FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Republica lui Sdrobiș

«12»
fcsteaua.ro08.04.2008 23:01

M-am uitat la Sdrobiș. Un tãtãițã cumva viu, antrenor de mâna a doua al unei echipe ce a pierdut pasul cu realitatea cam de pe vremea în care a fost abolitã producția la hectar sau cincinalul în trei ani și jumãtate, acum uitat și de statistici, în care nu sunt sigur cã a avut vreodatã cu adevãrat loc. N-am sã mã iau de cuvintele cu care l-a gratulat pe Lãcãtuș ("rahat de om", "marionetã"), pentru asta îl va gratula posteritatea, ca și fanii care nu uitã cã "Fiara" nu a fost doar a Stelei și a Bulevardului Ghencea, ci a ars în primul rând pentru fotbalul românesc. Nu am sã iau în discuție nici calitãțile de antrenor ale aceluiași Lãcãtuș, fiind conștient cã drumul cãtre culmi se face prin tot felul de vãi, uneori folosind poteci întunecoase, ci de declarația datã de Sdrobiș dupã ce a fost sancționat de Comisia de Disciplinã cu o suspendare pentru cinci meciuri, tocmai datoritã respectivelor afirmații.

"Am crezut cã Lãcãtuș e bãrbat, dar s-a dus repede sã se plângã la pãrinți", a expectorat printre buze antrenorul huilelor. Pentru cã nu era de ajuns, a mai rostit o tâmpenie: "Putea și el sã-mi dea o replicã". Nu existã Românie mai corectã decât aceea zugrãvitã de frazele de mai sus. Orice albume, orice prezentãri, oricâte summit-uri ar cosmetiza țara asta, nu îi va șterge vreodatã patina pe care o impune Sdrobiș, român prin excelențã. Care va sã zicã, bãrbãția stã în flegme. Maturitatea, în înjurãturi. Eventualul profesionalism, poate în rapididitatea cu care execuți un cap în gurã. Restul, adicã legi, bun simț, normalitate, mentalitãți elevate, sunt vorbe în vânt. Dacã nu dai replica, nu exiști.

Suntem departe de a ne asuma vreodatã o responsabilitate. Cuvintele lui Sdrobiș, departe de estetica glumeațã, nu vorbesc decât despre modul în care ne-am obișnuit sã trãim. În afara legii sau hai, la masã cu ea, dar legând-o de șireturi, ca sã nu ne deranjeze. Pentru unii dintre noi, libertatea înseamnã doar dreptul de a scuipa pe jos de cum ne trezim, eventual de a ne mai aduce și prietenii, sã punem împreunã de-un concurs de profil. Nu este rãu, pentru cã asta ne oțelește instinctul de competiție. Din nefericire, așa cum se întâmplã de fiecare datã, o astfel de atitudine zugrãvește și altceva. Mai ales prin prisma faptului cã s-a ajuns ca un om sã fie ironizat pentru cã a îndrãznit sã apeleze la lege, așa cum a fãcut Marius Lãcãtuș.

Aduce senzația cã undeva, cândva, va trebui sã punem la punct rezervații naturale, în care sã trãiascã oamenii ce dispun de respect fațã de aproapele lor.

Pentru toți ceilalți, va exista România. Sau Sdrobiș.

DeMaio

morosanu'09.04.2008 04:22

limbajul acestui individ se incadreaza in sfera patologicului,expresia "labari",folosita cel mai ades la adresa jucatorilor este cuvantul cheie si il descrie cel mai bine pe cel poreclit "parintele". parintele prostiei,desigur! in concluzie:un gunoi ce nu merita atentie...

chirichiri09.04.2008 05:38

Isi dorea cu nerabdare sa fie bagat in seama de Lacatus, va dati seama ar fi avut polemici cu Lacatus pe tema alcatuirii echipei...E ofticat ca Laca isi vede de traba lui si nu intelege cum de nu joaca o septica cu el. Caracter mic acest Sdrobis.

AdrianUltras2509.04.2008 08:34

Sdrobis e un frustrat.

Ca antrenor are 0 performante.

Iar dintre jucatorii crescuti de el, doar Badea a ajuns la o echipa de fotbal mare, Steaua.

Dar se pare ca a fost destul ca sa poata iesi "parintele" in presa sa se dea mare.

Faza cu "Putea și el sã-mi dea o replicã" arata cat de prost este aceste personaj!

I.N.Money09.04.2008 09:14

Sdrobis are ceva de cand noi am refuzat sa il achizitionam pe Teusan asta vara , de atunci il vad constant cu nasul in oalele noastre . Recunosc ca mi-a fost simpatic in anii 90 , mai ales cand a reusit sa faca acele frumoase echipe de la CSM Resita si Chindia Targoviste care chiar jucau un fotbal placut , insa observ ca ori are ceva cu Marius Lacatus ( pentru ca nu am auzit sa lanseze vreun atac pe vremea altui antrenor ) ori varsta incepe sa isi spuna cuvantul .

Sper sa se repete scenariul din ultima vreme si Sdrobis sa fie dat in judecata de conducerea clubului nostru pentru declaratia sa .

Mihai Somanescu09.04.2008 09:15

Din pacate un articol care reflecta starea din fotbalul romanesc. La noi are dreptate cine tipa mai tare, iar daca incerci sa respecti regulile, esti desconsiderat.

Bundy09.04.2008 10:27

A vorbit lumea de Sdrobis asta mai mult decat se merita.

cristian8609.04.2008 11:16

M-a lasat creieru,

Am nevoie de transplantu,

sunt un mare antrenor

la mine in sat pe ogor

Ma numesc scorbis cel mare

Dau din gura mult prea tare

Laca nu ma baga-n seama

Dau din gura de pomana

Ca daca m-ar fi bagat

Acum eram cazut la pat.

Gica Chioru09.04.2008 11:24

Sdrobis e baiat bun, lasati-l in pace. Aparati-l pe Lacatus, daca doriti, dar nu-l atacati pe Sdrobis.

Ne-a ajutat atunci cand putini au facut-o... Laca era la o cafea cu bunii lui prieteni Andone si Prunea, probabil.

Daniellone09.04.2008 11:32

Am remarcat si eu cat de aiuritoare a putut sa fie declaratia lui Sdrobis... Pe de alta parte, sa nu uitam ca injuratura printre dinti, flegma in ureche, cotul in gura si crampoanele pe tibie au fost arme de baza ale lui Laca pe parcursul carierei fotbalistice. Acum, ca antrenor, s-a mai potolit putin (dar nu de tot, vezi episodul cu Trica). Dincolo de reactia publica de "no comment" si de adresare la comisii, va imaginati cam cum a reactionat Laca in particular la comentariile acestui individ. Foarte bine a facut ca s-a abtinut sa-i raspunda public, un alt scandal ne mai lipsea.

androsteaua09.04.2008 12:05

Dupa ce ca a facut niste bani pe carca lui Vali Badea tot nu se potoleste!Vrea si el sa apara pe la TV sau mai bine zis la 0tv si nu mai stie de cine sa se ia. Bv lui Lacatus ca nu i-a zis nimic,cu toate ca ar merita un pumn in fata aia de borcan! atata lucru stie si el sa zica-de "marele" Vali Badea,elevul lui!

ytse jam09.04.2008 15:32

Lacatus a dat inca odata dovada de faptul ca este un gentleman. Moare Sdrobis de ciuda ca nu a intrat in polemica cu Laca. Si cu aceasta ocazie sper ca Marius sa fie un exemplu de bun simt pentru noi toti, pentru noi cei ce mergem pe stadion la meciuri, pentru noi cei ce scriem pe forum si pe diverse bloguri, sau pentru noi cei ce iubim in primul rand Steaua, apoi fotbalul. Ne-a aratat la toti ca aceste lucruri nu se rezolva prin violenta sau prin prostie, ci totul se face cu cap si intr-un mod foarte civilizat.

Respect!!!

FortuneTeller09.04.2008 17:02

Probabil cel mai bun articol care l-am citit recent... Pentru mine este imposibil sa nu extrapolez aceasta situatie la meciul din Giulesti si mai ales urmarile lui. In definitiv si acolo refrenul este ca adevaratii barbati trebuiau sa stea pe teren si sa lupte cu brichetele ca la Rovine. Oare cate articole din presa romana au prezentat situatia din acel meci in acelasi fel precum acest articol? pentru ca pe langa influentele din presa intervine si nivelul de bun-simt, de buna crestere si educatie al unor indivizi care populeaza spatiul Romaniei contemporane. Daca existau acei 7 ani de acasa la toti romanii, atunci acestia ar fi stiut de la mama ca nu-i frumos sa injuri si arunci cu lucruri in alti oameni, deci alde gasca ProScandal sau Mazeta Scandalurilor ar fi avut impact zero cu aluziile lor. Revenind la Sdrobis, el e doar un roman oarecare, consumator de manele si cu interes vadit ca jucatorii promovati de el sa ajunga in Europa. Iar pentru asta trebuie mai intai sa fie titulari la Steaua, unde intamplator acum este antrenor Lacatus... Deci pentru el chiar nu e o chestie personala, putea fi oricine in Ghencea, el s-ar fi exprimat in mod similar si conform educatiei sale.

Alex88pl09.04.2008 17:23

pentru chestia asta as putea sa uit pentru moment de maniere si eleganta sau valori morale si sa ma cobor la mintea lui pentru a-i da cateva "replici" asa cum isi doreste.rusine pentru vorbe..mai ales ca le-a adresat unui om care este cu multe clase peste el in toate felurile posibile...

MoWeed09.04.2008 19:33

Au ajuns toate nimicurile sa comenteze...cine este ratatul asta comparativ cu Lacatus?

Ce a facut jegul asta pentru fotbalul romanesc? A antrenat vreo campioana macar?? A....am uitat l-a descoperit pe Vali Badea dar asta nu-i da dreptul sa faca pe desteptul.

DeMaio09.04.2008 21:45
Din pacate un articol care reflecta starea din fotbalul romanesc. La noi are dreptate cine tipa mai tare, iar daca incerci sa respecti regulile, esti desconsiderat.

Din nefericire, așa am ajuns sã fim, dreptatea este a celor ce urlã, nu a celor ce o demonstreazã...

În mod cert. Cred cã în atitudinea lui a fost și o idee legatã de publicitare, dar oricum nu vãd o echipã sãnãtoasã la cap care sã apeleze la serviciile sale.

limbajul acestui individ se incadreaza in sfera patologicului,expresia "labari",folosita cel mai ades la adresa jucatorilor este cuvantul cheie si il descrie cel mai bine pe cel poreclit "parintele". parintele prostiei,desigur! in concluzie:un gunoi ce nu merita atentie...

Limbajul lui nu se poate discuta. Sunt destui pe care i-am auzit urlând, dar ca el, nimenea...

Isi dorea cu nerabdare sa fie bagat in seama de Lacatus, va dati seama ar fi avut polemici cu Lacatus pe tema alcatuirii echipei...E ofticat ca Laca isi vede de traba lui si nu intelege cum de nu joaca o septica cu el. Caracter mic acest Sdrobis.

Cumva, îi înțeleg supãrarea. Însã asta nu trebuia sã-l facã sã atace unul dintre cei mai mari fotbaliști pe care i-a avut România. ªi, în fond, Vali Badea este, din punctul meu de vedere, un fel de Cristea. Mã refer aici la continuitatea în joc...

Sdrobis e un frustrat.

Ca antrenor are 0 performante.

Iar dintre jucatorii crescuti de el, doar Badea a ajuns la o echipa de fotbal mare, Steaua.

Dar se pare ca a fost destul ca sa poata iesi "parintele" in presa sa se dea mare.

Faza cu "Putea și el sã-mi dea o replicã" arata cat de prost este aceste personaj!

Pãi...așa se mai auzea și de el, în plus...altfel nici nu cred cã se poate descurca...

Sdrobis are ceva de cand noi am refuzat sa il achizitionam pe Teusan asta vara , de atunci il vad constant cu nasul in oalele noastre . Recunosc ca mi-a fost simpatic in anii 90 , mai ales cand a reusit sa faca acele frumoase echipe de la CSM Resita si Chindia Targoviste care chiar jucau un fotbal placut , insa observ ca ori are ceva cu Marius Lacatus ( pentru ca nu am auzit sa lanseze vreun atac pe vremea altui antrenor ) ori varsta incepe sa isi spuna cuvantul .

Sper sa se repete scenariul din ultima vreme si Sdrobis sa fie dat in judecata de conducerea clubului nostru pentru declaratia sa .

Eu aș merge pe mâna anilor pe care îi adunã...

Din nefericire, cam așa este. Aici am ajuns, este foarte greu sã ne mai ridicãm. Eu aproape cã nu mai vãd șanse. Mai ții minte Clujul acela care nu fãcea declarații? Ei...uitã-te acum, și o sã vedem mocirla în care s-a afundat de unul singur.

Da, așa este :)

M-a lasat creieru,

Am nevoie de transplantu,

sunt un mare antrenor

la mine in sat pe ogor

Ma numesc scorbis cel mare

Dau din gura mult prea tare

Laca nu ma baga-n seama

Dau din gura de pomana

Ca daca m-ar fi bagat

Acum eram cazut la pat.

Bun. Eminescu de Ghencea. Perfect. La mai mare :)

Sdrobis e baiat bun, lasati-l in pace. Aparati-l pe Lacatus, daca doriti, dar nu-l atacati pe Sdrobis.

Ne-a ajutat atunci cand putini au facut-o... Laca era la o cafea cu bunii lui prieteni Andone si Prunea, probabil.

Pe Lãcã nu avem de ce sã-l apãrãm. Istoria lui este suficientã pentru asta.

Am remarcat si eu cat de aiuritoare a putut sa fie declaratia lui Sdrobis... Pe de alta parte, sa nu uitam ca injuratura printre dinti, flegma in ureche, cotul in gura si crampoanele pe tibie au fost arme de baza ale lui Laca pe parcursul carierei fotbalistice. Acum, ca antrenor, s-a mai potolit putin (dar nu de tot, vezi episodul cu Trica). Dincolo de reactia publica de "no comment" si de adresare la comisii, va imaginati cam cum a reactionat Laca in particular la comentariile acestui individ. Foarte bine a facut ca s-a abtinut sa-i raspunda public, un alt scandal ne mai lipsea.

Puțin spus cã ar fi aiuritoare. Este devastataoare...

Dupa ce ca a facut niste bani pe carca lui Vali Badea tot nu se potoleste!Vrea si el sa apara pe la TV sau mai bine zis la 0tv si nu mai stie de cine sa se ia. Bv lui Lacatus ca nu i-a zis nimic,cu toate ca ar merita un pumn in fata aia de borcan! atata lucru stie si el sa zica-de "marele" Vali Badea,elevul lui!

Este probabil ca asta sã fie problema sa...lumea a uitat de el...nu cã avea de ce sã-l ținã minte...

Iar Lãcãtuș a fost extraordinar...

Lacatus a dat inca odata dovada de faptul ca este un gentleman. Moare Sdrobis de ciuda ca nu a intrat in polemica cu Laca. Si cu aceasta ocazie sper ca Marius sa fie un exemplu de bun simt pentru noi toti, pentru noi cei ce mergem pe stadion la meciuri, pentru noi cei ce scriem pe forum si pe diverse bloguri, sau pentru noi cei ce iubim in primul rand Steaua, apoi fotbalul. Ne-a aratat la toti ca aceste lucruri nu se rezolva prin violenta sau prin prostie, ci totul se face cu cap si intr-un mod foarte civilizat.

Respect!!!

Lãcãtuș a fãcut lucruile exact așa cum trebuiau fãcute. Nimic altceva. Cã alții vãd în asta o slãbiciune...asta ține deja de patologie...

Probabil cel mai bun articol care l-am citit recent... Pentru mine este imposibil sa nu extrapolez aceasta situatie la meciul din Giulesti si mai ales urmarile lui. In definitiv si acolo refrenul este ca adevaratii barbati trebuiau sa stea pe teren si sa lupte cu brichetele ca la Rovine. Oare cate articole din presa romana au prezentat situatia din acel meci in acelasi fel precum acest articol? pentru ca pe langa influentele din presa intervine si nivelul de bun-simt, de buna crestere si educatie al unor indivizi care populeaza spatiul Romaniei contemporane. Daca existau acei 7 ani de acasa la toti romanii, atunci acestia ar fi stiut de la mama ca nu-i frumos sa injuri si arunci cu lucruri in alti oameni, deci alde gasca ProScandal sau Mazeta Scandalurilor ar fi avut impact zero cu aluziile lor. Revenind la Sdrobis, el e doar un roman oarecare, consumator de manele si cu interes vadit ca jucatorii promovati de el sa ajunga in Europa. Iar pentru asta trebuie mai intai sa fie titulari la Steaua, unde intamplator acum este antrenor Lacatus... Deci pentru el chiar nu e o chestie personala, putea fi oricine in Ghencea, el s-ar fi exprimat in mod similar si conform educatiei sale.

Mulțumesc mult pentru aprecieri. În rest, nu pot spune decât cã ai dreptate...

pentru chestia asta as putea sa uit pentru moment de maniere si eleganta sau valori morale si sa ma cobor la mintea lui pentru a-i da cateva "replici" asa cum isi doreste.rusine pentru vorbe..mai ales ca le-a adresat unui om care este cu multe clase peste el in toate felurile posibile...

Nu este cazul. Nu avem de ce sã ne coborâm pânã acolo. Ãsta este Sdrobiș. Nu noi. Iar Lãcãtuș a reacționat extraordinar. Asta este tot ce trebuie sã conteze.

Au ajuns toate nimicurile sa comenteze...cine este ratatul asta comparativ cu Lacatus?

Ce a facut jegul asta pentru fotbalul romanesc? A antrenat vreo campioana macar?? A....am uitat l-a descoperit pe Vali Badea dar asta nu-i da dreptul sa faca pe desteptul.

Este un nimeni. Dar haide sã trecem peste asta și sã-l scutim de ceea ce ar trebui sã capete. CSM Reșița era o echipã frumoasã pe vremuri, poate asta va rãmâne dupã el. Nu avem de ce sã-l respectãm. Dar asta nu însemnã cã trebuie sã fim mai rãi ca el...

enjoy10.04.2008 06:39

un articol excelent, felicitari! in rest sa-l lasam in pace, nu merita mai mult.

DeMaio10.04.2008 07:04
un articol excelent, felicitari! in rest sa-l lasam in pace, nu merita mai mult.

Mulțumesc. Mai mult nici nu aveam de gând sã mã iau de el. Scrisesem inițial mult mai mult, dar la un moment dat am stat sã mã gândesc cã nu are rost sã-i acord mai multã atenție decât este cazul.

cicerone10.04.2008 07:16

Ce tot mai copii pe altul si te dai intelectual,spune-ti vorba si lasa vrajeala,Sdrobis e cu foamea si atat ce vrei de la el?(mai pune un A4 sa exprimi).Hai Steaua(pronostic b-Steaua=0-4).

DeMaio10.04.2008 08:19
Ce tot mai copii pe altul si te dai intelectual,spune-ti vorba si lasa vrajeala,Sdrobis e cu foamea si atat ce vrei de la el?(mai pune un A4 sa exprimi).Hai Steaua(pronostic b-Steaua=0-4).

Cam așa ceva. Acum, nu știu dacã este chiar ok sã folosești A4-ul pe post de DEX, dar treacã de la noi :))

Virgil10.04.2008 08:46

Ochiul ager al parintelui pe de o parte si profesionalismul pe de alta parte, au dat fotbalului multi jucatori de valoare. Are evident frustrarea omului care a descoperit diamantul, l-a slefuit, l-a facut sa straluceasca si l-a oferit altora care-l tin inchis intr-o cutiuta.

O fi Zdrobis mai dintr-o bucata, mai slobod la gura, dar nu trebuie judecat chiar in halul asta. Sunt altii care o merita mult mai mult, dar care nu au ghinionul sa inspire cuiva un subiect de articol.

Cainele care latra nu musca. Asa e si Zdrobis.

Pe mine iesirea lui, iesirea unui parinte care-si vede nedreptatit copilul, nu m-a deranjat foarte tare. Pentru ca l-am inteles foarte bine.

DeMaio10.04.2008 08:57
Ochiul ager al parintelui pe de o parte si profesionalismul pe de alta parte, au dat fotbalului multi jucatori de valoare. Are evident frustrarea omului care a descoperit diamantul, l-a slefuit, l-a facut sa straluceasca si l-a oferit altora care-l tin inchis intr-o cutiuta.

O fi Zdrobis mai dintr-o bucata, mai slobod la gura, dar nu trebuie judecat chiar in halul asta. Sunt altii care o merita mult mai mult, dar care nu au ghinionul sa inspire cuiva un subiect de articol.

Cainele care latra nu musca. Asa e si Zdrobis.

Pe mine iesirea lui, iesirea unui parinte care-si vede nedreptatit copilul, nu m-a deranjat foarte tare. Pentru ca l-am inteles foarte bine.

Uneori, lucrurile i-au ieșit. Alteori, nu. Iar Vali Badea nu cred cã este neapãrat unul care sã fie trecut la cele pozitive, dar asta nu analizãm noi. Problema este cã Steaua este o echipã, iar Jiul o alta. Cum Lãcã nu s-a bãgat sã-i spunã lui Sdrobiș ce sã facã, ar fi fost frumos sã îl lase și el pe Lãcã sã antreneze așa cum crede de cuviințã. În plus, jignirile adresate sunt inumane în condițiile în care Marius Lãcãtuș, în fotbalul românesc, nu a fost vreo eternã speranțã, ca Radu Niculescu, ba dimpotrivã, un jucãtor care a tras de nenumãrate ori dupã el echipele în care a evoluat. Din acest punct de vedere, cred cã putem judeca mai aspru chiar decât am fãcut-o. Nu țin partea Fiarei doar pentru cã aș fi stelist și, vezi Doamne, mi-a fost atacat idolul. Nu. Ci pentru cã, dacã pui lucrurile pe hârtie, vezi cã o astfel de atitudine nu este susținutã de realitate. Inclusiv de realitatea anului 2008, în care Steaua, cu Lãcãtuș, merge spre titlu, chiar dacã uneori se târâie cãtre el.

Cam asta este. Regret. Sdrobiș este un bun descoperitor de talente. Din nefericire, nu stã foarte bine la capitolul comunicare...

Virgil10.04.2008 09:03

DeMaio, omule, nu trebuie sa raspunzi fiecaruia in parte. Iti apreciez solicitudinea, dar cred ca exagerezi. Lasa-l pe fiecare sa spuna ce crede, nu incerca sa le rastalmacesti comentariile sau sa le impui propriile pareri. Intr-un fel rolul tau in aceasta imprejurare a luat sfarsit din momentul postarii articolului.

DeMaio10.04.2008 09:09
DeMaio, omule, nu trebuie sa raspunzi fiecaruia in parte. Iti apreciez solicitudinea, dar cred ca exagerezi. Lasa-l pe fiecare sa spuna ce crede, nu incerca sa le rastalmacesti comentariile sau sa le impui propriile pareri. Intr-un fel rolul tau in aceasta imprejurare a luat sfarsit din momentul postarii articolului.

Sunt foarte obișnuit de pe blogul meu sã stau de vorbã cu fiecare om în parte, dat fiind cã și acolo am dus lucrurile cãtre ideea de forum. Ok, o s-o las mai moale :)

andyro10.04.2008 09:15

Mie mi se pare excelent articolul, cat si modul in care e scris. Parca te mai scoate din monotonia si stilul comunist pe care l-am intalnit in unele articole ale unor redactori. Mi se pare si o idee buna sa se raspunda comentariilor, e un mod de a interactiona cu cititorii si de a face schimb de pareri, fara a incerca in mod necesar sa le impui ceva.

«12»