FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Secolul XXI

«12»
84ava07.03.2008 06:16
Ce legatura are nokia 3g si nike?? Se pare ca in "inteligenta" ta nu te-ai prins care e ideea de fapt.

Nu va inteleg mentalitatea voastra daca nu vreti sa incurajati echipa stati naibii acasa ca e mult mai comod...

Pai ce. crezi ca nu sta aksa?:D

Dan_Original_TB9607.03.2008 07:03
Terminati cu prostiile.Prost articol.Tendentios,victimizator,fara substanta si fara idei.

Din ciclul:Urasc fotbalul modern ! Dar am nokia 3g si ultimii Nike in picioare , nu telefon cu disc si tenesi dragasani !

Si inca ceva:Ma bucur enorm ca dispareti.Poate asa va gasiti si voi alta ocupatie mai folositoare societatii si chiar voua insiva.

Pace si bere cu floricele in tribune!

Limitat, manipulat, fara personalitate, spalat pe creier...Aceste structuri gramaticale te descriu.

Pentru tine tot ce e nou si la moda e bun. Articolele de imbracaminte sau electronica sunt int-un continuu progres si e normal sa fie folosite. Fenomenul Ultras nu este o moda. Este un sentiment. Asa cum este iubirea de parinti, de frati, de copii, de nevasta...Asta nu se va schimba pentru ca majoritatea lucrurilor materiale se schimba.

Din fericire am plecat de mult din tara aia. Spun din fericire, din cauza noii generatii...Generatia fan Becali, manele, incultura, prostituate si bosorogi pedofili deveniti "vedete", ziare de sport cu femei dezbracate samd. Apropos, e la moda ca tinerele din Romania sa nu se mai gandeasca la ce facultate merg, ci prin ce cluburi sunt bosorogii mai libidinosi si mai bogati si sa ii agate...Nu e asa ca iti impingi si tu fata, sora, mama sau ce se aplica in cazul tau spre aceasta "moda"?

Singurul lucru care mai imi lispea din tara aia in afara prietenilor cu care mai tineam legatura era Steaua si atmosfera din galerie. Steaua a disparut cam demult....Fc Steaua nu ma atrage prea mult chiar daca e vopsita tot in rosu si albastru. Galeria, a cam disparut si ea...Si ultima urma de pasiune si iubire neconditionata a unor suporteri fata de echipa lor de suflet.

In acelasi context, aici unde sunt, in America imi era greata sa ma duc la meciuri cand s-a format Liga profesionista. Exact ce e acum in Tara lui Mitica idolul tau. Nu bete de steaguri, nu bannere, nu cantece, goarne din abundenta. Asta din 97 cam pana in 2005. Conducatorii ligii si ai cluburilor spuneau clar ca ei nu vor ultrasi sau suporteri care sa dea culoare stadionului ci "consumatori" de mancare, bautura. Adica familii cu copii, in majoritatea lor habar ne avand ce echipe joaca. Era o iesire la iarba verde, aer curat, pentru un pret mai mic decat la fotbal american sau baseball.

In ultimii 2-3 ani au aparut 3 echipe ale caror manageri generali au hotarat sa ajute grupurile organizate de suporteri. Atmosfera la meciurile acestor echipa a facut toata Liga sa isi schimbe politica de marketing si felul in care au tratat pana atunci grupurile de suporteri. De asemenea aceste echipe au dominat Liga in ultimii 3 ani. Intamplator oare? Sau prostii aia care cant si sau in picioare au un efect mai mare decat bunica si copiii mici care mananca hot dog stand pe scaun sau prin afara stadionului la coada. Acum formarea sau imbunatatirea "galeriilor" este sprijinita de conducere, Liga etc. Vezi bannere, steaguri mari de fuluturat, fumigene etc. Pe aceeasi linie iti amintesc si ca in Anglia din ce in ce mai multi jucatori si antrenori se plang de atmosfera din ce in ce mai linistita si plicticoasa de la meciurile din propria Liga.

Somn usor si daca vrei o pereche de Nike de ultima moda sa imi dai adresa ta

novac07.03.2008 07:27

Foarte tare Dan_TB96. 10x =d>!

adriSteaua07.03.2008 09:07

Astfel de articole AS CONSUMA la greu.

Felicitari! Unul dintre cele mai bune articole de pe site, ever scrise. Si peste foarte multi "geniali" din presa sportiva de la noi, dar si din presa, in general.

Foarte bine punctat totul, incat nu mai exista loc de adaugiri. Bineinteles, se poate lansa o foarte frumoasa dezbatere, numai ca, din pacate, fenomenul "uniformizare si nivelare a maselor" este intr-o expansiune ce nu poate fi Oprita. Din pacate...

Once more, chapeau bas, tres bas, le plus bas, possible!

Si ca raspuns la "consumatorism" :P => :steagcruce::steagcruce::steagcruce:

enjoy07.03.2008 14:20

@ ssinpadureacualune : nu sunt de acord cu tine; spun "sa se faca" dintr-un motiv usor de inteles - trebuie un titular de proiect, si acesta ar fi bine sa fie din Bucuresti nu din provincie. eu particip cu posibilitatile de care dispun dar fiind din provincie nu am legatura directa cu fenomenul. daca spui ca s-a incercat si nu s-au strans decat cateva mii de semnaturi pot sa-ti spun ca nu a fost organizare, nu s-a facut publicitatea necesara iar oamenii n-au inteles despre ce e vorba. daca cedati asa usor atunci nu meritati sa va numiti suporterii Stelei; cautati oameni priceputi la organizare si veti vedea ce lucruri importante puteti realiza. personal ma angajez sa ma ocup de problema in zona de resedinta si promit eu una mie semnaturi. daca in fiecare judet s strang 2000, inseamna 80000 plus capitala 20000 fac una suta de mii. sigur nu se va realiza intr-o zi sau doua, dar am convingerea ca este posibil.

CaTaLiNsm StElIsTu07.03.2008 14:47

Bestial acest articol!!!!!!!!Mda...cam asa e.............de ce sa mai gatim cand la fiecare colt gasim cate un fast food,pizzerie,etc...De ce sa mergem pe jos cand in parcare avem o masina,de ce sa mergem la un fotbal dupa-masa cand la TV e episodul10.000din Tanar si Nelinistit............de ce sa mai canteam la meciuri cand avem goarne si daca e cazul chemam doua tiruri in parcare care sa faca galagie....de ce,de ce si iar de ce?!....rspunsul meu este:....pentru ca tot trebuie sa vina si sfarsitul ala...iar acum e mai aproape ca niciodata........

..."marea generatie" a secolului XXl.....halal generatie.oricum sunt"mandru"ca fac parte din ea.....

Numai bine.

FortuneTeller07.03.2008 15:55

Excelenta analiza. Asa cum am invatat la scoala, "nimic nu se pierde, totul se transforma". Si noi ne vom transforma, ne vom schimba, ne vom adapta, iar asta nu inseamna neaparat disparitia suporterului de scoala veche. Parte din problema este si confuzia in mintile incetosate ale unor indivizi care s-au ascuns in spatele unor grupuri de suporteri pentru a se cafti cu cineva, pentru a putea injura in voie si fara consecinte, pentru a distruge scaune, masini, vitrine, avioane, etc. Acesti indivizi nu au avut curajul sa o faca in nume personal, ci bineinteles au preferat sa fie anonimi ascunsi in spatele unui grup de suporteri care altfel poate ar fi preferat sa-si vada de steaguri, cantece, si echipa favorita. Cum ziceam, e doar o parte din problema, una din cauze, dar si din cauza lasitati lor avem parte de acest tratament la gramada. Alte cauze tin de interese straine de fotbal sau sport in general, in general sunt legate de influenta politica si financiara.

makaan07.03.2008 19:10

@kraken

esti varza,stelistii ca tine ne fac un nume prost.

...sper ca odata in viitor sa se intoarca roata si sa fie pe cale de disparitie samantarul si gornistul (cei ca tine,adevaratele molime ale stadioanelor), sa fie vanati de jandarmi,Liga,federatie,mass-media! ...

~~si apoi a sunat ceasul si m-am trezit sa merg la munca...ah,la naiba!! :steagcruce:

androsteaua07.03.2008 19:51
Terminati cu prostiile.Prost articol.Tendentios,victimizator,fara substanta si fara idei.

Din ciclul:Urasc fotbalul modern ! Dar am nokia 3g si ultimii Nike in picioare , nu telefon cu disc si tenesi dragasani !

Si inca ceva:Ma bucur enorm ca dispareti.Poate asa va gasiti si voi alta ocupatie mai folositoare societatii si chiar voua insiva.

Pace si bere cu floricele in tribune!

esti tare destept bah Dragomir junior! ai si buletin nu?

borcescu_coposan07.03.2008 20:06

Era de asteptat ca niste "suporteri adevarati" sa se ia de kraken..... eu sunt de acord cu tot ce a scris el pana acum, si se vede ca e un om cu capul pe umeri!

Cat despre ceilalti care il atacati, mergeti in grup in fata sectiei de politie si injurati politistii cat vreti voi daca tot va place sa faceti asta pe stadioane... daca vine presa, incercati si voi sa scuipati camerele, sau sa faceti ca idiotu ala de a dat cu lantul intr-un cameraman, puteti sa faceti gesturi de huliganism, sa le aratati curu, sa tipati Mu... garda, Mu Dinamo, Mu rapid, daca vreti sa rupeti scaune, veniti cu cate 2 scaune de acasa si le rupeti in fata stadionului ca sa va dati mari la prieteni ca ati fost la stadion si ati rupt scaune...spor la treaba! Sau mergeti in alta parte sa rupeti scaune.... si la teatru sunt scaune, nu?

Fotbalul este un sport, iar stadionul este un teren de iarba cu niste tribune pentru spectatorii interesati de fotbal. Pe stadioane nu trebuie sa va duceti sa tipati Mu..Dinamo sau rapid, trebuie sa incurajati echipa! E ca si cum v-ati duce la atletism, si ar concura 2 romani... si sa incepeti sa tipati.... Mu Vasile, hai Gheorghe! ...

AdiM07.03.2008 21:28

Cum spuneti dumneavoastra, Tovarase.

eddie the 'ead08.03.2008 06:21

@kraken

esti varza,stelistii ca tine ne fac un nume prost.

Iar cei care se lauda chiar pe acest site ca umbla cu cutit la ei si devasteaza vagoane de tren sunt niste oameni extraordinari, niste stalpi ai societatii, nu?

De acord, kraken o ia la vale, dar cred nu se deosebeste cu nimic de unii care nu au decit o singura filozofie, "cine nu-i cu mine e impotriva mea".

Dan vorbea de progresul continuu. L-as intreba cit din progresul asta tehnologic e artificial, fortat si daca stie ce domenii avanseaza cel mai rapid...

Din pacate, nu uniformizarea din fotbal/sport e cea mai periculoasa, dar asta e alta discutie.

Dan_Original_TB9608.03.2008 08:42

O sa fim amandoi off topic, dar ca sa iti raspund: nu sunt mare cunoscator de tehnologie in general. Sunt dentist si unde ma pricep cel mai bine este tehnologia dentara. Si da consider acest progres necesar. Ma ajuta pe mine ca dentist, imi protejeaza sanatatea, stressul, etc si il ajuta si pe pacient pentru a salva timp sau a avea o lucrare facuta mai bine. Acum, prima ramura tehnologica la care ma gandesc ca fiind nociva si as dori un miracol ca progresul sau sa fie stopat este tehnologia armamentului, bombelor, si in general armelor de distrugere.

Ca sa revenim la subiect, ceea ce se face acum in Romania cu galeriile este un abuz imens. In primul si primul rand, lumea inteligenta, si ma refer la lumea neutra nu la ultrasi, uitandu-se la cine conduce fotbalul romanesc si promoveaza aceasta lege complet idioata, ar trebui sa fie impotriva ei din prima. Niste infractori care ncalca mult mai multe legi si fura mult mai mult ca asa zisii huligani. Ideea in sine cu stoparea huliganismului si violentei, ok..de acord, insa asta este doar o idee in spatele carora acesti indivizi isi ascund propriile interese. Felul in care majoritatea microbistilor accepta aceasta asa zisa lege reflecta din nou atitudinea umila, servila, usor de asuprit si indoctrinat a romanului. Si eu am avut de suferit de pe urma acestei mentalitati si culturi tampite. Cand am ajuns aici,in primii doi trei eram cu ciocul mic si am avut numai de pierdut. Sau nu am pierdut nimic, ci mai bine zis nu am avut nimic de castigat. Apoi traind intr-o altfel de societate, m-am adaptat si mi-am corectat din vechile defecte. Cu mana pe inima iti spun cu riscul de a ma repeta, daca in primii 2-3 ani imi lipsea tara aia de inebuneam, acum pur si simplu citind ziarele din cand in cand sau uitandu-ma la un prieten la posturile romanesti din an in paste mi se face greata. Si aici sunt dezaxati mintal, drogati, curve, analfabeti, escroci, bogatani mafioti etc. Dar nu sunt exemple ale societati, modele de urmat si idoli ca acolo. Nu pot sa inteleg cu dracu romanii luati parte in parte sunt niste oameni inteligenti , in schim ca natie sunt ca o turma de oi. Cum dracu o creatura ca Becali poate fii unul din favoritii la postul de presedinte. Cum dracu atatia oameni cu educatie pot asculta de cineva ca Mitica Dragomir ? cum pot accepta o lege la care unul din paragrafe spune "taceti din gura , faceti ce va zic si nu aveti voie sa ma vorbiti de rau pe mine si pe escrocii cu care eu conduc fotbalul romanesc ". Cum dracu poti fi de acord cu o lege care prevede pentru introducerea unei torte (care din ce situ pana acum in toata istoria fotbalului nu a omorat pe nimeni) sa fi pedepsit la fel sau mai rau ca un violator sau un betiv care omoara la volan? Ok, fa tortele ilegale...da il prinzi pe unul, da-i o amenda, scoate-l din stadion..dar puscarie?? Drepturile omului sunt incalcate la maxim! si majoritatea multimii aproba si ii injura tot pe pustanii din galerii, urandu-le ani de uscarie, amenzi samd.

Romania o tara care pe hartie face parte din uUniunea Europeana, insa cu o populatie fana a aceleiasi mentalitati umile, comuniste.

Crede-ma nu sunt avocatul violentei, nu sunt de acord cu batutul babelor prin deplasari, furatul lantisoarelor si alte chestii de acest gen. Dar suport la maxim drepturile unor oameni care sunt incalcate de niste infractori in aprobarea si somnolenta generala. Si nu o spun nici la nervi, nici la suparare. Justitia in Romania este servita intr-o cu totul alta forma pentru saraci si pentru bogati. La fel si in fotbal Bogatii fac tot felul mismasuri, scot bani, fac ilegalitati, mai bat ziaristi, mai trimit bodyguarzii sa bata suporteri, totul e ok. O mica parte, acei rebeli din peluze au pumnul in gura pana la cot si sunt haituiti din toate partile, in aprobarea generala a asa zisului "complice": clasa de mijloc a societatii, asa zisii fani, sau cum spune acest articol "consumatorii". Ei ori sunt prea indoctrinati sau orbi sa vada abuzurile, ori prea lasi si fricosi ca sa se bage. Asa ca ei tac si dorm. Exact de ceea ce au nevoie papusarii care trag sforile si ii manevreaza cum vor ei in interes propriu. Chiar daca am facut candva parte din acea galerie, fiind membru al unui grup vechi si respectat, sunt prea departe ca sa mai tin partea cuiva. Pur si simplu, observ si imi exprim parerea

ps: Chestia cu distribuitul goarnelor mi s-a parut chiar metaforica..nu stiu inca daca sa rad sau sa plang. Mesajul conducerii echipei Fc Steaua este cam asa: Taceti din gura, si suflati-ne in goarna.

MoWeed08.03.2008 09:05

@Dan_Original_TB96

Foarte bine zis, din pacate romanii au ajuns sa fie prea mult influentati de ce se vede la televizor. Mereu arata aceleasi imagini cu violenta (cum niste fani dinam0-visti au atacat un jandarm cu un bat de PVC care probabil ca-l rupea de jandarm si ala tot nu simtea, sau faimosul incident cu lantul). Dar despre bataia organizata a Jandarmeriei de dupa deplasarea cu dinam0 din sezonul trecut n-am auzit un cuvant.

Este normal ca peluzele sa aiba elemente negative la fel ca si tribunele insa nu vad de ce ar trebui luate aceste personaje ca exemple.

eddie the 'ead08.03.2008 14:42

@Dan_Original_TB96

Pai inseamna ca nu avem pareri chiar atit de diferite. Ba, in privinta acestei legi, asa cum e ea acum, mai deloc. Am mai spus si alte dati, as vrea ca tocmai personajele care au dat legea aia sa infunde puscaria, nu un suporter care baga un steag sau o torta pe stadion. Faptul ca un fost bisnitar/militian face legi e ceva SF... Sau cel putin tragi-comic. Nu mai vorbesc de Becali sau alti indivizi care parca le iau mintile unora (multora, din pacate), pentru ca ascensiunea lor media depaseste complet puterea mea de intelegere.

Stanici08.03.2008 15:49
Era de asteptat ca niste "suporteri adevarati" sa se ia de kraken..... eu sunt de acord cu tot ce a scris el pana acum, si se vede ca e un om cu capul pe umeri!

Cat despre ceilalti care il atacati, mergeti in grup in fata sectiei de politie si injurati politistii cat vreti voi daca tot va place sa faceti asta pe stadioane... daca vine presa, incercati si voi sa scuipati camerele, sau sa faceti ca idiotu ala de a dat cu lantul intr-un cameraman, puteti sa faceti gesturi de huliganism, sa le aratati curu, sa tipati Mu... garda, Mu Dinamo, Mu rapid, daca vreti sa rupeti scaune, veniti cu cate 2 scaune de acasa si le rupeti in fata stadionului ca sa va dati mari la prieteni ca ati fost la stadion si ati rupt scaune...spor la treaba! Sau mergeti in alta parte sa rupeti scaune.... si la teatru sunt scaune, nu?

Te numeri printre cei care au aplaudat venirea minerilor in Bucuresti? Mie asa imi pari. Faci parte din multimea de bovine care se iau dupa prejudecati, care consuma la greu gunoaiele scrise in presa? Nu ati inteles nimic din articol, nici tu, nici trogloditul celalalt. Problema sta in felul urmator, atotstiutorule! :

Din pacate, oamenilor care aleg sa isi sustina echipa in mod Activ, oamenilor care tin cu Steaua, care nu doar admira fotbalul ca si sport ci IUBESC Steaua, tinerilor din peluza (in mare parte mai educati decat voi doi), li se baga pumnul in gura! Eu, ca si om mai entuziast ce sunt, am aceleasi drepturi ca si gloata de retardati suflatori in goarne - asta cel putin teoretic. Cum mama dreaq poti sa pui cateva mii de persoane in aceeasi oala cu cateva elemente izolate? Cum poti sa iti dai cu parerea despre oameni pe care nu ii cunosti?!! Refera-te DOAR la acei pusti teribilisti despre care vorbeai, domnule Gheorghiu Dej! Un meci de fotbal il simti, cand joaca Steaua iti sustii echipa, pui presiune pe adversar, nu ai venit la restaurant ca sa bagi in tine; ai emotii, te consumi, incerci sa iti porti echipa spre victorie. Dar, bineinteles, e mult mai comod sa te iei dupa cateva nenorocite de stiri si sa stai ca un porc lenes sub papucul sistemului decat sa treci ceea ce presupune "siguranta" acelui papuc prin urma de creier pe care o ai. Deja faci parte din masa de manevra pe care si-o doreste mitica, ai ajuns sa consideri ca fiind un lucru rau impotrivirea unor tineri fata de "uniformizare".

Cred ca, avand sustinerea masei de oameni lenesi si grasi (la figurat vorbind), alde mafiotii din fruntea fotbalului romanesc or sa obtina ceea ce isi doresc : tribune populate de roboti, de oameni tristi, de spectatori de teatru, de non-ganditori, de obezi care or sa rumege in tacere ceea ce a fost odata, de mult, fotbal. Multumiri din partea unui tanar student, care munceste, fara nicio amenda la activ, care a crescut in spiritul peluzei din Ghencea si care acum e pe cale sa fie inghitit ca si individ de catre marea majoritate care linge mana ce o tine in lant!

cristian8609.03.2008 00:27

Principala drama a acestei natiuni este lipsa de coeziune si desigur existenta anumitor indivizi spalati pe creier care sunt folositi drept masa de manevra de cel putin 60 de ani.

Frica este un sentiment fascinant, care poate fi folosit pentru a ingradi drepturi fundamentale, aparent oferind siguranta (iluzorie), care este folosita pentru intarirea controlului si implicit a puterii Sistemului. Dar exista si un revers, atunci cand nu veti mai fi de trebuinta, adica atunci cand planurile "elitelor" vor fi realizate, veti fi aruncati ca o masea stricata. Credeti ca sclavismul a fost abolit ? Nu ! A fost doar deghizat, si atunci cand cei care conduc vor avea puterea absoluta ,veti deveni sclavii lor. A fi sclav , nu inseamna a munci pe ogor pana la epuizare, inseamna a fi o entitate care are nevoie de un STAPAN.

S-ar putea sa fie o trasatura care are de-a face chiar cu natura noastra. Dar sa nu uitam un lucru, omul este o fiinta RATIONALA, care s-a autodepasit de-a lungul evolutiei sale.

De aceea, trebuie sa existe o lupta cu "uniformizarea", cu transformarea omului intr-un sclav golit de continut, care raspunde precum un caine dresat : Roll over and play dead.

A fi un om cu capul pe umeri nu presupune a fi orb, miop, a avea prejudecati, a nu avea pasiuni, a nu avea idealuri.

Orwell a scris "1984". Anul a venit si a trecut, poate 1984 este doar o metafora a celor mai negre ganduri sau este viitorul mai mult sau mai putin indepartat. In orice caz, sunt multe lucruri putrede in lume, iar controlul maselor este principalul obiectiv al elitelor oculte; vazand imagini de la concertele Beatles si nu numai, nu mi-a venit sa cred isteria celor prezenti si am ajuns la o concluzie nu foarte magulitoare : oamenii sunt in marea majoritate niste fiinte manipulabile,vulnerabile si nu prea inteligente si din pacate sunt si prea multi.

LSD. Peace . Love . SLAVERY.

We "love" you for your taxes, be a good global citizen and obay our rules, do not comply and you are a terrorist with no rights whatsoever.

Imi pare rau, ca Orwell nu a scris si 1986, anul marii victorii, atunci cand oierul (si papagalii aplaudaci si impotenti mental) nu fusesera inventati si Steaua stralucea ca stelele de pe cer in "noaptea" comunismului.

Stanici09.03.2008 09:09

Cristiane, degeaba le sevesti alora exemple din Orwell. Nu cred ca au idee. Sau daca au, mai mult ca sigur ar fi de acord cu fazele din respectiva carte.

greco09.03.2008 14:11

Dan_Original_TB96 si cristian86... tot respectul meu pentru lucrurile pe care le-ati scris pe acest topic. Uneori nici nu imi vine sa cred cat potential exista in comunitatea FCSTEAUA.RO, cati oameni inteligenti prefera sa se certe pe forum in loc sa faca ceva constructiv sau nu scriu nimic, citindu-i pe cei mai buni de gura minunandu-se.

Exact acelasi lucru l-am simtit si dupa ce am parcurs topicul despre Kosovo: din aceasta masa a suporterilor stelisti exista destui cu un cuvant de spus, cu o gandire independenta, care pot schimba in bine imaginea noastra.

Treceti peste orgolii, ramaneti pe site, trimiteti-ne articole, intrati alaturi de noi in Asociatie, ajutati-ne cu sfaturi, cu propuneri de imbunatatire cand ceva nu merge bine. Sigur ca si comunitatea noastra are defecte dar puteti contribui la ridicarea ei... chiar puteti face diferenta!

«12»