FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rolul FCSTEAUA.RO în comunitate

«12»
fcsteaua.ro08.04.2008 02:45

E vorba, bineînțeles, de comunitatea suporterilor steliști. Nu-mi place sã insist pe un astfel de subiect, dar criticile cãrora a trebuit sã le rãspund recent mã fac sã cred cã unele lucruri încã nu au fost puse la punct corespunzãtor.

Natura acestui site

Tuturor celor care n-au înțeles-o încã, le aduc aminte cã noi, cei care lucrãm la FCSTEAUA.RO, o facem consumând timp, bani și nervi, fãrã sã primim pentru asta alte recompense în afarã de satisfacțiile morale. Pentru ca acest site sã fie existe, s-au fãcut eforturi care se scapã ușor din vedere. Poate credeți cã miile de articole au apãrut din senin... vã înșelați! În spatele lor se ascund multe ore de muncã, pe care le-am fi putut folosi în scopuri mai egoiste.

Consider cã nimeni nu are dreptul de a ne trage la rãspundere pentru activitatea pe care o prestãm. Din moment ce nu avem scopuri comerciale, nu avem nici clienți cãrora sã le dãm un raport al activitãții. Scriem cât putem, când suntem în stare și dupã cât de mult ne duce capul. Poate cã sunã urât, dar celor care nu vor sã înțeleagã asta le recomand sã încerce un proiect paralel mai ambițios, și care sã serveascã mai bine interesele suporterului stelist.

La fel, nici noi nu avem justificãri pentru a ne plânge. Nimeni nu ne-a obligat sã facem ce facem, și dacã satisfacția de a scrie aici ar dispãrea, am închide de tot șandramaua. Nu meritãm și nici nu așteptãm sã primim laude sau ode din partea voastrã.

Responsabilitate

Din punct de vedere legal, FCSTEAUA.RO e un site care aparține Asociației Independente a Suporterilor Steliști. Noi, însã, nu-l vedem așa, ci îl considerãm un loc în care orice susținãtor al clubului nostru se poate informa și exprima liber, în limitele unor reguli menite sã împiedice inevitabilul haos. Prin modul în care suntem priviți de suporterii de rând, de conducerea clubului și de presã, am depãșit de mult stadiul de "câțiva inși care scriu niște articole". FCSTEAUA.RO a ajuns un canal aproape oficial de exprimare al steliștilor. Tocmai din acest motiv, avem și un numãr de obligații auto-impuse.

Încercãm sã pãstrãm un punct de vedere obiectiv, care sã reflecte cât mai bine vocea suporterilor de pretutindeni. Evitãm sã dãm ocazia apariției confuziilor legate de emitenții opiniilor, semnând articolele cu numele noastre reale sau sub pseudonim. Nu încercãm sã fim posesivi: acceptãm oricând noi redactori, dacã și-au dovedit capacitatea de a se exprima și buna credințã. Componența actualã a echipei redacționale stã mãrturie în acest sens.

Vrem ca FCSTEAUA.RO sã aibã, pe lângã partea de informare, și o componentã educaționalã. Încercãm sã insuflãm cititorilor valorile steliste, așa cum le înțelegem noi, în timp ce și noi învãțãm pe zi ce trece de la restul comunitãții. Zilnic, punem umãrul la formarea unui tip "mai bun" de suporter, dar acceptãm cã nu suntem cei mai în mãsurã sã spunem ce e bun și ce e rãu. O facem oricum, pentru cã putem și pentru cã responsabilitatea ne convinge cã trebuie.

În continuare

Pentru ca FCSTEAUA.RO sã continue sã existe la standarde tot mai ridicate, e nevoie de ajutorul vostru. Nu vã putem pretinde tuturor sã scrieți articole, dar vã cerem o minimã decențã în dialogul bidirecțional la care luãm parte. Ar trebui sã avem toți ca scop progresul unui site care "cu bune și cu rele" își face treaba de peste 6 ani de zile.

În calitate de cititori, sunteți capabili sã renunțați la critici care nu sunt constructive și la jigniri care nu vor duce nicãieri. Rãmâne sã o și faceți!

www.GRECO.ro

axl08.04.2008 03:45

Si care nu va convine shove it up your arse.

Lavrente_sb08.04.2008 04:11

Un articol pe care personal il apreciez foarte mult, la fel ca majoritatea articolelor tale. Pacat insa ca multi dintre cei care viziteaza site-ul nu impart nici aceeasi parere si nici aceleasi idealuri cu tine.

Asta e, suntem un neam de scandalagii si superficiali, grabiti sa isi faca auzita si sa isi impuna parerea, fara a tine cont de cat de tare sau cat de vulgar se exprima pentu asta. Cel mai rau e insa ca majoritatea dintre noi simt nevoia mai intai sa dezaprobe total parerile altuia, lasand din nou de-o parte criteriile de mai sus.

De cativa ani a mai aparut o specie de Roman, redactorul de articole sportive...a nu se confunda cu ziaristul sportiv, la noi e deja o specie extincta. Sa explic???

Felicitari pentru inca un articol foarte bun, as zice explicativ, si pentru toata activitatea la fcsteaua.ro

Hai Steaua.

zoloz200508.04.2008 05:15

Problema e ca aveti o putere de convingere destul de mare asupra unor mii de stelisti..si e pacat ca unii dintre voi isi varsa "ofurile" si frustrarile personala la adresa unui jucator/conducator/suporter/creditor al acestui club.Poate mai multa impartialitate ar fi binevenita..in rest , toate cele bune si bafta in continuare

Piece of Mind08.04.2008 05:35

Un articol binevenit, Greco.

DelPiero1008.04.2008 06:29

Va felicit pentru tot ceea ce faceti si pentru ca reusiti sa tineti in viata acest site,care in mare parte din cauza voastra a ajuns cel mai cunoscut site al suporterilor stelisti(mai cunoscut chiar si decat site-ul oficial)!Incaodata felicitari si sa o tineti tot asa...suporterii stelisti au nevoie de acest site,asa cum si acest site are nevoie de stelisti adevarati...

Gabyc08.04.2008 07:00

Va felicit pentru articol, dar din pacate nu stiu cati o sa tine seama de el.Cat despre munca depusa la un site stiu ca e foarte grea mai ales cand are atatia utilizatori. oricum va felicit si sper sa o tineti asa in continuare.

MoWeed08.04.2008 07:47

Bun articol dar din pacate multi suporteri stelisti nu inteleg asta.....

Am o gramada de prieteni stelisti care nu intra pe acest site pentru ca vezi-Doamne aici sunt "ultrasii aia tampiti care-l injura pe ovidel". Degeaba incerc sa le explic ca, cum este si normal de altfel, aici sunt persoane cu convingeri diferite.

Inteleg si eu cat de greu este sa sustineti acest site si va felicit pentru treaba buna care o faceti...

laur_2308.04.2008 08:10

Greco...Ai pus punctul pe ''i'' !!!

Din pacate, aici sunt multi ''stelisti'' carora le place starea conflictuala si, mai mult de atat, care au impresia ca sunt mai bine documentati, mai destepti si mai intelepti decat ''poporul'' !

Ar trebui sa existe o atitudine demna, o posibilitate de a dialoga fara balacareli(pentru asta il avem pe g.b.!!!), disponibilitatea de a accepta si alte idei, puncte de vedere care nu corespund cu cele ale unuia sau altuia dintre useri.

In privinta jignirilor nu mai vorebesc!...sunt pe aici cateva persoane care traiesc din asa ceva, neavand alte preocupari, insa ...unde nu-i cap!!!

AdrianUltras2508.04.2008 08:34

www.FCSteaua.ro e facut de stelisti adevarati pentru stelisti adevarati.

E unul dintre putinele locuri(daca nu singurul adevarat) de unde pot afla si eu informatii despre Steaua, informatii nepoluate!

Eu unul va multumesc ca existati!

Forza Steaua!

enjoy08.04.2008 08:38

Mereu, pe acest site, se vine de catre unii moderatori si autori de articole cu laitmotivul "cei (celor) care n-au inteles",de parca dansii sunt pe un piedestal ridicat in slavi si jos asteapta "prostimea" sa le soarba "invataturile". In atare situatie, fara sa fiu rautacios, veti ramane suspendati mereu in turnul vostru de fildes. Daca discutiile pe site sunt contradictorii uneori, lucru absolut normal si aducator de progres, asta nu inseamna ca cineva va trage la raspundere. Daca nu acceptati dialogul, din cate am vazut eu destul de civilizat, imi pare rau pentru voi s-o spun, sunteti depasiti! Ori trebuie sa intelegeti, apropo de laitmotiv, ca, din start, v-ati asumat chiar acest lucru. Vreti "si o componenta educationala"? Se subintelege, nu ne-o spuneti si apoi "ne dati" cu lingurita. Aceasta componenta va priveste si pe voi, nu este unilaterala. Iar cu "pusul umarului', lasati pe altii s-o spuna, modestia eleganta fiind mai apreciata decat auto-laudarea. Cred in minima decenta pe care o solicitati, dar si in criticile rezonabile pe care ar trebui sa le acceptati. Diversitatea este o dovada a libertatii si lipsei constrangerilor. Si nu vad de ce suporterii stelisti n-ar fi liberi si lipsiti de cel putin unele constrangeri. Va doresc mult succes in demersul vostru si al nostru si astept o deschidere totala spre dialog, libera, neimpusa si necenzurata! HAIDE Steaua!

enjoy08.04.2008 08:45

apropo: felicitari pentru deschiderea temei cat si pentru majoritatea celor cuprinse in articol! fara linguseala!

il_capitano08.04.2008 08:45

Din pacate sunt multi pe siteul asta, care adreseaza jigniri fara sa isi dea seama ! Si cum ai spus si tu, ramane sa vedem daca o facem ! forzateaua

andyro08.04.2008 09:05

@enjoy - nu era vorba de refuzarea dialogului, ci de mentinerea acestui dialog in anumite limite civilizate; criticile au fost acceptate timp de 6 ani si vor fi acceptate in continuare, atat timp cat pastreaza acel minim de decenta. Majoritatea redactorilor/moderatorilor au iesit si la o bere cu alti utilizatori, merg la meciuri cu alti utilizatori, si in general, am incercat sa dezvoltam comunitatea ca pe una deschisa si libera. Daca impresia ta este ca redactorii sunt intr-un turn de fildes sau ca suntem depasiti (lucru care nu reprezinta o critica constructiva, sustinuta de un rationament, argument, fapte sau exemple, ci pur si simplu o rautate), te invit pe tine sa faci un site nefinantat de club care sa atraga peste 300.000 de vizitatori unici lunar.

Ca o nota personala, veniturile din publicitate - in cazul in care v-ati intrebat la ce sunt folosite - sunt redirectionate pentru buna functionare a siteului si apoi spre AISS, respectiv realizarea unor actiuni precum "O mare de steaguri", excursia la Praga, samd. E un lucru si un gest pe care personal il apreciez, pentru ca - daca ar fi vrut - ownerul siteului ar fi putut trai linistit doar din banii lunari obtinuti din publicitate.

Ar mai fi de adaugat ca, asa cum in randul suporterilor steliste de pretutindeni exista diferente de opinii, la fel exista si in randul redactorilor/moderatorilor - referitor la anumiti jucatori, antrenori, creditori, stil de joc, rezultate, samd. De aceea o sa vedeti uneori ca la un anumit articol un anumit redactor raspunde cu o parere contrara sau cu un articol total opus. Este normal, suntem fiinte (inteligente) diferite, gandim diferit si vedem diferit lucrurile.

serban2308.04.2008 09:30

Toti aveti dreptate :biggrin:

SSK08.04.2008 10:21

Bravo, Tibi! Un articol foarte pertinent, care pune punctul pe i!

@enjoy

Parerea mea este ca nu poti spune ca noi, moderatorii/redactorii, suntem intr-un turn de fildes, atata vreme cat in fiecare an si in fiecare luna (!) echipa redactionala si cea a moderatorilor se "alimenteaza" cu useri ai acestei comunitati. Acum un an, alexblaja, andyro, Marius nu scriau pentru acest site. Ba, daca nu ma insel, Andyro era un critic foarte entuziast al moderatorilor sau redactorilor, cateodata. Asta nu l-a oprit nici pe el, nici pe ceilalti sa aiba acces la "turnul nostru de fildes". Si nu va opri in continuare pe nimeni, critic sau nu, cu conditia sa pastreze un nivel de decenta. Pe care, spre exemplu, tu il pastrezi.

Si puteti spune ce vreti, dar pentru o societate ca a noastra un gest de asemenea proportii -> sa ai un site care produce un venit mai mult decat decent din publicitate si sa-l donezi AISS, pentru ca si alti suporteri stelisti sa se poata bucura de anumite realizari |- un astfel de gest merita toata aprecierea. Iar faptul ca AISS si-a inceput practic existenta printr-un astfel de gest (in timp ce era suspectata, poate pe buna dreptate - in traditia noastra, ca doreste sa-i pacaleasca pe internautii influentabili si dispusi la donatii), este un gest simbolic, de foarte bun augur!

Numai bine tuturor!

Alex88pl08.04.2008 11:07

imi place articolul..e o mica rabufnire la adresa care scriu aici doar de dragul de a scrie exprimata intr-o maniera eleganta si civilizata..mai rar asa ceva.felicitari!acum am un singur lucru de spus..anumite critici ar trebui sa le analizati si sa incercati sa vedeti ce urmaresc.daca nu ar fi aceste critici ar insemna fie ca nimanui nu-i pasa de ce scrieti fie ca scrieti totul perfect..si nu cred ca e asa.unele crtitci ar trebui sa le luati ca ataare si sa va orientati in ceea ce scrieti dupa ele.mai mult nu trebuie sa spun.ramane sa decideti daca e asa sau nu.e o parere sincera

Dragoshel08.04.2008 11:11

felicitari Greco, bine punctat.

Noroc cu articole dastea ca in rest aproape numai critici la adresa redactorilor care scriu pe acest site. :excl:

Mihai Gruia08.04.2008 12:05

In sfarsit ...era si timpul pentru un astfel de punct de vedere oficial, ca sa zic asa. Totusi sunt de parere ca articole ca si cel scris cu ceva zile in urma de M Somanescu, in care era criticat Laca, nu isi are locul pe acest site.

Cu alte cuvinte nu lasati orice articol, indiferent de cine posteaza. Jiji e una, Laca e cu totul altceva.

Avand in vedere publicul target al acestui site, parerea mea sincera este ca articole ca si cel descris mai sus, nu fac decat sa divizeze acest public tinta si de aici un trafic sub ceea ce ar trebui sa aiba un site ca si acesta.

Cu mai mare accent pe zona de download - poze si alte "probleme" si cu o diversificare a ariilor de interes eu zic ca este un site care se va putea bate si chiar sa puna serioase probleme :) site-urilor de scandal-sport (gsp si altii pe care nu-i mai enumar).

Acum cred ca 99% din cei care intra pe site, intra pentru a citi si comenta articole - acest lucru cred ca se poate schimba in favoarea site-ului si traficului si implicit a publicitatii atrase pe site.

Dragoshel08.04.2008 12:11

@Mihai Gruia in legatura cu Mihai Somanescu, in calitate de coleg de forum/site ii iau aparare.

Atunci cand a scris articole perfecte, frumoase, care v-au placut, il felicitati, acum ca nu sunteti de acord cu articolele scrise de el, spuneti ca nu are ce cauta pe fcsteaua.

Poate se afla in momente mai grele, sau poate asta este parerea lui.

va rog inca o data comentati articolul nu persoana care scrie articolul!

Sau daca aveti calitati, puteti contacta adminul sitului, si veti deveni redactori pe fcsteaua.ro

LE: si cu downloadul pe site (poze, wallpapere), tot cu ajutorul vostru vom putea imbunatati acea sectiune a sitului.

Mihai Somanescu08.04.2008 13:10

@Dragoshel

Si inainte si acum scriu la fel. Consider ca nu calitatea articolelor mele e problema, ci continutul. Atata vreme cat e pe placul majoritatii( indiferent daca prezentau adevaruri sau nu) eram super. Daca scriu despre adevaruri care nu ne plac, inseamna ca nu sunt stelist. Asa cum Greco spune in articol, consider ca e rolul nostru, celor care scriem articole, sa incercam sa facem un "suporter mai bun" in felul in care percepem fiecare asta. Ca sa fac asta, e nevoie sa mai spui si lucrurile dureroase.

@Mihai Gruia

In ce an ne aflam? Libertatea de exprimare iti spune ceva?

DT08.04.2008 13:31

dar ca urmare al carui fapt a aparut un astfel de articol? ce s-a intamplat? intreb pentru ca pare a fi un articol de protest la adresa utilizatorilor! multumesc

Mihai Gruia08.04.2008 14:16
@Dragoshel

@Mihai Gruia

In ce an ne aflam? Libertatea de exprimare iti spune ceva?

Libertate de exprimare se chema si daca ceea ce ai scris despre Laca aparea la comentariile unui articol si nu ca si articol de sine statator, mai ales ca se faceau niste aluzii oarecum peiorative la adresa caracterului sau. Daca ciorile pot sa accepte neconditionat un jucator de serie b cum e cra-panco italiano, macar forumul suporterilor stelisti poate sa-i acord lui Laca un minim de subiectivism si decenta. E inutil sa mai spun primul marcator in 86, etc etc etc ...

@Dragosel

Adica ar trebui ori sa-i spun sa nu mai scrie cand scrie ceva adevarat, ori sa-i adresez felicitari cand scrie ceva aberant. Ori sa nu comentez nici un articol.

Cred (ca si in cazul arbitrilor) ca era bine sa ia o pauza dupa acel articol.

PS Acest site se adreseaza tuturor stelistilor. Este normal cand te apuci de scris sa te gandesti ca scrii pentru majoritate.Nu este o sesiune inchisa in care ne legam cativa oameni si restul nu mai au voie sa citeasca. Iar majoritatea genereaza in general decizii.

yo_marius08.04.2008 14:41

Mihai Gruia,

Prin astfel de dispute si vendette personale, pierdem esenta articolului lui Greco. Mihai ªomanescu a scris un articol cu care tu nu ai fost de acord, drept urmare ai postat acest lucru iar noi toți am reținut. Dreptul la libera exprimare nu ți-a fost ingrãdit. Așa ca scuza-ma daca te intreb, ce dorești acum, cu aceste reproșuri care, sincer iți spun, nu-și au rostul?

Cum spuneam, suporterii steliști, inclusiv redactorii fcsteaua.ro, au opinii diferite, cu care poți sa fii de acord sau dimpotriva. Important este cã, indiferent de parerea ta despre un articol, ești liber sã te exprimi.

Într-adevãr, acest site se adreseazã tuturor suporterilor Stelei și nu cred ca a lasat vreodatã impresia cã nu ar fi așa.

enjoy08.04.2008 14:52

@ andyro and SSK : ca sa ma intelegeti si voi, poate si altii, am s-o spun mai direct: in situatia in care MEREU cineva ne atrage atentia ca "nu intelegem", cu alte cuvinte ca suntem fara pregatire(ca sa nu folosesc cuvantul prosti), nu crezi ca se izoleaza? Si as spune, apropo de postul tau, nu reprezinta "aceasta", "pur si simplu o rautate"; repet, intr-o atare situatie poata aparea varianta turnului de fildes. Am spus aceste lucruri din dorinta de ai ajuta pe managerii site-ului, o dorinta fireasca fara alte dedesupturi. Eu cred ca inteleg foarte bine majoritatea lucrurilor si putin mi-ar pasa daca cineva spune ca n-am inteles; eu stiu ce pot. Dar s-o spui mereu de la acel nivel, si pentru toti utilizatorii, e clar ca se vrea diferenta, aspect cu care nu sunt de acord. Sunt remarcabile lucrurile care s-au realizat si ar fi cu atat mai remarcabile cu cat receptivitatea la unele critici s-ar dovedi la ea acasa pentru toti cei criticati. Si nu le-as numi neaparat critici ci mai degraba sfaturi binevoitoare.

«12»