Un gazon de un verde crud. Se si vad mici denivelari ale acestuia. Unsprezece jucatori imbracati in albastru, ovationati de 25.000 de suporteri. Superb. Ti se facea pielea ca de gaina cand erai in tribunele Templului. Dadeai 110% din tine daca erai jucator pe acel gazon. Erau anii cand nu interesa pe nimeni cine arbitreaza, ce prostii scria in nu stiu ce ziar, daca a fost off-side la o faza, de ce s-a dat sau nu acel off-side, daca s-au intalnit arbitrii inainte de meci etc.
Erau anii cand fotbalul se juca, era privit, era chiar scris in ziare. Anii cand prea putin interesa pe cineva sa scrie despre un oarecare patron si cu atat mai putin interesa pe cineva sa citeasca despre respectivul patron.
Imi aduc aminte cu nostalgie, chiar cu tristele, de vremurile cand jucatorii veneau la peluza, se urcau pe gard si cantau cu noi, iar tristetea e cu atat mai mare cu cat imi amintesc de meciul cu Urziceniul. Atunci nici un antrenor nu-si indemna jucatorii sa salute galeria, acestia bucurandu-se cu noi spontan, sincer, pe toti legandu-ne aceeasi mare dragoste pentru Steaua.
Erau timpurile cand blestematul loc doi nu ducea in Liga, cand ne luptam pentru event, cand dominam Romania atat pe gazon cat si in peluze, cand suporterii puteau sa se exprime liber, puteau sa abia coregrafii, steaguri, bannere, torte, fara ca acestea sa fie verificate, supra-verificate, refuzate, aruncate la gunoi de catre "autoritati".
Recunosc ca atunci, la meciurile din Ghencea, nici nu ma gandeam sa ma uit la TV. Era de neconceput sa stau acasa si vad cum altii se bucura de echipa mea. Acum, ma gandesc de doua ori inainte de a ma duce la un meci.
Trebuie sa spun ceva, doar ca nu stiu cui sa ma adresez. Aceasta este o rugaminte, un apel, o cerere, o dorinta, luati-o cum vreti, adresata LPF, FRF, ziaristilor, lui Mitica, nasului, lui Becali, Argaseasala, jucatorilor si tuturor celor care citesc: VREAU FOTBALUL INAPOI!!! Ma doare in cot de scandalurile dintre voi, nu ma intereseaza cine si-a mai lasat mustata, nu stiu cine e nevasta jucatorului x, nici nu vreau sa aflu.
Fotbalul era (si) al meu. Voi ati reusit sa mi-l furati. Sunteti niste hoti! DATI-MI FOTBALUL INAPOI!
P.S. Urez un Paste fericit tuturor celor care sarbatoresc astazi Invierea Domnului.
Marius