Gigi Becali va achita în zilele urmãtoare un milion de euro clubului Charleroi, Habibou urmînd sã devinã jucãtorul Stelei pînã în 2012
Habibou este primul jucãtor, dintre cei 3 împrumutați de Steaua în iarnã, care va deveni definitiv al echipei din Ghencea. Gigi Becali a spus ieri cã nu va mai aștepta finalul campionatului pentru a se hotãrî dacã îl va transfera sau nu pe atacantul francez.
"Voi da ordin celor de la club sã-l cumpere imediat pe Habibou. E un jucãtor minunat. Cu oameni ca el voi putea ajunge departe cu Steaua. Voi achita un milion de euro în zilele urmãtoare, atît cît este clauza, și el va deveni jucãtorul nostru", a spus Becali ieri. "Opțiunea de cumpãrare este pentru urmãtorii 4 ani, începînd din varã", a completat și Adrian Ilie, astfel cã Habibou va fi al Stelei pînã la 1 iulie 2012.
Patronul din Ghencea dezvãluie și un alt motiv pentru care a decis sã-l ia pe Habibou definitiv. "M-a impresionat enorm gestul lui de la finalul meciului cu Urziceni, cînd a arãtat tricoul lui Iisus. M-a mișcat foarte tare mesajul lui. Îmi trebuie oameni credincioși la echipã", a adãugat Becali.
"Douã lucruri m-au convins sã-l cumpãr definitiv de acum. Evoluția lui extraordinarã, dar mai ales tricoul cu Iisus pe care l-a afișat la final. M-a impresionat enorm gestul lui, mi-a dovedit cã este un mare credincios"
Gigi Becali
100 de mii de euro a plãtit Steaua pentru împrumutul sãu pe o perioadã de 6 luni
Adrian Ilie a explicat ieri cum l-a remarcat pe Habibou. "M-am dus alãturi de Vali Argãsealã în Belgia pentru a trata aducerea lui Thereau. Acolo am asistat la meciul Standard Liege - Charleroi, în care l-am vãzut pe Habibou. L-am trimis și pe Mario Branco sã-l urmãreascã. Ce calitãți mi-au sãrit în ochi? E foarte rapid, se bate mult pe teren, dã bine cu capul și are perspective foarte mari", a spus ieri Ilie.
Poveste de succes
La 2 ani a fugit cu mama sa din Africa în Franța, la 12 ani a debutat la juniorii lui PSG, iar la 20 de ani a devenit idolul tribunelor din Ghencea
Golul decisiv din meciul cu Urziceni, venit în completarea evoluției foarte bune la 1-0 cu Pandurii, l-a transformat pe Habibou în preferatul fanilor steliști. Care e povestea atacantului de 1,93 m, care a fentat moartea în urmã cu o lunã, în cantonamentul din Cipru?
Habib Habibou s-a nãscut în Bria, un oraș cu 35.000 de locuitori diun Republica Centrafricanã. Cînd el avea doar 2 ani, mama sa a hotãrît sã fugã în Franța, forțatã de neajunsurile unui trai plin de privațiuni. S-au stabilit într-o suburbie a Parisului, iar Silvie a început sã-și caute de lucru pentru a-și întreține familia.
Habib a fost atras de fotbal. Iar scouterii lui PSG l-au remarcat în timp ce bãtea mingea pe un maidan din apropierea casei. Avea 12 ani și a fost chemat la o selecție pentru grupele de copii și juniori. Deșirat, dar tehnic, Habibou a atras privirile oficialilor, care l-au pãstrat la club. A trecut pe la toate echipele de juniori ale lui PSG, iar în 2005 a fost remarcat de președintele lui Charleroi, Abbas Bayat, într-un turneu la care participa formația secundã a parizienilor.
"Lãsați-l la noi, are mai multe șanse sã rãzbeascã!", le-a spus Bayat celor de la PSG. Gruparea belgianã a obținut transferul lui Habibou, unde atacantul a debutat la 17 ani în prima ligã, prinzînd 7 meciuri în primul sezon. A fost apoi împrumutat la Tubize, în Liga secundã. Palmares excelent: 12 goluri în 13 meciuri! Readus la Charleroi în toamna lui 2007, a jucat în douã meciuri, izbutind sã puncteze de douã ori și sã ia ochii steliștilor.
Acum a ajuns idolul tribunelor în Ghencea, dar n-a uitat de unde a plecat. Dupã golul de duminicã, a mulțumit Divinitãții, dar și celor care i-au fost aproape. Pe un tricou purtat pe sub cel de joc scrisese "I belong to Jesus", exact cum face și Kaka. Iar pe spatele tricoului alb erau trecute numele mamei, al surorilor, al prietenei sale. ªi al lui Valeriu Argãsealã, cel ce l-a ajutat sã se integreze în România și i-a dat încredere.
"Habib joacã fotbal de cînd avea 8 ani, iar acum este singurul responsabil de viața și de liniștea lui. Este tot ce am eu mai scump și doresc sã ajungã sus de tot"
Silvie, mama lui Habibou
"Este un copil cu un suflet extraordinar și poate ajunge un jucãtor mare. Trebuie sã aveți grijã de el, pentru cã e foarte sensibil, mai ales cã a avut o copilãrie destul de grea!"
Președintele lui Charleroi, Abbas Bayat, cãtre Valeriu Argãsealã