FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Doar golurile conteaza

«12»
fcsteaua.ro22.04.2008 19:50

Ros albastrii au parut a nu avea probleme in aceasta seara impotriva unor timisoreni aparent neputinciosi. Steaua a jucat fotbal, echipa a fost ofensiva, dornica de joc. Nu am avut emotii si nici indoieli ca am putea scapa o victorie usor de obtinut. Asta pana la golul timisorenilor. Unul prostesc, o greseala imensa a apararii noastre si o mentalitate putreda a fundasilor stelisti care inca nu au aflat ca o minge trebuie protejata pana ce iese cu toata circumferinta din teren. A fost momentul cand tot entuziasmul de pe stadion s-a dus la naiba. Suporterii parca si-au inghitit limbile uitand ca favoritii au nevoie de dragoste si incurajari la greu.

Dezamagirea este mare pentru ca stelistii au jucat bine, in anumite momente dand impresia ca dau reprezentatii de fotbal pe teren. Labilitatea psihica a fotbalistului roman s-a vazut dupa primirea golului egalizator. A fost o piatra de hotar, o proba pe care niciun om aflat pe stadion nu a trecut-o, un semn ca mai avem inca mult de invatat. Probabil ca din acest motiv nu vom reusi sa imitam niciodata formatii ca Liverpool si Manchester United, teamuri care au lasat de-oparte ratiunea si au reusit minuni in finale Champions League jucand pentru onoare si doar cu sufletul.

Rezultatul din aceasta seara nu trebuie sa inseamne dezarmare. Ba dimpotriva, trebuie sa invatam sa luptam pana la capat, sa ne insusim aceasta zicala perimata, dar universal valabila: "fotbalul se joaca pe goluri".

Lupta pentru castigarea titlului de campioana nu s-a incheiat, dar de aici inainte va fi mult mai greu. In plus, exista temerea ca finantatorul Stelei, incoltit fiind, va recurge la metode neortodoxe ce ne vor umple de rusine si penibil. Partea frumoasa a lucrurilor este reprezentata de faptul ca ros albastrii, dupa mult timp, reusesc sa puna presiune pe adversari practicand un joc placut si in viteza. Sa invatam sa pierdem, sa invatam sa castigam!

Forza Steaua!

Zapata = 6

Petre Marin = 7

Goian = 9

Ghionea = 7

Nesu = 7

Radoi = 7

Plesan = 6

Nicolita = din respect pentru ce a insemnat acest jucator candva nu-i voi acorda nicio nota.

Neaga = 7

Mendoza = 8 (un jucator exceptional care nu are cu cine sa joace pentru adevarata sa valoare)

Pepe Moreno = 6.

al_gogo1022.04.2008 19:56

Foarte bine scris. Zapata azi nu a prins o zi buna. Nicolita ar mai terbui lasat pe banca chiar daca vrea la euro.

ros-albastru4ever22.04.2008 20:03

Foarte adevarat articolul.Fotbalistii de la noi sufera din cauza acestei mentalitati...si chiar daca am avut si straini in echipa,ei nu pot lupta de unii singuri,au nevoie de sprijin...iar daca ajutorul vine din partea unui fotbalist precum Banel...greu se poate realiza ceva

aym22.04.2008 20:04

Nicolita nu a facut un joc bun in prima repriza, dar din momentul in care a inceput sa fie fluierat in mod deschis, mai ales dupa ce am primit gol, a inceput sa clacheze. In momentul ala trebuia schimbat, pentru ca nu a mai dat nici un randament. Eu cred ca e un jucator emotional, si poate de aia s-a pierdut cand a vazut ca stadionul il fluiera. Adevarul e ca nici prestatia lui nu cerea un alt tratament, dar parca sunt jucatori care suporta si presiunea publicului, si incearca sa repare greselile. El nu face parte din aceasta categorie.

Mendoza, intr-adevar, eu un jucator foarte bun, poate, cel mai tehnic, alaturi de Dica. Din punctul meu de vedere, azi parca nu a reusit mare lucru. Poate sunt eu subiectiv, a incercat multe pase interesante, dar nu prea s-a inteles cu colegii. In schimb la tehnica si dribling-uri e maestru.

Unul din remarcatii mei pentru meciul de azi e Nesu. Mi-a placut daruirea si tupeul de care a dat dovada. Pustiul asta (daca mai e pusti) chiar poate. Un mare plus si pentru Neaga. De mult nu l-am vazut cu atata pofta de joc.

vlad7522.04.2008 20:07

@Catalin,ai tot respectul meu.Esti un adevarat Stelist! Si eu am suferit pentru rezultatul final si pentru indolenta unora dintre jucatori dar,(cu pauza lunga) Steaua va fi mai puternica dupa acest rezultat. Va trata altfel cele 2+1 jocuri ramase.Vor juca pentru totul sau nimic.Au luat o pauza de odihna la meciul acesta.Acum trebuie sa-si adune fortele si sa dea totul!

Pentru stelistii adevarati,pentru cei care sufera si care-si musca buzele pentru a nu-si descarca naduful pe jucatorii Stelei,Steaua chiar reprezinta ceva!

Inca o data:FELICITARI!

HAI Steaua!!!

CaTaLiNsm StElIsTu22.04.2008 20:08

E',da ....asa e....ai perfecta dreptate.Desi crinicul stadionuli incerca sa-i resusciteze pe spectatori pentru a reda increderea in fortele propri jucatorilor,totul a fost sortit esecului.Scuze sunt destul,tot ce conteaza e rezultatul!.

Si inca ceva,eu i-as da la Zapata un8cu putina indulgenta...la faza golului sa vazut fata in fata cu Gigel Bucur 1la1...ce putea el sa faca?!In schimb fundasi nostri tineau iarasi marcaj strans la "fantomele"invizibile de pe teren.

Oricum felicitari marelui antrenor Lacatus....schimbarea Lovin-Mendoza a fost piatra de hotar care a dar semnul navalirii in atac a formatiei noastre,aflata in criza de timp si scor. :wall:

w3bmaster22.04.2008 20:10

Eu nu am nimik impotriva infrangerilor nu poti sa castigi mereu dar cand ai unu desta ca Banel anti fotbal 100% cal de cursa si atat + cand tre sa ataci intra Lovin (un anti joc expert ca sa zic asa ) ce drac sa mai zici

Forza Steaua

Danntes22.04.2008 20:15

joc placut si in viteza? :))) pana unde mosule - pana in terenu' lor ca de acolo nu mai stim ce sa facem?!

...singurul lucru in viteza a fost jocul obsedant pe benzi fara mare folos

Dragoshinho22.04.2008 20:20

Eu nu am inteles de ce la scorul de doar 1-0 se facea spectacol in loc sa se dea gol repede...caci la 2-0 nu mai era nimic din timisoreni...erau grogy...in ceea ce priveste jucatorul Nicolita....a jucat excelent in aparare...dar in atac nu stia ce sa faca....si dupa ce a fost trecut ca fundas...nu a fost ajutat deloc si de aici a venit golul alora...nu uitati ca a lipsit Dica,ov Petre, golanski ...se observa asta...

hellas_verona22.04.2008 20:21

deci pana la golul lor, intradevar am avut ocazii....dar eu nu inteleg schimbarile....asa s-a stricat mecanismul....parerea mea.....orcum sperante eu m-ai am.....

Raul198822.04.2008 20:24

eu zic sa nu ne mai agitam findca mai avem sanse sa castigam titlul

si CFR mai are jocuri grele cu Vaslui si Bistrita si de acea pot sa piarda si ei puncte

mie nu imi pare corect din partea noastra sa il contestam pe Lacatus findca a facut treaba foarte buna de cand ii la Steaua

cine dintre noi sa mai gandit ca o sa mai avem sanse reale la titlu dupa turul campionatului?

fular-campionii

costy9022.04.2008 20:24

mi`as dori sa nu il mai vad pe Banel in lotul Stelei pana la sfarsitul campoionatului ..si la sfarsit sa scape cat mai repede de el..indiferent la echipa unde il va da ! macar sa il dea sub forma de imprumut la o echima (cu toate ca ma indoiesc ca cineva l`ar dori in echipa nici cei care s`ar bate la retrogradare)sa fim sinceri asta nu are sante sa plece la vre`o echipa afara...nu stiu cum o sa am santa sa nu il mai vad la Steaua.. :chair:

MoWeed22.04.2008 20:45

De jucat am jucat pe alocuri bine, dar am si pierdut multe mingi prosteste.

Vali Badea a fost probabil cel mai prost de pe teren alaturi de Banel. Cum naiba sa bati o lovitura libera cum a batut-o Banel pe aia din minutul 90? Asta e bataie de joc la adresa fanilor....

Cat despre schimbari nu am inteles de ce a fost bagat Lovin cand noi trebuia sa dam gol...

Daniellone22.04.2008 21:08

hmmm... Goian 9? esti sigur? ai numarat si faza in care karamyan a trecut pe langa el ca si cum nu exista si a centrat pentru gol?

Joga Bonito22.04.2008 21:23

Bravo Catalin pentru analiza asta lucida... Multi dintre noi sunt bulversati si incercati de diferite trairi si sentimente contradictorii, dar vorba aia:

"Caracterele mari se vad in momentele dificile...", numai respecte din partea mea...

Dc tin bine minte, tu ai facut cronica dupa meciul de la Boro?

Yoyoyoi22.04.2008 21:28

poate imi explica si mie cineva ce am pierdut azi...

ce avantaj am fi avut daca eram cu 2 puncte in fata CFR-ului?

refresh22.04.2008 21:44
Eu nu am inteles de ce la scorul de doar 1-0 se facea spectacol in loc sa se dea gol repede...caci la 2-0 nu mai era nimic din timisoreni...erau grogy...in ceea ce priveste jucatorul Nicolita....a jucat excelent in aparare...dar in atac nu stia ce sa faca....si dupa ce a fost trecut ca fundas...nu a fost ajutat deloc si de aici a venit golul alora...nu uitati ca a lipsit Dica,ov Petre, golanski ...se observa asta...

Nicolita perfect in aparare? Cand? A fost egal cu zero, a distrus meciul. Sa nu fie in stare sa faca faza de gol in min 5, sa nu fie in stare sa-l ajute pe Goe (care a gresit copilareste, ceva nepermis pentru ceea ce se vrea sa fie el) la centrarea lui karamian? Sa nu mai vorbim de preluari! Puteti sa-mi ziceti ce vreti! L-am injurat din minutul 5! A jucat 90 de minute si nu a facut nimic altceva decat sa manance locul unuia mai bun in echipa. Pacat ca nu l-am avut pe golanski, pacat de Petre Marin, nush ce s-a intamplat. In alte conditii, Banel zbura de la pauza, desi trebuia sa-l bage pe Baciu pe dreapta. Cat despre peluze, il mai tineti mult in puf pe Banel? Poate cand il huiduie tot stadionul o sa inteleaga si el ceva si o sa ceara sa stea pe banca. Cu Surdu a mers. De ce sa nu mearga si cu Banel?!

Puteti sa ma injurati sa ziceti ce vreti. Intelg, incurajam echipa, dar putem ajuta si mai bine echipa daca reusim sa-l scoatem pe Banel din primul 11. Sper sa vada si ciobanul ala ca Banel ii mananca meciurile si deci campionatul!

Mai dezamagit de atat nu am mai fost de la meciul cu boro. Am avut meciul in mana, am cautat spectacol, dar nu am vazut ca Neaga, Badea si pepe se calca in picioare. Astia nu stau in teren acolo unde-i pune Lacatus? Ce dracu cauta toti in careu, in atac? Toti la un loc?! De ce dracu jucam doar cu un varf impins in conditiile astea?!

Ce sa mai zic? Ca pe Dayro il baga in minutul 75?! Ca Lovin nu avea ce cauta in echipa in momentul in care era 1-1? Nu mai zic nimic. Parerea mea ca s-a cam dus campionatul. Cu Craiova o sa fie greu...foarte greu...sa vedem ce-o sa fie. Cu dinamu nu zic, pentru ca aia trebuie batuti! Trebuie umiliti! TREBUIE INGROPATI!

Nu ma cred antrenor, poate ca Dayro nu poate duce mai mult de 15 min (avand probleme), dar se vede lipsa lui Ov Petre, a lui Golanski, si incompetenta lui Nicolita. Plus mentalitatea jucatorilor de nationala, gen Goian, care da un gol, dar la fel de bine face faza golului egalizator. Daca din calificarile pentru mondiale/euro, UEFA si CL nu a invatat ca mingea e periculoasa pana nu iese din teren, pacat...sper sa se trezeasca toti, sa nu se mai creada superiori, mentalitate falimentara indusa de cioban si care duce la rezutate slabe. Nu trebuie sa ne desconsideram adversarii, nu trebuie sa ii umilim, trebuie sa-i tratam cu respect si sa-i invingem pe teren, nu in declaratii, nu prin prezenta la nationala!

CaTaLiNsm StElIsTu22.04.2008 21:44

@ Yoyoyoi

Asa cand te gandesti ca porcul ala mare si gras numit Iancu vara' cu noi prin toata mocirla ori de cate ori are ocazia,iar noi acum cand am avut ocazia sa dam cu el de pamant am cazut din nou cu fundul in mocirla,iar lui ii sare burta in sus razand de fericire ca a reusit sa ne incurce pe jumate in lupta pentru titlu....te simti f bine,nu?

Cand te gandesti ca mai ai meci cu Dinamo si Craiova si tu ai doar opriune victoriei iti e tot una,nu?...iar jucatorii in loc sa fie mai relatati isi vor arata crisparea in jocul lor.

Daniellone22.04.2008 21:45
poate imi explica si mie cineva ce am pierdut azi...

ce avantaj am fi avut daca eram cu 2 puncte in fata CFR-ului?

pai ne puteam permite un egal intr-una din deplasarile de la Craiova sau de la Dinamo. acuma trebuie sa batem tot. asta am pierdut.

Yoyoyoi22.04.2008 21:48

pai egal ne puteam permite si inainte de meciul asta. Egal ne puteam permite si inainte de meciul de la Galati.

Am mai zis si o repet. E mai bine acum cand stii ca ai doar optiunea victoriei decat daca ai fi avut si optiunea egalului. Pentru ca daca joci la egal cu Dinamo sau Craiova e posibil sa-ti para rau. Asa macar stim un lucru.

Daniellone22.04.2008 21:49
pai egal ne puteam permite si inainte de meciul asta. Egal ne puteam permite si inainte de meciul de la Galati.

Am mai zis si o repet. E mai bine acum cand stii ca ai doar optiunea victoriei decat daca ai fi avut si optiunea egalului. Pentru ca daca joci la egal cu Dinamo sau Craiova e posibil sa-ti para rau. Asa macar stim un lucru.

subtirica logica. poti sa joci si la victorie si sa-ti para rau :) vezi si meciul din seara asta...

threat22.04.2008 21:55

Din pacate , astazi s-a gresit din nou . Nu s-a facut vreo alta greseala , datorata conditiilor de joc , a adversarului superior sau a publicului ostil (dimpotriva , azi publicul a rasunat parca mai mult ca alta data , cu o speranta mai mare dar si cu detasarea data de atatea victorii . Nu e vina publicului ca echipa Steaua , antrenata de antrenorul Marius Lacatus , ne-a invatat ca orice s-ar intampla , facem niste schimbari si castigam in minutul 93 . Numai ca schimbarile , si aici trebuie sa maiertati ca ma las duaiurea s de val si nu pot sa pastrez o anumita coerenta in descrierea unor faze , se pot face si in minutul 4,cand o centrare simpla poate marca nu unul ci doi jucatori pe tot parcursul meciului . Ba indraznesc sa spun ca schimbarea trebuia facuta in minutul -15 , daca nu era conditionata de anumite interese ale unui anumit selectioner . De ce zic ca a influentat 2 jucatori ? Pentru ca de atunci Plesan nu a mai putut sa-si gaseasca o linie calma . Nici eu nu as fi putut in locul lui . Sa scapi in 3 contra 1 si sa iti bati joc de o pasa simpla numai ca iti e frica este cel putin egal cu un autogol. Si Plesan stia asta. Banel nu e mai bun ca Dayro Moreno ! Punct .

Mendoza a fost intr-o forma execrabila in seara asta , poate nu stia ca se joaca si martea in Romania si a tras si el un sprit luni . Dar tot a centrat magistral la gol , scuturandu-si mahmureala . Pepe a fost out din minutul 1 . Dar nu avea loc Dayro nici in locul lui . In timpul meciului , schimbarile au fost aiurea , iarasi . Ce treaba avem noi cu Vali Badea , de la care , daca va uitati bine , a plecat contraatacul echipei din Bragadiru ? Nici una ! Dar oricum , Dayro si Habibou mai au de asteptat sa depaseasca valoarea acestui dezlanat care nu a invatat tehnica preluarii nici pana la varsta asta! Neaga , magistral si in atac si in aparare , exact cum scriam si anul trecut pe aici . Mirel ? In lipsa lui Dayro a incercat sa le faca el pe toate si sa dea si pase de gol . Fratilor , Laca a gresit la meciul asta , si nu trebuie sa ne ascundem dupa deget . A crezut ca-i merge . Dar a cata oara e cand dam 1 gol , unul , si incepem sa jucam si sa schimbam ca si cum am avea 4-0?

Avem echipa , din pacate ne mai trebuie si un antrenor lipsit de prejudecati , de romanisme . Avem un lot cu un potential imens.

Din pacate , si UTA a avut un lot bun anul asta , dar cu antrenorii a mers mai greu.

Lacatus este ingerul meu . Intotdeauna l-am pus mai presus decat pe panarama aia machedoneasca giovaneasca de Hagi.

E antrenor mai bun decat Hagi .

Numai ca in seara asta a gresit .

P.S. Pepe Moreno a fost si el la spritz cu Mendoza . Alta varza nevazuta de stafful tehnic. Spritzul e doar osupozitie , o figura de stil , inseamna mai degraba lipsa momentana de forma . Un antrenor ar trebui sa-si dea seama de astea , nu?

Yoyoyoi22.04.2008 22:10
subtirica logica. poti sa joci si la victorie si sa-ti para rau :) vezi si meciul din seara asta...

azi am jucat la victorie pana la un moment dat. Dupa cum zicea si Laca: ar fi vrut sa conserve avantajul minim, insa, adaug eu, ceva s-a rupt in angrenajul echipei. Unii au tras spre victorie, spectacol, calcaie, devieri, altii s-au retras incercand sa apere rezultatul. Si s-au halaucit toti si a iesit golul lor, picat intr-un moment in care jucatorii stelisti parca erau desenati. Nu se misca niciunul si aia isi faceau de cap la noi in careu.

Apoi, dupa lovitura primita, cu greu am conservat remiza...

MALDINI_STEAUA22.04.2008 22:19

Inca mai speram, inca depindem de noi , sa nu ne pierdem speranta !!! Inca putem fii campioni si cred ca noi vom castiga acest campionat ! Mi-ar place ca in astea 3 etape Steaua sa nu joace spectaculos , decat sa castige.Atat imi doresc

Daniellone22.04.2008 22:49
Mi-ar place ca in astea 3 etape Steaua sa nu joace spectaculos , decat sa castige.Atat imi doresc

Paradoxal, mie mi-ar placea mai mult ca in astea 3 etape Steaua sa joace spectaculos, decat sa piarda.

Acuma lasand glumele la o parte, cred ca e momentul sa ne linistim. Gata, am fost dezamagiti, suparati, nervosi dupa meciul asta. A trecut. Ar trebui sa ne scuturam si sa luam situatia de unde este acum. Nu sperand sa se impiedice Clujul, ci concentrandu-ne pe meciurile pe care le avem noi. Important este sa reusim sa ne concentram asupra meciului care urmeaza, sa batem la Craiova si vedem apoi restul. Doar ca nu stiu in ce masura Lacatus (asta daca el e antrenorul echipei) e capabil sa realizeze unde a gresit si ce ar trebui schimbat.

«12»