Hai sa fim seriosi,nimeni nu joaca un fotbal frumos pe acest sfarsit de campionat,toti vor puncte si atat,fie ca se lupta pentru titlu fie ca se lupta sa evite retrogradarea.
Steaua a jucat bine prima repriza cu Craiova in care oltenii nici nu au existat,insa in a 2-a repriza nu stiu ce s-a intamplat dar prazarii au fost mai prezenti in jumatatea noastra si noi nu prea am contat in atac, noroc ca exista fazele fixe.
O sa imi iau multe injuraturi dar asta a fost una dintre putinele deplasari bune ale Stelei, daca luam cele 90 de minute per total. Nu inteleg titularizarea lui pepe moreno, introducerea lui Banel si tinerea atata timp pe banca a lui Dayro moreno, dar in fine, Lacatus o sa raspunda pentru toate la sfarsitul campionatului. De asemenea, a fost aiurea ca am luat gol din faza fixa de la o echipa care e cam piticoata. Si acum sa vorbesc putin si de offside-ul "flagrant" cum aud pe la televiziuni.
Eu m-am uitat de 3-4 ori la reluari si abia atunci mi-am dat seama ca a fost ofsaid, e greu sa judeci asemenea faze care se desfasoara foarte rapid. Bineinteles ca au inceput frustratii pe la TV cu intrebari tampite gen "cum va simtiti stiind ca ati castigat cu ajutorul arbitrilor?". Bai prostilor, ce treaba au jucatorii cu arbitrii? Ei sunt 11 la 11 pe teren si daca tin minte bine oltenii ne egalasera si puteau sa ne si bata, daca se termina 2-1 de exemplu, nu mai sarea nimeni in sus.
Asta este,echipele mari sunt avantajate de arbtri cateodata,mai ales de acei arbitri ce nu fac fata presiunii meciurilor importante, ba chiar am vazut o greseala foarte mare in Anglia la Chelsea-Manchester,ideea e ca ei nu prea fac caz de asta pentru ca ei nu-si gasesc scuze in fiecare meci. Totul se compenseaza, de exemplu,chefere a castigat cu Vaslui dintr-un ofsaid iar astazi le-a fost refuzat un 11 metri clar in meciul cu mioveni. Daca Steaua ar fi avantajata de arbitri intr-un mod grosolan ar trebui sa ne castigam meciurile super-clar si sa nu avem mari probleme,dar daca va uitati, majoritatea meciurilor Stelei din acest campionat au fost castigate sau pierdute la limita, rar am dat mai mult de 2 goluri si mai rar am cedat mai mult de 2 goluri.
Oricum,e jegos cum acest offside a luat fata manifestarilor jegoase din tribune cu ochelari,cataroaie si scaune aruncate in teren, ca sa nu mai vorbesc de comportamentul "civilizat" al oltenilor, comportament ce a determinat folosirea gazelor lacrimogene de catre jandarmi catre finalul meciului. Totul a fost impotriva noastra la Craiova(cu exceptia fazei de la primul gol in care am fost ajutati), de la duritatea oltenilor(care i-au cam rupt pe Lovin si pe zapata) pana la ostilitatea publicului si totusi baietii nostri au castigat, bravo lor.
Se vorbeste la un alt topic daca meritam titlul. Eu nu stiu daca il "meritam",dar stiu sigur ca chefere nu-l merita(nu joaca mai nimic), dinamu nu merita(90% din campionat au jucat slab),Rapid nu merita(datorita "civilizatilor" din tribune si mentalitatii de eterni frustrati) si iata ca am ramas doar noi,Steaua Bucuresti. Si noi am jucat foarte slab in acest campionat,dar slab neslab ne-am castigat punctele si majoritatea au fost castigate pe teren.
Indiferent de deznodamantul campionatului, a fost o editie execrabila din pc de vedere al fotbalului si sper ca editia urmatoare sa ne ofere un fotbal mai de calitate si mai putine scandaluri.
FORZA Steaua!!!
Intotdeauna superiori.