Parerile sunt impartite pe aici si cred ca adevarul este undeva pe la mijloc... va mai amintiti de "recesamantul" ala de acum un an sau doi in care se spunea ca Steaua are 4 milioane de suporteri in intrega tara? E.. sunt convins ca cel putin jumatate erau stelisti de conjunctura (mai ales ca in timpul ala aveam rezultate in europa), as fi fost tare curios sa se fi facut un asemenea studiu si in acest tur de campionat cand eram pe locul 7 si luam bataie dupa bataie in CL, oare cati dintre ei mai erau stelisti? O sa ziceti ca vorbesc prostii dar cunosc foarte multe cazuri de rude si cunostinte indepartate care se incadreaza perfect in categoria de mai sus, si aceasta categorie de suporteri sincer eu nu pot sa o accept.
Si eu am mai judecat unii suporteri privind acest aspect, al "stelismului" din ei, dar acum sunt mult mai retinut in privinta asta. Chiar ieri am avut parte de o intamplare edificatoare, eram in 385 cand urca un grup de 4 oameni care faceau parte dintr-o categorie sociala precara, nu ca ar fii contat asa de mult asta dar la prima vedere pareau ca se incadreaza si ei in categoria mai sus expusa. Cu toate astea am intrat in vorba cu ei, si peste nu mult timp au scos de sub geaca un adevarat arsenal. Fulare, steaguri, tricouri etc, motivand ca vin din berceni si le-a fost frica sa vina cu ele imbracati de acolo asa ca le-au ascuns pana atunci. Si desi nu stiau pretul biletelor de la meci totusi au venit la meci pe o vreme pe care multi prefera sa vada meciul din fotoliu de acasa, si au tinut sa fie in rosu si albastru desi veneau dintr-un cartier de dinamovisti.
Si desi exemplul de mai sus a fost unul pozitiv, am avut parte si de o gramada de exemple negative. La meciul cu Urziceniul daca mai tin bine minte am avut in spate doua specimene (scuzati-mi expresia dar eu asa le consider) care din minutul 10 au inceput sa se planga de faptul ca "de ce dracu au dar 5 ron pe bilet, cand puteau sa stea acasa sa se uite la un film" si ca "nu mai vin niciodata pe stadion", evident cred ca era prima oara si sper eu si ultima oara ca m-am abtinut cu greu sa nu ma eneverz.
Pe undeva cred ca exista un 0,01% care face diferenta intre unii si altii, pentru ca si eu am si facultate si servici in acelasi timp si totusi cand a venit vorba sa aleg intre servici+facultate si Steaua am ales fara sa regret Steaua (fiecare alege dupa propriul plac, unii aleg Steaua si unii nu, si cred ca acolo se face o diferenta). Dar pe mine unul nu ma intereseaza "cat de stelisti sunt unii sau altii", nu ma intereseaza sa se faca o comparatie intre mine si altii sau intre diverse persoane, pentru mine este important cand vad destui oameni in tribuna si pe o vreme ca cea de aseara (sa nu mai vorbim de meciul cu Villareal), sa vad oameni care isi sustin echipa si cand este condusa (nu sa fie injurata din minutul 10), si sa vad oameni care se implica in tot ceea ce inseamna Steaua.
Parerea mea este ca fiecare tribuna si peluza isi are rolul ei si ar trebui sa existe mai mult respect intre ele. E vorba mai mult despre mentalitate... daca ai venit in peluza ai venit sa canti si sa iti sustii echipa 90 de minute, daca nu te identifici in aceasta categorie e de bun simt sa te duci singur in tribuna II sau I. Intr-adevar in T II sunt multe persoane care in trecut au fost si ele in peluza, dar cu trecerea timpului s-au reorientat dar asta nu cred ca ii face mai putin stelisti (acelasi lucru si cu celelalte tribune), iar in peluza.... parerea mea ca oamenii astia merita mult mai mult respect, pentru ca sunt ultrasi nu huligani, sunt oameni ce traiesc si respira pentru Steaua si care au ales sa traiasca pentru culori in schimbul altor beneficii ale vietii, si nu cred ca sunt inconstienti cum a zis altcineva pe aici, sunt oameni pentru care acesta este idealul comun.