FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Nea Mihai, suntem campioni!

«12»
fcsteaua.ro06.05.2008 21:21

"Mai sunt 15 minute din campionat. Rapidul joaca la Craiova si are nevoie de victorie pentru a castiga titlul, moment in care Universitatea, calificata in finala Cupei, merge automat in Cupa Cupelor indiferent de deznodamantul meciului de peste 4 zile. Steaua nu intampina probleme in meciul de pe Ghencea cu o echipa, Gloria Bistrita, care n-are prostul obicei de a se baga ca musca-n lapte intre cei mari. La Craiova e 2 - 1 si Rapidul forteaza victoria. Antrenorul Mihai Stoichita nu mai suporta tensiunea. Se retrage discret pe colina din spatele vestiarelor, inchide ochii si secventele intregului campionat i se pravalesc in memorie. Aidoma condamnatului la moarte care-si traieste toata viata in timpul ultimei tigari, Stoichita rememoreaza totul.

Steaua dominase intrecerea interna a ultimilor ani si-si propusese al 6-lea titlu consecutiv. Revenirea lui Mircea Lucescu in fotbalul romanesc era semnalul ca militarii vor avea de acum un contracandidat adevarat pana la final. Chiar daca Lucescu declarase ca in primul an vizeaza doar crearea unei echipe, nicidecum performanta imediata. Cine sa creada un tip pentru care locul 2 a fost intotdeauna considerat un esec. Steaua si-a luat masuri. A avut Rapidul in mana pe Ghencea, dar, la 2 - 1, Denis Serban si-a batut joc de o minge pe care a trimis-o pe langa poarta goala dupa ce driblase tot cartierul Giulesti. Pana la urma totusi, stelistii au intrat in iarna pe primul loc, in ciuda faptului ca au pierdut acasa cu Otelul si Petrolul in preajma unora din cele 12 meciuri internationale sustinute in toamna, dar ajutati de faptul ca in deplasare nu i-a batut nimeni. Pauza competitionala a adus despartirea de Puscas, presedintele care ii daduse incredere lui Stoichita, dar ale carui idei novatoare nu fusesera imbratisate tocmai de oamenii tineri in care isi pusese sperantele.

Si a inceput minireturul. Cu eliminarea din Cupa, cu o infrangere jenanta in Ghencea cu Nationalul, cu victorii chinuite pe teren propriu, cu un egal smuls in extremis Rapidului in Giulesti si cu un esec dezarmant la Pitesti. Era momentul in care Lucescu se instala confortabil in frunte si mai avea de trecut un singur hop: cel de la Bacau. Acolo unde antrenor era Halagian, omul care intotdeauna joaca la mai mare si mai mult si, totodata, "taticul" lui Stoichita. Si Rapidul a pierdut in fata unei echipe ce si-a luat toate masurile sa castige. Roata se intorsese. Steaua era campioana, dar mai trebuia sa invinga, in Regie, o echipa, Sportul Studentesc, retrogradata la acea ora, dar care-l avea in poarta pe Razvan Lucescu. A fost 1 - 1 si totul parea pierdut. Stoichita a vrut sa demisioneze in acel moment si poate ar fi facut-o daca, la cererea lui, Steaua ar fi anuntat ca renunta la serviciile sale si nicidecum invers.

Vuietul din stadion ii intrerupe visul lui Stoichita. Oameni cu ochii bulbucati trag de garduri. Antrenorul Stelei se ridica nedumerit, isi trage niste palme peste turul pantalonilor inverzit de peluza de pe colina si intra din nou in arena. "Nea Mihai, suntem campioni!", ii striga unul dintre baietii care in pauza meciurilor calca iarba, iar dupa, strang reclamele. Stoichita nu apuca sa-si fixeze privirea ca este imediat luat pe brate. Craiova a terminat 2 - 2 cu Rapidul, rezultatul tinut in permanenta in frau de dupa geamurile fumurii de la loje. Terenul a fost invadat de rosul si albastrul steagurilor steliste. Bara unei porti a cedat sub greutatea lui Lincar, Coporan si Luca si s-a pravalit in multime. [...]"

Anul Sportiv 1998 Prosport

MavericKk06.05.2008 21:27

e cel mai bun lucru pe care il putea face cineva in aceste momente... Hai Goga, Hai Merlier!!!!

Joga Bonito06.05.2008 21:30

Vedeti baieti... Niciodata sa nu cedati! Eu cred in Steaua mea. Cred in 24!

Chiar dc CFR va castiga azi cu "U", pt mine Steaua e campioana! De la orele 17, presiunea stadionului va erupe pe umerii strainilor si Grencea va triumfa.

Flaviu8606.05.2008 21:38

LA MULTI ANI tuturor stelistilor din lume!!! poate poate primim si noi un cadou de la Cluj!

metzzz06.05.2008 21:40
LA MULTI ANI tuturor stelistilor din lume!!! poate poate primim si noi un cadou de la Cluj!

daca pentru tine a juca corect inseamna ca noi primim un cadou inseamna ca s-a dus dracu toata

lumea asta. nu ma intereseaza ce se intampla la Cluj , vreau doar un meci corect. Iar maine noi

vreau sa le rupem capatzana lu Buzau.

sa inteleg prin acest articol ca mai exista un dram de speranta ? :hooray:

stroe06.05.2008 21:43

da imi aduc aminte de clipele alea de glorie si imi aduc aminte si de driblingurile lui serban care parca spunea..''suna clopotelul acum trec eu''..si nu se mai oprea.A fost o echipa de vis care Lacatus ar da orice sa o aibe in teren acum.

greco06.05.2008 21:44

Eu m-am gândit de sute de ori la ce s-a întâmplat în finalul acelui campionat de pominã din 1998. Niciodatã de atunci nu am spus (și nici nu am de gând) ceva rãu despre Universitatea Craiova, pentru cã o asemenea lecție de onoare și moralitate nu mi-a mai fost dat sã vãd în România. ªtiu cã unii jucãtori au fost pe blat, și totuși...

Radio România Actualitãți, 105.3 FM. Legãtura la Cluj!

AdrianUltras2506.05.2008 22:06

Nu va mai faceti atatea iluzii!

E bine ca sperati.Totdeauna e bine cand speri la mai bine.Arata ca esti un om optimist, cu gandire pozitiva.

Dar sperati degeaba!

Haideti sa o luam pe ocolite.

Vorbim totusi despre o echipa in fata caruia Dinamo si rapid s-au pus capra!

Chiar credeti ca va sta Universitatea Cluj drepti?!!!

Ce va face sa credeti asta?

Poate faptul ca sabau, antrenorul gloriei Bistrita si un om despre care se zice ca e corect 100%, si-a pus si el echipa doggy-style in fata cefereului?

OK.Sa zicem ca acele echipe au facut asta pt ca voiau raul Stelei.

Dar sa nu uitam ce U a facut in acest campionat jocul cefereului: a jucat fotbal doar in meciurile cu Steaua si rapid.

In rest varza totala!!!

Si cine oare i-a sponsorizat ca sa joace in acele 2 meciuri?

Universitatea nu are stadion si nu are nocturna.Daca ar fi tras tare in acest campionat, si ar fi reusit sa nu retrogradeze, nu ar fi primit licenta pt anul urmator.

Asa ca ei au jucat in functie de interese.

Au urmarit doar banul.

Si asa vor face si acum.

Asa ca nu va mai faceti iluzii.

Campionatul s-a terminat duminica seara!

P.S.

Sunt destul de dezamagit.

Nu ma asteptam ca in aceasta zi sa gasesc astfel de articole pe "prima pagina" a site-ului suporterilor.

Ma asteptam la un articol doar despre Steaua!!!

Astazi se implinesc 22 de ani de la castigarea CCE de catre Steaua Bucuresti, la Sevilla, in fata Barcelonei.

Astazi e zi de mandrie,bucurie si sarbatoare pt noi.

La multi ani tuturor Stelistilor adevarati!!!

Fiti fericiti!!!

Voi va bucurati de blaturi si incendii-ntamplatoare,

Noi sarbatorim "Sevilla" - cea mai mare realizare!

donsemaca06.05.2008 22:12

Daca nu era Alesanco antrenorul craiovei, nu mai pupam titlu. A fost omul care s-a opus blatului.

st19raul06.05.2008 22:46

1. "U" are stadionul de la primarie iar interesul primariei este sa vina titlul in Cluj

2. nu se poate compara "U" cu Craiova din 1998 (vb de valoarea echipei)

3. indiferent de rezultatul de la Cluj sper sa facem scor cu buzaul chiar daca "Steluta" ar putea pica in "b"

SteauaToronto06.05.2008 23:03

Vom vedea. Eu nu am sperante, dar cine stie, vom trai si vom vedea.

IAMLEGEND06.05.2008 23:41

LA MULTI ANI NOUA!!!..RESPECT Steaua `86!!!...:D

predatorpulse707.05.2008 04:36

E interesant ca inca mai exista naivi care cred ca u Cluj poate incurca chefereul.

Daca u Cluj ia titlul chefereului,cu exceptia catorva sute de oameni,le sare tot clujul in cap ca au ratat "un moment istoric" pentru oras. Factorul politic si economic e clar ca va tine cu chefere si se va pune o presiune imensa pe jucatori.

E greu ca clujul sa incurce chefere si in efectiv complet,iar din cate am inteles eu le vor lipsi vreo 7-8 jucatori,si aia care vor juca sunt intr-o stare nu prea placuta datorita "interventiei" suporterilor uisti de ieri.

Deci ca sa recapitulam,aveam o echipa U Cluj cu multi absenti,aia apti sunt speriati,doar antrenorul mi se pare ca crede in victorie sau macar egal. Cum sa credem noi ca vor incurca chefereul? Ce au de castigat din asta?

Daca pierd,isi vor atrage antipatia propriilor suporteri. Daca fac egal sa castiga vor fi injurati in Cluj cat vor mai juca in acel oras. Cea mai usoara cale pentru ei e sa se supere proprii suporterii pe ei (oricum suporterii adevarati revina la echipele la care tin) si sa dea titlul chefereului.

Dar vad ca noi uitam ca si noi avem meci astazi,un meci pe care trebuie sa-l castigam,nu imi pasa ca retrogradeaza buzau,ca se bucura jabba sau mai stiu eu cine. Noi suntem Steaua Bucuresti,noi nu avem aliante cu nimeni,spre deosebire de aliante intre pici ai fotbalului romanesc cum ar fi u Cluj-dinamu sau Rapid-Poli aek.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

glow07.05.2008 06:10

SUPERBA acea seara !

speram ca se va repeta si azi, asa ca Pta. Universitatii trebuie sa se pregateasca... VIN STELEISTII, vin Campionii !!!

2-2 la Cluj ! - pronosticul meu

fular-campionii:steag_sah_mic:

vvv_steaua07.05.2008 07:08

Coincidente:

-10 ani de la cel mai frumos titlu 1998;

-ultima etapa jucam tot cu o Glorie ( Buzau in loc de Bistrita );

-de asemenea contracandidatele joaca tot cu o Universitate ( rapid - U Craiova, CFR - U Cluj );

-fratilor, e 7 mai ce naiba!!!

Haideti la stadion sa ne sustinem echipa, iar daca e cazul sa ne bucuram.

Daca credem cu adevarat, se poate intampla.

SUPERBA acea seara !

speram ca se va repeta si azi, asa ca Pta. Universitatii trebuie sa se pregateasca... VIN STELEISTII, vin Campionii !!!

2-2 la Cluj ! - pronosticul meu

fular-campionii:steag_sah_mic:

LAZIO07.05.2008 07:44

in primul rand foarte frumos si obiectiv scris articolul , fara jigniri inutile si exagerari!!!

am fost la meciul din ultima etapa.....................niciodata Steaua nu a luat un campionat cu mai putini spectatori in tribune , era o peluza pe jumatate plina si un stadion 90% gol, asta m-a dezamagit cel mai tare ca in momentele delicate lumea nu e aproape de echipa, dc Rapid castiga erau campioni, dar Craiova a facut ce trebuia sa faca orice echipa, a jucat corect!!!

azi un moment delicat la fel ca cel de acum 10 ani.................

voi fi si acum pe stadion si sper ca nu va fi la fel de gol ca atunci si U Cluj va juca la fel de corect ca oltenii!

MoWeed07.05.2008 07:44

Ce frumos ar fi sa se repete acele momente azi...

Dar nu prea cred ca U ar putea sa ii incurce pe CFR si daca ar vrea...Ramane de vazut

unuspecial07.05.2008 07:54

Si-atunci aveam doar 10 ani ..

axl07.05.2008 08:33

Surprize se pot intampla oricand, CFRul poate face egal, noi putem s-o luam pe coaja, etc.

glow07.05.2008 08:36
Surprize se pot intampla oricand, CFRul poate face egal, noi putem s-o luam pe coaja, etc.

Germanii, englezii, italienii, spaniolii, intr-un cuvant profesionistii cum stiu sa spere pana in ultima clipa?!?

Fiti mai optimisiti si poate...

fular-campioniifularsteaua2

steaua-no107.05.2008 08:51

@vvv_steaua

si inca o coincidenta.......rivala la titlu este tot o echipa a ceferistilor.

sa se repete oare istoria?

EU SPER. (chiar daca sunt naiv cum spun unii)

greco07.05.2008 09:03

ªi Steaua era pe primul loc, pe care l-a pierdut dupã un eșec în penultima etapã, la o echipã din București... ªi interesul "Universitãții" e din nou în contradicție cu Dorința suporterilor și cu ce ne trebuie nouã.

În orice caz, sunt șanse mici sã se întâmple ceva. La fel de mici sau chiar mai mici ca în 1998. Dar... mai știi?

Tudor_BOSS07.05.2008 09:09

Si eu sunt"naiv" si sper intr-un egal la Cluj.La ora 19 serbam Tilu 24 sunt convins. :steagcruce:

w3bmaster07.05.2008 10:46

Eu sunt prost si sper intr-o minune numita U Cluj

Forza Steaua

DT07.05.2008 11:07

cum ar fi sa faca CFR egal, iar noi sa dam puncte buzaului? dumnezeule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

«12»