! a clamat el si asa se afla si creditorul nostru in aceste momente. Ba si cu niste haidamaci mascati care-i suna la poarta la palat sa-i spuna ca au gasit niste argati suspecti plimbandu-se cu 0,02% din PIB pe Dealul Clujului si ca-i returneaza banii de bomboane agricole. Ii vom vedea oare la 112 Politia in actiune? Le va lua Sorin Ovidiu Balan interviu? Ramaneti pe OTV pentru ca sigur veti afla deznodamantul!
Revenind la lucruri serioase recunoasteti ca oricat de mult va repugna marele strateg ati fost complicii lui, si eu sunt primul care recunosc. Desi il contestam din toti rarunchii am fost sedusi de ideea lui 24. Imbatati de ideea de a fi campioni am facut un armistitiu tacit cu el. Imaginati-va un pic ce s-ar fi intamplat daca luam campionatul, cum ar fi monopolizat tot spatiul TV, cum ne-ar fi poluat simturile cu cantece religioase, ragaind a branza si deschizand larg valiza cu dolari din "maibah". Ei bine in prag de electorale nu s-a intamplat asta si, culmea, cred ca generalissimul se afla in fata unei dileme existantiale. "Dumnezeu mi-a dat o palma, doua, dar pe-a treia in ce scop mi-a tras-o dupa ceafa?" Trebuie ca se intreaba el mergand asa cum ii place pe miriste in ciorapi cu bastonul de oier in mana si cu nea Virgil, sfetnic si confident in dreapta-i. Ei bine il ajutam noi cu raspunsul, poate acum in al 13-lea ceas intelege ca banul nu reprezinta totul, ca pac-pac cu adverasrii nu poti face decat daca ai jucatori motivati corect, antrenati corespunzator. Ca intr-un management atat succesele, dar mai ales esecurile vin pe scara ierarhica. De-aici si responsabilitatea si sistemul piramidal in sine.
Poate se lumineaza si va baga mana adanc in buzunar pentru a aduce niste jucatori adevarati nu niste plombe. Poate ca Pitzi ii va capacita pe cei convocati la lot si dupa un turneu de rasunet ii vom vedea la echipe mari, iar in locul lor vor veni niste baieti gata sa puna osul pentru bani, faima, pentru noi. In ce ordine vreti.
Este lectia fundamentala predata pe 7 mai de niste pusti care n-aveau nici bani, nici pe ce sa-i cheltuie, dar au avut ambitie si daruire. Material au primit un Aro, un video, un costum, niste medalii si 15 minute din telejurnalul serii. Dar au intrat in legenda si acolo vor ramane. Indiferent ce fac acum: pe banca Stelei, a nationalei, conducand taxiuri prin baia mare sau esuati prin mafia de la FRF. Desi am zis initial ca e bine sa pastrezi jucatorii la lot pentru coeziune si valoare se pare ca m-am inselat amarnic neluand in sema temperamentul nedefinibil al fotbalistului roman, usor de ofensat si de bagat intr-o stare de blocaj psihic. Dar greu de motivat si de capacitat printre bani, limuzine, gagici si spritzuri.
Sa-l induplecam pe Mirel sa ramana pentru ca de un lider va fi mereu nevoie, sa pastram profesionistii care au demonstrat ca merita si cu intaririle primite sa demaram spre Liga Campionilor. Daca avem valoare si meritam, ne vom califica si vom face fata cu brio in timp ce baietii echipati in cacaniu isi arata reala valoare. Una peste alta mi se pare ca nu am pierdut decat un campionat, odata cu el suporterii de duzina care sunt alaturi de echipa doar la bine. Ca ne aflam in fata unui nou drum, cu creditorul cazut de pe marele cal alb si cu noi cei care azi n-am murit intariti de experienta asta. Ce se va intampla de acum vom vedea la restanta de la vara, cand daca vom trece clasa avem sansa sa demonstram ca meritam din prima coronita.
Tragand linie, singurele mari dezamagiri sunt ecourile brichetei din capul lui Deaconu si faptul ca sclavii din groapa ne-au privat de un titlu de campion. Cu ranile astea in suflet sa mergem mai departe uniti. Vacanta va trece repede pentru ca avem Euro si pe nesimtite ne vom vedea in fata marelui adevar: a invatat Jiji ceva, chiar e Laca capabil, avem jucatori, suntem suporteri adevarati, meritam sa fim campioni? Raspunsul la toate aceste lucruri le vom afla in turul 3 al Ligii, si chiar daca raspunsul va fi negativ, am sa mor si-am sa renasc, am sa sper din nou la campionat, la Cupa UEFA, la Cupa Romaniei, la spectacol pe teren si in tribune. Pentru ca sunt mereu sub influenta acelui drog ciudat...
alex (keluboss)