Parca mai ieri eram inaintea etapei a 20-a, prima a inceputului de an. Cate sperante ne faceam, cat de mult ne doream sa prindem macar locul 2 pentru a participa in competitia de elita a cluburilor europene. Competitia care reprezinta visul oricarui jucator, care ii da sentimentul ca se poate numi cu adevarat jucator de fotbal.
Sperantele s-au dovedit a fi intemeiate si mai repede decat ne-am asteptat am luat fata liderului de pana atunci si ne-am instalat cu oarecare stabilitate in fotoliul de lider. Avantajul de doua puncte ar fi crescut in mod sigur, daca o serie de echipe si-ar fi aparat in mod corect sansele impotriva CFR-ului. Nu le numesc pentru ca le stim bine cu totii si nu vreau sa starnesc reactii gratuite.
In mod cert daca Steaua ar fi avut acum un avantaj de cel putin 3 puncte, si ar fi trebuit sa-l aiba si voi stiti bine ca asa ar fi trebuit sa fie, am fi privit cu mai multa incredere finalul de campionat.
Dar si in aceste conditii, la egalitate de puncte cu locul 2 si cu avantajul victoriei directe, sansele noastre sunt superioare in lupta pentru cucerirea celui de al 24- lea titlu de campioana.
Se marseaza pe ideea ca ei au meciuri mai usoare. Ca toti cei care simt frustrari la gandul ca Steaua ar redeveni campioana, sunt de partea lor. Si ce daca? Steaua este capabila sa treaca peste aceste atitudini ostile si sa-si vada de drumul ei spre glorie. Are valoare, are experienta castigarii atator titluri, are o dorinta extraordinara de a mai castiga unul. Cele 10 victorii consecutive confirma aceasta dorinta. Si asa va fi. E posibil. Urmatoarele 3 meciuri pot fi rezolvate in favoarea noastra printr-o motivatie puternica, prin disciplina, prin rautate in joc, prin goluri marcate.
Acum mai mult de cat oricand banca tehnica trebuie sa trimita in teren cel mai competitiv 11.
Cine e Craiova? Acel team hilar care mai mult gresea decat juca si a fost umilit de CFR cu 4 - 1? Sau acela care a invins Timisoara in deplasare si a terminat la egalitate cu Dinamo in Groapa? Scorurile nu conteaza.
Cand a fost Craiova, Craiova? Atunci sau acum?
Craiova e o echipa tanara, de avant, talentata, dar lipsita de experienta, poate usor labila. Stiu ca atunci cand joaca impotriva noastra, intervin orgoliul oltenesc si ura fata de Bucuresti. Dar intervine si inhibitia. Craiova poate fi invinsa. Suntem mai puternici decat ei si Steaua urmeaza sa demonstreze acest lucru.
Cine e Dinamo? E o caricatura a campioanei din sezonul trecut. Echipa care a pierdut multe meciuri pe propriul teren. Nu suficient de multe. O vom invinge si noi. E echipa care a schimbat antrenorii ca pe sosete, ai caror suporteri sunt in conflict cu jucatorii si conducerea. Putem rezolva meciul cu daruire, cu inteligenta, fara complexe. Fara ca Intaiul Oier sa fluture milionul de euro pe la nasul investitorilor din soseaua Stefan cel Mare si fara a mai pune la gat zdreanta canina.
Sfarsitul ultimei etape ar trebui sa declanseze fiesta ros-albastra. Triumful celor mai buni asupra celor uniti sub aripa fraudei.
Sper din toata inima sa fie asa. Am sperat in tot acest retur ca vom fi acolo sus. Suntem si vom ramane. Pentru ca suntem Steaua si a fi Steaua e sinonim cu a fi cel mai bun.
Haide Steaua! Hai, ca se poate!
Virgil