FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua și ultima mea cronicã

«12»
greco15.03.2008 18:44

Eu cred cã ne legãm foarte ușor de niște concepte pe care nu le înțelegem atât de bine, cum ar fi "democrația" sau "libertatea de exprimare". S-a mai discutat foarte mult despre ele, atât aici cât și pe oricare alt forum. În condițiile în care orice e permis, spațiul de discuție devine insuportabil, iar scopurile inițiale nu mai pot fi îndeplinite. Libertatea supremã de exprimare e sã vã faceți propriile site-uri, dacã munca voluntarã a unor oameni care au, ca și voi, diverse alte lucruri de fãcut pe acasã, nu vã satisface. FCSTEAUA.RO e site-ul suporterilor steliști și ne dãm strãduința ca lucrurile sã rãmânã așa, dar nu putem fi perfecți, și nu avem cum sã vã mulțumim pe toți. Ãștia suntem (și, fie vorba între noi, vã așteptãm sã vã alãturați nouã. Majoritatea redactorilor, inclusiv subsemnatul, au fost inițial cititori nemulțumiți de un aspect sau altul).

În ceea ce-l privește pe domnul Ardeleanu, încã din momentul în care a acceptat sã ne trimitã articole am fost sigur cã ele vor fi de o calitate deosebitã, și cã vom face un salt calitativ odatã cu acest moment important pentru echipa noastrã redacționalã.

Nu-i putem pretinde sã înțeleagã fenomenul comunitãților virtuale în același mod cu noi, cei care ne petrecem o parte mult mai mare a timpului în aceastã "lume". Sfatul meu (dacã îmi pot permite sã-i dau un sfat) este sã se aștepte în continuare la critici (sunt inevitabile, dar sper cã vor rãmâne o minoritate), și sã realizeze cã o parte a lor va fi mereu sub nivelul suportabilitãții. Acesta e unul din dezavantajele Internetului - are încã un aspect de Vest Sãlbatic.

Dar indiferent dacã va accepta sau nu sã-mi urmeze sfatul, îl asigur (și cred cã vorbesc în numele întregii echipe FCSTEAUA.RO) cã ne dorim sã-i publicãm în continuare articolele indiferent de conținutul pe care acestea îl vor avea. Domnul Constantin Ardeleanu are din partea noastrã mânã liberã, și considerãm cã e un drept pe care și l-a câștigat prin contribuția pe care și-a adus-o pânã acum la universul stelist.

Vã mulțumim cã sunteți alãturi de noi!

enjoy15.03.2008 18:53

fara pretentia ca "lb. romana este patria mea" si lipsit de posibilitatea de a vedea pana acum (poate in viitor) Pieta lui Michelangelo (apropo- cred ca sunt milioane de oameni culti care n-au vazut-o!), imi permit totusi sa spun cateva lucruri: 1. daca stai pe un piedestal si nu doresti sa fii atins, ai acumulat de pomana tot ce stii fiindca se iroseste in cele sapte zari si cei de jos raman flamanzi; 2.daca atingereacelor de jos te doare, n-ai reusit sa-i hranesti corect si trebuie sa schimbi reteta; 3. daca i-ai ranit pe cei de jos si n-ai acceptat ca tu ai gresit primul, incercand sa vindeci ranile, inseamna ca si tu esti "bolnav" mai mult sau mai putin; 4. in logica lucrurilor (chiar si cea rahitica) pamantul e al tuturor - si al celor cu 100 de cuvinte necesare la piata, si al celor cu 100.000 de cuvinte necesare transpunerii imaginatiei in realitate (uneori fabulatii imbecile!); 5. daca nivelul atins in vizita la basilica San Pietro este sinergic cu prezumtia prostie agresiva acordata ciocoflenderului, ma gandesc daca mai vizitez sau nu Pieta lui Michelangelo. in rest cred ca toti suntem oameni si mai ales persoane cu o individualitate bine determinata; nu putem fi toti la fel. si trebuie sa acceptam acest lucru. deci suntem niste specimene si aceste specimene nu trebuie neaparat sa ne otraveasca viata. numai bine si HAIDE Steaua!

CaTaLiNsm StElIsTu15.03.2008 20:15

@ enjoy

respectul meu!...remarcabil post

.....plecaciune

FortuneTeller15.03.2008 22:31

@enjoy

Adevarat graiesti... Acest site este dedicat echipei Steaua, nu dlui Ardeleanu sau lu' FortuneTeller, deci nimeni nu trenuie sa se supere pentru diversitate de pareri si pentru anonimitate.

Tupac Amaru16.03.2008 05:17
Nu trebuie, intr-adevar.

Cu titlu simplu informativ, cred ca e bine de stiut ca Homo [sapiens] Neanderthalensis era mai curand partea buna a genului Homo. In ciuda reputatiei de brute create de vulgarizarile stiintifice si infatisarea "primitiva" (calusul supraorbitar sau exagerata pilozitate din reprezentari), se pare ca neandertalienii erau mai degraba niste fiinte pasnice si retrase care au platit un greu tribut (prin disparitie) inabilitatii de a se impotrivi stramosilor nostri ce aveau sa dea nastere lui Homo Sapiens Sapiens. In urma cu zeci de mii de ani, inainte de a disparea, neandertalienii stiau deja ce e aia muzica de flaut, in vreme ce stramosii nostri inventau noi tipuri de arme de vanatoare. Din pacate pentru ei, spiritualitatea nu le-a favorizat supravietuirea ca (sub-)specie: au fost avantajati cei pentru care era valabil "primum vivere".

De aceea probabil ca ar fi mai corect sa nu ii amintim pe neandertalieni atunci cand vorbim de vreun cavernicol cu mentalitate de epoca preistorica.

Eu unul nu stiam chestiile astea si iti multumesc ca m-ai luminat - o sa tin cont de ele!

Dar, pentru numele lui Dumnezeu, cine poate fi sigur ca asa era?

cicerone16.03.2008 11:17

Ceea ce fau unii pe acest site nu ajuta cu nimic echipa stelista sau poate inca nu realizeaza cat rau fac prin remarcile rautacioase si tendentioase la adresa unor suporteri deoarece dupa umila mea parere nimeni nu este interesat de viata omului cavernelor si de toate aceste divagatii lipsite de sens cu subterfugiile de riguare si cu trimiterile extrase din context,ci doar vrem sa discutam despre echipa,antrenori,suporteri si de tot ceea ce este legat de culori. Monopolizarea dialogului este o tehnica de manipulare mentala dar nu stiu cui ii foloseste,ori poate suntem in criza de subiecte. Sunt atatea schimbari in clasament,lupta spre titlu se incinge si unii bat apa in piua si elogiaza pe nu stiu cine iar altii si mai penibil spun,uraaaaaaaaaaaa! Forza Steaua!

Gabyc16.03.2008 17:48

Felicitari domnule Ardeleanu.frumos articol.Oare de ce ziaristii romanii nu invata si ei sa scrie asa?Sunt de parere ca daca ei ar incepe sa scrie asa ar avea mult mai multi cititori si multe laude,nu injurii sau eu stiu ce altceva.Trecand peste asta mai asteptam articolele dumneavoastra sa ne incante. :steagcruce:

mdionis16.03.2008 18:32
Eu unul nu stiam chestiile astea si iti multumesc ca m-ai luminat - o sa tin cont de ele!

Dar, pentru numele lui Dumnezeu, cine poate fi sigur ca asa era?

Siguranta 100% nu exista pentru nimic in stiinta, insa premise beton pentru a face afirmatii, da. De exemplu, descoperirea unui schelet de neandertalian fosil cu humerusul fracturat este graitoare daca prin examinarea aspectului rupturii se poate spune ca a mai trait inca vreo 20 de ani dupa nefericitul eveniment (iar asta este usor evidentiabil): inseamna ca individul a fost suportat social de familie si comunitate in tot acest rastimp, desi nu mai era in stare sa participe la vanatoare. La animale nu prea se intampla asa ceva, individul care nu mai este autonom in urma unui accident grav este de obicei ca si mort.

Faza cu muzica este iarasi suficient de sigura, dat fiind ca s-a gasit chiar instrumentul in mana fosilizata a unui neandertalian din musterian. Primele manifestari artistice (sa zicem) ale stramosilor nostri directi dateaza abia in jurul datei de extinctie a neandertalienilor (acum vreo 30000 de ani) si sunt desenele rituale de animale din pesteri (Altamira, Lascaux); nu stiu cat de mult le putem numi arta intrucat scopul lor nu era atat artistic-estetic cat divinatoriu. In ceea ce priveste muzica, Homo Sapiens Sapiens a creat relicve abia dupa ultima glaciatie; in schimb pietre cioplite triunghiulare pe post de varf de arma... garla in tot Paleoliticul.

Ceea ce nu este sigur: relatia exacta intre difuzia lui HSS in Europa si Asia si disparitia progresiva a neandertalienilor din acelasi areal. Poate sa fi fost un fel de razboi genocid in care cel mai putin pregatit de lupta a fost exterminat, poate ca a fost o simpla competitie pe resursele de hrana oferite de un teritoriu nu foarte bogat in acest sens in care cel mai rapace competitor a avut castig de cauza, poate ca a fost altceva.

Ceea ce este sigur: neandertalienii aveau mai mult creier decat omul modern (!, CCA 2000 cm3 fata de 1350 cm3, in valori medii) la o inaltime olecuta inferioara: e probabil ca nu erau chiar asa de brute ignorante pe cat i-a descris stiinta rudimentara a secolului 19.

Scuzati digresiunea...

SSK16.03.2008 21:32

Oricum, felicitari pentru cum acoperi domeniul! :)

geoct17.03.2008 07:12

Cand am vazut titlul articolului, m-am speriat. Insa finalul mi-a dat speranta. Domnule Ardeleanu, cred ca puneti prea mult la suflet ceea ce spun unii sau altii. Eu astept in continuare articolele dumneavoastra, intrucat descriu pagini din istoria clubului pe care nimeni nu ar trebui sa le uite. Articolele dumneavoastra au darul de a arata ceea ce inseamna spiritul stelist: oameni de valoare, spirit de lupta, dorinta de victorie in orice situatie. Cred ca este bine sa nu uitam aceste lucruri, care, probabil pe cei mai multi dintre noi, ne-au facut sa tinem cu Steaua. Mai ales in aceasta perioada, cand ceea ce se intampla in jurul clubului si in teren ne fac sa ne indoim ca ele mai exista. Eu cred insa ca ele inca exista. Felicitari pentru munca depusa pana acum si astept cu nerabdare urmatoarele articole. Inchei cu un citat extras din vremurile de glorie ale.. tabelei de pe Ghencea:

"NOTRE RESPECT, Constantin ARDELEANU!"

w3bmaster17.03.2008 10:31

Simply great

Respect

«12»