Parerile multora dintre voi sunt foarte corecte, veridice si , nu-n ultimul rand, datatoare de speranta.
Ma mandresc cu asa oameni;) Desi sunt cam tardive, eu ii transmit felicitarile mele lui Il Soldatino, dar si majoritatii celor care au postat pe marginea subiectului.
Revenind la discutie, am de completat si eu cu cate ceva.
Concluzia acestui retur este una imbucuratoare: Doar un egal, doar o infrangere si, in rest, doar victorii. Daca am judeca atat de matematic incat sa ne fixam doar asupra cifrelor de mai sus, ar trebui sa jubilam de pe acum pe unde-am apuca, chiar daca titlul ar ajunge pe mainile securistului maghiar Paskany si securistului roman Muresan. Insa, evident, in fotbal nu exista astfel de masuratori. Totul se judeca doar prin prisma jocului prestat. Cu asta am spus totul!
Meciul de aseara are mai multe intelesuri, contine mai multe mesaje si este, aici ma simt nevoit sa subliniez, de bun augur in perspectiva drumului spre un nou titlu.
i)Este o palma pentru jocul mult prea pragmatic, pe alocuri steril, ce Steaua l-a jucat in special in Moldova. Ma gandesc aici la Piatra-Neamt, Vaslui si Galati. E mai bine ca am facut egal acum, astfel eliminand orice dubiu cu privire la corectitudinea clubului nostru si aratand ca Steaua joaca intr-adevar fotbal. Ocaziile au fost covarsitor mai multe de partea noastra, survine o imposibilitate matematica, obiectiva de a compara ocaziile , dar si jocul, celor 2 echipe. Deci, mai bine acum cand jucam frumos, decat atunci cand insuccesul ne-ar fi aruncat in ghearele dizgratiei, anonimatului, rusinii si colapsului.
ii)Este o frana meritata pentru becaliot, care n-a putut sa taca dracului, asa cum facuse timp de 7/8 etape, timp in care linistea ce se instalase in buna masura datorita lui Lacatus si Adrian Ilie ne-a asigurat o defilare maiestuoasa, imperiala prin plebea turbulenta din fotbalul romanesc.
iii)Este o lectie, administrata pentru a 3-a oara de antrenorul ceh al Timisoarei lui Lacatus. Acest meci ii va da de gandit lui Laca, iar prin asta, sunt ferm convins, monotona incremenire in proiect de dupa minutul 65 va deveni o amintire urata, un moment de "nu asa se face" in constientul tuturora.
iv)Este un semnal de alarma in vederea purificarii lotului. Jocul Stelei, ce odata era nectarul zeilor, trebuie sa redevina ce-a fost, prin indepartarea elementelor subversive. A fost, sper, ultimul meci a lui fernandel. Becali va trebui sa opteze intre non-valoarea cea mai pura, starpitura cea mai oripilanta din istoria Stelei si masina electorala de colectare a voturilor cetatenilor romani de origine tiganeasca. Vreau ca profetiile negre prin care Banel devenise os din osul clublui sa devina un mit. Si vor deveni, fiindca mrejele locului 1 si ale participarii directe in grupe il innebunesc pe cioban incat mai are putin si ajunge la alinierea mintala totala, nebunia paroxistica. Oricum deja frizeaza cu patologicul, insa parca nu e chiar retardat. Plus ca Lacatus va fi primul care ne va descotorosi de acest nimic (imi pare rau , limbajul uman este prea saracacios ca sa redau cum trebuie nulitatea lui Banel).
La v) am de spus mai degraba o dorinta. Ca tot ceea ce am pus sub semnul probabilitatii sa devine o clara certitudine. Ca acest moment "Timisoara" sa devina un moment 0, un "punct si de la capat" in vederea inlanturii a doar 3 succese , care, sper eu, sa ne reconfirme blazonul, printr-o maniera categorica de-a castiga meciul. Ca acest "dus rece" sa ii motiveze si mai tare pe jucatori. Ca relansarea multora ca fotbalisti (vezi Neaga, Radoi, Nesu) sa se accelereze.
Ceva imi spune ca nu gresesc.
De aceea am o rugaminte pentru voi toti, cei care sunteti sau care va numiti suporteri stelisti:
Nu va uitati la meciul din aceasta seara. Orice rezultat ar fi, nu trebuie nici sa ne amagim , dar nici sa ne bucuram de insuccesul acestor latini de mana a 3-a.
Indemnul meu e sa sustineti, preferabil din peluze, Steaua ,in cele 3 meciuri ramase de disputat, pentru ca, nu-i asa?, noi oricum deja suntem campioni ,ca sa citez pe cineva :"cei morali" , fiindca jocul prestat este mai bun, iar acest lucru e incontestabil. Noi am ridicat si vom ridica fotbalul romanesc.