Cum vad eu problema (apropo, sunt fan Steaua, si sunt roman 100%).
1. Mie sila de Becali.. Silllaaaaaaaaaaaaa. Intruchipeaza la maxim toate defectele romanului... si ne duce de rapa. CU VITEZA.
2. Desi ma doare sa o spun, m-am decis sa nu mai sper ca echipa favorita va castiga, ci cea care imi pare cea mai profesionista la moment dat.
Eu sper, repet SPER, ca CFRul sa ia titlul. din mai multe motive. Recunosc ca e foarte probabil ca ei sa fure si sa apee butoanele. Si recunosc ca Pazkany e probabil un mafiot la fel de mare ca Becali. Idea: Nici una din conducerile vreuneia din echipe e mai buna. Insa trebuie sa recunoastem ca la Steaua managementul/conducerea e total neprofesional. De fapt, peste tot in Romania, in materie de tot cea ce implica 'conducere' unii cred ca merege fara planuri, strategie, etc... CFR-ul a facut primul pas in directia corecta. Nu zic ca ce exista acolo este o strategie 'vestica' pe termen mediu si un business plan pe masura, dar ca se apropie cel mai mult de cea ce admiram in vest si cea ce am vrea noi sa avem aci.
Ne tot lamentam ca la noi nu se investeste in juniori si copii, ca din punct de vedere financiar cluburile nu sunt conduse profesional, ca stadioanele sunt aceleasi de acum 40 de ani, etc... putem spune intr-un fel ca situatia din fotbal este o buna metafora petru Romania in comparatie cu vestul UE pe mai multe planuri. PE SCURT, IN Romania, CONDUCATORII AU TENDINTA (A CHIAR REFLEXUL PARCA) DE A IGNORA INFRASTRUCTURA, GRIJA DE MAINE, STRATEGIA...ETC. Lipsa de profesionalism.
Si astfel vor continua sa gandeasca conducatorii, fara a simtii nevoia de reforma, atata timp cat cei care se lupta pentru suprematie sunt la fel de neprofesionisti. Doar in momentul in care intervine un element nou, care prin investitii serioase si 'reforme' (as se putea citi in mentalitate de management) si care ridica stacheta, vor realiza si ceilalti ca pentru a tine pasul e nevoie modernizare si in propria ograda.
Pentru ca CFR (construind un Stadion modern, aducand jucatori care CHIAR CONFIRMA (deci e clar ca strategia de selectie si scouting da roade) a intrat in lupta pentru titlu, si amenintand cu dominatie in anii care vin (si daca is pun la punct o scoala de fotbal cu centru de juniori ca lumea, va insemna ca vor avea juatori mai de calitate pe banda rulanta), este mai probabil, mai de asteptat, ca ceilalti conducatori isi vor da seama ca trebuie sa faca la fel, decat daca CFR nu ar fi unde ar fi. Urmarea: vom avea parte de schimabri care ni le dorim de ani in infrastructura fotbalului romanesc (si asta va fi ft benefic si pentru echipa nationala pe termen lung). Daca insa de ex, nu ar exista acest nou element in peisajul ligii intai, Jiji, Borcea si CCCP - adica Copos (pardon) vor continua sa mentina fotbalul romanesc in mizeria actuala.
DECI: NU IMI PASA daca pazkani cu o echipa 100% de striani (din puncul meu de vedre poate fi formata doar din jucatori maghiari), si zice uite, noi suntem mai buni ca voi romanii, atata timp. cat ii va impulsiona pe pe altii sa se gandeasca si ei la calitate.
In momentul de fata in Romania, progresul vine cu exemplul. Romanul pune mana si munceste cand e in pericol de a fi umilit de ungur. And if this is what it takes pentru ca fotbabulk roman sa progreseze (catusi deputin), so be it!
Da, CFR fura meciurile. Sa fim seriosi - Toti fura!
Daca postul meu nu a fost destul de clar, raspund cu palcere la intrebari.
Sper sa NU primesc ban pentru acest comentariu.
Hai CFR.