Domnule Somanescu,
as vrea sa va intreb la inceput daca in anii de inceput a perioadei '80 ati recunoscut la Steaua spiritul despre care vorbiti in articol.
Dupa cate mai tin eu bine minte, in acea perioada echipa noastra era pe undeva la mijlocul clasamentului, ii avea in componenta, pe langa marii sefi Dumitru si Iordanescu, pe unii despre care putina lume aduce aminte in zilele noastre, gen Smarandache, Ciugarin, s.a.
Hai sa analizam situatia de atunci si cea de acuma: se faceau multe aranjamente, in general luam bataie mai ales de la Dinamo, stilul de joc se baza pe pasa lunga a lui Dumitru, pe intrarile criminale ale aceluiasi jucator, iar cand si cand mai apareau driblingurile lui Iordanescu. Despre goluri, stiti si dumneavoastra ca provineau in mare majoritate din faze fixe (orice lovitura relativ centrala din zona 16-30 metri era in proportie de 90% gol).
Astazi ce avem? aceleasi goluri din faze fixe, aceleasi pase lungi, dar in proportie mult mai mica fata de combinatii, intrari destul de hotarate la adversari.
Ce mai avem in plus? un finantator care asigura o anumita putere (nu sunt de loc un admirator al lui), rezultate mult mai bune.
In final va intreb cum de ati trecut cu bine acea perioada si ati ajuns ai in ziua de astazi un suporter adevarat al Stelei? atunci deci nu aveam nici joc, nici rezultate dar aveam aranjamente (in acea perioada inca nu aveam legatura cu Valentin Ceausescu). Aveam in schimb de suportat ironii din belsug din partea dinamovistilor (acum avem aproape din partea tuturor suporterilor celorlalte echipe, dar sa nu subestimam puterea de influenta a mass media de azi).
Cred ca ati ajuns intr-un moment in care sentimentele care le aveti pentru "finantator" sunt la un nivel de intensitate prea ridicat, riscand sa le influenteze pe acelea fata de Steaua, lucru cu care nu pot fi niciodata de acord.
Aveti in continuare to respectul meu.