FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Respect, UTA Arad!

«12»
fcsteaua.ro22.03.2008 08:55

În aceste zile ale linșajului mediatic direcționat împotriva Stelei, ne pregãtim de meciul de duminicã împotriva "Bãtrânei Doamne" a fotbalului românesc: UTA Arad. Având în vedere câte lucruri ne leagã de acest club, sper ca suporterii sãi sã facã notã discordantã de la mânia proletarã a celor care se alãturã Rapidului în lupta sa împotriva regulamentelor și a bunului simț, și sã evite sã condamne clubul nostru, care nu a avut nicio vinã în evenimentelor care au început cu meciul de joi.

Steaua și UTA au în comun, în primul rând, spiritul de învingãtor. Campioana provinciei a cucerit 6 Campionate ale României, în anii 1947, 1948, 1950, 1954, 1969 și 1970. ªi-a trecut în palmares și douã Cupe, în 1948 și 1953. Fiind înființatã de cãtre baronul Francisc von Neumann (patronul Întreprinderii Textile Arad) în 1945, UTA nu s-a cramponat niciodatã de regimul care ar fi favorizat cluburile bucureștene, deoarece oamenii de acolo au conștientizat cã nu așa se face performanța.

Cel mai iubit fotbalist care a activat la clubul arãdean e Iosif Petschovschi. Din 1946 pânã în 1961, cariera lui a alternat între CCA București (Steaua) și UTA (care s-a numit și ITA sau Flamura Roșie în acea perioadã). Petschovschi e dovada clarã a legãturii istorice dintre cele douã cluburi, și ar trebui sã acordãm cu toții o importanțã mai mare acestui adevãrat simbol al sportului din România.

Relațiile dintre suporteri sunt, în general, unele de amiciție. Sigur, ele au fost provocate și de frontul comun fãcut împotriva rivalilor noștri, cum ar fi Poli AEK Timișoara. Nu putem uita nici cã Marius Lãcãtuș a antrenat cu puțin timp în urmã clubul de pe Mureș, unde a fost tratat cu simpatie de cãtre suporterii locali.

Nu am cum sã vorbesc în numele tuturor steliștilor, dar cred cã nu sunt singurul care vrea s-o spunã: Respect, UTA Arad! Împreunã, trebuie sã luptãm împotriva mizeriei din sportul românesc. Fie ca echipa mai bunã sã învingã mâine!

www.GRECO.ro

cosmin muller22.03.2008 09:53

eu de mai mult timp m-am gandit sa se infrateasca galeriile

ce cand Marius Lacatus antrena UTA si aveam si 2-3 jucatori la ei

eu cred ca nu este o idee rea mai ales ca avem dusmani comuni

MoWeed22.03.2008 10:02

Daca ar fi sa ne luam dupa palmares si traditie mecul cu UTA e mai apropriat de "derby" decat cel cu sub-podarii

Catalyn0722.03.2008 10:25
Daca ar fi sa ne luam dupa palmares si traditie mecul cu UTA e mai apropriat de "derby" decat cel cu sub-podarii

=)) adevarat

pui de dac 11222.03.2008 10:45

frumos spus, niciodata nimeni din staff-ul UTA nu a iesit in evidenta prin atacuri sau jigniri cum fac cei de la Cluj sau de la Timisoara.UTA e una din putinele echipe din campionat ce merita tratata cu respect

AdrianUltras2522.03.2008 10:49

Pacat ca sunt unde sunt.

Cand vad echipe ca UTA sau Sportul in b sau la retrogradare si echipe artificiale gen Pandurii,ciaklau', cefere Cluj sau dacia mioveni promovate in prima Liga de "investitori priceputi" gen netoiu, imi vine sa imi dau palme!

Asta este.

Noua sa ne fie bine.

Acum serios, intr-un campionat asa de mizerabil si de urat, nu va lipseste culoarea aia si jocul frumos care il facea o echipa ca Sportul Studentesc?

MoWeed22.03.2008 10:53

AdrianUltras25

Normal ca lipsesc echipele de traditie ca doar altundeva sunt interesele

Sportul e acum in B pentru simplul fapt ca trebuia sa ramana anul trecut Pandurii in A(doar deh i-au dat 50 de voturi lui Sandu echipele mineresti...)

lucvald-190222.03.2008 10:58

chiar daca cunosc cateva amicitii intre baietii de la SUR si sudisti de-ai nostri...eu raman la parerea ca legaturile de simpatie din peluze diferite , nu aduc un apport pozitiv fenomenului ultras...

competitia te stimuleaza...;)

deci , nu diger asemenea prietenii...e doar optiunea mea !

andyro22.03.2008 11:05

Si felicitari SUR-ului pentru bannerele Craiovei de-acum vreo 3 zile :thumbup:

AdrianUltras2522.03.2008 11:10

Moweed

CORECT!

laur_2322.03.2008 11:22

Lasand la o parte culorile echipamentului lor,trebuie respectati, deoarece acesta echipa reprezinta infinit mai mult in fotbalul romanesc decat pseudo-echipele cefere, Pandurii, Poli-bragadiru etc ...

Sa nu uitam ca, pe langa cele 6 titluri, U.T.A. a reusit o performanta deosebita in C.C.E.(editia '70-'71), cand a reusit sa ramana neanvinsa dupa cele 2 meciuri din Turul I cu Feyenoord Rotterdam( Campioana en-titre a Europei in acel timp!), olandezii calificandu-se mai departe dupa 1-1 la Arad(0-0 in prima mansa...)

st_194722.03.2008 11:26

Nu lasati U.T.A sa moara!

Astept cu nerabdare reintalnirea cu Zaharia si .. Oprita 8->

DelPiero1022.03.2008 12:05

Mi s-a parut intotdeauna ca,pe langa performantele lor deosebite,uti-stii au avut un respect pentru Steaua!Le multumim pe aceasta cale!Si apropo,sunt mult mai civilizati decat vecinii lor banateni...

f_torres22.03.2008 13:04

Eu sunt din Arad si ma bucura faptul ca echipele cu cei mai frumosi suporteri sunt si prietene.....

De cand ma stiu simpatizez cele 2 echipe si ele vor fi singurele echipe cu care voi tine pana voi muri......pentru ca ele simbolizeaza fotbalul adevarat in tara noastra.....

Faptul ca Steaua este simpatizata la Arad insemna ca publicul aradean cunoaste ce inseamna cu adevarat un club care este obisnuit cu performanta si care joaca fotbalul pe teren....

Sper ca aceasta relatie sa continue si pe mai departe.......Hai Fotbalul Curat

morosanu'22.03.2008 15:29

Astept cu nerabdare reintalnirea cu Zaharia si .. Oprita 8->

HAI SA LE DAM PUNCTELE...

White Power22.03.2008 15:41

Respect UTA!

ANTI Timisoara

st_194722.03.2008 16:24
HAI SA LE DAM PUNCTELE...

Prietene mai bine taci. Ma refeream la altceva. Daca iti aduci aminte, nimeni nu mai doreste sa bage bani la U.T.A, echipa aflandu-se intr-o situatie critica, iar in urma cu ceva timp, fanii au organizat un miting la care indemnul principal era: " Nu lasati U.T.A sa moara".

MoWeed22.03.2008 16:27

Asa e campionatul nostru are nevoie de o echipa de traditie ca UTA...

Stanici22.03.2008 16:34

Mie chiar mi-e simpatic acest club... prin prisma civilizatiei de care intr-adevar au dat dovada de-a lungul timpului suporterii lor, pentru ca au una din cele mai fidele galerii din tara, pentru ca sunt SINGURII care au bun simt si coloana vertrebrala... Respect UTA- "Nu lasati fotbalul frumos sa piara!!!".

Tupac Amaru22.03.2008 16:41

Asa este! Uite, daca s-ar putea cumpara actiuni UTA, eu unul as fi interesat in a-mi procura, si probabil la fel ca mine ar face multi alti suporteri, in mod special al UTA-ei! Poate asa s-ar putea salva o echipa de mare traditie a provinciei! Dar, in Romania, cine are bani n-are creier si vicecersa! (asta cu referire la asa zisii finantatori ai cluburilor)

P.S. Legat de Poli Timisoara, echipa cea mai reprezentativa a orasului a fost Ripensia. Nu inteleg de ce nimeni nu se gandeste la reinfiintarea acelei legende a fotbalului romanesc!

st_194722.03.2008 16:53
P.S. Legat de Poli Timisoara, echipa cea mai reprezentativa a orasului a fost Ripensia. Nu inteleg de ce nimeni nu se gandeste la reinfiintarea acelei legende a fotbalului romanesc!

Mare dreptate ai cu Ripensia. Ar fi foarte frumos un campionat cu Sportul, U.T.A, Petrolul, F.C. Arges, Progresul si toate celelalte echipe de traditie care din pacate nu mai sunt in Liga I.

Bundy22.03.2008 17:44

Daca vand actiuni, eu cumpar. UTA e o echipa mare care merita mai mult decat sa ramana in Liga 1. Vital este sa o salveze cineva. Dar nu inteleg cum nu se gaseste nimeni in Aradul acela plin de oameni de afaceri care sa faca acest lucru. Oricum, eu o sa-i aplaud maine seara.

LARI22.03.2008 18:24

Am sa admir toata viatza cluburile care nu se milogesc, care nu se tanguie, care nu zbiara despre toate lucrurile din lumea asta, dar nu si-ar recunoaste in viata lor propriile greseli. Parca aud manelistii oracaind: "Of, viatza mea!", "Dusmanii mei..." Orice substrat a fost intentionat! Pacat de cei cativa fantastici fotbalisti pe care i-a dat acel club.

UTA Arad, Petrolul Ploiesti, Universitatea Craiova, FC Arges (incredibil cum au castigat campionatul in 1979! SENZATIONAL EXEMPLU DE VERTICALITATE!!!), Ripensia Timisoara, Dinamo (cu toate defectele si tarele lor de-a lungul timpului), Steaua (cu toate defectele si tarele noastre de-a lungul timpului) (sper sa nu fi uitat pe nimeni important) sunt legende in fotbalul romanesc. Adevaratele legende.

Cateodata imi e dor de fotbalul romantic...

Virgil22.03.2008 18:47

Pentru necunoscatori: suporterii UTA-ei sunt simpatiozanti si chiar suporteri ai echipei Dinamo. Ii infratesc pana si culorile. Asta insa nu ma opreste sa respect UTA pentru ceea ce a fost si inca mai este. O BATRANA DOAMNA cu 6 titluri de campioana a Romaniei si doua cupe in spate.

ADRIAN PACURAR22.03.2008 19:47
Pentru necunoscatori: suporterii UTA-ei sunt simpatiozanti si chiar suporteri ai echipei Dinamo. Ii infratesc pana si culorile. Asta insa nu ma opreste sa respect UTA pentru ceea ce a fost si inca mai este. O BATRANA DOAMNA cu 6 titluri de campioana a Romaniei si doua cupe in spate.

Da posibil in trecut , dar ai gresit cu postul acesta , baietii de la Arad au fost alaturi de noi la Timisoara si invers.

«12»