FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Victorie, chin si suferinta

«123»
amarel28.04.2008 15:31

mdionis

Craciunescu imi pare un om obiectiv, nepartinitor , si rezonabil, in multe faze ,in care ziaristii s-au grabit sa dea cu barda el a avut o parere neutra si chiar a preferat sa fie singurul care isi apara punctul de vedere impotriva mai multor...trepadusi care il luau si la bascalie pentru opinia sa, diferita de a lor ......daca mai multi tampiti au acelasi pct de vedere nu inseamna ca-i si realist acel puct !!!1!!!

La meciul cu polonezii, cand Zapatta a scapat mingea din mana , toti s-au grabit sa il compare pe Zapatt cu Carlos ,inclusiv IOANITOAIA !!! CRACIUNESCU insa, a spus f clar ca trebuia dat fault in atac !!!! A fost singurul care a vrut sa vada faza asa cum a fost !!!!!

La penalty-ul cu CFR-ul, la fel, a spus ca Tudor era prea departe pentru a risca sa-l dea, si chiar a spus ca nici el nu-l dadea daca era in pozitia lui Tudor !!!!!

mdionis29.04.2008 08:06
mdionis

Craciunescu imi pare un om obiectiv, nepartinitor , si rezonabil, in multe faze ,in care ziaristii s-au grabit sa dea cu barda el a avut o parere neutra si chiar a preferat sa fie singurul care isi apara punctul de vedere impotriva mai multor...trepadusi

Tot ce se poate.

Eu nu îi contest lui Crãciunescu neutralitatea.

Dacã Ion Crãciunescu spune cã poziția lui Pepe Moreno era sancționabilã (nu știu dacã e așa), îi contest punctul de vedere cu privire la aceastã fazã. Tipologia fazei face parte din ceea ce se învațã în Italia la școlile de specialitate.

Interpretarea fazei depinde de cele douã elemente-cheie:

1. intenționalitatea fundașului craiovean de a juca mingea;

2. schimbarea netã a direcției de deplasare a mingii.

Intenționalitatea rezultã clar pe baza urmãtoarelor elemente:

1. Dãnãnae privește cu atenție mingea pe toatã durata fazei (se observã cu ușurințã pe filmuleț), nu o pierde din vedere nici o clipã;

2. ªutul lui Ovidiu Petre este slab, între momentul acestuia și intervenția lui Dãnãnae se scurg circa 0,4 secunde, timp suficient pentru luarea deciziei de a pune piciorul la minge;

3. Pânã în momentul șutului lui Ovidiu Petre, Dãnãnae se retrage oblic cãtre poarta proprie, depãrtându-se de jucãtorul stelist (în particular, ultima sa mișcare înaintea șutului este retragerea piciorului drept); dupã șut, Dãnãnae nu se mai deplaseaza ci ridicã în mod evident piciorul stâng în lateral, întrerupându-și cursa;

4. Piciorul stâng nu este întins ci flexat, pentru a putea controla mingea printr-o eventualã destindere în momentul contactului cu aceasta, este în mod vãdit o intervenție la minge iar nu un pas natural ținând de cursa lui inițialã;

5. Dinamica fazei în ansamblu este cât se poate de elocventã iar arbitrul se gãsește la circa 10 m de faza, pe limita careului mare, excelent plasat pentru a putea aprecia intenționalitatea intervenției lui Dãnãnae.

Schimbarea netã de direcție de deplasare a mingii este perfect evidentã, nu cred cã are rost sã o mai discutãm.

Aceste douã elemente sunt necesare și suficiente pentru a decide cã momentul inițial (și unic) în care trebuie apreciatã regularitatea poziției lui Pepe Moreno este cel al intervenției lui Dãnãnae.

În acest moment, Pepe Moreno este într-adevãr dincolo de linia fundașilor craioveni (deci off-side) însã poziția nu este sancționabilã deoarece el primește balonul de la un adversar. Punct definitiv.

Iar dacã o fazã similarã se va petrece vreodatã în defavoarea Stelei, golul va fi la fel de regulamentar iar protestele eventuale complet nejustificate.

Nu cred cã formarea unei viziuni corecte reprezintã "bãtutul apei în piuã". În calitatea noastrã de suporteri educați, cred cã ar fi mai indicat sã fim și bine informați atunci când ne dãm cu pãrerea.

bancila29.04.2008 14:41
A fost offside, de ce s-o dam dupa cires. Parerea mea e insa ca tusierul a fost incurcat de ceilalti 2 stelisti, care erau "mai in offside" decat Pepe, precum si de un fundas craiovean interpus. Oricum, greseala e greseala.

Cat despre joc, bunicel in prima repriza, slab in a doua (paradoxal). Nu jucam deloc ca o campioana. Prin comparatie, cu Timisoara am jucat CLAR mai bine. E drept ca am reusit sa anihilam o Craiova care s-a distrat cu alte echipe, dar in ofensiva jucam inca stereotipic. Ne trebuie mijlocasi buni, asta e. Daca i-am avea pe Culio si Trica (vorbesc ca valoare, nu ma intereseaza caracterul), am arata mult mai bine. Deocamdata ne chinuim.

Mare lucru ca i-a reusit o centrare lui Nicolita. Iar pentru schimbari, sincer sa fiu, l-am cam bombanit pe Laca. Desi i-a iesit. Din nou.

In Stefan cel Mare o sa ne fie foarte greu. Acolo jucam titlul.

aveti mereu ceva cu Laca, lasati l in pace ,,antrenorilor,,hai in groapa sa batem Dinamo si sa fim campionii restul nu conteaza fularultras

ANTIgigi29.04.2008 15:10

Catalin, daca nu era un meci cu rivala ziceam DA.....ok, e mai bine....asa vom vedea ca ducem lipsa de jucatori de mijloc, de creatie (vesnica problema de vreo 6-7 ani incoace) si ca e nevoie de transferuri urgente si cu un randament maxim cat mai urgent posibil pentru ca nu ne putem baza pe rezerve. Si chiar vroiam sa facem egal. Din pacate nu e un meci cu o simpla echipa si trebuie sa mediteze unii la acest aspect.

«123»