FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbalul bucurestean la pamant

«12»
greco13.03.2008 12:31

Dar democrația ne permite sã intervenim! Sã protestãm în stradã, sã facem campanii, sã VOTÃM conform propriilor noastre interese. Democrația include și ONG-uri și multe alte instrumente decât cele pe care ne-am învãțat sã le acceptãm.

De ce sã ne plângem de acest sistem când nu îl exploatãm la maxim în propriile noastre interese (care, întâmplãtor, sunt bune)?

Dacã ideile astea ar prinde în București și problema ar fi în atenția întregii opinii publice și-ar mai permite cineva sã-și batã joc de noi în asemenea hal?

Tupac Amaru13.03.2008 18:23

Parerea mea e ca in tara asta minerii au o constiinta civica mai mare decat intelectualitatea (care de fapt nu are). Asta la pct. 1. La pct. 2, ONG-urile sunt cele care sapa cel mai eficient la edificiul democratiei, impiedicand sau timorand activitatea singurei puteri a statului de drept care ar putea rezolva ceva - Justitia. Cateva exemple: Soros, cainii vagabonzi, integrarea tziganilor, adica diversiuni care nu vor rezolva nimic, dar care creeaza haos si nemultumire - reteta optima pentru manipularea maselor. In acest fel lumea nu mai percepe adevaratele probleme.

Ma gandesc cu groaza la faptul ca si in America Latina e democratie de vreo 200 de ani...

greco13.03.2008 20:04
Parerea mea e ca in tara asta minerii au o constiinta civica mai mare decat intelectualitatea (care de fapt nu are). Asta la pct. 1. La pct. 2, ONG-urile sunt cele care sapa cel mai eficient la edificiul democratiei, impiedicand sau timorand activitatea singurei puteri a statului de drept care ar putea rezolva ceva - Justitia. Cateva exemple: Soros, cainii vagabonzi, integrarea tziganilor, adica diversiuni care nu vor rezolva nimic, dar care creeaza haos si nemultumire - reteta optima pentru manipularea maselor. In acest fel lumea nu mai percepe adevaratele probleme.

Ma gandesc cu groaza la faptul ca si in America Latina e democratie de vreo 200 de ani...

Bun... dar ne oprește cineva sã ne facem și noi ONG-uri? Ne-a oprit cineva sã înființãm o Asociație Non-Profit, și anume AISS? Problema e cã NU SUNTEM ÎN STARE sã luptãm, nu cã nu am avea ocazia... cã sunt o mulțime de posibilitãți.

ªi dacã democrația nu e bunã, ce facem? Așteptãm sã vinã cineva vreo elitã sã preia controlul în lume? Cã deja e imposibil sã imaginãm așa ceva doar pe plan național...

«12»