Stie cineva ce zi este azi? O sa-mi spuneti ca astazi este miercuri, 26 Martie 2008. Sau, foarte probabil, o sa-mi spuneti ca astazi este "Ziua Z", ziua marii judecati. Intr-adevar, astazi se judeca, la deja celebra comisie de disciplina, cazul "Rapid - Steaua". Imi pare o isterie generala, peste tot discutandu-se despre posibila/probabila decizie a acestei comisii. Cum am spus in repetate randuri, pentru mine decizia nu poate fi decat 0-3, si niste sanctiuni extrem de severe pentru clubul organizator, in speta Rapid Bucuresti.
O sa spuneti ca sunt subiectiv, ca daca era Steaua in locul Rapidului nu aveam acesta reactie. Probabil aveti dreptate, sunt subiectiv (sunt stelist, e normal), dar pot sa va asigur ca as fi avut exact aceeasi reactie daca Steaua se facea vinovata de gravele deficiente organizatorice din Giulesti. Poate as fi o reactie mult mai vehementa, de la clubul iubit avand pretentii mult mai mari, inclusiv in privinta organizarii unui meci de fotbal.
Cum am spus, parerea mea (si nu numai a mea) este ca decizia nu poate fi decat victorie pentru Steaua. Asta inseamna ca o sa fim la doar 3 puncte de liderul CFR, care, etapa viitoare joaca la Dinamo. Teoretic, intr-un concurs favorabil de imprejurari, luni am putea fi liderul Ligii I. Ar fi acesta un motiv de bucurie? Pentru mine, ca si pentru multi altii, nu ar fi. Desi sezonul acesta am invins pe Dinamo, am invins pe CFR, probabil invingem la masa verde pe Rapid, am un gust amar.
Steaua nu ar fi un lider moral. CFR-ul nu este si nu va fi un lider moral. In momentul de fata nu cred ca exista vreo echipa in Liga I indreptatita sa ocupe fotoliul de lider. Vedeti? Nu-i asa ca este trist? Din 18 echipe care joaca (mai mult sau mai putin) in Liga I, nici macar despre una nu se poate spune ca ar merita sa fie liderul Romaniei. Au reusit in sfarsit sa omoare fotbalul. De aceea eu adopt ideea unui amic : Romania sa nu trimita nici o echipa in Champions League! In vremurile astea, cand predomina discutiile despre moralitate, ar trebui o decizie de genul asta (morala, nu-i asa?), care sa ne aduca cu picioarele pe pamant pe toti. Din pacate, acesta decizie nu va veni. Trist, nu-i asa?
In incheiere, vreau sa va spun ce mi se pare mie cel mai trist lucru astazi. Dincolo de mese verzi, dincolo de decorarea lui Deaconu de catre presedintele Basescu, trecand peste discutiile interminabile despre moralitate (de parca asa ceva ar exista in fotbalul de la noi), astazi, 26 Martie 2008, pe stadionul Ghencea, echipa nationala de fotbal a Romaniei joaca un meci amical in compania reprezentativei similare a Rusiei. Cati dintre dumneavostra au raspuns asa la intrebarea de la inceputul articolului? Trist, nu-i asa?
Marius