FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Victorie la limita

«12»
fcsteaua.ro23.03.2008 21:03

Niciun meci fara emotii pana la fluierul final al arbitrului. In calitate de suporteri stelisti ne este dat sa traim periculos. Steaua castiga in final de meci impotriva UTA-ei Arad (imi cer scuze perfectionistilor, dar aceasta scandare am auzit-o in dese randuri "din gurile" aradenilor). Vali Badea ne-a adus o mare bucurie in aceasta seara dupa ce Habibou ne-a aruncat intr-o gaura neagra a disperarii printr-o ratare cat el de mare in minutul....90.

Dupa meciul jucat in Giulesti am retinut cu amaraciune unele comentarii dezaprobatoare ale unor colegi de-ai nostri cu privire la folosirea lui Badea in finalul meciului de catre Lacatus. Au uitat ca Vali jucase perfect cu un sezon in urma pe terenul Rapidului aducandu-ne practic victoria cu 3-2. In aceasta seara soferul cascador ne-a salvat. A salvat un meci pe care ni l-am facut singuri greu, o partida gandita nefericit de neexperimentatul antrenor stelist.

Gustul victoriei este dulce dar nu trebuie sa ne pierdem mintile. Steaua este departe de ceea ce ne dorim si foarte departe de cerintele Champions League. Avem trei jucatori extraordinari - Zapata, Golansky si Nesu ultimul, probabil omul meciului din aceasta seara si un jucator de super valoare - Mendoza. Apoi o pleiada de componenti ai formatiei ros albastre, cand jucatori de fotbal, cand FOTBALISTI. Stelisti cu fite.

Marele merit al Stelei este ca a reusit - pentru a cata oara - sa revina dupa ce adversarii au fost in avantaj. Un joc curat si trebuie sa admitem ca ne-a trecut glontul pe langa urechi mai ales la bara aradenilor din repriza a doua. Din acest punct de vedere goalkeeperul Zapata ar trebui sa urmareasca caseta meciului Romania - Columbia de la CM din America. Atunci Hagi i-a pedepsit conationalul Cordoba printr-un gol de senzatie. Nu ar strica putina invatatura din pataniile altora.

Steaua se chinuie in continuare atunci cand intalneste adversari care reusesc sa inchida jocul si sa se baricadeze in aparare. Antrenorul Lacatus este departe de pretentiile pe care le are aceasta echipa si mai are mult de munca. Golurile vin doar daca se ataca bine, iar pentru a ataca trebuie sa alcatuiesti un unsprezece omogen si pe baza unei strategii inchegate. Pana acum lui Laca i-a iesit schema dar se putea incheia si nefericit mai ales ca primul unsprezece din aceasta seara a fost discutabil.

Una peste alta, o etapa absolut nebuna, una care i-a uns la suflet pe suporterii ros albastri si care a scos in evidenta, probabil, echipele care vor reprezenta Romania la anul in grupele Champions League si preliminariile acestei competitii: Steaua si Dinamo Bucuresti.

Urmeaza un meci absolut infernal la Vaslui, o confruntare pe viata si pe moarte. O victorie ros albastra poate insemna locul intai in Liga I pentru Steaua. Totusi, un lucru este cert: daca Lacatus nu va intelege si remedia slabiciunile din jocul vitezistilor, un succes va fi imposibil la Vaslui. Istoria recenta a confruntarilor cu gruparea moldava ne indeamna la prudenta. Chiar si putina teama. Nu de ei ci de noi.

Zapata = 7

Golanski = excelent

Radoi = 8

Ghionea = 8

Nesu = excelent

Plesan = 6

Habibou = a jucat putin

Lovin = 7

Nicolita = 5

Badea = a jucat putin dar a marcat golul victoriei. Se cuvine un 8,5

Dica = 7

Neaga = 6

Mendoza = 8

Pepe Moreno = 8,5 (pentru golul marcat, in rest prestatia sa a fost nespectaculoasa)

MoWeed23.03.2008 21:06
Una peste alta, o etapa absolut nebuna, una care i-a uns la suflet pe suporterii ros albastri si care a scos in evidenta, probabil, echipele care vor reprezenta Romania la anul in grupele Champions League si preliminariile acestei competitii: Steaua si Dinamo Bucuresti.

Etapa nebuna intr-adevar bine macar ca am batut.

Poate etapa viitoare la Vaslui va fi in sfarsit Banel rezerva asa am avea o sansa in atac....

Cata8623.03.2008 21:11

nu pot sa cred cum bubuiau aradenii mingiile din careul lor la 1-1. si mai ales semibataia de la sfarsitul meciului. s-au comportat de parca ar fi fost ultimul meci si daca invingeau sau faceau egal scapau de la retrogradare. sau prindeau Cupa UEFA :|

Adryanno8923.03.2008 21:17
nu pot sa cred cum bubuiau aradenii mingiile din careul lor la 1-1. si mai ales semibataia de la sfarsitul meciului. s-au comportat de parca ar fi fost ultimul meci si daca invingeau sau faceau egal scapau de la retrogradare. sau prindeau Cupa UEFA :|

Si e MARE pacat ca cu o asa echipa ne chinuim....

vlad7523.03.2008 21:25

@Catalin ai dreptate: Steaua si Dinamo sunt cele 2 echipe care se vor bate pentru locurile de CL anul acesta. Conducerile celor 2 cluburi nu vor precupeti nici cel mai mic efort in a obtine cele 2 locuri.

Si Nicolita chiar merita cea mai mica nota. Nicolita a fost victimizat de presa dupa autogolul de la Iasi.Mama lui de la Faurei a iesit in fata,aparandu-si fiul.Mie unul nu mi-a atins coarda sensibila gestul ei. Sunt parinti care sufera pentru lucruri mai grave intamplate copiilor lor. Acum ce-ar fi dorit ,Banel sa fie titular doar pentru ca are grija de fratii lui? Si sincer,daca Banel avea psihicul afectat si era ingrijorat de mama lui nu se ducea la Faurei cu noua lui cucerire. Daca era tot vreo vedeta de pe video chat? Asta trebuie sa o ingijoreze pe femeia aia. Ca fiul ei cel muncitor si iubitor de famile isi ia o panarama pe post de sotie. Asa ca sa ne lase naibii in pace cu povestile siropoase!

danimarcu23.03.2008 21:26

Ca joc suntem foarte departe de ceea ce ne dorim...

Am avut nervii intinsi la maxim,era sa explodez la ratarea lui Habibou.Noroc cu golul lui Badea,sper ca asta sa insemne revenirea lui.

Lacatus mai are multe de invatat,dar eu cred in el.Oricum,afirm cu riscul de a fi injurat ca avem un lot care poate mult mai mult.Sper ca Laca sa remedieze jocul nostru ,in mare parte haotic, ca la Vaslui va fi mult mai greu...

Bravo Steaua,acum sunt convins ca nu am probleme cu inima,cum credeam.Sper sa nu mai trecem prin astfel de emotii,dupa cum spunea si Laca...

zoloz200523.03.2008 21:28

cam mari notele pentru jocul prestat de Steaua...

Il Soldatino23.03.2008 21:34
cam mari notele pentru jocul prestat de Steaua...

Am postat note individuale si nu o medie pentru jocul echipei. :) Probabil, daca s-ar face aceasta medie, aceasta nu ar fi foarte aproape de o nota maxima.

Totusi, ai atins o coarda sensibila. Prin remarca ta esti genial. Pentru ca una este prestatia individuala si alta este prestatia unui fotbalist incadrata intr-un sistem de joc. Probabil ca plecand de aici se pot extrage criticile constructive la adresa Fiarei.

DelPiero1023.03.2008 21:37

Golanski merita 10,a jucat excelent azi!Ceilalti,de la mediu spre foarte slab!

amarel23.03.2008 22:05

Nesu a inceput sa joace ca pe vremea lui Protasov !! Probabil Lacatus STIE CE SA-I CEARA SAU STIE SA-L MOBILIZEZE !!!

bodanelu23.03.2008 22:15

avem o Liga de rahat. cu 3-4 echipe care joaca ofensiv si restul care se baricadeaza in fata porti, cu 11 jucatori pe 20 de metri. sa contruiti voi si sa faceti fotbal spectacol in conditiile astea...

Felicit echipa pentru ca au au revenit de la 0-1 si s-au chinuit sa desfaca jocul aradenilor

enjoy23.03.2008 22:18

sa scadem 2 puncte la fiecare si atunci ne apropiem de nivelul jocului prestat astaseara. am avut in inima si in gand numai incurajari pentru. toti cei ce tin de Steaua si cred, si rabdarea necesara sa-mi (si sa va) confirme increderea in acest sezon. au trecut 6 etape si as fi vrut sa pot spune ca s-a cristalizat un sistem si o formula de echipa. din pacate nu e asa. iluziile incep sa se spulbere, dar speranta moare ultima. le mai acord un bonus - victorie la Vaslui - si apoi voi vedea cum voi reactiona! HAIDE Steaua!

morosanu'23.03.2008 22:20

ma bucur enorm pentru victorie,fie ea si chinuita,mo enervat aradenii,sper sa aiba timp in "b" sa traga de timp...desi as vrea sa nu retrogradeze,sincer

am raluat golurile Stelei ,mai ales golul2 pentru a auzi explozia stadionului... doamne cat imi doresc sa ma duc la un meci pe Ghencea! ati fost fantastici!!!

ZeceMagic23.03.2008 22:33

O parere pe care tin sa o impartasesc este ca nu trebuie sa avem 3 atacanti straini in teren niciodata... as prefera mendoza,pepe si v. Badea; si Dayro, habibou+Neaga... evident in spate mereu Dica... de ce spun asta ... se pare ca mendoza se intelege mai bine cu pepe si v. Badea... iar habibou poate fi pus in valoare mai bine de catre Dayro moreno iar Neaga poate obtine superioritate pe flancul pe care actioneaza.... as prefera sa avem cele 2 garnituri schimbate meci de meci... adica o formula sa joace acasa iar alta in deplasare... formula cu Dayro si Neaga cred ca ar merge mai bine la meciurile de acasa....spun asta pentru ca Neaga daca are public joaca mult mai bine (ma refer public mai numeros).. care pune mai multa presiune la fazele fixe... iar v. Badea nu are o problema cu acomodarea asa cum are Neaga...e doar o opinie...FORTA Steaua!!!!!!

P.S.: Habibou merita nota 9 ... cea mai mare nota... nu pentru ca a ratat ci pentru simplul fapt ca a inteles ca e in offside intr-o fractiune de secunda si nu a influentat faza.... pentru lucrul asta trebuie sa ai reflexe de varf adevarat... asta face diferenta!!!

tazonne23.03.2008 23:01

de acord cu tine Catalin , Nesu cam de 2-3 meciuri e imperial, dribleaza, centreaza , alearga f bine ... impecabil bv lui, Golanski de asemenea impecabil.... mendoza e dirijorul perfect, joaca f frumos si gandeste fazele f bine

Forza Steaua fular-campionii

ssinpadureacualune23.03.2008 23:08

Doamne cat de slab jucam!!! Nu o sa ne mai mearga mult cu jocul asta.Bai frate cand o sa dispara nefericitul de Nicolita din primul 11? Nu inteleg ce cauta titular.Si cand o sa jucam si noi pe jos ca am innebunit de atatea centrari???Jucam prea slab si situatia trebuie remediata pentru ca asa garantez ca nu mai merge mult timp.

Felicitari Nesu(a fost singur pe banda stanga,mendoza nu il ajuta deloc).Bravo Pepe si Badea.In rest,golanski mi s-a parut slab,mult sub jocul practicat de el in alte meciuri,insa in nota echipei.Si tin sa-l remarc pe Ghionea care a urcat de cateva ori cu mingea la picior,un curaj pe care mijlocasii nostri centrali (ca sa nu zic altfel) nu il au.Toata echipa merita maxim 5 pentru jocul prestat azi.

In final,tin sa-i remarc pe Radoi,Nesu si Habibou care au salutat si Peluza Sud.Restul (din punctul asta de vedere) sunteti niste jigodii fricoase.Rusine!!!

twetwet23.03.2008 23:18

m-am intors de la stadion si m-am pus sa citesc comentariile de la "Steaua-UTA 2-1"

si am citit din curiozitate de la inceput pana la sfarsit...si cand dadeam de un "pepe esti praf"...sau "v Badea nush daca a reusit vreun stop de cand a intrat" schitzam un zambet dar totodata ma gandeam....ce fel de suporteri sunteti voi...criticati pana la D-zeu pe toti inclusiv pe Lacatus...

nici eu nu-l suport pe Banel si de la un timp nici rica nu-mi mai inspira incredere...dar sa te misti dupa cum bate vantu e hilar rau...dupa goluri cei ce criticau se dadeau loviti si ridicau in slavi pe Badea si Laca...

stateam in peluza si am zis ca marcheaza pepe iar cand am vazut ca intra Vali stiam sigur ca da si el gol..

intr-adevar nu jucam spectaculos...dar aveti rabdare cu sud-americanii nostri ca vor face treaba buna...iar pentru suporterii de conjunctura va doresc numai bogatie si castiguri materiale substantiale atunci cand nutline va fi cotata la bursa

Cu Steaua pana la moarte!

w3bmaster23.03.2008 23:30

Eu tot nu inteleg ce cauta Banel si Plesan in primu 11 ????

in rest un meci ok avem forta sa intoarcem rezultate asta e bine .....

Daniellone23.03.2008 23:40

Scuza-ma ca te intreb tocmai pe tine, Catalin. In general am vazut ca toata lumea are tendinta de a-l supraaprecia pe Zapata chiar si cand nu e cazul. Te intreb pe tine pentru ca te apreciez pentru echilibrul tau. De ce i-ai dat nota 7 astazi lui Zapata? A avut 2 mingi care au zburat prin careul lui. Una a fost gol (imparabil, nimic de reprosat, dar totusi nu e un plus), iar cealalta un sut de la aproximativ 60 de metri (erau 40 perpedicular, dar s-a tras din tusa) care a lovit bara, o eroare impardonabila care putea sa ne coste nu doar un meci, ci chiar un titlu. De aceea te intreb: de ce 7, cand este evident ca mai prost de atat nu putea juca in seara asta?

kosm1n24.03.2008 00:06

Lovin e boala la Steaua!

tazonne24.03.2008 00:28

@Daniellone un portar se mai poate face remarcat si prin felul in care degajeaza, prin felul in care da drumul la mingie... nu numai prin parade si interventii miraculoase....

freak24.03.2008 01:17
Scuza-ma ca te intreb tocmai pe tine, Catalin. In general am vazut ca toata lumea are tendinta de a-l supraaprecia pe Zapata chiar si cand nu e cazul. Te intreb pe tine pentru ca te apreciez pentru echilibrul tau. De ce i-ai dat nota 7 astazi lui Zapata? A avut 2 mingi care au zburat prin careul lui. Una a fost gol (imparabil, nimic de reprosat, dar totusi nu e un plus), iar cealalta un sut de la aproximativ 60 de metri (erau 40 perpedicular, dar s-a tras din tusa) care a lovit bara, o eroare impardonabila care putea sa ne coste nu doar un meci, ci chiar un titlu. De aceea te intreb: de ce 7, cand este evident ca mai prost de atat nu putea juca in seara asta?

macar de zapata nu vorbi ba.... el nea salvat multe meciuri ..... fara el am fi 0 barat

SuperSteaua24.03.2008 07:41

Vreau sã spun cã vinovații sunt urmãtorii:

Zapata, Rãdoi, Lãcãtuș, Neșu, Nicolițã, Ghionea, Pleșan, Moreno, Mendoza, Lovin, Golanski și Badea.

Eu sper sã-i vãd vinovați și de locul 1 de la final de campionat.

Cârtitorii sã se mute pe saiturile javrelor, cã tot a început Borcea mișcãrile de butoane.

ANTIgigi24.03.2008 08:01

La ce te referi prost? Ca a luat un gol pe gresala lui Lovin care nu a blocat linia de 16 m( doar asta face un mijlocas defensiv la o lovitura de colt ) sau ca la pasa gresita a lui Nesu el era la 10 m de propria poarta? Esti putin cam subiectiv...

@twetwet

Da, Lacatus merita intr-un fel anume sa fie criticat stii de ce? Pentru ca Steaua nu joaca NIMIC. E absolut rusinos sa dai 6 goluri din 7 din faze fixe. Steaua nu mai e Steaua....e doar o adunatura de jucatori de valoare...nu o echipa. Badea a avut putin noroc, deoarece arbitrul mai avea putin si fluiera ofsaid din cauza lui Zorro Habibou, de altfel un jucator modest (din punctul meu de vedere).

Il Soldatino24.03.2008 08:08

Salutare.

E foarte simplu de raspuns. Zapata a avut doar doua situatii de gol la poarta sa si ghinionul nu i-a dat prilejul sa se remarce in nici una dintre acestea (am scos de la capitolul "Ocazii" acea minge respinsa eroic de Ghionea din plonjon si cu pieptul). A primit un gol imparabil in prima repriza si era sa primeasca altul in cea de-a doua din cauza unei situatii ce apare o data la 100 de meciuri. Pur si simplu exista partide in care esti lipsit de noroc si toate situatiile iti sunt potrivnice. Zapata este un portar foarte bun si detine acele calitati pe care le au putini goalkeeperi: plasament, mobilitate, intelegerea jocului, noroc si - foarte important - are o placere fantastica de a juca fotbal. Daca ai sa te uiti la modul in care loveste mingea ai sa descoperi ca este singurul portar din Liga I care nu degajeaza ci isi lanseaza colegii in adancime (cu exceptia fazelor cand Nu este presat de un adversar).

Apoi, ca sa epuizez subiectul: stii de ce a aparut acea faza care a dus la bara din repriza a doua? Sa-ti spun care este parerea mea:

Steaua a urcat foarte mult in pressing. Orice greseala, orice scapare a unui ardelean putea inseamna un nou gol primit si automat incheierea meciului. In acel moment, cand aparatorii nostri centrali erau la mijlocul terenului, portarul nostru a iesit in fata liniei careului de 16 metri tocmai pentru a iesi cu promptitudine in cazul in care vreun aradean ar fi scapat spre poarta. A aparut apoi greseala noastra la mijlocul terenului (Atentie, aceasta ti-a scapat) si l-a prins pe Zappy iesit din poarta.

Cam atat,

Noroace

«12»