Inainte de a face aprecieri despre jocul de ansamblu al echipei noastre,eu cred ca ar fii bine sa analizam conditiile in care s-a desfasurat partida.Terenul desfundat a pus probleme evidente jucatorilor nostri cu ,,glezna fina",mai ales sud-americanilor neobisnuiti cu astfel de suprafete,straini de obisnuinta de a da mingea pe langa adversar si apoi sa alerge prin noroaie.Apoi a intervenit toleranta (oare dezinteresata?) fluierasului vis-avis de jocul dur,la intimidare practicat de gazde.Daca s-ar fii sanctionat cu galben faultul la Ov.Petre din minnutul 1 sau chiar cu rosu faultul asupra lui Golanski din min.4,altfel ar fii stat lucrurile.Dar fluierasul ne-a ,,ingalbenit"de tot pe noi,in schimb gazdelor nu le-a acordat decat un galben si acela mai mult asa...sa nu bata la ochi.Apoi trebuie sa tinem cont de incarcatura psihologica a obtinerii cu orice pret a celor 3 puncte care ,cel putin teoretic, ne mentin in lupta pentru titlu. Poate nu au fost cele mai bune solutii alese de Marius acelea cu Banel prezent in 11-le de start (cred ca a fost preferat tocmai datorita conditiei fizice a acestuia atat de necesara pe un astfel de teren),cu Ghionea inca ezitant alaturi de Goian care nici el nu trece printr-o perioada fasta si nici titularizarea lui Emeghara in scadere de forma in dauna lui Nesu.Spun ,,poate" pentru ca noi nu dispunem de toate informatiile despre lot si strategie care l-au facut pe Marius sa aleaga aceasta formula de start.
Dar de aici si pana la a-i contesta calitatile de antrenor...este cale lunga.Sa nu uitam ca unul din artizanii victoriei din etapa trecuta cu CFR-istii a fost Marius,prin modul cum a gandit strategia de joc si componenta primului ,,11".Cei care au jucat,sau joaca fotbal intr-un cadru organizat inteleg mai bine observatiile mele asupra acestui meci si imi este greu sa cred ca unii dintre ei ar acuza jucatorii sau pe Marius in urma acestui joc! Vor mai fii meciuri de acest gen,iar noi va trebui sa luptam impotriva echipelor motivate de podari,de potai si,mai nou in urma rezultatului de aseara si de ,,rocar-ul"timisorean,toti vizand locul 2.Spre deosebire,CFR nu ne are decat pe noi pretendenti declarati la locul 1.Pai daca cele trei echipe aspirante la locul doi,ofera fiecarui adversar al nostru cate 5 mii de euro de jucator,asta inseamna ca jucatori de la echipe mici au posibilitatea de a castiga intr-un meci poate mai mult de jumatate din salariul pe care-l primesc de la clubul respectiv intr-un an de zile.Si atunci credeti ca pe jucatorul ,,x"il mai intereseaza faptul ca-l rupe pe Radoi,Plesan,Dayro,Pepe,Dica,...sau alt STELIST cand pentru acest lucru i se ofera posibilitatea unui asemenea castig?
Si fiindca veni vorba de Radoi,nu pot sa nu remarc ,,grija" pe care i-o poarta ,,stiristii raspandaci"cu lefuri de ziaristi profesionisti.Modul cum cautau sa transforme o jumatate de fault a capitanului nostru asupra lui Alexandru Piturca intr-o adevarata drama nationala.Motivul? Tocmai ca doar ce s-a declarat STELIST PE VIATA! Daca Mirel ar fii lovit un arbitru cum a facut Ganea credeti ca ar mai fii avut ocazia sa puna piciorul pe minge intr-un meci oficial?
Inainte de critici eu cred ca nu trebuie nicicum scapat din vedere faptul ca frustrarea ,,miticilor"si ,,micilor" este atat de mare incat Steaua ESTE CEA MAI VANATA ECHIPA,iar noi suporterii trebuie sa fim alaturi de ea TOT TIMPUL SI NECONDITIONAT,indiferent de simpatiile sau antipatiile personale si subiective vis-avis de un jucator sau altul sau de antrenor.Oricand si in orice conditii trebuie sa ne mandrim cu istoria noastra,cu reputatia obtinuta pe marile stadioane europene in infruntari cu ,,greii" Europei! Trebuie sa ne cinstim cum se cuvine gloriile trecutului si cele actuale,sa nu improscam cu noroi tocmai noi cei carora ne-au incalzit inimile bucuriile victoriilor atator generatii de fotbalisti care au constituit ,,team-uri"ros-albastre redutabile! Sa cinstim cum se cuvine gloriile care ne-a oferit bucuria victoriei in meciul cu CFR!
Pentru Steaua niciun sacrificiu nu este prea mare!