FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fotbalul bucurestean la pamant

«12»
fcsteaua.ro10.03.2008 17:38

S-a intamplat. Daca pana acum cele 3 echipe bucurestene alternau sezoanele foarte bune cu cele mai putin reusite, impartindu-si cumva, voit sa nu, titlurile in Romania, iata ca anul acesta toate 3 sunt la pamant. Nu, nu sunt afirmatii gratuite si nici nu minimalizez jocul echipelor din provincie.

Am vazut pe un site de profil o statistica ce evidentia tocmai acest lucru. In sezonul acesta, Dinamo si Rapid au pierdut ca niciodata puncte in meciurile de acasa. Meteahna noastra a fost deplasarea. Si ei, si noi am pierdut puncte importante cu echipele "mici", ceea ce parea o utopie acum 2-3 ani.

Cauzele sunt multiple si specifice fiecarei echipe in parte. Principalul motiv insa este agitatia din jurul acestor echipe. Lipsa de liniste, atat de necesara succesului. La noi, Becali a "reusit" sa schimbe 3 antrenori intr-un tur de campionat. Ca si cum asta nu ar fi fost suficient, interminabilele discutii despre transferul celor mai importanti jucatori, i-au facut pe acestia sa fie cu gandul in orice alta parte, numai la jocul de fotbal nu. Aceeasi lipsa de liniste a fost omniprezenta si la rivalele noastre bucurestene, in forme diferite dar cu acelasi rezultat.

Am putea spune ca si la CFR si Poli Timisoara au fost scandaluri, presedintele clujenilor castigand detasat titlul neoficial de "scandalagiu-sef al Ligii I". Insa marea diferenta intre cluburile mentionate mai sus si cele din Capitala a fost si inca este, neimplicarea jucatorilor. Fotbalistii si-au vazut de treaba lor, cu cateva exceptii, si lucrul asta se vede. Daca noi facem meciuri foarte bune in partidele importante, clacam, inexplicabil pentru multi, in meciurile considerate usoare. In cazul echipelor de top ale provinciei, lucrurile stau exact invers, cel mai evident fiind cazul liderului, care nu a castigat decat un singur meci important, cel cu Rapid. Un calcul simplu ne arata ca meciurile "obisnuite" sunt mai multe decat "derby-urile". Acelasi calcul ne arata de ce clujenii au 8 puncte in fata noastra.

Este corect un astfel de clasament? Am fi tentati sa spunem ca nu si poate ca am avea dreptate in felul nostru. Se poate ca o campioana sa nu invinga echipele de pe locurile 2-6 decat intamplator? E o campioana corecta? Ei bine, este. Fotbalul se joaca pe goluri si pe puncte iar in clipa de fata ei au mai multe.

In incheiere, o replica celebra prin filmele mai vechi :It's not over untill the fat lady sings! 8 puncte in 12 meciuri, greu dar nu imposibil.

FORZA Steaua! SEMPER SUPERIORES!

Marius

steaua_gloria10.03.2008 18:01

Uita-te la Barnsley ca matura pe jos cu Liverpool si Chelsea. Stii cum se zice: mic, mic da tare-n cric :thumbup: . Daca pierdem campionatul putem spune ca l-am pierdut cu echipele mici.

Virgil10.03.2008 18:16
Daca pierdem campionatul putem spune ca l-am pierdut cu echipele mici.

Si viceversa. Daca il castigam, il castigam cu echipele mari.

In ce le priveste pe Liverpool si Chelsea, e vorba de Cupa Angliei, unde ca si in Cupa Romaniei, surprizele sunt lucruri normale. Totusi daca ne gandim ca Barnsley e echipa de Liga a 4-a, surpriza e consistenta. Am vazut-o jucand contra lui Liverpool si am crezut ca e o echipa din Liga secunda. Apoi m-am documentat. Ce fotbal au englezii in Liga a 4-a nu avem noi in Liga 1. Au jucat de la egal la egal cu "liverpoolezii", nu au bagat autobaza in fata portii, asa cum se obisnuieste pe plaiurile mioritice.. Mai mare dragul sa privesti.

AdrianUltras2510.03.2008 18:30

cefere a luat titlul la fel cum Dinamo l-a luat anul trecut.

haideti sa nu ne mai stresam atat.

in Liga 1 castiga cine liciteaza mai mult inainte sa inceapa campionatul.

nasul Sandu stie de ce

Bundy10.03.2008 19:08
cefere a luat titlul la fel cum Dinamo l-a luat anul trecut.

haideti sa nu ne mai stresam atat.

in Liga 1 castiga cine liciteaza mai mult inainte sa inceapa campionatul.

nasul Sandu stie de ce

Si de cand locul 2 te duce in Liga, noi nu mai tragem la campionat.

Virgil10.03.2008 19:21

@ Bundy

Nimic mai fals. Problema e ca Becali, la sugestia rudelor lui, l-a adus pe Hagi. Cu care nu s-au inteles la inceput fotbalistii si apoi, ca o consecinta, nici Becali.

O alta problema o constituie faptul ca a bagat multi bani, la inceput de sezon, in fotbalisti mai putin valorosi. Poate ca daca Hagi ar fi avut lotul actual inca din etapa intaia si ar fi fost mai atent la detalii, altfel ar fi stat lucrurile. Din nefericire, cum iti asterni, asa dormi. Sunt convins ca Gigi are insomnii dese, mai ales ca nici locul 2 nu e floare la ureche.

steaua_gloria10.03.2008 19:40
nu au bagat autobaza in fata portii, asa cum se obisnuieste pe plaiurile mioritice.. Mai mare dragul sa privesti.

Sa fim mai precisi: nu au bagat autobaza in poarta asa cum se intampla acum la Steaua cand e in avantaj.

**alex**10.03.2008 19:46
Totusi daca ne gandim ca Barnsley e echipa de Liga a 4-a, surpriza e consistenta. Am vazut-o jucand contra lui Liverpool si am crezut ca e o echipa din Liga secunda. Apoi m-am documentat. Ce fotbal au englezii in Liga a 4-a nu avem noi in Liga 1.

De unde si pana unde e Barnsley echipa de Liga a 4-a ? Se situeaza pe locul 19 in Championship League care e echivalentul Ligii a 2-a. Ai crezut bine, dar documentarea nu a fost buna.

Heart_For_Steaua10.03.2008 19:50

@Virgil

Barnsley e din Championship... Adica Liga 2 din Anglia... Se afla pe locul 16 cu 43 de puncte ... In orice caz ceea ce au facut ei , eliminandu-i pe Liverpool si pe Chelsea e ceva impresionant...

Virgil10.03.2008 19:51

@ alex

Asa scria intr-un ziar de sport. Textual: D2. Am interpretat ca fiind Liga a 4-a. O sa verific.

Deci am observat corect ca juca precum o echipa de Liga a II-a... :)

Later edit: D2 Divizia secunda. :)) OK.

@ Heart_For_Steaua

Multumesc.

leoc98010.03.2008 20:09
@ Bundy

... Problema e ca Becali, la sugestia rudelor lui, l-a adus pe Hagi. Cu care nu s-au inteles la inceput fotbalistii si apoi, ca o consecinta, nici Becali.

Salut.

Mai intai sper ca esti un "Virgil" oarecare, nu cu cel cu numele de familie de neam prost.. stim noi care

Doi. La cate decizii(falimentare) de capul lui a luat Jiji, nu cred ca e o asa infamie sa fi luat una la indemnul familiei. Managementul si decizia la Steaua nu se hotarasc precum la Londra sau Milano. Deocamdata

Trei. Se zice ca dupa mai multi ani de convietuire, cainii isi modeleaza personalitatea dupa cea a stapanului. Evident ca si "baietii nostri", ca si stapanul,  n-au suportat sa aiba un antrenor cu o notorietate infinit mai mare decat a lor. "Ce goluri o fi dat si Hagi asta, sa ne invete pe noi cum sa tragem la poarta...". Ca o paranteza.. la antrenamentul dinaintea meciului recent cu chefereu' s-au exersat si suturile la poarta, evident, nu din situatii ideale. Nu stiu daca-i observat, dar precizia noastra e dezastruoasa, iar golurile din acest retur, majoritatea din faze fixe, vin sa confirme acest lucru.

Patru. Da, interesant ar fi fost sa fi avut si Hagi acesta garnitura cu sud-americani la dispozitie din vara. Dar de la inceputul cantonamentelor, nu cate unul, pe drum, asa cum s-a intamplat atunci la noi, si acum la rapid. Consecinta transferurilor pe ultima suta de metri!? "Rezultatele" nu s-au lasat asteptate, acum la rapid, asta toamna la noi...

Numai bine

Tudor_BOSS10.03.2008 20:27
Sa fim mai precisi: nu au bagat autobaza in poarta asa cum se intampla acum la Steaua cand e in avantaj.

Bai baiatule daca ia Steaua campionatul mai critici ceva?????

Virgil10.03.2008 20:32
Numai bine

Multumesc la fel. Nu ai spus nimic nou.

Ideea comentariului tau este aceea ca "baietii rai" l-au influentat pe Becali sa-l puna pe liber pe Hagi.

Dar ce sa aiba baietii cu Hagi? De ce nu au avut cu Protasov, cu Olaroiu, de ce nu au nimic cu Lacatus? Parerea mea e ca si Hagi a gresit prin aroganta cu care ii trata pe toti. Ca nu a stiut sa-si apropie jucatorii. Mai mult decat atat nu a avut rezultate in pregatiri, iar in campionat echipa nu reusea sa ajunga la poarta. Sa mai si traga? Daca ar fi stiut sa-si apropie jucatorii poate ar fi fost si astazi la Galatasaray (unde i s-au imputat arogantele), Bursaspor (idem + rezultatele slabe ale echipei.), Poli Timisoara sau Steaua.

L-am apreciat pe Hagi ca jucator. Am sperat ca va fi un antrenor bun pentru Steaua. Din pacate nu a fost sa fie. Nici macar la Steaua.

vlad7510.03.2008 20:50

Reecunosc ca am fost foarte bucuros cand a venit Hagi la Steaua!Nu ma gandeam la relatiile lui cu fratii impresari ci la faptul ca a venit unul care il va opri pe Cioban la usa vestiarului.Dar m-am inselat amarnic.Singurul care-l poate opri pe Cioban este...Doamna cu Coasa!

Nu-mi explic de jucatori cu profil ofensiv,ajunsi antrenori peste ani ajung sa ii preocupe doar apararea?In schimb antrenori ,fosti fundasi,practica un fotbal ofensiv:D.Petrescu,Andone,M Rednic.

Bucurestiul va reveni in varful fotbalului romanesc in anii urmatori!Se mai intampla sa se strecoare si o echipa razlet printre granzi dar "Restul e Tacere"!

cristian8610.03.2008 21:01

Era o vreme, ce-i drept cam indepartata cand echipele [mici] veneau in Ghencea sa nu piarda la mai mult de 3-4 goluri. Ce vremuri.

Din pacate oierul a dinamitat sansele la titlu in tur, este posibil inca sa mai castigam dar nu cu jocul de la Targu Jiu, in care am fost penibili. Daca invingem Unirea Urziceni si rapid, sansele raman intacte, important este sa invatam sa jucam cu echipele mici. Principala problema este ca nu prea mai are cine sa o incurce pe CFR, dinamu si rapid sunt la pamant. Poate Ceahlaul sau Iasiul.

Am eu o banuiala, ca titlul a fost adjudecat de CFR la "licitatia dinaintea sezonului" (nashu stie) si sa nu ne miram daca Poli 1921 bragadiru va termina pe doi, (cand inscrii goluri din centrari din afara terenului, este clar mesajul), balena esuata taraIancu ar trebui sa nu mai acuze arbitrajele care ii aduc puncte, ca se umple de penibil ca si "porcusorul" muresan.

leoc98010.03.2008 22:36

Ideea comentariului tau este aceea ca "baietii rai" l-au influentat pe Becali sa-l puna pe liber pe Hagi.

Nu stiu cat de mult a contat "descalecatul" jucatorilor la palat in decizia de a-l demite pe Gica. E adevarat ca nici pe Hagi nu-l vad a fi diplomat in relatia cu jucatorii, dar daca Jiji ar fi batut cu pumnul in masa si ar fi decretat(cum ar face orice om care-si vede de interesul echipei): "Hagi ramane 1 sezon, indiferent de rezultate si de aprecierile jucatorilor" nici jucatorii n-ar mai fi comentat.

Galatasaray, Bursaspor, Timisoara, Romania, Steaua.... Niciuna din echipe nu a fost preluata in momente fericite, si nici cei ce i-au urmat n-au facut vreo isprava intr-un viitor foarte apropiat, ca sa putem decide ca el a fost vinovat. In schimb a cautat mereu sa promoveze jucatori tineri si sa faca ceva pentru un vii

tor pe care nu l-a mai apucat la nicio echipa.

Aflu ca a debutat o noua serie din tragi-comedia cu accente grotesti "Am si io un singur dor - Fina-miu fundas central". Daca tot au jucatorii astia personalitatate, de ce nu iese Mister Mirel, 

cum a facut si Dica, sa i-o reteze lui nashu' Gigi!?

Lacatus dupa meciul de la TarguJiu vad ca nu e antrenor opineaza unii, Hagi n-a fost, Zenga, Protasov, Piturca la fel.. In schimb se pare ca a fost uitata "epoca de aur, epoca 0lar0iu", cand prima schimbare se facea in minutul 80, la 0-1, post pe post, in ciuda evidentei dominari adverse

greco10.03.2008 23:15

Progresul - F.C. Național riscã sã rãmânã fãrã Stadionul Cotroceni din cauza Bãncii Naționale a României care dorește sã utilizeze întreaga zonã a Parcului cu Platani în scopul afacerilor imobiliare... ASTA mi se pare o adevãratã tragedie pentru fotbalul bucureștean.

Sincer, apreciez foarte mult echipa Progresul. Mã duce mereu cu gândul la liniște și rãcoare într-un oraș dominat de flegme, înjurãturi și șaormerii. ªi când te gândești cã au fost vremuri în care aveau mii (unii spun cã și 10.000) de spectatori la meciurile de acasã...

DelPiero1011.03.2008 08:56

AVeau 10 mii cand veneau in vizita echipe ca Steaua,dinamu,Rapid,in rest... :rolleyes:

greco11.03.2008 20:22

Nu e vorba de anii trecuți, ci de perioadele anterioare Revoluției (pe care le cunosc, evident, prin intermediul povestirilor altora).

yo_marius12.03.2008 16:46
Progresul - F.C. Național riscã sã rãmânã fãrã Stadionul Cotroceni din cauza Bãncii Naționale a României care dorește sã utilizeze întreaga zonã a Parcului cu Platani în scopul afacerilor imobiliare... ASTA mi se pare o adevãratã tragedie pentru fotbalul bucureștean.

Sincer, apreciez foarte mult echipa Progresul. Mã duce mereu cu gândul la liniște și rãcoare într-un oraș dominat de flegme, înjurãturi și șaormerii. ªi când te gândești cã au fost vremuri în care aveau mii (unii spun cã și 10.000) de spectatori la meciurile de acasã...

Am inteles ca intr-adevar Progresul risca sa nu mai joace in Cotroceni, dar Isarescu sustine ca in nici un caz nu se va demola complexul sportiv, acesta ramanand in administrarea BNR.

Un mic off-topic: de cand a venit Iacov la Progresul, clubul pare ca se duce din ce in ce mai jos...

Tupac Amaru12.03.2008 18:24

Eu cred ca soarta Parcului cu platani este de mult pecetluita!

Avem cel mai urat oras din Europa! Nu avem spatii verzi, nu avem terenuri de sport, avem in schimb caini vagabonzi la tot pasul, mizerie si poluare!

Pe pariu ca intr-un an vom vedea niste blocuri "de lux" in zona?

Si, inainte sa fie o tragedie pentru fotbalul bucurestean, este o tragedie a locuitorilor Bucurestiului! Nu avem nici un drept in acest oras!

SSK12.03.2008 18:53

Si eu am vazut un comunicat oficial al BNR in care dezmint categoric faptul ca ar demola baza sportiva din Cotroceni si sustin ca tot ce vor este ca clubul de fotbal, actualmente societate privata, sa-si achite chiriile.

yo_marius12.03.2008 19:17

Si daca ne mai gandim ca lui Iacov (omul care a lansat "stirea" referitoare la demolare) ii place extrem de mult sa se vada la TV avem o imagine mai clara despre situatia Parcului cu Platani.

greco12.03.2008 19:24

Se fac promisiuni, se dau dezmințiri, dar pânã la urmã avem parte de demolãri, defrișãri și în general de un haos care nu e reglementat în niciun fel. Ați vãzut ce s-a întâmplat cu Pãdurea Bãneasa? Ne sufocãm în orașul ãsta nenorocit...

Apropo de șmecherii imobiliare - la Snagov era vorba cã se va construi un circuit de Formula-nu-știu-cât. S-a fãcut un referendum pentru ca locuitorii sã spunã dacã sunt sau nu de acord și care credeți cã a fost urmarea? Terenul a devenit intravilan (în urma votului pozitiv) și "circuitul" va fi de fapt cu totul altceva.

E numai șmecherie în țara asta și suntem prea comozi sã facem ceva, ORICE!

Tupac Amaru13.03.2008 06:02

Pai iti spun eu Greco, cu ce ar trebui sa incepem: sa recunoastem ca potentialul distructiv al democratiei este mult mai mare decat cel al comunismului. Cel mai bun caz, in situatia de fata, este chiar Stadionul Progresul - comunistii au mutat tribunele in Parcul Dinamo, transformand arena sportiva din Str. Dr. Staicovici in santier; democratii vor rade intregul parc sportiv.

Atunci cand vom avea si altceva mai bun de facut decat sa disculpam non-stop ororile democratiei, vom putea intrezari normalitatea.

«12»