E vorba, bineînțeles, de comunitatea suporterilor steliști. Nu-mi place sã insist pe un astfel de subiect, dar criticile cãrora a trebuit sã le rãspund recent mã fac sã cred cã unele lucruri încã nu au fost puse la punct corespunzãtor.
Natura acestui site
Tuturor celor care n-au înțeles-o încã, le aduc aminte cã noi, cei care lucrãm la FCSTEAUA.RO, o facem consumând timp, bani și nervi, fãrã sã primim pentru asta alte recompense în afarã de satisfacțiile morale. Pentru ca acest site sã fie existe, s-au fãcut eforturi care se scapã ușor din vedere. Poate credeți cã miile de articole au apãrut din senin... vã înșelați! În spatele lor se ascund multe ore de muncã, pe care le-am fi putut folosi în scopuri mai egoiste.
Consider cã nimeni nu are dreptul de a ne trage la rãspundere pentru activitatea pe care o prestãm. Din moment ce nu avem scopuri comerciale, nu avem nici clienți cãrora sã le dãm un raport al activitãții. Scriem cât putem, când suntem în stare și dupã cât de mult ne duce capul. Poate cã sunã urât, dar celor care nu vor sã înțeleagã asta le recomand sã încerce un proiect paralel mai ambițios, și care sã serveascã mai bine interesele suporterului stelist.
La fel, nici noi nu avem justificãri pentru a ne plânge. Nimeni nu ne-a obligat sã facem ce facem, și dacã satisfacția de a scrie aici ar dispãrea, am închide de tot șandramaua. Nu meritãm și nici nu așteptãm sã primim laude sau ode din partea voastrã.
Responsabilitate
Din punct de vedere legal, FCSTEAUA.RO e un site care aparține Asociației Independente a Suporterilor Steliști. Noi, însã, nu-l vedem așa, ci îl considerãm un loc în care orice susținãtor al clubului nostru se poate informa și exprima liber, în limitele unor reguli menite sã împiedice inevitabilul haos. Prin modul în care suntem priviți de suporterii de rând, de conducerea clubului și de presã, am depãșit de mult stadiul de "câțiva inși care scriu niște articole". FCSTEAUA.RO a ajuns un canal aproape oficial de exprimare al steliștilor. Tocmai din acest motiv, avem și un numãr de obligații auto-impuse.
Încercãm sã pãstrãm un punct de vedere obiectiv, care sã reflecte cât mai bine vocea suporterilor de pretutindeni. Evitãm sã dãm ocazia apariției confuziilor legate de emitenții opiniilor, semnând articolele cu numele noastre reale sau sub pseudonim. Nu încercãm sã fim posesivi: acceptãm oricând noi redactori, dacã și-au dovedit capacitatea de a se exprima și buna credințã. Componența actualã a echipei redacționale stã mãrturie în acest sens.
Vrem ca FCSTEAUA.RO sã aibã, pe lângã partea de informare, și o componentã educaționalã. Încercãm sã insuflãm cititorilor valorile steliste, așa cum le înțelegem noi, în timp ce și noi învãțãm pe zi ce trece de la restul comunitãții. Zilnic, punem umãrul la formarea unui tip "mai bun" de suporter, dar acceptãm cã nu suntem cei mai în mãsurã sã spunem ce e bun și ce e rãu. O facem oricum, pentru cã putem și pentru cã responsabilitatea ne convinge cã trebuie.
În continuare
Pentru ca FCSTEAUA.RO sã continue sã existe la standarde tot mai ridicate, e nevoie de ajutorul vostru. Nu vã putem pretinde tuturor sã scrieți articole, dar vã cerem o minimã decențã în dialogul bidirecțional la care luãm parte. Ar trebui sã avem toți ca scop progresul unui site care "cu bune și cu rele" își face treaba de peste 6 ani de zile.
În calitate de cititori, sunteți capabili sã renunțați la critici care nu sunt constructive și la jigniri care nu vor duce nicãieri. Rãmâne sã o și faceți!