De 16 ani lucrez intr-o companie care reprezinta unul dintre cele mai cunoscute branduri din lume. Am invatat acolo ca nimeni, niciodata, daca nu-i plac produsele noastre, nu va da bani pe ele. Nu poti sa-ti arunci banii pe ceva ce nu-ti place, nu-ti face bine, te deranjeaza. Sunt banii tai, munciti de tine. Nu te poate obliga nimeni sa-i dai cuiva caruia nu vrei sa-i dai.
Acelasi lucru il poti spune despre un ziar. Atunci cand esti adeptul lui Basescu, cumperi Evenimentul zilei sau Cotidanul. Cand nu cumperi Jurnalul national. Cand esti adeptul lui te uiti la realitatea TV, cand nu la Antene.
De ce, atunci cand ziarele sportive de la noi ataca Steaua zilnic si prin orice mijloace, sa le dam banii? De ce sa cumparam prosport sau gsp? De cesa deschidem televizoarele pe sport.ro sau pe celelalte canale ce ne ataca si ne batjocoresc? De ce sa-i hranim pe cei ce lucreaza acolo din banii nostri? De ce sa muncim pentru ei?
Va rog sa luati o atitudine civica precisa si sa nu va mai dati banii pe aceste ziare, sa nu mai priviti televiziunile ce ne injura. Sa nu la mai bagam bani in buzunar, sa cerem tuturor stelistilor din tara sa procedeze la fel. Suntem cei mai numerosi suporteri si le putem pricinui pagube. Nu-i nevoie sa-i injuram, sa le cautam numerele de telefon, sa-i urmarim. Putem adopta cea mai legala forma de protest: nu le mai cumparam produsele. Sa vedem cine are de pierdut.
Nu-mi ascund numele. Nu-mi e rusine de ceea ce spun. Am dorit sa traiesc intr-o tara libera, in care presa sa-si faca datoria fata de cetatean. In SUA presa are rol de informare, nu un rol activ de fabricanta de stiri. Ziarele, televiziunile partizane isi afiseaza in preambul directia partizantului. La noi se face partizanat, declarandu-se neutralitatea. M-am saturat de aceasta mizerie. Haideti sa dovedim tuturor ca noi, stelistii, suntem o familie unita si cinstita care prin mijloace legale reuseste sa probeze acest lucru. Iar cei care au deschis aceasta campanie imunda sa inteleaga ca si-n Romania, membra a UE legea este singura care ne poate conduce si ca traim intr-un stat de drept.