Daca meciul care urmeaza l-ar juca acasa si pe urmatorul in deplasare, ar fi desigur mult mai simplu pentru Steaua. Daca Dinamo ar fi oricare alta echipa, ar fi cu siguranta un pic mai bine pentru noi.
Tot ce ar trebui sa conteze in acest meci ar trebui sa fie orgoliile celor doua echipe. Orgoliile si rivalitatea de-o viata. Altceva nu ar trebui sa conteze. Si totusi e mai mult decat atat. Intre Steaua si Dinamo s-a insinuat CFR. Echipa pe care Steaua trebuie sa o invinga la puncte sau sa termine la egalitate cu ea la sfarsitul celor 34 de etape pentru a deveni campioana.
Dinamo, dimpotriva, doreste sa o ajute. Doreste sa invinga Steaua pentru a o stopa si a permite celor adunati din lumea larga sub culorile visinii ale CFR-ului Cluj-napocean sa castige titlul. Daca a murit capra lor, sa moara si a vecinului.
Evident ca efortul celor din Stefan cel Mare nu ar fi deloc degeaba. Banii Muresanului ar fi rasplata "corecta". Asa am auzit vorbindu-se prin oras.
Steaua este in impas pe banda dreapta a apararii. Petre Marin si Emeghara sunt accidentati iar Golanski e suspendat. Goian asteapta azi decizia comisiei de disciplina care va judeca declaratiile sale facute dupa meciul de la Galati. Din linia de mijloc va lipsi Plesan, suspendat dupa galbenul primit la Craiova. Solutii exista insa pentru toate cele 3 posturi. Cainii sa nu-si faca iluzii.
Lacatus ar dori la final cel putin un rezultat de egalitate. Ar fi evident un rezultat care ne pastreaza in carti. Partea mai rea din ceea ce am citit prin presa, e ca Fiara ar veni in Groapa cu intentia de a face un joc de aparare.
Nu cred ca ar fi cea mai buna solutie atat timp cat Steaua e o echipa ofensiva, de atac. O echipa care-si doreste mereu victoria. Ce va fi vom vedea, eu cred insa ca Steaua isi va face jocul obisnuit , punand insa mult mai multa atentie pe faza de aparare. Pentru ca a nu primi gol e conditia esentiala.
Dinamo este pregatita de vreo doua etape de Mircea Rednic. Urmarea? Un prim rezultat bun contra Rapidului: 2-1 pe "Valentin Stanescu". Sigur ca impotriva noastra ii va fi mai greu. Steaua e mai echilibrata in aparare decat Rapidul si poate pune probleme mult mai mari in atac gazdelor.
O problema aparte o constituie alegerea arbitrului acestui meci. Initial s-a vehiculat numele lui Augustus Constantin, in vederile federalului Ionut Lupescu fiind si Tudor. CFR-ul, nemultumit, a amenintat cu declansarea unui scandal si a avansat un nume: Cristi Balaj.
Borcea s-a inteles intotdeauna bine cu Balaj, asa ca acest arbitru i-ar conveni. Si pe noi ne-a arbitrat bine Balaj recent, dar nu sunt sigur ca in meciul de duminica va fi la fel de echidistant. Sunt la mijloc doua echipe dragi sufletului lui si probabil foarte multi bani. Cum sa impace si capra si varza?
Ca fapt divers, Deaconu, posibil arbitru al acestui meci, si-a luat concediu medical. Pentru orice eventualitate.
Meci greu. Fantastic de greu. Pentru noi, pentru clujeni, pentru arbitri.
Pentru Dinamo e doar ambitie. Ambitia de a ne pune bete in roate si de a mentine printr-o eventuala victorie, actuala diferenta in privinta numarului de titluri de campioana. Ambitie pe care si-a pus-o deja in practica atunci cand a hotarat diminuarea numarului de suporteri stelisti cu drept de acces pe tentativa de stadion, de la 1200 la circa 700. Dar nu le va fi usor.
Nu spun ca Dinamo ar trebui sa se dea deoparte. Vreau doar sa joace corect. Acelasi lucru mi-l doresc si din partea arbitrului. Oricare ar fi el, sa arbitreze corect. Si imi mai doresc ca jucatorii nostri sa joace in acest meci, asa cum nu au mai facut-o niciodata in acest campionat. Stralucitor.
Care va fi rezultatul final al acestui meci? Greu de spus. Noua nu ne ramane decat sa ne incurajam echipa si sa speram. La victorie sau meci egal suntem aproape campioni. O miza demna pentru o viitoare campioana.
Steaua CAMPIOANA!
Virgil