Mai jos redau integral postarea unui suporter stelist pe unul din forumurile unui ziar de sport. Suporterul respectiv semneaza sub numele Petru Vrancea. Concluziile le voi trage în josul paginii.
"Steaua BUCUREªTI : Conferințã de presã
Astãzi,24.03.08,clubul de fotbal Steaua a invitat presa, dar și reprezentanți ai clubului Rapid, la o întâlnire în care se dorește transmiterea unor puncte de vedere în legãturã cu partida de fotbal întreruptã în minutul 73, disputatã în compania echipei Rapid.
Din partea clubului Steaua au participat dl. Valeriu Argãseala,dl Marius Lãcãtuș și dl Mirel Rãdoi.
Au onorat invitația, din partea Rapidului, d-nii Zota,Sãpunaru și Pancu.
Dl Argãseala: "V-am invitat aici pentru cã dorim sã facem cunoscut opiniei publice punctul de vedere al clubului nostru în legãturã cu evenimentele legate de ultimul meci disputat în compania Rapidului.Dau cuvântul d-lui Mirel Rãdoi și ,apoi,d-lui Marius Lãcãtuș."
Rãdoi:"În primul rând vreau sã vã spun cã sunt bucuros cã se aflã aici ,de la Rapid, Sãpunaru și Pancu ,pe care-i respect pentru modul cum și-au apãrat șansa în acest meci.Eu vreau doar sã vã spun cã încã înainte de a începe partida, din zona tribunei II s-au aruncat diverse obiecte în direcția noastrã.De altfel se vede și în imaginile televizate cum la încãlzire suntem bombardați, o sticlã cãzând în apropierea lui Mendoza. Pe parcursul meciului au fost aruncate multe obiecte, în special cãtre Neșu cu care nu știu ce-aveau, cã l-au și fluierat la fiecare atingere a balonului.."
Marius Lãcãtuș:"Da,eu vreau sã vã spun doar ca bãieții n-au fugit de pe teren de capul lor. Noi, conducerea tehnicã, ne-am dat seama cã era un pericol sã rãmânem în teren în atmosfera aceea încinsã. Dacã s-ar fi hotãrât continuarea meciului am fi fost rechemați de la vestiare.Vreau și eu sã-l felicit pe Mircea pentru modul cum a pregãtit aceastã partida cu noi".
V.Argãsealã: "Ati ascultat punctele de vedere ale jucãtorilor și antrenorilor și acum o sã vã prezint punctul de vedere oficial :
1.Meciul acesta a fost precedat de o serie de declarații belicoase venite din partea ambelor cluburi, ceea ce a inflamat și mai rãu atmosfera.Noi considerãm cã acest comportament este o greșealã pentru cã cele douã echipe sunt foarte echilibrate valoric și rezultatul final putea fi oricare, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani.Sã nu uitãm extraordinara dublã întâlnire din sferturile UEFA, când Steaua a avut mai multã șansã.
Aici se aud aplauzele celor de la Rapid.
2.Urmare a problemelor amintite de colectivul nostru clubul Steaua a ajuns la urmãtoarele concluzii:
-clubul organizator se face vinovat de deficiențe în asigurarea unui climat de joc apropiat de unul normal;
-jucãtorii echipei Rapid n-au nici o vinã in deznodãmântul neașteptat;
-echipa Steaua credem cã a demonstrat cã ar fi avut posibilitatea, în cele aproximativ 20 minute-cu tot cu prelungiri-rãmase de joc sã egaleze sau sã preia conducerea,dupã cum și echipa Rapid ar fi putut sã se distanțeze decisiv;
-de aceea noi considerãm drept cea mai corectã soluție rejucarea totalã a meciului, pe stadionul Giulești, dar fãrã spectatori.
Dacã cei de la Rapid sunt de acord putem face un memoriu comun pe care sã-l înaintãm comisiei de judecare."
Se aud aplauze și jucãtorii Sãpunaru și Rãdoi își dau mâna.
Reporter: "D-le Argãsealã, este de acord dl Becali cu aceastã soluție?"
Argãsealã: "Nu este de acord, dar ne respectã punctul de vedere și, pentru menținerea intactã a respectului publicului nostru, a lãsat lucrurile sã se desfãșoare astfel. El știe cã, oricum, Dumnezeu va fi cu noi."
Hei ,trezeste-te!Ai sã intârzii la serviciu…..
HAI Steaua!
Petru-Vrancea"
Textul de mai sus reprezintã ilustrarea un pic naivã a unei situații care ar fi avut loc într-un campionat civilizat, unde probabil cã aruncatul cu bricheta și scuipatul adversarilor nici nu ar fi existat. În acel campionat situația de la meciul cu Rapidul ar fi fost una izolatã. În aceste condiții, aș fi fost de acord cu rejucarea meciului.
În campionatul nostru actual, plin de corupție și patroni care vor doar sã obținã imagine din echipele pe care le "finanțeazã", civilizația lipsește cu desãvârșire. Sentința de miercuri poate fi începutul unei epoci civilizate. Asta dacã se respectã legea și se dã meci câștigat pentru Steaua cu 3-0. Civilizația aceasta ne poate aduce însã și nouã neajunsuri. Putem fi și noi mâine în situația în care este Rapidul azi. ªi atunci voi avea aceeași pãrere. Mai mult, într-un campionat civilizat, apãsarea "butoanelor" iese la ivealã mai devreme sau mai târziu. Repercusiunile pentru echipa ai cãror reprezentanți apasã "butoanele" sunt grave și pot însemna chiar retrogradarea în eșalonul inferior. Tot ce sper este sã ajungem și noi la un fotbal civilizat. ªi mai sper ca Becali sã nu fi apãsat "butoanele" în returul acesta. ªi asta pentru cã tot noi vom avea de suferit mai târziu, într-un campionat civilizat, care retrogradeazã echipele care au apãsat "butoanele"
alexblaja