FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua în deplasare

«12»
fcsteaua.ro10.03.2008 22:56

Îmi imaginez cã pãrerea pe care urmeazã sã o expun e una subiectivã, dar sunt curios câți dintre voi o împãrtãșesc. Se pare cã toți oamenii au impresia cã stau foarte mult la coadã la magazin pentru cã ne amintim doar ocaziile în care a durat o veșnicie sã ajungem la casã. Dacã de 9 ori totul merge foarte repede și apoi se întâmplã sã ne depãșeascã atât vecinul din dreapta cât și cel din stânga, 9 din aceste 10 experiențe vor fi date uitãrii.

Mi se pare cã de când țin eu minte, Steaua joacã foarte urât în deplasãrile interne! Se exclud meciurile din București, dar și cele cu echipe în formã, pentru cã disputele tari (astãzi, Timișoara, CFR Cluj, Unirea Urziceni) creeazã o atmosferã deosebitã în jurul lor, și parcã jucãtorii și spectatorii fac filmul sã ruleze într-un ritm mai alert. Asta se mai poate întâmpla și atunci când întâlnim rivali de tradiție (Craiova), dar cam atât... Nu jucãm nici frumos și nici eficient cu echipele "urâte" ca Ceahlãul, Gloria Bistrița sau Pandurii Târgu-Jiu.

Nici nu înțeleg de ce s-ar uita un individ care nu e suporter înrãit la un astfel de meci adormitor. Foarte puține ocazii, foarte puține goluri, pase de-a latul. 0-0 steril urmat aproape mereu de o desprindere chinuitã a noastrã sau de o luptã surdã cu "autobaza" adversã pânã când noi cedãm psihic sau ei lasã o breșã în apãrare. În primul caz, așa cum s-a întâmplat la Iași, urmeazã simulãrile jenante, tragerile de timp și mingile date peste stadion. ªi noi ne zbatem cu scuza deja pregãtitã cã "nu s-a putut juca" în asemenea condiții ultra-defensive.

Am câștigat la Târgu-Jiu și parcã ritmul de joc a fost o idee peste standardul pe care l-am descris mai sus. ªi totuși... a jucat vreodatã Steaua semnificativ mai frumos în deplasare? Nici nu mai pot sã-mi aduc aminte.

www.GRECO.ro

RaDoooI11.03.2008 02:27

Nu prea tin minte meciuri frumoase in deplasare. De fapt daca stau sa ma gandesc imi amintesc doar de egaluri urate, sau de meciuri pierdute si mai urat. Daca e vorba de victorii imi amintesc doar de cele in care castigam la limita ... cu o lovitura libera batuta bine, sau o faza fixa. Acel 8-1 cu p.Timisoara a fost doar o intamplare.

Da, meciul cu Pandurii a fost intr-un ritm ceva mai alert..dar tot nu am avut cine stie ce faze de gol. Tot pase intre Goian si Ghionea urmate de pasa la Radoi, pasa in margine, centru, margine, centrare, retine portarul/resping jucatorii adversi.

Tupac Amaru11.03.2008 05:42

Greco, tu ai jumatate din varsta mea.

Asadar te nasteai pe vremea cand marea echipa a Stelei atingea semifinala, mai apoi finala CCE (dupa ce cu doi ani in urma o si castigase). Se incheia un ciclu absolut fantastic, de cinci ani de continuitate in varful piramidei celor mai bune echipe de pe continent (asta o spun mai ales pentru detractori gen Borcea, care afirma ca Steaua a avut noroc - nu-i vorba, a avut si noroc, dar sa stai cinci ani numai in fazele superioare ale CCE....parca nu poate fi explicat prin noroc).

Sa stii ca, in acele vremuri, Steaua incanta nu numai in jocurile de acasa, ci si in cele din deplasare sau in cele amicale.

Tin minte ca, parca in august 1988, am facut un amical cu sarbii de la Partizan Belgrad, chiar inaintea inceperii campionatului, pe fostul 23 August. A fost un meci superb, in care am batut cu vreo 4-la zero daca nu ma insel, in conditiile in care si Partizan era o echipa foarte buna.

In meciurile din deplasare strangea peste tot puhoi de lume, iar in Templu nici nu mai vorbesc. Ce zici de un meci cu 35000 de spectatori la un meci cu FCM Brasov?

E drept ca pe vremea aia nu prea existau alte modalitati de a-ti petrece timpul liber, dar oricum era o placere sa o vezi pe Steaua jucand.

Singura explicatie pe care o pot da in legatura cu diferenta dintre jocul de atunci si cel de acum este faptul ca, spre deosebire de vremurile actuale, atunci exista un fond de jucatori de mare valoare, care nu aveau cum sa plece legal la alte echipe din Occident, decat catre sfarsitul carierei (Piturca, Boloni, Stoica).

Si lipsa jucatorilor de valoare duce la tzurca pe care o practicam astazi. Iar pe mine acesta este singurul motiv care m-a decis sa nu mai calc pe stadion. Nu asa zisa violenta (care nu e mai mare ca in anii 90), nu Becali, nu pretul biletelor, ci lipsa valorii jucatorilor.

Atunci cand ai fost obisnuit cu calitatea, e foarte greu sa-i privesti altfel decat cel mult cu condescendenta pe cei care se chinuie cu mingea aia care mai mult ii incurca!

Toate bune tuturor stelistilor!

cutzit11.03.2008 05:43

adevarat... ;)

Tavone11.03.2008 07:35

Sincer!! Ultimul meci pe care mi-l aduc aminte si in care Steaua sa fi jucat frumos si nu ca o oarecare in deplasare este de acum 3-4 sezoane cand am jucat la Otelul si am batut cu 3-0 din care 2 goluri Andrei Cristea.Ala cred ca a fost ulimul meci frumos al Stelei in deplasare cu o echipa mica

PS Sau poate meciul cu UTA de acum 2 sezoane??

SuperSteaua11.03.2008 07:56
Sincer!! Ultimul meci pe care mi-l aduc aminte si in care Steaua sa fi jucat frumos si nu ca o oarecare in deplasare este de acum 3-4 sezoane cand am jucat la Otelul si am batut cu 3-0 din care 2 goluri Andrei Cristea.

Meciul respectiv a fost acum DOUÃ sezoane, când am luat titlul.

http://www.fcsteaua.ro/index/section/articles/article/2297

Culmea e cã, pânã recent, se știa cã Steaua joacã mai bine în deplasare.

Acuma nu mai știu. Poate chiar facem seria de 14 meciuri :)

Living_Dead_Stripper11.03.2008 08:04

Asa e, in deplasare,

Steaua nu mai este mare,

Ne-a facut jocul un chin

Domnul ,,antrenor'' Cosmin...

ANTIgigi11.03.2008 08:34

Steaua scartaie si acasa cand joaca, iar cand joaca in deplasare nu e greu de ghicit maniera de joc (cel putin pana sa vina trio-ul de culoare neagra)....toate mingile ajung la Dica. Asadar era cel mai bine sa-l blochezi pe Nicolae si Steaua ramane fara ocazii. Era clar ca fara o minte limpede (si cu doi mijlocasi ofensivi!!!?!?!??!!?!....cand tu vrei sa ataci) Steaua nu e in stare sa construiasca. Dar nici asta nu e o scuza. Din pacate dupa joc nu mai semanam a Steaua de pana acum vreo 3-4 ani.

greco11.03.2008 08:50
Greco, tu ai jumatate din varsta mea.

ªtiam eu cã va stârni discuții profilul meu. :-) Da, am, dar totuși mã uit și eu de peste 10 ani la meciuri, și am vãzut și înregistrãri din campionatele mai vechi... Problema e cã trebuie sã recurgem la arhive sau la memoria pe termen lung ca sã mai gãsim câte-un meci frumos în deplasare. Aici vroiam sã ajung...

DelPiero1011.03.2008 08:53

Venirea italianului Zenga,urmata de,nu imediat,de venirea lui ZerOli,a adus la Steaua o organizare de joc mai buna,mai ales in defensiva!S-a pus accnetul pe jucatori inalti,bine facuti,atat de specifici fotbalului de azi!Dar uite asa s-a pierdut spiritul de joc al Stelei!Asta cu calitatea fotbalistilor nu-i relevanta(Steaua are echipa acum,fata de anii Piturca,de exemplu)!Steaua a jucat pana prin 2004 acelsi stil de joc,si nu a avut mereu super-echipe,precum cea a 'vitezistilor'...

ariven2111.03.2008 10:08

Asta asa-i cand eram angrenati in Cupa UEFA, sezonul 2005-2006 (memorabilul sezon 2005-2006*) Personal ma temeam de meciurile de acasa, decat cele din deplasare.

Acum insa pe langa valoare scazuta a jucatorilor, pe langa blazarea lor...ce a mai pui?

Sigur, putem justifica prin terenul foarte prost de la Pandurii, insa sa ne lasam calariti in asa hal de lanterna rosie ii cam penibil.

Sa vedem ce va fi cu Urziceniul si cu Rapid...

* am pus-o pentru ca am descoperit un site de torrente www.thebox.bz, care la sectiunea Sport au foarte multe documentare gen "Arsenal 49 Unbeaten, Arsenal 501 Goals, Rangers firts to 50, best 100 Rangers golas, istorii oficiale pentru Liverpool Arsenal, Celtic, Rangers, Man U, Toate relaizate exceptional, in editii de colectie. Sincer as fi vrut un dvd cu finala din 1986, sau cu tot parcursul acele echipe in sezonul 85 86, scos in editie speciala de catre club...Si multe alte meciuri care ar merita...Sezonul 88-89...Participarile din anii 90 in CH. League...Un top al golurile all time. Stiu ca ii problema dee marketing dar un exemplu de succes in acest gen este dvd-ul scos de Hagi. personal eu nu l-am mai gasit/vazut niciaieri in Cluj...

Eu cred ca aceste momente ar trebui mediatizate...E ceea ce englezii spun "Legacy"...

alexmk1711.03.2008 10:21

Hai ca va spun eu un meci bun in deplasare! Meci, nu scor!

Meciul cu Otelul de anul trecut, pierdut cu 2-1 (gol Thereau), cand numai Dica a ratat 6 ocazii clare de gol + Vali Badea (2) + Thereau (1)! Atunci s-a jucat in draci si am ratat in draci!

Problema e de mentalitate! Nu intra oamenii in teren decisi sa termine meciul! Ei intra la "sa vedem ce facem si sa vedem cum trece timpul poate le picam un gol la aia!" In loc sa intre cu atitudine si in primele 5-10 minute sa-i urce pe aia pe garduri, ei intra moale si normal ca adversarul prinde curaj si ai nostri frica! Poate de aia in Ghencea atitudinea e alta! Ca in Templu nu prea au ei timp si chef de lalait cu 25 de mii de "turbati" prin tribune! Pai, cine le permite?????

O echipa mare, asta face! Se duce in deplasare cu gandul de a termina rapid conturile! Sa termini meciul in primele 20-30 de minute! Te duci calare pe ei si daca, din greseala iei gol, nu te lasi si cazi ca o baba flescaita, cum fac ai nostri! Te ridici si te duci sa le dai doua, trei, patru!

Totul tine de mentalitate, ca valoare e! Degeaba face alde Radoi cu mana sa urcam, daca el nu ia mingea si se duce cu bomba la poarta! Pai daca Gerrard sau Lampard ar da din maini fara sa-si asume rolul de lider, ce jucatori ar mai fi???

E adevarat ca si terenurile au partea lor de vina si ca din cauza asta, fotbalul nostru e mediocru si nu poate creste valoric! Si asta e o consecinta a jocului prost! Dar cu o mentalitate de invingator si nu de "asteptator sa treaca timpul" poti elimina si astfel de probleme!

Si fara Banelinhio! Trebuie odihnit 3-4 meciuri! Si bagat Ochirosii cand revine, si adus Bicfalvi! Asta inseamna antrenor! Nu sa te bazezi pe bosorogi si sa dai tinerii sa creasca la altii, pentru ca apoi sa nici nu ii bagi! Asta e! De aia e Wenger un antrenor slab si mediocru! El baga tinerii sa joace! Pai ce antrenor esti mai Wengere! Ia bai lectii de la noi! Jucatorii mediocri, batrani si fara nici un fel de talent joaca! Ia lectii Wengere! Pun pariu ca daca Bicfalvi sau Ochirosii jucau cu Arsenal, acum nu mai erau la Steaua ci cumparati de Arsenal pe bani buni! Si Banel e tinerel, dar el nu le are cu fotbalul!

steaua_gloria11.03.2008 12:00

Probabil jucatorii isi consuma energia in autocar. Sau le-o fi frica de suporterii adversi. :blink:

MoWeed11.03.2008 12:24

Din pacate asa este am ajuns la 8 puncte in spatele franarilor tocmai datorita deplasarilor. Este si o problema de mentalitate, care dateaza de pe vremea lui Olaroiu si o problema de blazare a unor jucatori.

septi_eu11.03.2008 13:21
Asa e, in deplasare,

Steaua nu mai este mare,

Ne-a facut jocul un chin

=)))))) foarte tare

st_194711.03.2008 14:06
Asa e, in deplasare,

Steaua nu mai este mare,

Ne-a facut jocul un chin

Olaroiu e de vina, asa-i? [ :)) ]. Mai tine cineva minte returul din sezonul 2003-2004 cu Piturca pe banca, cand am facut egal la Piatra Neamt si Galati, asa pierzand titlul? Sau poate isi aduce cineva aminte de returul cu Zenga pe banca cand nu castigam nimic in deplasare si era sa pierdem titlu`.

1on11.03.2008 14:26
* am pus-o pentru ca am descoperit un site de torrente www.thebox.bz, care la sectiunea Sport au foarte multe documentare gen "Arsenal 49 Unbeaten, Arsenal 501 Goals, Rangers firts to 50, best 100 Rangers golas, istorii oficiale pentru Liverpool Arsenal, Celtic, Rangers, Man U, Toate relaizate exceptional, in editii de colectie. Sincer as fi vrut un dvd cu finala din 1986, sau cu tot parcursul acele echipe in sezonul 85 86, scos in editie speciala de catre club...Si multe alte meciuri care ar merita...Sezonul 88-89...Participarile din anii 90 in CH. League...Un top al golurile all time. Stiu ca ii problema dee marketing dar un exemplu de succes in acest gen este dvd-ul scos de Hagi. personal eu nu l-am mai gasit/vazut niciaieri in Cluj...

Eu cred ca aceste momente ar trebui mediatizate...E ceea ce englezii spun "Legacy"...

Cine sã se ocupe la noi de "Legacy"? Argãsealã-turnichet? La englezi fotbalu' e profesionist de 150 de ani, la noi de 19. La ei cântã tot stadionu' un meci întreg, la noi poate cânta doar slãvindu-i pe Nașu&Corleone.

Cred cã pentru a fi și la noi un marketing adevãrat, trebuie adus un strãin. Pãi astã-varã, de fiecare datã când au vândut bilete au amânat. Când am venit sã iau bilete pentru meciul cu BATE, a trebuit sã mã rog de cineva sã rãmân peste noapte în București, pentru cã Argãsealã nu a fost în stare sã tragã un cablu de curent care sã suporte toate calculatoarele de la case. Iar a doua zi au început sã le vândã tot cu câteva ore dupã data oficialã, cã nu veniserã biletele din Italia. Când au vândut pachete pentru ligã, la fel. Pe site scria cã le deschid de la 12 și când am ajuns al case ziceau cã dau drumu de la 1, dupã aia de la 2, ca de fapt sã le aducã la 3. anul' trecut când au vândut pachete de UCL, tot așa. Pe site scria cã deschid la 10, venea lumea de la 7 dimineața, ca sã dea drumu la 1 dupã-amiaza. Cã veniserã unii cu patu' pliant. Dacã el nu-i în stare sã vândã biletele așa cum ar trebui, de unde dvd-uri cu Sevilla și cu parcursul european? ªi partea proastã e cã nu cred cã altcineva ar fi mai capabil și s-ar și bãga; pentru cã ãia capabili nu vor pentru cã nu sunt lãsați sã facã treabã. ªi asta nu-i valabil numa' la Steaua sau numa-n fotbal. Ci în toatã România actualã fãuritã de neocomuniștii iliescieni.

Sâmbãtã am fost la Chiajna la Steaua-HCM Constanța. Când am ajuns acolo, în ușa sãlii era un cioflingar cu un ecuson pe care scria "Organizator CSA Steaua". Întreb de unde sã iau bilet și îmi zice cã trebuie sã vinã biletele din moment în moment. Ca la un moment dat sã vinã tot un bolovan ca el și sã spunã cã nu mai sunt bilete (deși se vedeau foarte clar locuri goale în salã). Mai erau maxim 20 de oameni în ușã, toți cu banii în mânã. Între care și suporteri din galeria Farului, care aveau bilete rezervate de HCM prin liderul de galerie (sau ceva de genu ãsta, n-am prins foarte bine). Mai era un jandarm mai bãtut în cap (da' asta e pleonasm, majoritatea de pe aici în mod sigur știu treaba asta mai mult decât mine) decât rahatul cu ochi din ușã. Un constãnțean îi zice jandarmului sã îl lase sã vorbeascã cu liderul galeriei Farului sã vadã ce se întâmplã cu bilete constãnțenilor, la care jandarmul rãspunde "Nu mai sunt bilete". Erau și 2 copii din Chiajna, unul de 7-8 ani celãlalt de 10-11. Nici pe ei nu i-au lãsat prostovanii sã intre. I-a la intrarea celalaltã care bineînțeles cã era închisã. ªi toți spuneau cã de bilete se ocupã "domnu' Adrian". Pânã la urmã m-am întors înapoi, fãrã sã mai vãd nici un meci.

AdrianUltras2511.03.2008 14:32

Steaua e Steaua.

E un nume in fotbalul romanesc.

De fapt e "numele" in fotbalul romanesc.Ca nu stiu alt nume macar la fel de mare.

Totdeauna echipele mici s-au motivat incredibil cand au jucat cu noi.

Asa e peste tot.Nu e valabil doar pentru noi.

Ca se joaca in deplasare sau in Ghencea, echipele mici fac acelasi lucru: joc ultradefensiv urmat de contraatacuri rapide in prima jumatate a meciului iar in a 2a antijoc total!

Diferenta dintre Ghencea si celelalte stadioane e ca pe Ghencea, tribunele, fac ca picioarele adversarilor sa tremure atat de tare incat greselile apar mai repede si in numar mai mare.Plus ca ii mai si imping pe ai nostri de la spate.Cel putin ii impingeau.Ca tind sa cred ca in ziua de azi, pe fotbalistii astia cu bani multi, doar mai multi bani ii motiveaza mai mult.

Bundy11.03.2008 14:56

La Tg-Jiu am jucat mai frumos in sensul ca s-au urcat aia pe noi, rezultand un meci spectaculos pe care l-am castigat cu noroc.:)

akebono11.03.2008 15:17

mi-a venit in minte inceputul de sezon de acum nu stiu cati ani cand jucam la galati - galatiul cu echipa de Cupa UEFA - parca am batut 5-3 dupa un meci spectaculos cu Rotariu, Lacatus si militaru in mare forma...parca - sa ma contraziceti

st_194711.03.2008 15:21
mi-a venit in minte inceputul de sezon de acum nu stiu cati ani cand jucam la galati - galatiul cu echipa de Cupa UEFA - parca am batut 5-3 dupa un meci spectaculos cu Rotariu, Lacatus si militaru in mare forma...parca - sa ma contraziceti

Din cate tin minte a fost 5-4 pentru noi, un meci senzational facut de Claudiu Raducanu. Otelul revenise de la 4-0 la 4-3[parca].

1on11.03.2008 15:56

@st1947

Ãla cred cã a fost alt meci (Galațiul nu mai juca în Cupa UEFA; Lãcãtuș, Militaru și Rotariu nu mai erau la Steaua). Din sezonul 1999-2000. Þin minte cã la 0-4 sau 1-4 Martin Tudor a apãrat un penalty.

st_194711.03.2008 16:31
@st1947

Ãla cred cã a fost alt meci (Galațiul nu mai juca în Cupa UEFA; Lãcãtuș, Militaru și Rotariu nu mai erau la Steaua). Din sezonul 1999-2000. Þin minte cã la 0-4 sau 1-4 Martin Tudor a apãrat un penalty.

La ala faceam si eu referire. Nu tin minte nici un meci spectaculos de la Galati cu Lacatus si Militaru.

mad7911.03.2008 16:38

M-am saturat ca in comentariile pe care vi le postati pe site din 5 in 5 postari,sa aduceti aminte de "marele ZerOli"si ca de la el a inceput sa se imputa jocul Stelei,iar daca printr-o minune ,nu se gaseste vinovat a fi Olaroiu,se spune,e vina lui Banel,Ov Petre sau Lovin.M-m saturat de comentariile astea de 2 bani!!!DACA NU VA PRICEPETI LA FOTBAL,VA ROG PRIVITI MACAR FOTBALUL LA TELEVIZOR!!!

mad7911.03.2008 16:40
M-am saturat ca in comentariile pe care vi le postati pe site din 5 in 5 postari,sa aduceti aminte de "marele ZerOli"si ca de la el a inceput sa se imputa jocul Stelei,iar daca printr-o minune ,nu se gaseste vinovat a fi Olaroiu,se spune,e vina lui Banel,Ov Petre sau Lovin.M-m saturat de comentariile astea de 2 bani!!!DACA NU VA PRICEPETI LA FOTBAL,VA ROG PRIVITI MACAR FOTBALUL LA TELEVIZOR!!!

Uitasem de conducatorul Gigi Oieru"!!!

«12»