FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Vreau fotbalul inapoi!

«12»
fcsteaua.ro22.03.2008 23:25

Un gazon de un verde crud. Se si vad mici denivelari ale acestuia. Unsprezece jucatori imbracati in albastru, ovationati de 25.000 de suporteri. Superb. Ti se facea pielea ca de gaina cand erai in tribunele Templului. Dadeai 110% din tine daca erai jucator pe acel gazon. Erau anii cand nu interesa pe nimeni cine arbitreaza, ce prostii scria in nu stiu ce ziar, daca a fost off-side la o faza, de ce s-a dat sau nu acel off-side, daca s-au intalnit arbitrii inainte de meci etc.

Erau anii cand fotbalul se juca, era privit, era chiar scris in ziare. Anii cand prea putin interesa pe cineva sa scrie despre un oarecare patron si cu atat mai putin interesa pe cineva sa citeasca despre respectivul patron.

Imi aduc aminte cu nostalgie, chiar cu tristele, de vremurile cand jucatorii veneau la peluza, se urcau pe gard si cantau cu noi, iar tristetea e cu atat mai mare cu cat imi amintesc de meciul cu Urziceniul. Atunci nici un antrenor nu-si indemna jucatorii sa salute galeria, acestia bucurandu-se cu noi spontan, sincer, pe toti legandu-ne aceeasi mare dragoste pentru Steaua.

Erau timpurile cand blestematul loc doi nu ducea in Liga, cand ne luptam pentru event, cand dominam Romania atat pe gazon cat si in peluze, cand suporterii puteau sa se exprime liber, puteau sa abia coregrafii, steaguri, bannere, torte, fara ca acestea sa fie verificate, supra-verificate, refuzate, aruncate la gunoi de catre "autoritati".

Recunosc ca atunci, la meciurile din Ghencea, nici nu ma gandeam sa ma uit la TV. Era de neconceput sa stau acasa si vad cum altii se bucura de echipa mea. Acum, ma gandesc de doua ori inainte de a ma duce la un meci.

Trebuie sa spun ceva, doar ca nu stiu cui sa ma adresez. Aceasta este o rugaminte, un apel, o cerere, o dorinta, luati-o cum vreti, adresata LPF, FRF, ziaristilor, lui Mitica, nasului, lui Becali, Argaseasala, jucatorilor si tuturor celor care citesc: VREAU FOTBALUL INAPOI!!! Ma doare in cot de scandalurile dintre voi, nu ma intereseaza cine si-a mai lasat mustata, nu stiu cine e nevasta jucatorului x, nici nu vreau sa aflu.

Fotbalul era (si) al meu. Voi ati reusit sa mi-l furati. Sunteti niste hoti! DATI-MI FOTBALUL INAPOI!

P.S. Urez un Paste fericit tuturor celor care sarbatoresc astazi Invierea Domnului.

Marius

shack3r22.03.2008 23:59

Intr-adevar,acum fotbalul a devenit doar o afacere,un mod al oamenilor potenti financiar de a-si spala banii.Fotbalul este comercial,nu mai este al suporterilor,acestia sunt doar exploatati si manipulati.

Pana acum vreo 6-7 ani pot sa zic daca nu exagerez,stirile din sport durau maxim 10 minute,in care erau prezentate rezumatele meciurilor.

Acum ,stirile din sport sunt cu 5 minute inaintea stirilor de la ora 7,iar apoi inca vreo jumatate de ora dupa actualitati si vreme si se prezinta toate amanuntele nesemnificative din viata oamenilor care roiesc in jurul fotbalului,mai putin ceea ce ne intereseaza,adica strict fotbalul .

E trist,preluam modelul american,in scurt timp stadionul va deveni doar un loc de socializare,nu ne va mai interesa cine castiga meciul,iar la TV ne vom uita la meciuri doar din obisnuinta .

twetwet23.03.2008 00:28

frumos...mi s-a facut pielea de gaina...si eu vreau fotbalul inapoi!

barzu23.03.2008 00:32

Sunt de acord cu tine...

In ritmul asta unde o sa se ajunga oare?

novac23.03.2008 00:33
...

E trist,preluam modelul american,in scurt timp stadionul va deveni doar un loc de socializare,nu ne va mai interesa cine castiga meciul,iar la TV ne vom uita la meciuri doar din obisnuinta .

Pericolul este si mai mare! Vom ajunge sa nu ne pese daca jijilica a apasat pe butoane, daca jucam fotbal sau doar castigam. Spectacolul fotbalistic a fost deja sacrificat ... galeriile incep sa se estompeze fara "mijloacele specifice" de exprimare, scandaluri peste scandaluri ... cam aia este directia in care ne ducem.

Bine Marius, la articolul asta ai pus suflet si se vede. :thumbsup:

LE. shack3r eu unul inca mai sper intr-o minune, inca nu!

shack3r23.03.2008 00:41

@novac

Cred ca suntem destui carora nu ne pasa cum castigam,atat timp cat castigam..

joitaru23.03.2008 01:02

Vreau anii 1995-2002 inapoi, cu confetii, fumigene, spectacolul de dinainte de meci, pe Jean, pe Laca iar jucator.

Bine ca vrem.

grizzly23.03.2008 01:09

de acord cu tine mariuse. dar crezi ca ne mai dau rechinii astia fotbalul inapoi?

draketoy23.03.2008 08:09

am ajuns sa ma intreb si eu unde e fotbalul de altadata...eu cred ca diferenta in ziua de azi o face zeul Ban...ma uitam la meciul de aseara Poli Iasi_CFR Cluj si vedeam rautatea in joc a celor de la Iasi...alergau de mancau pamantu...poi de ce faceau asta...revin BANU....echipele mici alearga pentru ce...la fel si Farul Constanta...cand a jucat la Cluj ...alergau in prima repriza si faceau un joc de pase de parca ma uitam la un meci cu miza....si revin..oare nu acest blestemat ban a ajuns sa faca legea in fotbal...e o parere...sunt putini jucatori in Romania care joaca pentru culori si vreau sa cred ca acei jucatori sunt ai nostri.

...nu de mult Basarab Panduru spunea ca rautatea in teren este imprimata de lider(acela era Lacatus)...vreau sa il vad si eu pe Radoi sa "moara "pe teren cu adversarul de gat cum facea in trecut...sunt maxim 3 jucatori la Steaua care dau aceasta rautate in joc la ora actuala :Nesu ,Lovin si Golanski...sper ca la meciul de azi sa vad fotbal in teren

MoWeed23.03.2008 08:21

Sunt de acord cu ceea ce zici dar este si vina romanilor

Ar trebui sa nu se mai uite nimeni la stirile lor de rahat in care prezinta toate tampeniile: pe cine a mai f***t Mutu sau, daca si-a lasat oierul mustata, etc.

shack3r zicea bine se doreste sa ajungem ca americanii adica sa fim multi si prosti. Din pacate multi au ajuns deja asa...

lucvald-190223.03.2008 08:50

Da.....fotbalul modern si-a pierdut savoarea...dar nici cu mainile in san n-am sa stau !

Poate ca acum e momentul sa fim mai incrancenati cand ajungem in peluze...acum trebuie sa cantam.....cenzura trebuie inlaturata !

ssinpadureacualune23.03.2008 08:59

Frumos articol si adevarat...dar degeaba!!

Cosmi_GT323.03.2008 09:24

(Pentru autor)

Vezi la sfarsit, in codul HTML, ca dupa "Invierea Domnului." ai inchis gresit tagul <b> . De fapt, ai scris <b> in loc de </b> si astfel tot ce urmeaza dupa asta se face ingrosat (inclusiv comentariile)...

laur_2323.03.2008 09:49

ce vremuri! Acelasi Laca, dar atunci din postura de jucator, era primul care venea la peluza, dadea tonul( acest salut stil Galata...el l-a ''implementat'' in Ghencea), insa ceilalti jucatori nu se simteau ( ca astazi...) nevoiti, parca obligati de cineva sa vina in fata galeriei!

Veneau de placere , ne bucuram impreuna de succesle echipei, se urcau pe gard, cantau cu NOI, ce mai!-era o atmosfera superba!!!

Si la putinele esecuri(!) veneau sa ne salute...exista acel respect reciproc, care astazi s-a demonetizat, cu apritia sumelor fabuloase, contractelor de sute de mii etc...

Nici nu erau atatea scandaluri, care astazi sunt interminabile!!!

crafft23.03.2008 11:17

multumesc

Stanici23.03.2008 11:18
Da.....fotbalul modern si-a pierdut savoarea...dar nici cu mainile in san n-am sa stau !

Poate ca acum e momentul sa fim mai incrancenati cand ajungem in peluze...acum trebuie sa cantam.....cenzura trebuie inlaturata !

Asta e solutia, nu lamentari sfornaitoare si bombastice!!!

dax4723.03.2008 11:43

Vremurile trecute nu se mai intorc. Sa traim in prezent, chiar daca nu este prea roz.

Pentru batai, injuraturi, balacareli, etc avem Liga lu` mitica.

Pentru fotbal avem Champions League !

Gabyc23.03.2008 12:25
ce vremuri! Acelasi Laca, dar atunci din postura de jucator, era primul care venea la peluza, dadea tonul( acest salut stil Galata...el l-a ''implementat'' in Ghencea), insa ceilalti jucatori nu se simteau ( ca astazi...) nevoiti, parca obligati de cineva sa vina in fata galeriei!

Veneau de placere , ne bucuram impreuna de succesle echipei, se urcau pe gard, cantau cu NOI, ce mai!-era o atmosfera superba!!!

Si la putinele esecuri(!) veneau sa ne salute...exista acel respect reciproc, care astazi s-a demonetizat, cu apritia sumelor fabuloase, contractelor de sute de mii etc...

Nici nu erau atatea scandaluri, care astazi sunt interminabile!!!

Au fost vremuri frumoase dar eu cred ca salutul lor nu mai vine si din cauza suporterilor.cum sa salute suporterii cand ei ii injura la primul meci pierdut?

Ati zis ca banul nea luat fotbalul.Ma intreb de ce oare in Anglia nu sa intamplat asta?Si a ramas dorinta aia de a juca de a se bucura cu toate ca se invart cele mai mari sume de bani din toate campionatele?De ce oare nu luam exemplul lor?De ce nu se aude galeriile cantant tot meciul indiferent de rezultat??De ce la primul gol incep sa injure jucatorii?De ce nu ne bucuram de acest spectacol numit fotbal?

laur_2323.03.2008 12:46

@Gabyc

-in aceasta privinta, injuratul jucatorilor, nici eu nu sunt de acord! Pentru ca sunt ai nostri, lupta pentru culorile noastre, chiar daca unii,cateodata, iti dau impresia ca sunt cu gandul in alta parte(la plecare in strainatate, la vacante...);

- cand am spus de bani, m-am referit la faptul ca, la noi, mentalitatea jucatorilor nu corespunde cu aceea din Anglia(mai ales!), Italia etc ; dupa ce au dat peste o ''caruta de bani'', ai nostri fotbalisti se simt, intr-o oarecare masura, impliniti si nu mai simt nevoia sa se dedice meseriei pe care o practica!

- iar in privinta atmosferei, ce sa mai zic?!?, nu vezi ca NOI( in Ghencea) ne indreptam mai mult spre stilul Ucraina?...cu mii si mii de gornisti si alti asemenea''fanatici'', care, atunci cand vine vorba de cantat, tipa la tine sa stai jos, ca sa observe ''dumnealor'' mai bine!!!

Gabyc23.03.2008 13:24
@Gabyc

-in aceasta privinta, injuratul jucatorilor, nici eu nu sunt de acord! Pentru ca sunt ai nostri, lupta pentru culorile noastre, chiar daca unii,cateodata, iti dau impresia ca sunt cu gandul in alta parte(la plecare in strainatate, la vacante...);

- cand am spus de bani, m-am referit la faptul ca, la noi, mentalitatea jucatorilor nu corespunde cu aceea din Anglia(mai ales!), Italia etc ; dupa ce au dat peste o ''caruta de bani'', ai nostri fotbalisti se simt, intr-o oarecare masura, impliniti si nu mai simt nevoia sa se dedice meseriei pe care o practica!

- iar in privinta atmosferei, ce sa mai zic?!?, nu vezi ca NOI( in Ghencea) ne indreptam mai mult spre stilul Ucraina?...cu mii si mii de gornisti si alti asemenea''fanatici'', care, atunci cand vine vorba de cantat, tipa la tine sa stai jos, ca sa observe ''dumnealor'' mai bine!!!

PAi aceasta chestie o putem indrepta doar noi.Nu cred ca daca cineva din club spune sa nu folosim goarnele o sa fie ascultat.La acei fanatici daca nu li se acorda atentie o sa inceteze.Cei ce vor sa cante nui opreste nimeni.Doar no sa sara la bataie doar pentru ca cineva canta.Si la cantat tot meciul m-am referit la galerie.Care cum suntem condusi cum incep cu injuraturile, flueratul sau alte prostii.Si as avea o propunere ca tot sa iecat scandalul cu rapid.Suporterii Stelei ar trebuie ca in urmatoarele meciuri sa se comporte cat mai civilizat sa nu arunce cu obiecte in tribune dar tot odata sa cante tot meciul sa demostram ca desi suntem cei mai infocati trebuie sa fim si cei mai civilizati pentru ca Steaua e doar una si e cea mai bune din tara.daca noi dam exemplu sunt convins ca si celellate cluburi o sa invete.(parerea mea)

greco23.03.2008 14:05

E bine sã ne aducem aminte de vremurile frumoase de altã datã, dar și mai bine sã ne gândim la soluții concrete pentru viitor. Ce-a fost acum 10 ani nu va mai fi niciodatã, nu încape îndoialã. Nu doar fotbalulu s-a schimbat, noi ne-am schimbat și România s-a schimbat!

waliazar23.03.2008 16:29

Atunci....!!! Acum cel mult 10 ani...dar nu arunca nimeni cu torte pe teren, sau cu brichete, sau cu orice altceva....sau si mai bine ...in ani ...1980-1989....era festival in Ghencea...dar a promovat Rapid...si vorba unui gazetar din '' Informatia'' Berfegor...parca....au promovat giulesteni...s-a stricat spectacolul...!!!!!! si a avut dreptate.....

De cind Rapid joaca in Liga nu am mai fost pe stadion. Parca-mi aduc aminte de scandalurile de pe 23 August la cuplaje..cind era stadionul plin de ..'' rromi''....pacat.

Gabyc23.03.2008 16:52
De cind Rapid joaca in Liga nu am mai fost pe stadion. Parca-mi aduc aminte de scandalurile de pe 23 August la cuplaje..cind era stadionul plin de ..'' rromi''....pacat.

Asta e total deplasat.asa cred.pentru a putea aduce fotbalul cum a fost nu trebuie sa avem ganduri cu cine vine la stadion sau cine joaca.Cum e Banel.ia placut a muncit ca sa ajunga unde e acum.si sper sa o faca in continuare.Noi iubim fotbalul asa cum poate il iubesc si cei de care spui tu.Acum trebuie sa facem diferente?sai izgonim?daca ii izgonim pe ei ar trebui sa facem asta cu cu jucatorii de culoare nu?Pacat ca unii din noi au o mentalitate proasta.De aia nu o sa putem redresa fotbalull pe drumul cel bun.

kosm1n23.03.2008 16:52

Inca o data trebuie sa remarc profesionaliatea celor care colaboreaza pe acest site! Daca presa din RO ar avea macar jumatate din profesionalismul acestui site sigur ar fi mai putina frustrare peste tot! Respect pentru FCSTEAUA.RO!

w3bmaster23.03.2008 23:26

Ehh vreumurile trecute niciodata nu revin hai ca sa facem prezentu si viitoru si mai maret ....

«12»