FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Responsabilitatea rezultatului și norocul antrenorului

«12»
LARI28.04.2008 17:52

Asteptam demult un astfel de articol.

Toti cei de aici au scris esentialul: Lacatus ne-a adus la un pas de titlu dupa ce la inceputul anului o clasare pe locul al doilea ar fi fost o performanta notabila, jocul este evident imbunatatit fata de tur, echipa are un alt tonus.

Cred ca cei care il contesta au ca punct de reper o himera: Steaua din anii '85-'90 sau fotbalul formatiilor de top din Liga Campionilor. Prieteni, asa ceva e imposibil. Va admir pentru inaltimea idealurilor fotbalistice, dar cred ca nitzel realism n-ar strica.

In afara de Zapata, nu avem jucator de optimile Ligii, in opinia mea. Dayro este o mare promisiune si trebuie sa fim atenti cum il crestem. Ma grabesc sa adaug ca si eu il vreau ca titular, in spatele varfurilor. In afara de cei doi, de cine ne putem lega sperantele sa putem invinge echipe precum Schalke 04, Fiorentina, Villarreal sau Bordeaux (pentru a nu vorbi de celelalte)?

Lacatus face treaba cu o echipa in care se gasesc jucatori blazati (Goian, Dica, Badea, Banel), tineri care promit (Dayro, Nesu, Habibou) fotbalisti care spera sa-si relanseze cariera (Mendoza, Pepe, Plesan, Radoi; l-am pus pe Mirel aici pentru ca, desi e un jucator important, care-si face bine treaba, nu mai este fotbalistul care sa traga echipa dupa el, ca in urma cu 2-3 ani) si internationali care au confirmat in repetate randuri (Golanski, Emeghara).

Credeti ca e usor ca o echipa cu numeroase probleme (cum era Steaua in tur) sa revina in lupta pentru titlu si sa fie la un pas de a-l obtine? Credeti ca e usor sa impaci personalitati puternice gen Radoi, Neaga (sper ca va amintiti ca Rica a avut numeroase batai de cap cu Mirel in "era Zenga"), Dica, Ghionea sau Goian? Credeti ca e usor sa-i dezveti pe jucatori sa bubuie mingi "in fata" si sa-i pui sa joace "din prima", mai ales cand multi dintre jucatori (Badea, Banel, Dica, Mendoza, Plesan) prefera sa mai faca un dribling in plus inainte sa incerce pasa decisiva sau sutul? Credeti ca e usor sa schimbi generatia care a ajuns in semifinalele Cupei UEFA cu una care sa-si doreasca gloria europeana? Credeti ca e usor sa faci fata presiunii mass media, care de-abia asteapta ca Steaua sa faca un pas gresit, un meci slab sau o partida stearsa? Credeti ca e usor sa faceti fata tuturor acestor probleme deodata?

Prieteni, nici finala din '86 nu a fost spectaculoasa, dar n-am auzit pe nimeni de aici sa se planga de asa ceva. Nici meciul din Supercupa Europei din '87 nu a intrat in analele fotbalului european prin frumusete, dar nu va vad ca va aduceti aminte de acest aspect. Exemplele pot continua la nesfarsit!

Inainte sa inchei, il felicit pe Miaus pentru exceptionalul exemplu dat in acest topic si inchie cu un altul: in sezonul 2003-2004, in Liga Campionilor, facea furori o echipa fenomenala: Deportivo la Coruna. A fost eliminata in semifinale de un FC Porto incredibil de nespectaculos, dar fantastic de eficienta. Super-Depor a ramas cu spectacolul, iar portughezii cu un trofeu.

Ah, si va mai amintiti de Steaua-Dinamo: 2-2, cand eram antrenati de Oleg?

w3bmaster28.04.2008 17:56

Cand era Oli injuram ca nu jucam spectaculos (eu unu asa faceam)

Asta toamna injuram la fiecare meci

Acu cand jucam fotbal uneori f frumos eu unu am inceput sa am placerea de a vedea dinou Steaua + ce conteaza ce schimbari face (nici eu nu le inteleg) da am cam batut ceva impotriva ca asa e romanu el le stie pe toate

Forza Steaua

androsteaua28.04.2008 18:07

e adevarat ca Laca are si inspiratie (nu neaparat noroc),insa cred ca nu trebuie sa il uite pe habibou!francezul e mult mai bun si mai tanar decat Vali Badea!

bodanelu28.04.2008 18:38

@AdrianUltras si @sile-jardel, amandoi ati adus un argument total nejustificat: Lotul. Avem un lot foarte prost structurat. Nu avem mijlocasi laterali si nici un mijlocas de constructie. Deci, meci de meci trebuie improvizat

@LARI subscriu la tot ce ai scris.

androsteaua28.04.2008 18:41

Am gasit p un site ceva foarte interesant!

<<Fostul star al lui Porto si Galatasaray, Mario Jardel, a ajuns sa isi recunoasca problemele. Brazilianul care a facut senzatie prin golurile sale, a recunoscut intr-un interviu acordat postului brazilian de televiziune Globo, ca este dependent de cocaina.

"Sunt dependent de cocaina. Totul a inceput cu doze mici, dar apoi au venit divortul, depresiile si din ce in ce mai multe droguri. Nu este vorba de ceva pasager, este o problema pe care o am de cativa ani. Desi de doua luni stau departe de droguri, nu sunt sigur ca m-am vindecat">>

Mare jucator a mai fost

Bundy28.04.2008 20:34

Cu jucatori sau fara de cand a venit Lacatus, totul s-a schimbat in bine. Mai sunt lucruri care trebuie puse la punct, dar ne-am descurcat destul de bine avand in vedere ca din retur au aparut 3-4 jucatori noi in echipa de baza. Stati sa vedem de la vara incepand, cand vor incepe sa se lege cu adevarat relatiile de joc. Sper din toata inima! FORZA Steaua!

xDaJACKALx28.04.2008 21:02
Esti cam dus cu pluta matale mai nene catel!!! Poate te-a lovit personalul de dragalina sub pod la grant si nu mai judeci...Vezi tu minte luminata ce conexiuni mai nascocesti cand om bate catelusii tai...la ei in ograda!!!

Steaua CAMPIONI

Majoritatea de pe siteul asta il contesta pe Gigi Becali. Daca s-ar face un sondaj cu intrebare credeti ca Becali e un om cinstit mai mult ca sigur ar iesi ceva de genu 90% NU.Daca s-ar face un sondaj cu intrebarea credeti ca Steaua a umblat vreaodata la "butoane"? mai mult ca sigur ar iesi tot 90% NU.Si atunci de ce Becali este un om murdar si Steaua este curata?Nu el ia toate deciziile la Steaua?

MoWeed28.04.2008 23:15
A observat cineva ca Steaua nu mai joaca cu baloane aruncate peste linia de mijloc direct pe varfuri. Spuneti-mi de cand nu s-a mai intamplat asta? Poate intelegeti ceva de aici. Daca nu, inseamna ca nu tineti cu adevarat cu Steaua si nu-i urmariti cu adevarat jocul.

Hristos a inviat!

Exact! Foarte bine ai zis!

Are si rezultate si o oarecare imbunatatire a jocului asa ca nu vad care e problema. Pe vremea lui 0li jucam si mai prost si aveam si rezultate mai proaste. Dar romanul asa e el trebuie sa critice la primul insucces

FortuneTeller28.04.2008 23:40
Majoritatea de pe siteul asta il contesta pe Gigi Becali. Daca s-ar face un sondaj cu intrebare credeti ca Becali e un om cinstit mai mult ca sigur ar iesi ceva de genu 90% NU.Daca s-ar face un sondaj cu intrebarea credeti ca Steaua a umblat vreaodata la "butoane"? mai mult ca sigur ar iesi tot 90% NU.Si atunci de ce Becali este un om murdar si Steaua este curata?Nu el ia toate deciziile la Steaua?

pentru ca noi cei 90% credem ca Becali e murdar la alte chestii, nu la butoane de federatie. Si oricum butoniada sezonului 2007-2008 a inceput cu Paszkany, Borcea si Iancu, mai cu prieteni, mai cu euroi, mai cu declaratii si campanii de presa...

Vis-a-vis de articol: un antrenor de echipa mare trebuie sa aiba timp cel putin 2 ani pentru a impune un stil. Inainte de a fi pro sau contra Lacatus ar trebui sa-i acordam acest timp. Rezultate bune a avut si Oli, dar cu diferenta ca a preluat o echipa plina de incredere si cu un joc agresiv, si incet-incet a impus un stil mai lent decat plimbarea de dupa-amiaza la azilul de batrani. Sper ca indiferent de numele antrenorului noi sa avem o echipa "adevarata", nu sa fim doar o alta favorita la un titlu romanesc devalorizat.

amarel29.04.2008 06:38
antrenorul de la Steaua trebuie doar sa il aiba in spate pe Jiji Becali. rezolva el tot. arbitri ... adversari nu conteaza

Mai nene, da BEKALI asta o fi Ministerul de Interne , fosta MILITIE, magazinele

ANA -ELECTRONIC ale arbitrilor , totusi cam slab randamentyl asta al lui BEKALI, mai ales la meciul cu Poli Iasi !!!

Epoca MILITIENILOR a apus, doar ca ei nu se pot obisnui cu asta !!!

xDaJACKALx29.04.2008 07:49
pentru ca noi cei 90% credem ca Becali e murdar la alte chestii, nu la butoane de federatie. Si oricum butoniada sezonului 2007-2008 a inceput cu Paszkany, Borcea si Iancu, mai cu prieteni, mai cu euroi, mai cu declaratii si campanii de presa...

Vis-a-vis de articol: un antrenor de echipa mare trebuie sa aiba timp cel putin 2 ani pentru a impune un stil. Inainte de a fi pro sau contra Lacatus ar trebui sa-i acordam acest timp. Rezultate bune a avut si Oli, dar cu diferenta ca a preluat o echipa plina de incredere si cu un joc agresiv, si incet-incet a impus un stil mai lent decat plimbarea de dupa-amiaza la azilul de batrani. Sper ca indiferent de numele antrenorului noi sa avem o echipa "adevarata", nu sa fim doar o alta favorita la un titlu romanesc devalorizat.

Deci tu crezi ca poate da spaga unui ministru dar nu poate cumpara un arbitru sau un jucator mediocru.Tu crezi ca Becali doar "crediteaza" echipa, iar clubul este condus de "Spiritul Stelei" :hmmm:

Azazello29.04.2008 08:18

Foarte bine punctat. Si tocmai pentru ca a facut ce a facut, Marius trebuie sa ramana la Steaua !!!!

bancila29.04.2008 08:28
Am vrut sa ma abtin in ceea ce priveste acest comentariu pana la sfarsitul sezonului dar daca tot sa deschis subiectul spun si eu cateva lucruri. Se vede destul de clar ca Orice antrenor ar veni la Steaua se afla sub presiune. La Steaua se cere de fiecare data campionatul si participarea in Liga Campionilor. Desi numi place sa recunosc finantatorul nostru desi se mai baga pe la o echipa a facut cateva lucruri buni pentru echipa datorita lui am ajuns unde suntem si am jucat in Liga Campionilor.Ce ne faceam daca aveam un finantator ca Copos si un antrenor ca Rednic care se plimba de la o echipa la alta?

Oricum nu despre asta era vorba. Sa revenim la Laca. Sa ne amintim ca a luat echipa cand era pe locul 6 cand se lupta doar pentru Cupa UEFA. Unde a ajuns echipa intre timp. Voi vreti spectacol. Cum vreti sa fie spectacol cand jucam cu echipe care vor cu orice pret sa incurce Steaua. Sa nu uitam ca au facut si spectacol in prima parte a meciului cu cefere, in meciul cu u Cluj, la Bistrita.

Mie unul imi place de Laca isi urmareste interesul si obiectivul dupa aia se gandeste la spectacol.

Spuneti ca nu va plac schimbarile.Nici eu nu le inteleg dar sa luam un lucru in calcul el face antrenament cu ei nu noi. Il criticati ca il tine pe Dayro pe banca. Ati vazut ce pofta de joc are cand intra? tocmai din aceasta cauza. Alt ex a fost nesu.

Cam atat am avut de spus. Si eu unul cred ca Laca face fata cu succes la Steaua

Lacatus merita sa fie la Steaua .restul sunt rautati_ce mai vreti ma oameni /?suntem la 4 puncte de capionat fular-campionii

DanStan29.04.2008 08:58
Deci tu crezi ca poate da spaga unui ministru dar nu poate cumpara un arbitru sau un jucator mediocru.Tu crezi ca Becali doar "crediteaza" echipa, iar clubul este condus de "Spiritul Stelei" :hmmm:

Presupun ca ai dovezi atunci cand faci aceste afirmatii. Hai totusi sa presupunem ca n-ai dovezi dar te bazezi pe ceea ce afirma zvonacii de serviciu. Cum se explica atunci faptul ca oieru' "poate cumpara tot ce exista un tara asta" dar 90 % din comentatorii TV si 98 % din presari deverseaza zilnic materiale ofensatoare si uneori chiar injurioase la adresa Stelei ?

Hai sa nu-mi zici ca asa zisii ziaristi sunt incoruptibili ! Sa inteleg ca oieru' le cere presarilor sa injure Steaua ? Sau ca blaturile si manariile contracandidatelor la titlu sunt trecute cu vederea de presa la indicatia oierului ? Daca ai de gand sa vii cu argumentul audientei as vrea sa stiu cum se face ca audienta asta poate fi crescuta numai pupandu-l in dos pe oier si injurand Steaua, adica un club unde, zici tu, "oieru' ia toate deciziile".

p.s : Lacatus nu e un mare antrenor. Dar e suficient de competent pentru a coordona o echipa ce momentan joaca la un nivel cel putin egal cu cel atins de chefereu' din Cluj, asta in conditiile in care cele doua loturi sunt sensibil egale valoric iar conducerea clujenilor e toturi mai normala la cap comparativ cu cea a Stelei.

xDaJACKALx29.04.2008 09:26
Presupun ca ai dovezi atunci cand faci aceste afirmatii. Hai totusi sa presupunem ca n-ai dovezi dar te bazezi pe ceea ce afirma zvonacii de serviciu. Cum se explica atunci faptul ca oieru' "poate cumpara tot ce exista un tara asta" dar 90 % din comentatorii TV si 98 % din presari deverseaza zilnic materiale ofensatoare si uneori chiar injurioase la adresa Stelei ?

Hai sa nu-mi zici ca asa zisii ziaristi sunt incoruptibili ! Sa inteleg ca oieru' le cere presarilor sa injure Steaua ? Sau ca blaturile si manariile contracandidatelor la titlu sunt trecute cu vederea de presa la indicatia oierului ?

p.s : Lacatus nu e un mare antrenor. Dar e suficient de competent pentru a coordona o echipa ce momentan joaca la un nivel cel putin egal cu cel atins de chefereu' din Cluj, asta in conditiile in care cele doua loturi sunt sensibil egale valoric iar conducerea clujenilor e toturi mai normala la cap comparativ cu cea a Stelei.

N-am dovezi de aceea Romania e cea mai corupta tara cu un singur corupt in puscarie.Nu ma intereseaza ce spune presa, stiu sa citesc un articol intreg nu numai un titlu scandalos si pot sa fac diferenta intre ce e aberatie si ce e adevar.Nu ma intereseaza manariile contracandidatelor si nici nu sar in sus de bucurie la 10 victorii consecutive mincinoase, sa-l laud pe Lacatus ce tactica excelenta a facut cu Rapid de le-am dat 3-0 sau cum l-a marcat pe arbitru de n-a vazut hentul lui Golanski sau penalty-urile celor de la CFR.Daca CFR a facut asta in tur nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel.Daca ei fura trebuie sa furam si noi?

DanStan29.04.2008 11:03

Mde, problema e ceva mai complicata. Daca nu te intereseaza ce spune presa atunci n-ai nici un motiv sa acuzi Steaua pentru o vina ce-i apartine creditorului si eventual colaboratorilor sai apropiati. Apoi nu prea inteleg cine iti cere sa te entuziasmezi in legatura cu cele 10 victorii. Se poate spune ca jocul echipei e mediocru, asta daca ne raportam la fotbalul practicat de echipele europene de top sau de nivel 2. Daca e sa ne raportam insa la jocul practicat in prima Liga romaneasca atunci echipa joaca cel putin la nivelul la care au jucat CFR in tur sau FC Maidanezii in sezonul trecut. Ca acest nivel nu e suficient si ca ne vom face de kko in Iuropa e o alta discutie. Dupa cum vezi pana si cei mai entuziasti sustinatori ai lui Lacatus evita sa afirme cum ca la anul vom speria Europa cu Lacatus antrenor. Si oricum n-avem un lot suficient de echilibrat si de valoros pentru ca un alt antrenor sa realizeze cu mult mai multe decat Lacatus.

MoWeed29.04.2008 11:35
N-am dovezi de aceea Romania e cea mai corupta tara cu un singur corupt in puscarie.Nu ma intereseaza ce spune presa, stiu sa citesc un articol intreg nu numai un titlu scandalos si pot sa fac diferenta intre ce e aberatie si ce e adevar.Nu ma intereseaza manariile contracandidatelor si nici nu sar in sus de bucurie la 10 victorii consecutive mincinoase, sa-l laud pe Lacatus ce tactica excelenta a facut cu Rapid de le-am dat 3-0 sau cum l-a marcat pe arbitru de n-a vazut hentul lui Golanski sau penalty-urile celor de la CFR.Daca CFR a facut asta in tur nu inseamna ca si noi trebuie sa facem la fel.Daca ei fura trebuie sa furam si noi?

Nu trebuie sa furam si noi daca fura ei asta e o mentalitate tampita!

Nu am furat cu sub-podarii, e vina suporterilor lor care inca n-au auzit de civilizatie, cat despre meciul cu CFR n-au jucat absolut nimic 60 de minute. Intr-adevar au avut penalty-uri, dar sa stii ca se mai poate GRESI si in favoarea noastra. De vina pentru asta a fost scandalul dinaintea meciului care l-a determinat pe Tudor sa nu dea 11 metri decat daca e 100% sigur de faza

Si pe cine naiba ati vrea voi antrenor la Steaua. Si daca ar veni Mourinho, la primul insucces s-ar gasi personaje pe aici pe forum sa comenteze...Era mai bine in iarna cand ne rugam cu totii sa luam locul 2, dar nici macar nu aveam sperante mari pentru podium?

amarel29.04.2008 13:59

10 Victorii mincinoase ???? :blink: Infrangerea cu Poli Iasi tot mincinoasa e ??? Eu cred ca exagerezi !!!!!Nici eu , nici altii de aici nu-l agreeaza pe GB, insa , cred ca prea multe i se pun in carca lui BEKALI,. Daca DIACONU era uns de BEKALI , la meciul cu RAPID, in nici un caz arbitrul nu oprea meciul IN MINUTUL 73, GASEA O MODALITATE,INNAINTE DE A INSCRIE Rapidul , sa aduca pe Steaua in avantaj , si crede-ma, un arbitru subtil si ,,bine '' intentionat stie cum sa-si faca treaba!!! VREI EXEMPLE ???

La penalty-ul cu CLUJUL CRACIUNESCU insusi a spus ca nici el nu dadea penalty la acea faza !!!!! Ce vrei mai mult ????? Cand s-o proceda la fotbal ca la hochei, atunci da, poti sa faci aceste comentarii !!!!! Rusii au pierdut calificarea in semifinalele campionatului mondial din 1986 , dupa 4 goluri din offsaid , in meciul cu Belgia , (BELGIA--CCCP 4-3 ) si n-au facut tam-tam-ul pe care l-a facut MURESAN cand a pierdut cu 3-1 !!!!!!!

DanStan30.04.2008 00:15

Pusei gheara pe-un exemplar de astazi al fitzuicii numita ghesepe. Tare de tot ! Titlu mare in pagina a 10-a : 'Pro Steaua'. Mai departe sunt enumerate greselile de arbitraj ce au favorizat/defavorizat Steaua si cfrcluj in decursul sezonului. In rezumat : greseli de arbitraj favorabile : cfrcluj 14, Steaua 9. greseli de arbitraj defavorabile : cfrcluj 7, Steaua 3. Diferenta : cfrcluj 7, Steaua 6. Cica Steaua ar fi beneficiat de 1 (UN) penalty nemeritat (CFR Cluj 3), de doua goluri din ofsaid (cfrcluj 3), de un gol precedat de fault in atac, de doi jucatori iertati de eliminare (cfrcluj 6). De asemenea, adversarilor Stelei nu li s-ar fi acordat 3 penaltyuri (cfrcluj 1).

Citesc si ma minunez. Ba nea Argaseala, ce-i bataia asta de joc ? Va bateti joc de nea oieru ! Puneti-i frate niste casete cu Juventus de acu' 3-4 ani sa vada ce-i aia japca pe fata ! Habar n-are ce-s alea butoane adevarate. Acolo japca, fratioare, primeau aia penalty si daca se-mpiedica Del Piero la 25 de metri de poarta adversa. Daca se-ntampla ca Juve sa nu marcheze din penalty sau din ofsaid intr-un meci era deja zi de sarbatoare buna de notat cu rosu in calendar. Bah, in Romania nici macar o japca ca lumea nu suntem in stare sa organizam.

p.s : golul doi al Realului din meciul de sambata a fost marcat dintr-un ofsaid kilometric. Pacat ca spaniolii n-au o presa adevarata, ca a noastra, ca dracu-i lua !

FortuneTeller30.04.2008 01:05

Asta-i treaba de filozofie, diferenta intre a putea si a face. Becali poate da spaga unui ministru, poate cumpara arbitrii, poate sa te cumpere si pe tine pentru o tura-doua prin fund-te, dar nu inseamna ca o si face. In fine, judecand dupa logica ta nu pot sa nu observ ca TOATE echipele din Liga I au patroni relativ dubiosi dpv moral, deci care stiu cum se da spaga, deci toate echipele ar trebui suspectate... Hmmm, oare de ce presa face apropouri numai vis-a-vis de Steaua? Cum e cu CFR in tur, Dinamo anul trecut sau Rapid acum 2 ani?

dee30.04.2008 03:57

Cred ca exagerezi putin cu cele 10 victorii consecutive mincinoase, insa ceea ce pot sa observ este ca in tur s-a gresit de prea multe ori in favoarea CFR-ului,iar in retur, in favoarea Stelei. Daca ar fi fost greseli alternative, cand de o parte, cand de alta, n-as fi spus nimic, sunt inerente, insa pentru presa si multi altii ridica semne de intrebare schimbarea asta totala de macaz. Nu cred insa in "butoanele" lui Gigi din retur, el doar braveaza,cred insa ca din dorinta de a nu gresi, s-a ajuns la greselile acestea. Cu cat te feresti mai mult de greseli, cu atat de inhibi mai mult si o comiti :)

Nu stiu daca s-a facut inca o statistica, insa cred ca CFR-ul a adunat mai multe puncte din greseli de arbitraj decat Steaua. Locul 1 e meritat,cat si castigarea Campionatului. Indiferent de greselile de arbitraj sau lipsa acestora, vor fi destui care sa conteste Titlul 24 obtinut de Steaua ( vedeti ce timp folosesc :P) pentru ca la noi, invidia desparte oamenii cand succesul scartie.

«12»