FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Respect, Andrei Vochin!

«12»
fcsteaua.ro01.05.2008 16:46

Înconjurați de zbierete disperate, refulãri inutile și mizerie, promovate și amplificate de cea mai mare parte a presei, aproape cã am uitat ce înseamnã analizele cumpãtate și raționale ale unei întreceri sportive. Trecând peste stadiul de "Steaua nu meritã sã câștige pentru cã furã" și "CFR sunt unguri, n-au ce cãuta pe primul loc", Andrei Vochin (cine altcineva) iese la rampã cu un articol admirabil, în care aratã cu o detașare obiectivã cât de strânsã a fost lupta realã între primele douã echipe din Divizia A.

Vor reuși oare, vreodatã, cimpanzeii aterizați prin câte o redacție, sã se ridice la acest nivel de profesionalism și de bun simț?

Apasã aici pentru a citi articolul "Organizarea sau spectacolul".

www.GRECO.ro

fsoica01.05.2008 16:52

e bine sa nu scrii ceea ce crezi, ci ceea ce spun cifrele...

oare Vochin ne va spune vreodata si ceea ce crede ?

nu m-as supara sa-i aud si parerea despre jocurile de culise din campionatul Romaniei...

metzzz01.05.2008 16:58

cifrele pe care le`a pus in articol redau dupa parerea mea , ca si el e de acord

ca Steaua e mai buna in campionatul asta decat cefere!

Probabil ca a mancat varza stricata de a scris articolul asta : fular-campionii

alexh01.05.2008 17:00

Fac cu totii parte din aceeasi cloaca....in frunte cu gheonoaia, tolontan si buzarin...

Vochin asta o data scuipa, o data pupa...

metzzz01.05.2008 17:11

@alexh , ai uitat linsul :))

linsoare le place cel mai mult

fular-campionii:steagcruce:

Joga Bonito01.05.2008 17:49
Fac cu totii parte din aceeasi cloaca....in frunte cu gheonoaia, tolontan si buzarin...

Sa-mi arati un articol al lui Vochin in care acesta "scuipa"! Un articol in care nu analizeaza obiectiv evolutiile echipelor implicate in Liga I sau nu isi exprima o parere pertinenta, coerent si intr-un mod civilizat, fara critici neinsipirate sau aberatii contra-cost...

Pana atunci doar respect pentru domnul gazetar Andrei Vochin!

greco01.05.2008 17:52

Generalizarea asta (ca și majoritatea generalizãrilor) mi se pare foarte periculoasã. Absolut oriunde existã și oameni care cel puțin încearcã sã fie corecți. Eu unul cunosc destui în presa românã... uneori trebuie sã mai facã și compromisuri ca sã-și continua munca altfel bunã și utilã. Cei care scriu mereu ce cred sunt îndepãrtați foarte repede. Asta vrem cu adevãrat? Cã ne place sau nu, presa va exista în continuare, și va funcționa aproximativ pe același sistem pe care funcționeazã în prezent.

Luând în calcul atât momentele în care a criticat și cele în care a lãudat Steaua, eu unul am un mare respect pentru Vochin, mai ales având în vedere cu cine îl comparãm. ªi indiferent ce poziții adoptã, o face cu inteligențã și mãsurã, așa cum este și cazul articolului de care vorbim.

unuspecial01.05.2008 18:34

Ciudat ca articolu asta a fost scris inaintea finish-ului dar poate isi pierdea nea vochin ideea si uita ce tre sa scrie asa ca a scriso acum cat e calda. Ia cititi aici tot marca gsp. http://img229.imageshack.us/my.php?image=54560491sm2.jpg si tot inaintea ultimelor 2 meciuri.

Tupac Amaru01.05.2008 18:52

Nu mi se pare corect sa il consideram pe Vochin un mare ziarist pentru ca scrie (si) bine despre Steaua. Cu atat mai mult daca din articole reiese ca are simpatii pro-steliste, este si mai grav - nu inseamna ca e mai bun decat cei care sunt anti-Steaua.

Pe de alta parte, indiferent ce s-ar zice, acest campionat este un jeg, o cloaca infecta, cum bine zicea cineva, iar ziaristii isi au partea lor de vina (multa si mare!) pentru aceasta stare de lucruri, pe langa conducatori, tehnicieni si panaramele de pseudofotbalisti, care au salarii enorme in raport cu ceea ce arata in teren!

Mi-e greata!

Singurii care merita respect sunt suporterii adevarati (nu infractorii din Giulesti!), cei care fie vant, fie ploaie, isi incurajeaza echipele favorite! Si care, spre totala mea satisfactie, il injura grosolan pe Dragomir, acest neoplasm al fotbalului din Romania!

Living_Dead_Stripper01.05.2008 19:50

Jurnalistul A. Vochin

E precum sticla de vin:

Când regal, bun de cinstit,

Când e nașpa, oțetit...

MoWeed01.05.2008 19:57

Cu o floare nu se face primavara si pana una alta Vochin ne-a atacat de zeci de ori...

MALDINI_STEAUA01.05.2008 20:17

Sunt de acord cu @MoWeed , cu toate ca acum a scris un articol bun pana acum a atacat Steaua de cate ori a avut ocazia.Mi se pare prea exagerat sa scrii : "Respect Vochin" cand acesta este primul articol "pro Steaua".Pana acum raportul articolelor pro si contra Steaua este unul clar in favoarea articolelor contra.

Yoyoyoi01.05.2008 20:41

Dar unde vedeti ca este un articol pro-Steaua? E un articol realist, obiectiv, bazat pe date statistice si atat. Faptul ca statistica o da in avantaj pe Steaua nu inseamna ca autorul articolului are simpatii steliste.

Articolele in care se vorbeste despre sentimentele proprii ale autorului, viziunea lui asupra unui meci, eveniment, acelea pot reliefa afinitatile ziaristului pentru o echipa sau aversiunea fata de alta echipa.

Aici e vorba de statistica. Si acolo, Steaua conduce. Daca ar fi fost rau intentionat, sau anti-stelist, ar fi putut sa omita anumite detalii care avantajau Steaua, dar asa, n-a facut decat sa transmita mai departe rezultatele unor analize matematice.

greco01.05.2008 21:39
Dar unde vedeti ca este un articol pro-Steaua? E un articol realist, obiectiv, bazat pe date statistice si atat. Faptul ca statistica o da in avantaj pe Steaua nu inseamna ca autorul articolului are simpatii steliste.

Exact! Motivul laudei nu era cã ne-a scos pe noi mai buni (nici nu e clar lucrul ãsta), ci ca a scris ALTFEL, mai bine decât se practicã de obicei.

ªi am impresia cã pozãm prea des în postura de victime. Analizele corecte scot la ivealã și lucruri rele despre Steaua, credeți cã avem un club perfect?

MALDINI_STEAUA01.05.2008 21:39

Orice ar fi , eu zic ca deja s-a ajuns prea departe declarandui acestui jurnalist " Respect " ... de unde si pana unde atata respect ? Cand vreodata a respectat presa din Romania Steaua ca si noi sa i respectam pe ei ?

greco01.05.2008 21:44

"noi" și "ei"... care "ei", nene? Presa e formatã din oameni... sunt oameni care ne trateazã corect și oameni care ne urãsc și nu se feresc s-o arate. A condamna întreaga presã în bloc e un mod taliban de a privi lucrurile. Ce vrei, sã-l condamn pe Vochin pentru ce-a scris altul?

Nu zice nimeni cã avem de-a face cu jurnalistul perfect, dar în contextul "discuțiilor" pe ton ridicat și nivel de șantier pe care le auzim în ultima vreme, o analizã ca a lui Vochin vine ca o surprizã plãcutã. ªi mãcar pentru atâta lucru putem acorda puțin respect.

Yoyoyoi01.05.2008 21:46

categoric Vochin e facut din alt aluat. Chiar daca de cand face pe comentatorul a scazut in ochii mei, tot e peste ceilalti jurnalisti sportivi din tara.

bodanelu02.05.2008 02:58

din cate stiu eu, Vochin e stelist infocat, de genul ca se inchide in biroul lui dupa ce Steaua pierde un meci si nimeni nu ajunge sa stea de vorba cu el. Dar asta nu l-a impediat sa scrie articole obiective la adresa noastra. Imi aduc aminte in tur, cand jocul nostru nu mergea, ca a avut destule articole in care ne critica, sau mai bine spus, in care ne critica pe baza statisticilor.

Faptul ca este obiectiv, este un lucru foarte bun si de aceea trebuie respectat.

Dar, respect doar ziaristului A. Vochin. Comentatorul e vai Steaua lui :)

alexmk1702.05.2008 07:19

Sa stii ca nu sunt de acord cu tine! Nu poti sa faci comparatie intre cimpanzei si penibilii penali de prin redactii! Nu este corect fata de cimpanzei, care sunt cu mult mai destepti si civilizati decat specia "ziaristi, in special sportivi"!

yo_marius02.05.2008 07:27

Tibi, am citit articolul lui Vochin, am citit comentariile de la respectivul articol. Stii ce mi se pare extrem de trist? Marea majoritate a comentariilor erau felicitari pentru Vochin, felicitari pentru ca a scris despre fotbal. Foarte putini oameni au inteles ceva din acea analiza, dar aproape toti il felicita pentru ca a scris...

Ma gandesc cu groaza la momentul cand o sa-l felicit pe vatmanul tramvaiului ca opreste in statie sau pe soferi ca opresc la culoarea rosie a semaforului...

Traim in Romania... si asta ne ocupa tot timpul... (nici nu-si inchipuie Badea cata dreptate are...)

greco02.05.2008 08:06

Marius, când majoritatea vatmanilor nu o sã opreascã în stații decât dacã au ei chef, cred cã o sã-i lauzi pe cei care o vor face mereu... Așa și cu gazetãria...

yo_marius02.05.2008 08:09

Daca tot am ajuns la capitolul "Respect" anunt si eu ca o respect pe Maria Andries. In afara catorva mici derapaje (care imi par inevitabile in jurnalism) eu o vad peste Vochin.

forever_STEAUA02.05.2008 08:24

Andrei Vochin e stelist! La fel ca noi toți. ªi el își vrea Steaua înapoi. Nici el nu e fi mulțumit cu jocul echipei. Va fi primul (și probabil printre puținii) jurnalist care se va bucura deschis în momenul în care Steaua va reveni ce a fost. De-ar veni mai repede momentul ãla...

LE: Maria Andrieș are talent la scris, dar dupã pãrerea mea nu se pricepe la fotbal. O floricicã aici, una dincolo , dar asta nu înseamnã cã ești jurnalist sportiv.

JDERUL02.05.2008 09:02

Poate Andrei Vochin isi merita laudele.Sau poate nu.Poate le merita pentru ca a scris un articol obiectiv bazat pe statistica cifrelor,aparent fara nicio tenta de subiectivism.Sau poate nu pentru ca nu stim daca este complet dezinteresat.In ceea ce priveste cvalitatea de ,,comentator sportiv"cred ca nici el si nici ceilalti colegi de breasla nu pot fii etichetati ca atare pentru ca niciunul nu cunoaste regulamentul jocului de fotbal dupa care se desfasoara jocurile din LPF.Asadar,chiar daca unii dintre ei,recte A.Vochin stiu cate ceva despre strategia jocului,nu sunt altceva decat ,,prezentatori"ai unor evenimente fotbalistice,poate ,,moderatori"ai unor astfel de emisiuni sau doar ,,parteneri de barfa"ai unor emisiuni ce trateaza fenomenul fotbal.Spun asta pentru ca,a fii analist sau comentator presupune sa cunosti in detaliu fenomenul si sa stii exact regulile dupa care acesta se desfasoara!

steaua_gloria02.05.2008 09:17

@ tiberiu florea

Ce ti se pare asa extraordinar in acest articol??! Sunt doar niste date, e ca matematica, nu poti sa spui ca 2+1= 4. E doar un articol normal, de statistica.

«12»