FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Mesaj pentru "corecti" (2)

«12»
fcsteaua.ro24.03.2008 20:11

Mai jos redau integral postarea unui suporter stelist pe unul din forumurile unui ziar de sport. Suporterul respectiv semneaza sub numele Petru Vrancea. Concluziile le voi trage în josul paginii.

"Steaua BUCUREªTI : Conferințã de presã

Astãzi,24.03.08,clubul de fotbal Steaua a invitat presa, dar și reprezentanți ai clubului Rapid, la o întâlnire în care se dorește transmiterea unor puncte de vedere în legãturã cu partida de fotbal întreruptã în minutul 73, disputatã în compania echipei Rapid.

Din partea clubului Steaua au participat dl. Valeriu Argãseala,dl Marius Lãcãtuș și dl Mirel Rãdoi.

Au onorat invitația, din partea Rapidului, d-nii Zota,Sãpunaru și Pancu.

Dl Argãseala: "V-am invitat aici pentru cã dorim sã facem cunoscut opiniei publice punctul de vedere al clubului nostru în legãturã cu evenimentele legate de ultimul meci disputat în compania Rapidului.Dau cuvântul d-lui Mirel Rãdoi și ,apoi,d-lui Marius Lãcãtuș."

Rãdoi:"În primul rând vreau sã vã spun cã sunt bucuros cã se aflã aici ,de la Rapid, Sãpunaru și Pancu ,pe care-i respect pentru modul cum și-au apãrat șansa în acest meci.Eu vreau doar sã vã spun cã încã înainte de a începe partida, din zona tribunei II s-au aruncat diverse obiecte în direcția noastrã.De altfel se vede și în imaginile televizate cum la încãlzire suntem bombardați, o sticlã cãzând în apropierea lui Mendoza. Pe parcursul meciului au fost aruncate multe obiecte, în special cãtre Neșu cu care nu știu ce-aveau, cã l-au și fluierat la fiecare atingere a balonului.."

Marius Lãcãtuș:"Da,eu vreau sã vã spun doar ca bãieții n-au fugit de pe teren de capul lor. Noi, conducerea tehnicã, ne-am dat seama cã era un pericol sã rãmânem în teren în atmosfera aceea încinsã. Dacã s-ar fi hotãrât continuarea meciului am fi fost rechemați de la vestiare.Vreau și eu sã-l felicit pe Mircea pentru modul cum a pregãtit aceastã partida cu noi".

V.Argãsealã: "Ati ascultat punctele de vedere ale jucãtorilor și antrenorilor și acum o sã vã prezint punctul de vedere oficial :

1.Meciul acesta a fost precedat de o serie de declarații belicoase venite din partea ambelor cluburi, ceea ce a inflamat și mai rãu atmosfera.Noi considerãm cã acest comportament este o greșealã pentru cã cele douã echipe sunt foarte echilibrate valoric și rezultatul final putea fi oricare, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.Sã nu uitãm extraordinara dublã întâlnire din sferturile UEFA, când Steaua a avut mai multã șansã.

Aici se aud aplauzele celor de la Rapid.

2.Urmare a problemelor amintite de colectivul nostru clubul Steaua a ajuns la urmãtoarele concluzii:

-clubul organizator se face vinovat de deficiențe în asigurarea unui climat de joc apropiat de unul normal;

-jucãtorii echipei Rapid n-au nici o vinã in deznodãmântul neașteptat;

-echipa Steaua credem cã a demonstrat cã ar fi avut posibilitatea, în cele aproximativ 20 minute-cu tot cu prelungiri-rãmase de joc sã egaleze sau sã preia conducerea,dupã cum și echipa Rapid ar fi putut sã se distanțeze decisiv;

-de aceea noi considerãm drept cea mai corectã soluție rejucarea totalã a meciului, pe stadionul Giulești, dar fãrã spectatori.

Dacã cei de la Rapid sunt de acord putem face un memoriu comun pe care sã-l înaintãm comisiei de judecare."

Se aud aplauze și jucãtorii Sãpunaru și Rãdoi își dau mâna.

Reporter: "D-le Argãsealã, este de acord dl Becali cu aceastã soluție?"

Argãsealã: "Nu este de acord, dar ne respectã punctul de vedere și, pentru menținerea intactã a respectului publicului nostru, a lãsat lucrurile sã se desfãșoare astfel. El știe cã, oricum, Dumnezeu va fi cu noi."

Hei ,trezeste-te!Ai sã intârzii la serviciu…..

HAI Steaua!

Petru-Vrancea"

Textul de mai sus reprezintã ilustrarea un pic naivã a unei situații care ar fi avut loc într-un campionat civilizat, unde probabil cã aruncatul cu bricheta și scuipatul adversarilor nici nu ar fi existat. În acel campionat situația de la meciul cu Rapidul ar fi fost una izolatã. În aceste condiții, aș fi fost de acord cu rejucarea meciului.

În campionatul nostru actual, plin de corupție și patroni care vor doar sã obținã imagine din echipele pe care le "finanțeazã", civilizația lipsește cu desãvârșire. Sentința de miercuri poate fi începutul unei epoci civilizate. Asta dacã se respectã legea și se dã meci câștigat pentru Steaua cu 3-0. Civilizația aceasta ne poate aduce însã și nouã neajunsuri. Putem fi și noi mâine în situația în care este Rapidul azi. ªi atunci voi avea aceeași pãrere. Mai mult, într-un campionat civilizat, apãsarea "butoanelor" iese la ivealã mai devreme sau mai târziu. Repercusiunile pentru echipa ai cãror reprezentanți apasã "butoanele" sunt grave și pot însemna chiar retrogradarea în eșalonul inferior. Tot ce sper este sã ajungem și noi la un fotbal civilizat. ªi mai sper ca Becali sã nu fi apãsat "butoanele" în returul acesta. ªi asta pentru cã tot noi vom avea de suferit mai târziu, într-un campionat civilizat, care retrogradeazã echipele care au apãsat "butoanele"

alexblaja

MoWeed24.03.2008 20:28

Dar intr-o tara civilizata alta ar fi fost si atitudinea ciorilor....

dragos_drlsteaua24.03.2008 20:36

Un articol excelent! Nimic mai adevarat ca faptul ca, daca meciul ni se va da noua la masa verde cu scorul de 3-0, lucrurile vor lua o intorsatura mai normala, daca nu chiar una normala, in campionatul nostru. Spun asta din urmatorul motiv: am urmarit etapa asta aproape toate meciurile si sunt foarte sincer cu voi cand va spun ca nu am vazut UN SINGUR OBIECT aruncat pe terenul de joc! Am fost si in Templu, unde alta data portarul Tudor ar fi fost bombardat cu obiecte venite din peluza la tragerile crase de timp! Iata insa ca acum, nimic! E clar ca este un pas extrem de important spre un campionat mai civilizat!

FORZA Steaua!!!

dark chocolate24.03.2008 20:43

articolul e f bun ar trebui luat aminte!civilizatie?...la noi mai greu dar putem sa speram! :steagcruce:

Kreator24.03.2008 20:47

Incep prin a-mi cere scuze ca postez acelasi mesaj pe care l-am scris si in alt topic, dar este referitor la ... aceasta "dorinta" a unor stelisti pentru rejucare...

Rezultatul insa nu poate fi decat 3 - 0, conform regulamentelor in vigoare la aceasta ora.

Cat despre eventuala dorinta a unor stelisti de a se rejuca meciul...... sa ne reamintim ca este vorba un meci contra clubului rapid Bucuresti, club care acum vreo doua sezoane dorea sa castige CAMPIONATUL la masa verde impotriva Stelei!

Nu un amarat de loc 2.

Dorea sa castige CAMPIONATUL!

Si cum?

Cu doar cateva etape inainte de finaul campionatului au cerut depunctarea echipei Steaua... pentru ceva ce se intamplase dupa fluierul final al unui meci ..... Sportul Studentesc - Steaua Bucuresti (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!), meci disputat in Regie!!!!!!!

Meciul se incheiase, Steaua invinsese si se apropia usor-usor de titlul de campioana....

Ei bine rapid a cerut depunctarea echipei Steaua pentru ........ niste scandari de dupa terminarea meciului.

Nu erau rapidistii pe teren, nu fusese o disputa directa, nu aveau ei nici o treaba....

Dar comunistul de Copos a dorit sa castige titlul la masa verde, pentru niste lucruri total aiurea, absolut indirecte.

Copos comunistul a facut memoriu la FRF, si deoarece Steaua a primit doar sanctiuni care nu includeau si depunctarea, Copos-comunistul a facut memoriu la UEFA.

Raspunsul primit a fost ca sanctiunile primite deja de clubul Steaua din partea FRF sunt suficiente.

Cu acest club mizerabil vreti sa fim noi super corecti?

Cred ca daca ar putea, rapidistii ne-ar scoate inimile in unghii si ar musca din ele cand acestea inca ar pulsa...

Si cu ei va gasiti sa fiti super-corecti!

Frate, ce memorie scurta avem!

.............................................................

Cat despre efectele deciziei, parerea mea este ca daca rapid nu va pierde meciul la masa verde, incidentele pe stadioane vor continua.

Daca vor pierde, violentele vor scadea, sau vor disparea chiar.

Galeria Stelei a renuntat la scandarile "rasiste" impotriva rapidistilor dupa ce a fost amenintata cu pierderea a 3 puncte importante in acel moment.

Dupa parerea mea conducatorii rapidului poarta intreaga vina pentru starea de haos si violenta pe care o creaza suporterii rapidisti.

Au tolerat ani de zile ploaia de pietre care zbura din tribulele visinii inspre adversari, sticlele si scaunele proiectate spre jucatorii adversi.... petardele (interzise) care bubuiau in giulesti chiar la meciul din Cupa UEFA rapid - Steaua....

tot ce faceau suporterii era perfect OK.

La meciul din tur Steaua - rapid din Ghencea, BGS-ul (sau cine o fi fost) a incercat sa opreasca potentiale proiectilele dinspre si inspre galeria rapidului, si au instalat o plasa de protectie deasupra zonei ocupate de acestia...

Ce au facut conducatorii rapidului?

Au facut un scandal monstru: suporterii visinii sunt bagati intr-o cusca, scandal mare, aoleu, ce facem, ne-au bagat suporterii in cusca.... scandal mare!

_copos coministul da declaratii ca el se va duce si va sta in cusca cu suporterii visinii, nu este posibil asa ceva, vai vai vai, ce scandal, in cusca ... aoleuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, aooooleuuuuuuuuu, vai de noi, ce ne facem...

Rezultatul.... : suporterii au taiat plasa de protectie.

Practic _copos- comunistul a indemnat suporterii la aceasta actiune.

La fel face comunistul _copos si acum.

L-ati auzit vreo secunda macar pe _copos sa spuna:

"Avem o problema? Trebuie sa facem ceva? Trebuie sa invatam sa ne comportam?"

NU!

Mesajul lui a fost si este:

"Au fost suporteri stelisti infiltrati care au aruncat!"

Ce invata suporterii rapidisti din mesajele lui _copos:

DISTRUGETI, ARUNCATI, SPARGETI, BATETI, faceti ORICE!

Noi vom da mereu vina pe adversari pentru orice!

MoWeed24.03.2008 20:51

Kreator

Corect multi uita fata de cine vrem sa fim corecti(desi pentru mine corect inseamna sa se respecte regulamentul federatiei, regulament votat si acceptat si de catre clubul Rapid)

Ei ne-au facut asemenea mizerii si acum hopa apare nenorocitul ala de comunist Copos si pretinde rejucarea in "spiritul fotbalului". Ciudat cum acest spirit este invocat numai cand au ei de castigat din asta

shack3r24.03.2008 20:54

Da.3-0 ar fi primul pas spre un spectacol fotbalistic civilizat.Dar mitica Dragomir de ce nu a iesit pana acum cu declaratii in stilu-i caracteristic? Cred ca daca acea bricheta venea din peluza pana acum inchidea toate peluzele din Romania.

Oricum,poate ca acum s-a observat cel mai bine,declaratiile belicoase ale conducatorilor nu fac altceva decat sa incite la violenta spectatorii si fotbalistii.Cand vor fi declaratii fair-play,atunci vom avea un campionat linistit din punct de vedere auxiliar ( ca "nebunia " de pe teren si spectacolul exclusiv fotbalistic este foarte bine venit ) .

laur_2324.03.2008 21:00

Foarte bun articolul tau Alex!

Drept sa-ti spun, la inceputul lui, chiar ma gandeam...''sa fie oare posibil asa ceva?'', sa se fi intalnit cu acele non-valori? Insa am revenit brusc la realitate si mi-am dat seama ca in Romania asemenea gesturi sunt de domeniul fantasticului, nu pentru ca NOI(stelistii) am fi prea civilizati, iar ei nu, ci pentru ca aceste creaturi de sub pod n-au nici cea mai mica notiune de fair-play!!!

Iar astazi, pentru a ''n''-a oara, am realizat ca Romania fotbalistica este plina de frustrati si complexati, o categorie de oameni dezaxati si invidioasa la culme pe ceea ce inseamna Steaua ! Aceste formulari(frustrati&complexati) la folosesc de mai mult de 7-8 ani la adresa spurcatilor si milogilor, nu de la ''sfertul'' din UEFA sau din cauza evenimentelor petrecute in ultimii ani...

Cum sa poti sa le acorzi vreodata clementa acestor oameni de sub pod, cand ei infiereaza Steaua in orice luare de cuvant, in orice moment al zilei in care apar chipurile lor negricioase la TV, determinand schimbarea culorilor telecomenzii !?!?

Tigania trebuie exterminata si astfel vom scapa lumea de petele negre ale societatii in care traim!!!

makaan24.03.2008 21:19

Sunt de acord cu cei care doresc pedepsirea rrapidului si a tot ce inseamna clubul ala,pentru ca toti sunt vinovati,impreuna...jeguri ordinare

"Dumnezeu nu bate cu paru'..." Nu, bate cu bricheta!

eddie the 'ead24.03.2008 21:44

Parca cel mai mult mi-as dori depunctarea rapidului cu vreo 10 puncte. Daca acum se vaita, sa-i vad atunci... Pe de alta parte, regulamentul e regulament. Daca acolo scrie 3-0, 3-0 sa fie.

@Kreator - nu cred ca e normal sa ai gesturi onorabile doar fata de niste oameni care te respecta si te trateaza decent. Superioritatea (intelectuala sau de alt fel) ti-o dovedesti cind esti domn fata de niste mizerii. Nu vreau clementa pentru tzigani, dar nici razbunare. Vreau corectitudine. Si, repet, daca regulamentul scrie negru pe alb ca e cu 3-0, orice discutie e inutila. In cazul in care se va aplica...

Azzido24.03.2008 21:51
Dar intr-o tara civilizata alta ar fi fost si atitudinea ciorilor....

intr-o tara civilizata o mentalitatea ca a ciorilor nu exista.

asadar, sa se faca dreptate!

sa le suspende terenul si sa suporte consecintele faptelor lor.

lupi24.03.2008 22:06

scuzati offtopicul: din Ghencea pana la polivalenta cu ce pot ajunge cat mai direct (mijloc de transport in comun)? va roj ajutatzima, multumesc

vlad7524.03.2008 22:15
scuzati offtopicul: din Ghencea pana la polivalenta cu ce pot ajunge cat mai direct (mijloc de transport in comun)? va roj ajutatzima, multumesc

Cu taxiul,evident. Este mijloc de transport in comun pentru firmele care fac taximetrie.

Kreator25.03.2008 07:54
Parca cel mai mult mi-as dori depunctarea rapidului cu vreo 10 puncte. Daca acum se vaita, sa-i vad atunci... Pe de alta parte, regulamentul e regulament. Daca acolo scrie 3-0, 3-0 sa fie.

@Kreator - nu cred ca e normal sa ai gesturi onorabile doar fata de niste oameni care te respecta si te trateaza decent. Superioritatea (intelectuala sau de alt fel) ti-o dovedesti cind esti domn fata de niste mizerii. Nu vreau clementa pentru tzigani, dar nici razbunare. Vreau corectitudine. Si, repet, daca regulamentul scrie negru pe alb ca e cu 3-0, orice discutie e inutila. In cazul in care se va aplica...

Pai 3-0 este doar rezultatul la masa verde al meciului respectiv.

In afara de pierderea acelui meci urmeaza si alte sanctiuni disciplinare pentru clubul rapid care pot fi: depunctarea cu pana la 6 puncte, interzicerea disputarii urmatoarelor "n" meciuri pe terenul propriu, etc. etc. etc.

In acel sezon despre care vorbesc in care milogii au cerut o depunctare aiurea in tramvai, Steaua tocmai facuse un gest onorabil rapidistilor.

Cum ne-au multumit ei?

Incercad sa obtina depunctarea Stelei inclusiv cu memorii la UEFA!

Despre ce gest vorbesc:

La meciul din Sferturile de Finala ale Cupei UEFA rapid - Steaua, o sticla de plastic plina cu apa il ia la tinta pe Banel Nicolita.

Din fericire acesta nu este lovit.

Banel ia sticla de pe gazon si o arunca repede la marginea gardului, fara ca observatorul UEFA sau arbitrii sa observe ceva, scapand astfel rapidul de amenda sau chiar de disputarea unor eventuale partide la 250 km de Bucuresti, cum a patit Steaua.

Banel Nicolita a si primit trofeul FAIR PLAY in acel an pentru acest gest.

Doar cateva etape mai tarziu rapidistii ne-au multumit... in stilul lor, asa cum am scris mai sus.

Crezi ca violatorii de copii (de exemplu) merita gesturi onorabile?

Eu cred ca fiecare trebuie tratat corect, dar in conformitate cu actiunile fiecaruia in parte.

rapidului i s-au acordat destule sanse pana acum.

Din toate aceste sanse ei au inteles doar ca pot face ce vor ei.

Au o buna parte din presa pe care o pot manipula, si pe asta se bazeaza mereu.

Bundy25.03.2008 08:06

Cum ar fi sa se fi intamplat asta? M-ar fi bucurat mai mult decat orice victorie. Dadeam un exemplu frumos, de echipa mare, cu conducere pe masura care nu vrea sa castige meciuri la masa verde. Suporterii, noi trebuie sa luam atitudine...cei de la Sud au afisat un banner ce-i drept dar trebuie sa facem mai mult. Vreau sa ma pot bucura din toata inima daca luam titlul, fara urme de indoiala, fara meciuri castigate la masa verde sau turquoise.:)

zoloz200525.03.2008 09:05
intr-o tara civilizata o mentalitatea ca a ciorilor nu exista.

asadar, sa se faca dreptate!

sa le suspende terenul si sa suporte consecintele faptelor lor.

metroul pana la C-tin Brancoveanul si dupa aia prin parc...10 min de mers..

morosanu'25.03.2008 09:11

super tare faza,am ras de naivitatea mea,chiar crezand ca e adevarat. dar cel mai mult mi-au placut aplauzele rapidistilor adresate stelistilor pentru succesul in sferturi... inca o data felicitari pentru articol!

eduardo_stelist25.03.2008 09:11
Cum ar fi sa se fi intamplat asta? M-ar fi bucurat mai mult decat orice victorie. Dadeam un exemplu frumos, de echipa mare, cu conducere pe masura care nu vrea sa castige meciuri la masa verde. Suporterii, noi trebuie sa luam atitudine...cei de la Sud au afisat un banner ce-i drept dar trebuie sa facem mai mult. Vreau sa ma pot bucura din toata inima daca luam titlul, fara urme de indoiala, fara meciuri castigate la masa verde sau turquoise.:)

hai sa nu fim mai catolici decat Papa; hai sa nu le mai plangem de mila inaripatelor, hai sa fim constienti ca avem de castigat, vom avea 3-0 pentru ca asa e precizat in Regulamentul votat de toate cele 18 echipe din Liga1, nu avem nevoie de victorii dubioase, nu vrea pomana, nu vrem daruri de la Dumnezeu, nu vrem decat ceea ce este corect, chiar daca unii considera imoral.....io unul nu vreau sa fiu moral in fata lor, in fata cainilor, CFR`ului, craiovei, bragadirului, in fata nimanui care nu respecta numele Steaua.

in alta ordine de idei,,,marele Gigi corsicanu, inaripatu` sef..l-ati vazut aseara la Fanatik c indruga....ca se vor revolta 14 echipe impotriva sistemului(Steaua), ca nu se ma ipoate asa....

si ivanovici...suna pe Iancu..pauza..omu` habar nu are de nici o coalitie.....suna pe porumboiu...mai pe langa....nici vorba de aranjamente....

vulturii plesuvi de sub pod viseaza..viseaza cu ochii deschisi..ne acuza de comunism...Copos cum si cand a facut primii bani..primu` celebru milion??? sunt tare curios.....nu in timpul raposatilor???

imi e scarba de tot c inseamna F.C. Rapid Bucuresti..de la femeia de servici si pana la mai nou, Taher

eddie the 'ead25.03.2008 09:35

Pai 3-0 este doar rezultatul la masa verde al meciului respectiv.

In afara de pierderea acelui meci urmeaza si alte sanctiuni disciplinare pentru clubul rapid care pot fi: depunctarea cu pana la 6 puncte, interzicerea disputarii urmatoarelor "n" meciuri pe terenul propriu, etc. etc. etc.

OK, am inteles. Astept plin de nerabdare ziua de miercuri.

Crezi ca violatorii de copii (de exemplu) merita gesturi onorabile?

Eu nu ma refer la cazuri extreme, ca exemplul tau. Astora le-as taia diverse chestii, dar nu e cazul sa discutam aici ce si cum...

Gabyc25.03.2008 10:27

Frumos articol.daca ar fi asa cum ai spus tu toti am fi multumiti.La ce s-a ajuns acum mi se pare o porcarie.De ce oare nu fac autoritatile la fel ca in Italia?Sau suporterii de ce nu se comporta la fel ca in Anglia?Cum prima parte noi nu avem ce face dar cu partea a doua debinde doar de noi cum ne comportam pe stadion.A spus cineva ca nu sa aruncat cu nimic la meciul cu UTA.Nu au avut cu ce sa arunce a a fost confiscate ca daca ar fi avut sigur ar fi aruncat.Dar daca noi am arata ca vrem sa oprim acest fenomen de a arunca in teren cu obiecte cred ca ar lua si altii modelul.

ariven2125.03.2008 10:42

Io unul am crezut ca ii pe bune prima parte a articolului...

Sincere felicitari pentru ideile care le transmiti...

cicerone25.03.2008 11:32

Nimic,avem trei puncte si gata! Daca vroiau fair play milogii tre sa dovedeasca cand au ocazia. Cine imi spune si mie ce are de adevaratelea Mirel?

Tupac Amaru25.03.2008 15:59

Sunt curios care ar fi fost, in opinia tziganilor, motivul care sa il determine pe Deaconu sa intrerupa meciul - probabil un cutzit in inima, un topor in cap si o secure la beregata!

Nu vreau altceva decat sa se respecte legea, iar in acest context puturosii din Jandarmerie trebuie sa ii identifice pe cei care au atentat la viata unor oameni nevinovati - arbitrul si jucatorii, iar Justitia sa ii trimita unde le e locul - adica la Soros in curte, ca el le ia apararea!

twetwet25.03.2008 17:07

la meciul cu UTA au aruncat niste tarani de la T2 o punga de seminte in teren da a luat-o repede un copil de mingi

ce-i corect e corect

ce m-a mai dezgustat zilele astea a fost declaratia lu dinu vama...ca vezi doamne si arbitrii sunt oameni si ei mai gresesc bla bla...pai uita ca el era prima scursura de sub pod cu gura mare la meciuri? jegosu uita cand behaia in autocar cu restu zburatoarelor

spunea cineva mai sus ca daca se intampla in peluza incidentu mitica minte mica ar fi sarit imediat la gatul nostru...asa e...si nu ma face decat sa urasc si mai mult aceste ramashitze demne de mila ale sistemului comunist

bravo noua stelistilor toti! stiti de ce? pentru ca in aceste zile cand toti (mai ales presa) sunt impotriva noastra n-o sa ne auziti copiind rapidul si strigand ca suntem singuri impotriva tuturor...pentru ca suntem prea multi si situatia e chiar inversa: ei sunt SINGURII impotriva noastra a tuturor!

Stelist 24/7

Kreator25.03.2008 17:49
Sunt curios care ar fi fost, in opinia tziganilor, motivul care sa il determine pe Deaconu sa intrerupa meciul - probabil un cutzit in inima, un topor in cap si o secure la beregata!

Chiar si atunci _copos si ceilati "visinii" ar fi spus ca este vorba de un stelist infiltrat intre suporterii visinii....

:)

«12»