,,Civilizații" din Cluj și-au dat în petec! Suporterii Clubului Fãrã Români (CFR) au urinat pe maidanele de la marginea Capitalei, atunci când au ajuns în București! ,,Ne p...... pe Capitala voastrã!", au spus ei câinilor vagabonzi și câtorva ziariști care s-au nimerit prin zonã, pentru cã altcineva nu a dat nici doi bani pe venirea lor din Ardealul altfel atât de civilizat. Asta da, dovadã de ,,civilizație"! Oricum, ei urinau și pe Capitala lor, implicit pe ei, pentru cã trãiesc și ei în România și Bucureștiul este și Capitala lor. ªi asta în ciuda dorinței unora de-un neam cu Pașcany, din fericire foarte puțini dar care se aud mai tare decât ungurii de bun-simț, de a fi ,,autonomi". Foarte inspirat mi s-a pãrut banner-ul de ieri de la meci: ,,Autonomie și campionat!? Treziți-vã din visat!"
Dar sã revenim la, mã scuzați, oile noastre! Pe lângã deosebita mostrã de ,,civilizație" arãtatã de suporterii clujeni, am avut prilejul sã vedem și un spectacol grotesc dat de ,,Muri" și compania. Oamenii nu știu sã piardã! ,,Penalty la Semedo! Penalty la Cadu". Se prea poate, venerabile Mureșan, dar când CFR dã goluri din offside și primește penalty-uri gratis tu te duci sã saluți arbitrii dupã meci! Ian spune mãtãluțã, aveai și ceva bancnote împãturite în palmã când ai dat noroc cu ei? Eu cred cã arbitrii au într-adevãr probleme mari, dar sunt greșelile lor, nu ale echipelor care sunt pe teren. Ei fac greșelile astea, indiferent dacã sunt voite (plãtite) sau nu, ei trebuie sã plãteascã pentru ele. ªi când or plãti sã-i usture fundul, n-o sã mai greșeascã!
Toatã presa, cu mici excepții, deplânge soarta ,,civilizaților" din Cluj! Sãrmanii, au fost furați de reaua Steaua, de fapt arbitrii au greșit, nu jucãtorii, dar ce importã, monșer? Si dã-i si luptã si combate, zi de primãvarã pânã-n searã.Ce conteazã cã nu ai nicio dovadã care sã conducã la o relație necuratã între conducerea Stelei și arbitri? O singurã reporterițã, de la TVR cred, l-a întrebat pe Big Muri cum a fost când clubul pe care-l reprezintã a câștigat în urma unor faze controversate (nu a fost și cazul Stelei duminicã, am fost peste ei la toate nivelele). Ce-mi rãspunde doctorașul? ,,Da, dar nu ne-au fost acordate atâtea avantaje și oricum nu toate în același meci". Aha, deci sunt mai multe meciuri în care echipa ,,civilizaților" din Cluj a fost avantajatã. ªi dacã golurile din offside și penalty-urile acordate aiurea sau neacordate adversarilor Clubului Fãrã Români (CFR) la alte meciuri din campionat, plus lipsa oricãrui cartonaș la cotul dat de Fabianni lui Goian în plinã figurã nu sunt avantaje cel puțin la fel de mari ca neacordarea unui penalty, eu nu mai zic nimic!
Pe deasupra, am avut parte de un alt ,,civilizat" din Cluj, venit pe filierã olteneascã: Tricã cel cu minte micã! El credea cã va fi aclamat în Ghencea, ,,la câte am fãcut io pentru echipa asta". Pãi bine, mãi oltene care ești acum clujean ,,civilizat", dacã tu vroiai sã fii apreciat de oamenii din peluze și tribune, de ce ai provocat suporterii prin tot felul de mãscãri dupã ce ai dat gol? Jucãtorii și reprezentanții echipei ,,civilizate" din Cluj mi-au amintit, cu declarațiile lor de dupã meci, de reacțiile pe care le aveam și eu pe la vreo 10 ani, când bãteam mingea pe maidan. ,,Nu, nene, nu mã mai joc", spuneam eu când vedeam cã pierd. "Îmi dau demisia!" spune Mureșan. "Oricum sunteți mai proști ca noi", le aruncam eu adversarilor de conjuncturã. ,,Steaua s-a apãrat precum numai echipele mici o fac în ultimele 30 de minute", spune Tricã. Toate aceste declarații au o logicã: echipa ,,civilizaților" din Cluj este un mic copil pe lângã Steaua București, la toate nivelele. ªi când ești copil ți se pare cã ai inventat mersul pe jos, deși porți pantaloni scurți!
alexblaja