FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Lege sau tocmeala

«12»
fcsteaua.ro21.03.2008 01:31

Extrase din Regulamentul de organizare a competitiilor de pe site-ul Federatiei Romane de Fotbal

art.32 pct.2. Rãspunderea pentru asigurarea ordinii și securitãții participanților în stadion revine clubului organizator, care încheie în acest sens contracte de prestãri servicii, în condițiile legii, cu structuri specializate din Ministerul Administrației și Internelor sau cu societãți de pazã și protecție și iau toate mãsurile pentru prevenirea incendiilor, asigurarea cãilor de acces și menținerea în stare de funcționare a tuturor instalațiilor specifice.

art.32 pct.3. Cluburile organizatoare au urmãtoarele obligații:

lit. k) sã asigure, cu ajutorul forțelor de ordine, îndepãrtarea din stadion a persoanelor sau grupurilor de persoane care se comportã violent, sau scandeazã expresii triviale;

lit. s) sã execute necondiționat dispozițiile arbitrului sau ale observatorului delegat, cu privire la respectarea prevederilor regulamentare;

art.32 pct.5. Delegații, cãpitanii de echipã și jucãtorii echipelor sunt obligați sã execute necondiționat toate dispozițiile date de arbitru în legãturã cu desfãșurarea regulamentarã a jocului.

art.32 pct.6. Nerespectarea dispozițiilor date duce la oprirea jocului de cãtre arbitru.

Dacã, în termen de 3 minute de la oprirea jocului, nu se iau mãsuri regulamentare privind îndeplinirea dispozițiilor date, arbitrul va fluiera sfârșitul jocului și va pãrãsi terenul.

art.32 pct.7. Termenul de 3 minute se aratã în mod vizibil, se anunțã cãpitanului echipei în cauzã și se aratã o singurã datã pentru fiecare echipã în cursul unei partide.

art.32 pct.8. În cazul în care jocul va fi întrerupt în aceste condiții, echipa vinovatã va fi sancționatã conform prevederilor regulamentare.

Din pacate, pe site nu apar si sanctiunile in acest caz, dar din cate am inteles acestea sunt stipulate in Regulamentul LPF. In principiu, este vorba de meci pierdut de echipa gazda cu scorul de 3 la 0, amenda de 100.000 lei si suspendarea terenului intre 4 si 10 etape.

Asadar, inainte de orice alta discutie privind moralitatea acordarii victoriei Stelei, ar trebui sa se aplice Regulamentul, care functioneaza ca si lege fundamentala a organizarii competitiei sportive.

Binenteles ca acesta victorie acordata la "masa verde" nu poate multumi cluburile sau pe suporterii lor, dar legile trebuie sa fie respectate. Sigur ca organizatorii, in speta clubul Rapid, stiau ca suporterii nu au voie sa patrunda pe stadion cu brichete. La fel de bine stiau ca pe langa avertizarile vocale ale crainicului, respectivii spectatori trebuiau evacuati din incinta stadionului inca de la pauza(va amintiti "ploaia" de brichete din prima repriza). Stiau toate aceste lucruri, ba chiar ceva in plus, si totusi si-au asumat acest risc. De ce trebuie sa fie acuzata Steaua pentru niste greseli de organizare elementare, greseli pentru care clubul Rapid este unic responsabil?

Sa mutam putin tema discutiei asupra identitatii "atacatorilor". Se vehiculeaza tot mai mult ideea cum ca ar fi vorba de stelisti "infiltrati" in mijlocul galeriei rapidiste. Eu nu pot sa cred ca 20 de stelisti (sa nu uitam ca nu s-a aruncat o singura bricheta, au fost mult mai multe) ar putea sta 73 de minute intre Corsicanu' si ai lui fara a fi "descoperiti", mai mult, ei aruncand in repetate randuri cu obiecte pe terenul de joc, in ciuda apelurilor facute de crainicul stadionului. Presupunem prin absurd ca este vorba de "spioni" stelisti infiltrati. Cu ce se schimba datele problemei? Cu absolut nimic! In atributiile organizatorice intra controlul tuturor spectatorilor, indiferent daca sunt rapidisti, stelisti, petrolisti etc. La fel in cazul identificarii si evacuarii respectivilor spectatori.

Din punct de vedere regulamentar, clubul Rapid este cat se poate de vinovat, independent de preferintele sportive ale celor care au aruncat cu obiecte in teren. Daca tot vrem sa eradicam astfel de manifestari in arenele sportive, regulamentul trebuie aplicat la sange, indiferent ca este vorba de Rapid, Steaua, Dinamo, Concordia Chiajna sau Building Vanju Mare. Daca se continua aplicarea "dupa ureche", ne vom adanci tot mai mult in acesta mocirla care este acum in fotbalul din Romania.

Marius

AlexV21.03.2008 04:48

Problema din punctul nostru de vedere este ca s-a creat un precedent iar suporterii nostri vor trebui sa se stapaneasca pentru ca altfel ne paste si pe noi o intamplare de acest gen.

84ava21.03.2008 05:28

...tocmeala.Teoretic exista legi,exista pentru toti,pentru aia care devalizeaza banci,state,se schimba borduri,pentru toata lumea exista legi,repet teoretic,practic....D-zeu cu mila.Suntem un fel de Burkina Fasso a Europei.

Living_Dead_Stripper21.03.2008 05:33

Corect asa ar fi :

Daca erau montate pe stadion camere de supraveghere de catre clubul - gazda - de - sub - pod,iar handicapatii care au aruncat pe teren identificati,condamnati,amendati,whatever, atunci meciul sa se rejoace din nou fara spectatori de la 0 - 0,daca clubul nu a asigurat aceste camere de supraveghere atunci sa piarda cu 3 - 0 !

Nu e corecta nici rejucarea din min.73 asa cum sustin mailatii de sub pod,dar parca nici un 3 -0 la ,,massa verde'' nu m-ar incanta foarte tare...

Iar in final inca o constatare : Lacatus,nu-ti mai bate joc de Rada ! Avem o aparare care scartaie,avem nevoie de un fundas ca Rada.Daca te obliga ciobanul sa nu-l bagi,iesi in fata si spune-o,dar nu fi complice la magaria asta...

MoWeed21.03.2008 06:15

Exact!

Nu e nimeni multumit de o asemenea victorie dar rrapidul sunt recidivisti. Pana cand sa scape dupa ce arunca diverse obiecte in teren de ani buni.

Cat despre identitatea suporterilor care au aruncat, faptul ca ar fi stelisti este rodul imaginatiei extrem de bogate a balenei esuate la timisoare si a lu Copos,zotta,sichitiu si mai stiu eu ce ratati din conducerea rrapidului

potra21.03.2008 06:28

in legatura cu regulamentul: au trecut sigur 3 minute din momentul lovirii si pana s-a oprit meciul, asta e clar...dar am citit acolo ceva ce eu nu am vazut in teren, adica: tabela ridicata cu cele 3 minute si anuntul arbitrului catre capitanul echipei vinovate. va intreb pe voi pentru ca se poate sa nu fi fost eu atenta, sau ii intreb pe cei care au fost pe giulesti pentru ca poate la TV nu s-a vazut. a fost ridicata acea tabela??? anuntul crainicului s-a auzit clar, si nu 1 data. dar ma intereseaza acea tabela pentru ca ei se vor lega de treaba asta, Copos a facut-o deja!!

nu-mi convine aceasta victorie, dar cineva trebuia sa le demonstreze crapidistilor cat de jos sunt!!

MoWeed21.03.2008 06:31

@potra

La TV sigur nu s-a vazut si probabil ca nu a aratat ca de aia se lua Copos de el. Oricum asta e frustrarea tipic rrapidista in loc sa dea vina pe "fanii extraordinari", apar cu asemenea declaratii penibile.

Si sa nu uitam ca avrbitrul avea intentia sa continue meciul chiar dupa ce a fost lovit. Dar a observat ca n-are rost nu numai ca era amenintata numai integritatea lui corporala ci si a jucatorilor stelisti

olostun21.03.2008 06:58

Probabil sunt in zodia balantei si pentru mine nu exista compromisuri. Cum spuneau si comentatorii, eu opream meciul si plecam acasa, faceam un raport beton, nu se poate sa te duci la "servici" si sa fii batutu cu brichete, pietre sau altele. Nu va pute-ti abtine, ducetiva in Africa, stati in copaci, aruncati cu ce vreti prin jungla. Acolo e locul vostru. Nu o spun pentru suporterii rapidului, pentru orice suporter, rapidist, stelist, dinamovist. Ala care scuipa camera la meciul cu CFR, nu ii statea bine intr-un varf de copac, pe undeva prin jungla?

Kustic21.03.2008 07:07

NORMAL AR FI CA Becali SA CEARA REJUCAREA MECIULUI!!! CU ARBITRII STRAINI! ceea ce nu se v-a intampla!!!

potra21.03.2008 07:19
NORMAL AR FI CA Becali SA CEARA REJUCAREA MECIULUI!!! CU ARBITRII STRAINI! ceea ce nu se v-a intampla!!!

normal ar fi sa ni se acorde victoria (desi nu este cea visata de noi) si sa li se demonstreze cercopitecilor ca ceea ce fac ei nu se numeste "a-ti sustine echipa"

Axu21.03.2008 07:39

Asta e cea mai mare prostie cu "suporterii stelisti infiltrati" .... pai ce conteaza cu cine tineau ? Daca aia zic ca ar tine cu CFR Cluj ????? Ii depuncteaza pe Cluj ? :))))

Si in alta ordine de idei ..... ACUM S-A VAZUT PENTRU CE LE-AU FACUT STELISTII CUSCA AIA IN Ghencea .... SI ATUNCI S-AU SIMTIT JIGNITI ..... FARA CUSCA ASTA IESE ....

Miaus21.03.2008 07:47

LÉGE, legi, s.f. I. Categorie filozoficã ce exprimã raporturi esențiale, necesare, generale, relativ stabile și repetabile între laturile interne ale aceluiași obiect sau fenomen, între obiecte sau fenomene diferite sau între stadiile succesive ale unui anumit proces. ? Modificare cu caracter regulat care intervine într-un fenomen, într-un proces etc., exprimând esența lui. II. 1. Normã cu caracter obligatoriu, stabilitã și apãratã de puterea de stat.

Aici totul e alb si negru nu exista gri.3-0 si v-am pupat p? portofel.

Cum bine a mentionat autorul articolului nu e vb de bucurie ca am castigat sau alte balarii din astea ci de RESPECTAREA UNUI REGULAMENT indiferent de cine e vinovat (in acest caz Rapid).

Cele mai democrate tari din lumea asta au la baza legi tiranice si despoti care sa le aplice.

Ia ganditi-va la urmatoarele situatii.

Eu ii zic lui Il Soldatino:

1.

- Bai Catalin nu fura mah televizorul ca e urat.Catalin se uita la mine si zice

- Da bah e urat, si imi fura televizorul.

2.

-Bai Catalin nu fura mah televizorul ca e urat si o sa faci puscarie 3 ani pentru furt.Catalin se uita la mine si zice

-Bah ai dreptate e cam urat, si 3 ani de puscarie... si lasa televizorul la locul lui.

P.S O poezie de-a lui Toparceanu.

Câmpul alb, ca un cearșaf,

Pânã-n zãri se desfãșoarã...

Sus pe-un stâlp de telegraf,

S-a oprit din zbor o cioarã,

Nemișcatã-n vârf de par

Ca o acvilã pe-un soclu,

Oacheșã ca un hornar

ªi macabrã ca un cioclu;

armanovici21.03.2008 07:55
Exact!

Nu e nimeni multumit de o asemenea victorie

In cazul de fata daca nu s-ar acorda victoria Stelei cu 3-0 la masa verde, data viitoare cand unui idiot din tribuna rrapedului nu ii convine scorul o sa arunce cu ce apuca in teren in speranta ca se va rejuca meciul.

Logic e sa castigam la masa verde cu 3-0...Mi-ar fi convenit sa ii batem pe teren dar dupa precedentele rraped -Steaua 0-0 cu Tudor la centru si memoriul trimis la UEFA cum ca ii facem milogi...MA BUCUR !

JDERUL21.03.2008 08:06

Domnilor,gradul de civilizatie al unui popor este apreciat dupa modul in care cetatenii respecta legea si felul cum justitia o aplica. Credeti ca este mai putin vinovat un ucigas care omoara cu cutitul decat unul care impusca victima?

Trebuie sa se aplice regulamentul! Daca este moral acest lucru? Este moral ca parintii sa suporte consecintele unor fapte savarsite de copiii lor?

Cei care nu aplica legea,prevalandu-se de moralitate sunt mai vinovati decat faptasii! Se creeaza precedente periculoase,iar o societate in care nu se respecta legalitatea nu functioneaza.

Pot spune ca autorii morali ai incidentului de aseara sunt A.Tudor,D.Dragomir si toti cei care in urma cu doua sezoane au luat decizia de a nu intrerupe acel meci din potcoava! Daca atunci se aplica regulamentul,evenimentul de aseara nu mai avea loc!

Desi pe parcursul meciului l-am cam injurat pe Deaconu (mi se parea ca ne cam ,,face") nu trebuie sa nu pot sa-l felicit pentru curajul sau! Da Deaconu poate deveni un erou pentru ca a aplicat regulamentul. Daca cineva care nu face altceva decat sa aplice legea poate deveni erou national,trebuie sa ne dea serios de gandit!

greenyes21.03.2008 08:25
Desi pe parcursul meciului l-am cam injurat pe Deaconu (mi se parea ca ne cam ,,face") nu trebuie sa nu pot sa-l felicit pentru curajul sau! Da Deaconu poate deveni un erou pentru ca a aplicat regulamentul. Daca cineva care nu face altceva decat sa aplice legea poate deveni erou national,trebuie sa ne dea serios de gandit!

Din pacate este acuzat ca de ce a oprit meciul. E INCREDIBIL. SI asta o fac toti gazetarii mama lor care dau in Steaua continuu. Doamne ce a ajns tara asta, pe mainile cui a a ajuns....nu se poate asa ceva....mai rau e ca si jucatorii.....de la zburatori le tin hangul la zburatorii din tribune....is curios ce o sa pateasca sapunaru care s a dus si a injurat Steaua si i a instigat pe ai lui sa faca la fel....l a vazut o tar intreaga????? unde e legea (selectiva) aia contra violentei ????? Mi e scarba!!!!

Cum bine ai spus vinovatii sunt cei care, manevreaza Liga asta, ca ei nu s in stare sa conduca nimic.

E fara cuvinte. Banuiesc ca trebuia si Nesu sa si ia niste borduri in cap si nici atunci nu s ar fi intamplat nimic. CE n ai venit cu cascheta de razboi la meci???

mikutu21.03.2008 09:00

''memoriul trimis la UEFA cum ca ii facem milogi'' sa stii ca pentru asta si mie imi creste inima!!! au sapat groapa altuia!

Luccifer21.03.2008 09:02

Uite ca simt nevoia sa scriu din nou cu toate ca o fac rar...sunt destui oameni care posteaza si consider ca sunt indeajuns de inteligenti si impartasesc aceleasi idei ca si mine, dar sunt frustrat de ceea ce se intampla, mai ales in mass-media, asa ca asta am si eu de spus:

1. din punctul meu de vedere, tot haosul care a iesit a fost datorat fazei Nesu - Pancu, crapidistii au inceput sa arunce in Nesu de fapt, arbitru si-a luat lovitura fiindca era in zona "de bombardament" fiindca s-a dus sa vada ce s-a intamplat la faza respectiva; exercitiu de imaginatie...arbitrul dicta o masura, oricare ar fi fost ea, si se retragea, atunci Nesu si baietii erau "mitraliati"...e normal sa joci in atare conditii? eu cred ca nu.

sapunaru a zis ca arbitrul plangea ca o fetita...cumetre, instigi la violenta si ti se mai pare si normal sa iti iei brichete in cap si sa inchizi ochii? poate iti cade o caramida in cap pe strada si sa vedem daca e bine...

2. stelistilor care cer rejucarea meciului...nu va convine rezultatul? asta e, jucati voi si luati-va sticle in cap, poate in viitor jucam fotbal in costum de teuton, ca macar atunci sigur nu te loveste un bou care simte nevoia sa arunce in tine cu diverse lucruri

3. jucatorii rrapiduluiau incercat sa ascunda obiectele aruncate...de ce?

4. stelisti infiltrati in galeria rapidului...sa fim seriosi, cati au curajul sa intre la t2 din partea echipei adverse, macar sa stea acolo, nu mai zic sa faca si ceva rau...daca la noi in galerie intra un grup de suporteri necunoscuti, nu ar fi depistati imediat? poate a fost un singur suporter stelist...pai atunci sa se duca la tir, ca sigur face cariera, la ce tinta ar trebui sa aiba....

5. pancu a bruscat arbitrul...si asta stiu, e normal

...Rapid...singuri impotriva tuturor...da, cand lumea se civilizeaza si tu ramai la stadiul de primata, da, esti singur impotriva tuturor, si te mai si pisi impotriva vantului

6. poate au fost suporteri de la chiajna, de fapt cred ca am fost chiar eu, si o sa ma duc la toate meciurile din tara asta, imi fac acum stoc de brichete, poate ia chiajna campionatul...forzza chiajna...ce dobitoci, ce idei conspirationiste de 2 bani

legea trebuie aplicata indiferent de echipa, poate asa o sa stim si noi sa mergem la meciuri sa ne sustinem echipa si sa urmarim spectacolul...fara garduri, fara custi, fara botnite...rusine pentru cele intamplate! :thumbdown:

morosanu'21.03.2008 09:38
Asta e cea mai mare prostie cu "suporterii stelisti infiltrati" .... pai ce conteaza cu cine tineau ? Daca aia zic ca ar tine cu CFR Cluj ????? Ii depuncteaza pe Cluj ? :))))

Si in alta ordine de idei ..... ACUM S-A VAZUT PENTRU CE LE-AU FACUT STELISTII CUSCA AIA IN Ghencea .... SI ATUNCI S-AU SIMTIT JIGNITI ..... FARA CUSCA ASTA IESE ....

da,chiar,nu ar putea sa-i depuncteze pe CFR?

morosanu'21.03.2008 09:42
LÉGE, legi, s.f. I. Categorie filozoficã ce exprimã raporturi esențiale, necesare, generale, relativ stabile și repetabile între laturile interne ale aceluiași obiect sau fenomen, între obiecte sau fenomene diferite sau între stadiile succesive ale unui anumit proces. ? Modificare cu caracter regulat care intervine într-un fenomen, într-un proces etc., exprimând esența lui. II. 1. Normã cu caracter obligatoriu, stabilitã și apãratã de puterea de stat.

Aici totul e alb si negru nu exista gri.3-0 si v-am pupat p? portofel.

Cum bine a mentionat autorul articolului nu e vb de bucurie ca am castigat sau alte balarii din astea ci de RESPECTAREA UNUI REGULAMENT indiferent de cine e vinovat (in acest caz Rapid).

Cele mai democrate tari din lumea asta au la baza legi tiranice si despoti care sa le aplice.

Ia ganditi-va la urmatoarele situatii.

Eu ii zic lui Il Soldatino:

1.

- Bai Catalin nu fura mah televizorul ca e urat.Catalin se uita la mine si zice

- Da bah e urat, si imi fura televizorul.

2.

-Bai Catalin nu fura mah televizorul ca e urat si o sa faci puscarie 3 ani pentru furt.Catalin se uita la mine si zice

-Bah ai dreptate e cam urat, si 3 ani de puscarie... si lasa televizorul la locul lui.

P.S O poezie de-a lui Toparceanu.

Câmpul alb, ca un cearșaf,

Pânã-n zãri se desfãșoarã...

Sus pe-un stâlp de telegraf,

S-a oprit din zbor o cioarã,

Nemișcatã-n vârf de par

Ca o acvilã pe-un soclu,

Oacheșã ca un hornar

ªi macabrã ca un cioclu;

se vaita ne-ncetat/ ca no sa-i convina scoru'

yo_marius21.03.2008 10:12

A aparut pe mediafax o noua sanctiune pentru Rapid, complementara celor prezentate in articol. Este vorba de penalizarea cu pana la 10 pct. in clasamentul Ligii I.

P.S. chiar inainte de acest meci nasu' Sandu si mezelu' Lupescu se vaitau de halul in care a ajuns fotbalul romanesc si promiteau cu lacrimi in ochi si venin pe limba masuri fara precedent. iata ca ocazia li s-a ivit mult mai repede decat au crezut.

MoWeed21.03.2008 10:13
In cazul de fata daca nu s-ar acorda victoria Stelei cu 3-0 la masa verde, data viitoare cand unui idiot din tribuna rrapedului nu ii convine scorul o sa arunce cu ce apuca in teren in speranta ca se va rejuca meciul.

Logic e sa castigam la masa verde cu 3-0...Mi-ar fi convenit sa ii batem pe teren dar dupa precedentele rraped -Steaua 0-0 cu Tudor la centru si memoriul trimis la UEFA cum ca ii facem milogi...MA BUCUR !

Asta ziceam si eu nu este multumit nimeni de o victorie in felul acesta dar trebuie sa castigam cu 3-0 pentru ca altfel se creeaza un precedent.

Si nu numai idiotii din tribuna ciorilor o sa faca asa....

trance_tactics21.03.2008 10:22

Haideti sa facem un exercitiu de imagine in ceea ce priveste ipoteza ca cei care au aruncat erau stelisti infiltrati. Eu daca as merge la meciurile rapidului si as sta in tribuna si as face asta de ani buni, si as vedea ca cineva necunoscut ca arunca cu ceva in teren, iar dupa nici 3 min arunca iar, pai automat l-as lua la bataie pana m-as plictisi , dar din moment ce rapidistii de la tribuna nu s-au luat cu nimeni este clar ca cei care au aruncat erau CUNOSCUTI ai tribunei rapidiste ! Oricum oamenii astia nu demonstreaza decat cat de patetici sunt, in teren brichete , afara pietre si fuga...

MoWeed21.03.2008 10:27

trance_tactics

Asa este si nu cred ca ai fi fost singurul care ar fi procedat asta mai ales daca ar fi condus Steaua cu 1-0.

trance_tactics21.03.2008 10:29

Nu zic ca nu se puteau "infiltra" stelisti in tribuna, dar faptul ca cei de acolo nu au reactionat nu lasa de inteles decat ca cei care au aruncat erau niste batrani ai tribunei/peluzei

Miaus21.03.2008 10:29

Bah daca tot o dam in diverse.

1.Sa se aplice o depunctare de minim 10 puncte rapidului

2.Suspendarea terenului 6-10 etape

3.Sa se rejoace meciul

«12»