FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Ordin de la împaratie

«12»
fcsteaua.ro07.03.2008 10:15

Intensitatea vaicarelilor dr Muresan in legatura cu prestatia arbitrului Tudor, dar mai ales amenintarea ca va reclama la UEFA greselile de arbitraj la meciul Steaua - CFR, au avut un scop precis. Acela de a pune presiune pe FRF, pentru a nu mai avea probleme cu arbitrajele. Ba poate chiar si pentru a primi "mici" si nevinovate atentii din partea arbitrilor. Incercarea CFR- ului de a-si adjudeca primul titlu de campioana nationala in 100 de ani de existenta, merita eforturi de orice natura.

Efectul a fost imediat si a fost servit de un om asupra caruia planeaza serioase banuieli ca ar favoriza echipa de pe malul Somesului. Nimeni altul decat Ionut Lupescu, marele maestru al numirii brigazilor de arbitri la meciurile de Liga I. Ca sa n-o mai lungim, Ionut a trimis la meciul CFR-ului de azi contra Gloriei Buzau, o brigada formata in intregime din arbitri si observatori din Ardeal si Banat. Componenta ei fiind urmatoarea: A: Dansa Laurentiu (Oradea), A1: Maier Ovidiu (Timisoara), A2: Toderici Mircea (Arad), R: Dumitru Robert (Brasov), Obs: Ciocan Victor (Bistrita), Grigorescu Nicolae (Timisoara).

Numirea mi s-a parut de la inceput tendentioasa si cred ca nu sunt singurul care apreciez astfel. Conducatorii Stelei si-au manifestat si ei surprinderea si au facut cunoscuta neincrederea lor intr-o astfel de brigada. Iata de ce CFR-ul si Ionut Lupescu nu au fost de acord cu schimbarea sistemulului de repartizarea a arbitrilor de la numirea directa si discretionara, la tragerea la sorti. Pentru a-si putea continua jocurile din turul campionatului.

Efectul amenintarilor dr Muresan a continuat prin numirea la jocul Stelei de maine, de la Târgu Jiu, a unui asistent de etnie maghiara. Din nou o numire cusuta cu ata alba, care da nastere interpretarilor si discutiilor. Dar iata cum arata intreaga brigada: A: Coltescu Sebastian (Craiova), A1: Szekely Zoltan (Baia Mare), A2: Onicas Ioan (Zalau), R: Berbecaru Victor (Rm Valcea), Obs: Dancu Mircea (Sibiu), Timofte Ion (Timisoara). Din nou 4 membri ai brigazii din Ardeal si Banat.

Nu exista obiectii in privinta lui Coltescu si a lui Berbecaru, raportand numirea lor la stransa legatura cu distanta, dar ce cauta Szekely de la Baia Mare si Onicas de la Zalau? In plus sunt ardeleni si de aici pot pleca anumite speculatii. Fereasca Dumnezeu ca acesti arbitri, prin semnalizarile lor, sa defavorizeze vadit Steaua, pentru ca de data asta circul pe care il va face Becali, il va pune in postura de mic copil pe Iuliu Muresan.

Ar fi fost posibil ca in urma unei trageri la sorti sa rezulte aceeasi componenta a brigazii de arbitri? Da, fara nicio retinere! Intr-o atare situatie nu ar mai fi existat posibilitatea de a specula pe marginea distantei, etniei, zonei. Cu buna stiinta Ionut Lupescu s-a expus criticilor, preferand numirea directa, discretionara in dauna tragerii la sorti. Dupa perceptia lui regulile nu pot fi schimbate in timpul jocului. Ce vorbesti Franz? In primul rand era pauza intre tur si retur si o schimbare era in interesul disputarii corecte a competitiei. Daca iti cerea Muresan sa le schimbi, se putea?

Nu avem incotro, suntem pusi in fata ideii de a specula pe marginea anumitor numiri de arbitri, Lupescu nu ne-a lasat de ales:

Ma astept ca in meciul de la Cluj, Gloria sa joace curajos si sa incerce sa-i incurce pe ceferisti. Ceferistii sa se enerveze, sa rupa picioare, sa dea coate in gura, sa marcheze din offside- uri sau din penalty-uri inventate. Arbitrii vor fi cu ei orice s-ar intampla, iar cartonasele galbene sau rosii le vor lua buzoienii. Pentru ca in acest sezon maret titlul trebuie sa-l castige CFR-ul. E ordin de la imparatie.

Virgil

LARI07.03.2008 12:15

Referitor la acest subiect, va propun un mic exercitiu de imaginatie: cum ar fi fost daca Lacatus/Pedrazzini ar fi fost fotografiati cu un arbitru de gat, razand in timpul meciului. Mai mult, la o partida in care "cavalerii fluierului" i-au tocat ca la mixer pe adversari.

Imaginati-va cum ar fi reactionat: presa (in frunte cu Tolontan, Geambasu, Ioanitoaia si Ivanovici), Mircea Sandu, conducerea cluburilor CFR Cluj, Rapid si Dinamo.

Restu' e vorbarie goala si zbierete in van.

Credeam ca v-ati obisnuit ca Steaua sa fie analizata (in rau, mai ales) din toate perspectivele imposibile pentru mintea unui om normal...

Sa va intre bine-n cap: suntem atacati pentru ca suntem Steaua. Asta e partea neplacuta a faptului ca SUNTEM NO. 1.

1on07.03.2008 12:28

Mie toate astea mi se par niște scenarii în stil dandiaconescian. De parcã doar arbitrii ardeleni pot fura pentru kefere. Cã celor din restul țãrii le-ar fi rușine. Nu exclud total faptul cã fluierașii vor trage pentru kefere, dar pânã vor începe meciurile beneficiazã de prezumția de corectitudine.

Geo Stelistul07.03.2008 13:18

Cine va arbitra Steaua în partida urmãtoare?! Aceasta este întrebarea care a fost pe buzele tuturor suporterilor roș-albaștri, dar și pe cele a clujenilor. Rãspunsul a venit în cursul zile de vineri: Sebastian Colțescu.

La o analizã atentã, descoperim douã probleme. Prima este faptul cã centralul este oltean, ca și echipa gazdã a partidei de sâmbãtã. A doua este ceva mai gravã. Colțescu este considerat "simpatizant" al rivalei celor din Ghencea, CFR Cluj. În 2 septembrie 2007, a avut o prestație jalnicã în partida câștigatã de trupa lui Ioan Andone, pe teren propriu, în fața Ceahlãului, cu scorul de 2-1.

Dupã ce a comis o serie de greșeli grave în acel meci, mai toate într-o singurã direcție, Colțescu a fost retrogradat atunci în lotul B și, mai mult, scos de pe lista FIFA. A revenit chiar pe 1 martie 2008, când a condus partida de campionat Dacia Mioveni - Dinamo, scor 1-2, un alt meci în care nu se poate lãuda cu o prestație "curatã".

Mergând pe ideea de prezumție de nevinovãție, nu putem decât spera cã de aceastã datã nu va "trage" cu niciuna dintre combatante. Nu de alta, dar un Alexandru Tudor este de ajuns pentru Liga lui Miticã! Sau poate, cine știe, Ionuț Lupescu și ai lui doresc prin delegarea lui Colțescu sã se revanșeze fațã de CFR. Nu de alta, dar Tudor este bucureștean. Vom trãi și vom vedea...

SURSA: ANTENA 3

The Flyer07.03.2008 13:33

@ virgil

tati,hai sa n-o dam in paranoia lui jijjcali!ne facem dracu' de ris si nu ne scoate nmeni din saracia asta cu arbitrii!

avem un meci,de fapt echipa Steaua are un meci,cu Pandurii pe care tre' sa-l castige!!totusi,sa n-o dam in paranoia arbitrajului pentru ca nu vom cistiga nimic!Steaua este echipa mai valoroasa,cea care trebuie sa cistige si este echipa care v-a cistiga!de ce tre' sa ne vaitam,sintem ciori sau ciini?????

sintem mai buni,luam 3 puncte,clar!ni se rupe si jucam la misto,le putem pierde!c'est la vie!hai sa nu ne victimizam pentru ca nu suntem cei care merita a fi victimizati!

ce crezi?

The Flyer07.03.2008 13:41

bai,oamenilor,hai sa nu mai vedem aliante contra Stelei si sa vedem doar desfasurarea campionatului!greseli de arbitraj au fost si vor fii in continuare!credeti,cumva,ca greselile de la Steaua-Cluj au fost,vor fi,singulare?

Virgil07.03.2008 14:37

@ The Flyer

Mosule, eu am propus o tema de discutie la ordinea zilei. Asa cum am spus in incheierea comentariului, Lupescu a refuzat tragerea la sorti a arbitrilor si a dat apa la moara suspiciunilor unora si altora. Daca doresti sa comentezi tema propusa nu ai decat sa o faci. Dar daca nu te afli in cea mai buna dispozitie, incearca macar sa nu jignesti.

Nu e deloc paranoia, e un lucru cat se poate de evident si de actual.

CaTaLiNsm StElIsTu07.03.2008 17:01

Eu ma intreb de mult timp de ce delegarea arbitrilor nu se face prin tragere la sorti.Iar de fiecare imi venea in minte raspunsul:...pai ei sa traiasca doar din salariu.............

Mi-e scarba de de Ionut ,cum mi-e de un rahat...acest om n-are pic de demnitate sau onoare,este un tradator si un parsiv precum Mirciulica si "Militica"la un loc...Este de-a dreptul un "mezel"expirat,stricat si imputit.

...ma lua' gura pe-dinainte dar oricum aceasta e parerea mea despre el!

mad7907.03.2008 18:41

Fratilor nu am obiceiul sa fac teorii ale conspratiei,pana nu vad cu ochii mei acel lucru,asa ca a spune ca arbitrii vor fi impotriva Stelei,din primul minut si pana in ultimul mi se pare o exagerare!Sa ne vedem noi,de jocul nostru si sa bagam mingea in ate de cat mai multe ori,pentru ca nu au cum arbitrii sa o scoata de acolo.Hai sa zicem,iti poate anula 2-3 goluri pe motiv de offside si mai stiu eu ce alte bazaconii,dar daca trage MENDOZA de la 20 de metri un trasor in vinclu,ca in meciurile de pregatire din Cipru,cum sa mai poata sa iti anuleze golul fularsteaua2

MEREU CAMPIONI!!!

MEREU SUPERIORI!!!

Bundy07.03.2008 18:56

Ce a ajuns si Lupescu asta...un sobolan ca el sa aiba puterea sa influenteze campionatul.

flo220307.03.2008 19:18

poate off topic (?)

penalty pentru Cluj cu buzaul : NICI O RELUARE A FAZEI DE LA KANAL D!!!!!!!!!!!!!!

si au mai si ratat!! fular-campionii

Yoyoyoi07.03.2008 19:45

bilantul primei reprize CFR-Gloria Buzau:

'15 - Cot in gura al lui Cadu, nesanctionat

'19 - Hentul lui Dubarbier, nesanctionat

'33 – penalty gratuit

'38 – falut tare al lui Trica, nesanctionat

st_194707.03.2008 19:47

Crãciunescu: "Penalty dubios"

Fostul mare arbitru internațional, Ion Crãciunescu, a comentat acordarea penalty-ului pentru CFR Cluj. "Am vãzut faza la televizor și nu mi s-a pãrut cã trebuia ca arbitrul sã acorde ...

Felicitari campioanei Romaniei, cefere Cluj!

Yoyoyoi07.03.2008 19:51

si al doilea gol al clujenilor a fost marcat dupa ce Fabbiani l-a obstructionat pe fundasul buzoienilor de langa care a marcat Dubarbier.

predatorpulse707.03.2008 20:04

Mai baieti ca CFR e ajutata de arbitri nu e nimic nou,doar in prima repriza au avut penalti inventat si o obstructie evidenta cu curul ala mare al lui fabbianu la golul 2 al clujenilor,dar eu sunt dezamagit de "stelistii" nostri,care nu au jucat nimic,absolut nimic,nici macar atitudine nu au avut.

S-au bagat cu fundul in poarta si au asteptat golurile,tactica de 2 lei a lui Stoica,specifica intr-adevar echipelor mici,dar au jucat cu plumb in ghete. Si U Cluj a jucat asa la rapid acasa,insa pe contratac a avut vana,a avut tupeu,cei de la buzau s-au rahat pe ei din primul minut.

Nu ma intelegeti gresit,dupa aspectul jocului CFR merita sa castige,dar pe mine ma dezamagesc stelistii de la buzau,nu ca nu incurca liderul,ci cum joaca,pai astia arata ca niste mortaciuni pe teren.Simion vrea in atacul Stelei? Sa joace bine si sa dea multe goluri. Bicfalvi vrea sa-i sara din schema pe Radoi,Ov Petre si Lovin? Sa arate ceva la buzau. Acelasi lucru e valabil pentru toti stelistii din lotul buzaului,daca vor sa joace la noi sa demonstreze ceva acolo,si nu vb neaparat de acest meci cu CFR.

Noi sa ne vedem de meciurile noastre ca maine avem meci greu la tg Jiu,desi jucam cu ultima clasata. Intr-un fel e mai bine ca ia buzaul bataie ca sa-si bage Jiji unghia in gat si sa-si vada de echipa sa.

FORZA Steaua!!!

Intotdeauna superiori.

dorel8207.03.2008 20:14

in primul rand trebuie sa fim realisti si sa admitem ca nu toti arbitri din rom au valoare. daca prin tragere la sorti ar fi iesit o brigada de nivel mediu sau sub mediu, crede careva ca ar fi putut duce meciul Steaua-CFR pana la capat????? din acest punct de vedere se justifica faptul ca brigada nu se trage la sorti.

in al doilea rand, CFR nu a fost la nici un meci din acest sezon in asa masura favorizata de arbitri precum Steaua in meciul direct.

vorbind doar despre jocul in sine, CFR a fost peste Steaua in acest sezon si isi merita locul. dar un lucru pe care trebuiau sa il stie conducatorii clujeni sau ai oricarei echipe de provincie este ca pentru a castiga Liga 1 trebuie sa fi cum MULT MAI BUN decat celelalte echipe, mai ales decat cele 3 din capitala, pentru ca un titlu nu se castiga doar pe teren. mai ales daca ai maghiari in echipa.

alexblaja07.03.2008 21:58
in al doilea rand, CFR nu a fost la nici un meci din acest sezon in asa masura favorizata de arbitri precum Steaua in meciul direct.

vorbind doar despre jocul in sine, CFR a fost peste Steaua in acest sezon si isi merita locul. dar un lucru pe care trebuiau sa il stie conducatorii clujeni sau ai oricarei echipe de provincie este ca pentru a castiga Liga 1 trebuie sa fi cum MULT MAI BUN decat celelalte echipe, mai ales decat cele 3 din capitala, pentru ca un titlu nu se castiga doar pe teren. mai ales daca ai maghiari in echipa.

Dorele, ne mai tii mult ma?

Eu nu te inteleg, sincer! Eu cred ca, daca esti suporter al Stelei, esti unul foarte ciudat. Nu esti nici macar un suporter dintr-acela "obiectiv", care vrea sa fie "corect" fata de niste oameni incorecti.

Unde a fost CFR peste Steaua in acest sezon, ca in intalnirile directe scorul agregat este 3-1. Cum isi merita locul, cand are cel putin 3 victorii ( a cate 3 puncte fiecare), obtinute cu ajutorul arbitrilor? Si unde are CFR maghiari in echipa? Unde-s frate maghiarii aia, ca eu vad numai unul, Pascany, care sta in tribuna oficiala si aplauda alaturi de doctorul Meng...pardon, Muresan penaltiuri acordate aiurea pentru CFR....In teren, numai portughezi, argentinieni, canadieni, olteni

Si pana la urma problema nu este cine castiga Liga 1, ci cum se prezinta repectiva echipa in Cupele Europene. Chiar crezi ca CFR-ul, in eventualitatea in care va iesi campioana, se va ridica la nivelul Stelei, macar la cel atat de hulit din acest an? Crezi ca va fi capabila sa inscrie un gol unei echipe de talia lui Arsenal, echipa care a scos AC Milan, detinatoarea trofeului? Sau crezi ca va fi mai aproape de "performantele" lui Levski Sofia, care lua 5 de la Barcelona?

georgecristian07.03.2008 22:01
in primul rand trebuie sa fim realisti si sa admitem ca nu toti arbitri din rom au valoare. daca prin tragere la sorti ar fi iesit o brigada de nivel mediu sau sub mediu, crede careva ca ar fi putut duce meciul Steaua-CFR pana la capat????? din acest punct de vedere se justifica faptul ca brigada nu se trage la sorti.

Nea Dorel, iti dau dreptate in sensul ca CFR nu putea castiga titlul asta fara ajutorul arbitrilor, iti exemplific prin doua meciuri, si anume cu Rapid in Giulesti si cu Bistrita. Au fost 6 puncte castigate doar cu greseli de arbitraj.

Apoi, iti recomand totusi un curs intensiv de limba romana care te poate face mai credibil din postura de maghiar-ardelean complexat provincial de serviciu pe forumul fcsteaua.ro. Ai o exprimare deficitara de nivel scoala primara ( conjugare incorecta verbul "a fi" , "toti arbitri din rom", etc) . Pacat, se poate si mai bine uneori!

DanStan07.03.2008 23:07

Meciul Clujului cu Buzaul a fost blat. Buzaul a jucat in 7 jucatori. Probabil asa intelege Muresan sa fie 'de 3 ori mai bun decat echipele din Bucuresti' - asta apropo de ce zicea musiu dorel pe-aici. Dar nu are importanta. N-au decat sa castige campionatul. Oricum vor trebui sa-si demonstreze valoarea in cupele europene iar acolo - surpriza ! - nu mai e nici Lupescu cu arbitrii si nu mai conteaza nici cat r***t mananca presa romaneasca de doi bani.

Pentru Steaua mai important e acum sa-si imbunatatesca jocul. Nu e cazul sa ne imbatam cu apa rece. Cu jocul actual echipa nu va putea face fata in cupele europene. Nu cred ca cineva isi doreste sa ne prezentam in Europa si sa ne umileasca Anorthosis sau Elfsborg. Poate altii isi pot permite asa ceva, nu insa si Steaua.

Bundy08.03.2008 01:06

Echipa asta din retur merita mai mult de locul 2 dar pentru ce am jucat in tur platim scump acum. Si e vina jucatorilor(in speta cei romani) care s-au obisnuit sa isi bata joc de campionat ca "pana la urma locul 2 il aranjeaza nea Gigi" ;nu aveau oricum de ce sa mai traga la titlu. V-o spun sigur, daca aveau alta atitudine in tur nu eram in kkt-ul asta acum.Cea mai mare vina ei o au, nu Gigi, nu schmbarea antrenorilor. In meciurile cu Buzau si "U" Cluj trebuia sa castigam si cu baiatul de mingi pe banca tehnica. Si sa nu-l mai aud acum pe Badea plangandu-se ca nu joaca fiindca imi aduc aminte ca nu are ce cauta la Steaua. Sa se uite la Zapata ca trateaza la fel si meciul cu Arsenal si cel cu (sa-mi fie iertat)Mioveni, la fel si baietii astia noi care au venit, dau maxim in fiecare meci. De aia nu suntem pe locul 1, nu fiindca CFR-ul e mai buna sau e avantajata, fiindca sunt mai seriosi.

w3bmaster08.03.2008 03:35

Sa fim seriosi sunt din Bz da chiar nu imi puneam sperante ca Gloria va impiedica cfru

Eu zic ca mai intai tre sa batem noi tot si porma sa vedem eu imi pun sperante in Rapid si Unirea ca ii bat si in Dinamo de un egal dar mai intai sa batem noi tot si porma om vedea

Forza Steaua

yo_marius08.03.2008 08:49
Problemele de arbitraj isi arata fata si in aceasta etapa. Daca dupa etapa trecuta CFR Cluj l-a acuzat vehement pe arbitrul Tudor pentru faptul ca nu a acordat doua penalty-uri pentru formatia clujeana, dar si de stelisti ca nu a eliminat doi clujeni pentru lovituri cu cotul la Dica si Goian, acum a venit randul ca echipa din Gruia sa fie favorizata de brigada de arbitri in meciul disputat vineri, pe teren propriu, cu Gloria Buzau.

Cu toate ca, per-ansamblu, echipa ardeleana a fost mai buna si a meritat victoria, greselile centralului Laurentiu Dansa le-au facut ceferistilor misiunea mai usoara. Incepand cu lovitura cu cotul al lui Cadu in gura unui buzoian din minutul 15 al partidei, nesanctionata de arbitru, continuand cu un hent evident al lui Dubarbier in minutul 19 la centrul terenului, tot nesanctionat de arbitru, s-a ajuns la momentul culminant al primei reprize, cand centralul acorda un penalty inventat pentru CFR, ratat din pacate pentru gazde de Cadu.

Pe langa alte faulturi grosolane ale clujenilor nesanctionate de Dansa de-a lungul meciului, cum ar fi faultul violent al lui Trica din minutul 38, CFR-ul marcheaza al doilea gol prin Dubarbier, gol venit dupa o obstructie evidenta a lui Fabbiani la fundasul buzoian Marian Nejneru, care, oprit fiind din alergare de argentinian, nu l-a mai putut ajunge pe Dubarbier, acesta marcand spectaculos si nestingherit de nimeni. Chiar si golul marcat de Trica in minutul 25 a venit in urma unei pozitii de offside.

CFR-ul castiga, pana la urma, meritat acest meci, dovedindu-se echipa mai puternica si mai inventiva, buzoienii nereusind sa le puna probleme clujenilor decat intr-o singura faza, in minutul 66, cand mingea respinsa de Nuno Claro ajunge la Panin care era sa inscrie in propria poarta.

Onlinesport: Irina Maxim

Sunt uimit ca inca mai avem ziaristi in tara asta. Dupa ce a pus punctul pe i in acel articol legat de fenomenul Ultra, Irina Maxim revine acum cu un super-articol, in care spune exact ce am vazut aseara!

Din partea mea, are tot respectul fata asta!

slbtz08.03.2008 10:10

Mai oameni, eu zic ca se exagereaza destul de mult cu aceasta "etnie" ardeleana a arbitrilor. Sa fim serios! Daca esti din Baia-Mare asta inseamna ca ti mai mult cu Clujul decat cu Bucurestiul?

Acest conflict, mai bine zis diferentiere, intre capitala si restul tarii nu isi are rostul. Distanta fizica intre locul de nastere a unui om si preferintele sale fotbalistice nu au o foarte mare legatura. Mai ales cand vorbim despre Steaua, care sa nu uitam ca are suporteri din toate colturile tarii.

Culpabilitatea arbitrilor ar trebui sa se faca pe baza de antecedente.

MoWeed08.03.2008 10:22

Acum nu se mai plange nenorocitul ala de Muresan?? Nu trimite la UEFA si caseta cu meciul asta?

Se pare ca deja s-a stabilit cine va fi campioana...

Yoyoyoi08.03.2008 10:38

era stabilit inca din tur, doar ca ne-am mai clatit ochii cu ceva sperante...

«12»