FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Dupã derby

«12»
ariven2105.03.2008 12:32

Acum vreo trei ani cand Dorinel a ajuns la Cluj, marea majoritate a privitorilor la teve au simpatizat pe loc cu echipa din Gruia. Asta si dupa ce au avut parcursul acela extrem de frumos cand au ajuns in finala Intertoto.

M-am mirat deoarece lume care o stiam de o viata simpatizanta cu alte cluburi, in special cele din capitala, au lasat in planul doi aceste vechi simpatii pentru echipa ceferistilor clujeni. Sub bagheta lui Dorinel echipa nu s-a miscat rau, trebuie sa recunoastem...

Anii au trecut iar CFR-ul a ajuns lider in Liga 1! "Foarte bine dom'le!" ar fi tentati unii sa spuna. Atitudinea calma de genul "tace si face" atat de caracteristica lui Dorinel, a fost terfelita de iesirile la rampa a presedintelui Muresan.

Sincer, mi-e mie rusine de tampeniile pe care Jiji le debiteaza cateodata si pe 3 canale odata. Dar acest "Muri" in ultima vreme a tinut cu totdinadinsul sa ne arate ca la Cluj se vorbeste si ,mai mult si mai prost decat in Bucuresti. Cele mai recente grohaituri, amenintarile cu demisia si cu UEFA sunt cel putin hilare, si cred ca au intrecut in "telenovelistica" episodul ''dau sau nu dau Rapidu'" protagonistul fiind pseudo-dinamovistul Copos.

Din pacate atitudinea lui "Muri" este continuata pe teren de jucatori, care practica un fotbal la intimidare, un joc murdar, provocand si lovind. Nu cred ca in asta sta frumusetea fotbalului. Apoi gesturile lui Trica, m-au lasat aproape fara replica. Se pare ca iubirea de bani este mult mai importanta decat respectarea unui mediu in care te-ai format. Aci mai putem amintii pe celebrii Aliuta si mai ales gunoiul care a evoluat o perioada cu numarul magic 7. Nu-i spun numele...Stiti voi ce a fost si mai ales ce a ajuns.

Iata ca Trica nu se rabda si injura in Ghencea odata publicul care nu foarte demult il aclama pentru modul in care a adus o supercupa in Ghencea, umilind apararea lui Dinamo de doua ori, si apoi pe Lacatus, simbolul in viata al echipei noastre dragi. Personal cred ca daca o sa il vad pe Trica vreodata in Cluj o sa ii spun: "cu ce drept il injuri pe Lacatus?" Ma intreb ce am pati daca am juca la Manchester si am injura de mama pe George Best...Am mai pleca oare de pe stadion nebatuti cel putin?...

La final vreau sa spun doar atat: stau in Cluj si mi-e jena de "europenii' de aici care atunci cand scapa din scremusenia in are se gases cu totii isi dau in petec...a se vedea episodul "PYSHU"...

Forza Steaua!!!

zoint05.03.2008 13:20

Eu cred ca singurul derby din Romania este Steaua-Dinamo ca sunt cele mai galonate echipe,iar meciurile cu rapid,chefere niste meciuri mai animate forzateaua

el_kappa1805.03.2008 15:12

Dupã 21 de etape, ardelenii sînt lideri în clasamentul celor mai favorizate echipe de erorile de arbitraj. Rapid e singura dintre granzi dezavantajatã

CFR e pe primul loc. ªi în topul la zi al Ligii I, dar și în cel al formațiilor care au beneficiat cel mai mult de ajutorul arbitrilor. Pînã acum, trupa lui Andone a primit ajutor de la "oamenii în negru" în nu mai puțin de 10 faze importante. Un exemplu? Penalty-ul pe care Balaj l-a inventat la Fabbiani în meciul Gloria - CFR 2-2. În plus, în 6 partide în care clujenii au cîștigat la limitã, ei au primit sprijin din partea arbitrilor. NO COMMENT! :steagcruce:

ANTIgigi05.03.2008 15:50
Derby=meci dintre 2 rivale din acelasi oras!! intelegeti odata asta....

Nu e neaparat batut in cuie. Un Barcelona-Real Madrid e de ajuns ?

bull4005.03.2008 16:04

Si Steaua - Unirea Urziceni e tot derby... nu ????? :steagcruce:

Forza Steaua ! Anul asta in UEFA !

MoWeed05.03.2008 17:12

initial cuvantul "derby" era folosit pentru un meci dintre 2 rivale locale. Ulterior s-a folosit si pentru unele meciuri din echipe din orase diferite dar meciuri cu istorie.

Derby-ul Real-Barcelona are peste 100 de meciuri jucate si este un meci intre 2 echipe care nu au retrogradat niciodata. De asemenea Real este echipa regelui si Barcelona este echipa Catalunyei. Dar stai linistit un Altetico-Real are o incarcatura asemanatoare meciului supranumiut "El Clasico"

Tupac Amaru05.03.2008 18:28

...desi Atletico a fost retrogradata acum ceva timp in Segunda Division (dar intre timp a revenit in Primera)...

Tupac Amaru05.03.2008 18:45
De ce sa-ti fie rusine? Ca nu au primit aia 11 m? Ca toata presa ne pandea (incepand cu meciul de la Iasi care stim cum s-a treminat)? Atat au asteptat sa spuna: ca am furat meciul. A fost penalty la Semedo dar tu daca erai in situatia lui Tudor, departe de faza, il vezi pa vulpioul ala ca se tavaleste in careu, in min 60, intr-un meci important, in Ghencea te arunci sa dai penalty? N-a avut curaj sa dea, Tudor nu cred ca a luat bani.

Da, mi-e rusine ca nu au primit aia un 11 m care a fost vazut si de la Cluj.

Daca eram in situatia boului de Tudor ma lasam de arbitraj si ma apucam de altceva (cu tata securist si putred de bogat), ca la fotbal e clar ca nu se pricepe, si asta inca din tur, de la meciul cu Unirea Urziceni (nici eu nu cred ca a luat bani, pur si simplu nu poate fi arbitru si atat - nu are valoare)!

Mi-e rusine ca trebuie sa indur refularile unui dezaxat precum Becali (pedepsirea lui Bunica pentru ca a indraznit sa joace corect in meciul tur de la Buzau, prin trecerea sa in divizia a treia, recunoasterea in gura mare a faptului ca Gloria este Steaua II, desi regulamentul prevede clar ca acest lucru nu este permis).

In fine, mi-e rusine ca suporterii stelisti au inceput sa semene cu patronul lor: vor sa castige cu orice pret, uzitand de cele mai abominabile moduri de victorie! Trebuie sa intelegeti ca gresiti, judecand astfel, si ca spiritul Steaua inseamna exact opusul acestei stari de fapt!

Si sa stii ca am furat in meciul asta! Ti-o zice un stelist autentic, dar care inainte de toate este un tip sportiv!

Si nu mai aduceti contraargumente de genul: si ei au furat in tur! Asa o fi, dar ce are una cu alta, aplicam legea talionului in sport? Pai atunci hai sa scoatem cutitele, rangile topoarele si care pe care!

Gica Chioru05.03.2008 19:44

In urma cu circa o ora am vazut intamplator la emisiunea "Cronica carcotasilor" un țigan borât aflat la gardul despartitor de la PN care flegma cu deosebita placere catre o camera de luat vederi.

Rog insistent administratorii acestui site sa-i gaseasca poza acestui individ si sa o posteze pe prima pagina a sitului pentru ca toti stelistii sa-l recunoasca pe acel țigan nenorocit atunci cand il vor gasi in stadion.

Imi dau cuvantul de onoare ca daca voi avea ocazia, indiferent cine ar fi individul, ii sparg capatana.

Dar cand nu ni s-a dat penaltyul cuvenit in minutul 90 la Boro crezi ca englezoilor le-a fost rusine?

Asta-i fotbalul, Tudor a gresit. Felul in care a reactionat Zapata l-a adancit in eroare, presupun, pentru ca i-a fost frica sa dea nefiind sigur. E mai bine sa nu dai daca nu esti sigur decat sa dai 11 m la orice banuiala. Esti una dintre victimele presei de rahat din Romania, astfel de lucruri se intampla mereu pe stadioanele de fotbal, aseara am vazut doua gogonate la fel de mari la Milan-Arsenal. Cand ni s-au anulat doua goluri valabile nu a mai strigat nimeni... samd

ps.s-au castigat finale de CCE cu penaltyuri inventate, nu i-a fost nimanui rusine, te asigur, arbitrajul face parte din fotbal...

endorama05.03.2008 20:38

@ Tupac Amaru

sunt total de acord cu tine, dar parerea mea e ca e inutila pledoaria ta. am scris si eu ceva asemanator acum vreo doua saptamani si am ajuns sa fiu acuzat ca-s dinamovist doar fiindca spuneam ca nu-mi mai doresc meciuri castigate cu ajutorul butoanelor. le-am acceptat un sezon, doua fiindca credeam ca Steaua merita sa mearga in Liga Campionilor pentru evolutiile din ultimii ani din cupele europene. dar ultimul sezon din Liga m-a facut sa inteleg ce efecte au diversele aranjamente pe care ni le ofera Becali an de an spre sfarsitul campionatului si nu numai.

din pacate, marea majoritate a suporterilor stelisti, inclusiv cei relativ elevati ca unii dintre administratorii site-ului asta, sunt de acord cu butoanele atata timp cat le aduc performante interne. asta in loc sa protesteze si sa-l forteze pe Becali sa castige titluri prin investitii in echipa. dupa care, suporterii scriu pe aici in fiecare toamna si se lamenteaza ca nu avem valoare de Liga Campionilor. pai cum sa ai valoare de Liga Campionilor daca tu te lupti pentru titlu cu Lovin titular, "romanul adevarat" Tudor la centru si cu Bunica in seria a 3-a fiindca a avut tupeul sa dea un gol Stelei...?

din pacate, chiar nu imi imaginez cum s-ar putea reveni la o situatie normala in privinta asta atata timp cat Becali face tot ce face pe fata si nimeni ia nici o masura.

Bundy05.03.2008 21:13

Daca eram in situatia boului de Tudor ma lasam de arbitraj si ma apucam de altceva (cu tata securist si putred de bogat), ca la fotbal e clar ca nu se pricepe, si asta inca din tur, de la meciul cu Unirea Urziceni (nici eu nu cred ca a luat bani, pur si simplu nu poate fi arbitru si atat - nu are valoare)!

Mi-e rusine ca trebuie sa indur refularile unui dezaxat precum Becali (pedepsirea lui Bunica pentru ca a indraznit sa joace corect in meciul tur de la Buzau, prin trecerea sa in divizia a treia, recunoasterea in gura mare a faptului ca Gloria este Steaua II, desi regulamentul prevede clar ca acest lucru nu este permis).

In fine, mi-e rusine ca suporterii stelisti au inceput sa semene cu patronul lor: vor sa castige cu orice pret, uzitand de cele mai abominabile moduri de victorie! Trebuie sa intelegeti ca gresiti, judecand astfel, si ca spiritul Steaua inseamna exact opusul acestei stari de fapt!

Si sa stii ca am furat in meciul asta! Ti-o zice un stelist autentic, dar care inainte de toate este un tip sportiv!

Si nu mai aduceti contraargumente de genul: si ei au furat in tur! Asa o fi, dar ce are una cu alta, aplicam legea talionului in sport? Pai atunci hai sa scoatem cutitele, rangile topoarele si care pe care!

Nu e normal ce s-a intamplat dar nu poti sa spui sub nici o forma ca nu am fi meritat victoria daca ar fi primit penalty si meciul s-ar fi terminat asa. Oricum, eu sunt mandru de echipa si de jocul prestat in primul rand. Daca dadeam 3 goluri din ofsaid si lor le-ar fi fost refuzate 2 penaltyuri era altceva, dar am dat 3 goluri "curate" am avut nenumarate ocazii iar crf-ul nu a contat pana in min 60 cand oricum nu mai aveau nimic de pierdut. Asa ca nu mi-e rusine nici de meci si nici de Gigi pentru ca el nu ne reprezinta.

danimarcu05.03.2008 21:25

Penibili mi se par indivizii astia "realisti" care se simt frustrati de victoria in fata CFR-ului...pe motiv de doua penalty-uri neacordate!...

Era oare mai bine sa fim noi cei furati,ca in meciul Dinamo-Steaua 1-0?Sau sa castige CFR-ul meciul ca in rapid-CFR 1-2?Fiti seriosi oameni buni,ca va da tampenia afara din casa!...

Iata un lucru bun citit in GSP,ca sa nu-i mai plangeti pe amarastenii de la Cluj:

Dupã 21 de etape, ardelenii sînt lideri în clasamentul celor mai favorizate echipe de erorile de arbitraj. Rapid e singura dintre granzi dezavantajatã

CFR e pe primul loc. ªi în topul la zi al Ligii I, dar și în cel al formațiilor care au beneficiat cel mai mult de ajutorul arbitrilor. Pînã acum, trupa lui Andone a primit ajutor de la "oamenii în negru" în nu mai puțin de 10 faze importante. Un exemplu? Penalty-ul pe care Balaj l-a inventat la Fabbiani în meciul Gloria - CFR 2-2. În plus, în 6 partide în care clujenii au cîștigat la limitã, ei au primit sprijin din partea arbitrilor.

Steaua o urmeazã, cu 5 decizii pro și 3 contra, în timp ce Rapid e singura dintre granzi care a fost mai des "ciupitã" decît ajutatã: 4 erori pro și 5 împotriva ei. Dinamo e echipa care a avut cele mai liniștite meciuri din punctul de vedere al arbitrilor: doar douã decizii pro și una contra.

CFR Cluj

decizii pro 10 / contra 4

Pro:

- penalty neacordat gazdelor la Pandurii - CFR (0-1)

- Dani n-a fost eliminat la Galați, în Oțelul - CFR (0-1)

- Tricã a marcat din ofsaid, în Rapid - CFR (1-2)

- primul gol s-a marcat dintr-un corner gratuit, în CFR - Urziceni (2-0)

- primul gol din ofsaid, în CFR - Ceahlãul (2-1)

- al doilea gol clujean s-a marcat dintr-un penalty inventat, în CFR - Ceahlãul (2-1)

- arbitrii nu i-au eliminat pe Tricã și Fabbiani, în CFR - Dacia Mioveni (1-0)

- penalty acordat eronat la Bistrița (2-2)

- Tony trebuia eliminat la Bistrița (2-2)

Contra:

- un gol anulat aiurea lui Didy, în Oțelul - CFR (0-1)

- un bistrițean neeliminat, în Gloria - CFR (2-2)

- douã penalty-uri neacordate, în Steaua - CFR (3-1)

RAPID

decizii pro 4 / contra 5

Pro:

- gol incorect anulat Urziceniului, în Rapid - Unirea (1-1)

- Costescu eliminat degeaba, în Dacia Mioveni - Rapid (1-2)

- henț nesancționat la Coman pentru care portarul ar fi trebuit eliminat, în Dacia Mioveni - Rapid (1-2)

- Buga a fost în ofsaid la golul lui Mazilu, în Mioveni - Rapid (1-2)

Contra:

- Ganea neeliminat pentru un fault violent la Lazãr, în Poli-Rapid (0-0)

- Mioveni a egalat dupã o loviturã liberã acordatã eronat, Mioveni - Rapid (1-2)

- Tricã a marcat din ofsaid, în Rapid - CFR (1-2)

- penalty neacordat cu Gloria Buzãu în Giulești (0-0)

- gol anulat eronat Rapidului, în Rapid- U Cluj (1-2)

Steaua

decizii pro 5 / contra 3

Pro:

- Pleșan și Rãdoi iertați de eliminare, în Steaua - Poli Iași (1-0)

- penalty acordat aiurea, în Steaua - Ceahlãul (2-1)

- douã penalty-uri neacordate clujenilor, în Steaua - CFR (3-1)

Contra:

- penalty neacordat în meciul cu Ceahlãul, din Ghencea (2-1)

- neacordarea a douã penalty-uri roș-albaștrilor, în Poli Timișoara - Steaua (2-0)

Poli TIMIªOARA

decizii pro 4 / contra 1

Pro:

- neacordarea a douã penalty-uri Stelei, în Poli Timișoara - Steaua (2-0)

- neacordarea unei lovituri de pedeapsã ialomițenilor, în Poli - Unirea (0-0)

- Ganea neeliminat pentru un fault violent la Lazãr, în Poli - Rapid (0-0)

Contra:

- penalty gratuit pentru Vaslui, la victoria cu 2-1 a Timișoarei

Dinamo

decizii pro 2 / contra 1

Pro:

- un penalty neacordat Craiovei, la 0-0 în Bãnie

- Bratu neeliminat, în Dinamo - Ceahlãul (2-1)

Contra:

- Bîlbã a marcat din ofsaid în Poli Iași - Dinamo 2-5

Vad ca se uita prea usor cum au ajuns clujenii sa fie pe primul loc...

Shark_y07.03.2008 09:43

Cine a fost CFR Cluj,cine e CFR Cluj sau cine va fi vreodata CFR Cluj??? va spun eu un mare NIMENI!!! respect suporterilor adevarati care stiu ca singurul derby din Romania e Steaua - Dinamo!!! Si sa va mai spun ceva stiti de ce CFR Cluj este acum pe primul loc??? va spun eu pentru. ca echipa asta asa zisa clujeana este sponsorizata de niste oameni cu fff multi bani si care au o influenta mare in fotbalul romanesc si in Romania si ce fel de oameni niste unguri si asta ar trebui sa ne ingrijoreze ca acesti unguri vad ca se cam baga peste tot in toate sporturile noastre de aici din Romania si le stiti prea bine care sunt.... eu zic sa nu lasam ungurii sa ne ia gloria,fericirea si speranta si sa luptam pentru asta...

TRUP SI SUFLET PENTRU Steaua!!! FORZA Steaua !!! MAGICA Steaua!!! sa ne revenim si sa fim Steaua cea adevarata!!!

greco07.03.2008 09:47

Acum sã nu fim ipocriți în legãturã cu criteriul financiar. ªi noi avem foarte mulți bani fațã de majoritatea cluburilor din România, și principalul motiv pentru care Steaua și Dinamo au avut cele mai bune rezultate dupã Revoluție e cã au avut cei mai puternici sponsori, finanțatori, etc.

Motivul pentru care Steaua - Dinamo e singurul derby PENTRU NOI e altul... E vorba de douã cluburi din același oraș, între care s-a format o rivalitate ce dureazã de zeci de ani. Adica exact definiția acestui cuvânt. Derby-uri în România mai sunt, forțând un pic nota, și U Cluj - CFR Cluj sau UTA - Poli Timișoara (cu toate cã Poli s-a reînființat recent, suporterii au trecut la noul club). ªi Rapid - Petrolul era un derby de tradiție al ligilor inferioare, dar s-a cam șters rivalitatea asta între timp.

Distanțele între București - Ploiești și Arad - Timișoara sunt destul de mici pentru a spune cã reprezintã aproximativ aceleași orașe. Dacã nu tolerãm nici asta, înseamnã cã avem foaaarte puține derby-uri în România. :)

Tupac Amaru07.03.2008 15:23

Mai oameni buni,

nu ma intereseaza ce zice presa, pentru ca nu o urmaresc. Ba, din contra, o detest.

Am vazut insa o hotie pe Ghencea si nu ma intereseaza cine merita sa castige sau cat s-a furat pana acum de catre altii.

Daca voi considerati ca e normal ce se intampla la Steaua acum, inseamna ca sunteti la fel ca Becali.

Stiu ca va suparati, dar victimele sunteti voi, nu eu.

1on07.03.2008 16:19

Referitor la ce zice danimarcu, reiese cã CFR are aproximativ ZECE puncte în plus datorate greșelilor, pe când Steaua UNUL SINGUR.

Da' gsp-u' nu zice nimic de Urziceni? În toamnã a reieșit cã, fãrã greșeli de arbitraj, ar fi fost pe locul 2, la distanțã de vreo 3-4 puncte de Steaua.

Harald08.03.2008 10:28

salut greco,

in ceea ce priveste derbyurile de la noi as adauga si eu niste idei la ceea ce ai spus.

Pe langa Steaua - Dinamo cred ca mai sunt si alte derbyuri la noi, daca e sa analizam acest aspect din perspectiva suporterilor sau a istoriei. De exemplu un Poil Timisoara - UTA va fi intotdeauna un derby avand in vedere rivalitatea fanilor.

Formatiile de traditie de la noi , Timisoara, UTA, U Cluj, U Craiova sau Petrolul cred ca pot oricand sa pretinda ca un meci intre ele sau cu echipele puternice din capitala este derby.

Pana la urma si Steaua a ajuns unde a ajuns si are numarul de suporteri pe care il are datorita rezultatelor bune pe care le-a avut de-a lungul timpului, lucru valabil si pentru Dinamo. Astfel, din punct de vedere al rivalitatii intre suporteri (care sunt si cei mai multi la aceste echipe) acest duel este vazut ca derbyul cel mai mare de la noi.

Pana la urma ceea ce conteaza e sa iti sustii echipa la fiecare meci indiferent cu cine joaca / derby sau nu.

«12»